Проклятието на красивата жена

• 76 194
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Кафеин, грозните се очаква да боледуват ли?

Красотата е признак на добри гени. Повечето хора, които например са инвалидизирани не са красиви поради заболяването си.

Това не е вярно, освен това заигравката с "добрите гени" е некрасива, че и грозна.

# 571
  • София
За първи път виждам мъж, който да не харесва Моника Белучи. И това доживях.  Laughing

Намирам я за ужасно, подтискащо студена. Мисля, че е голям темерут. Какво като е красива ако никога не се усмихва?
hahaha smile3544

# 572
  • София
За първи път виждам мъж, който да не харесва Моника Белучи. И това доживях.  Laughing

Намирам я за ужасно, подтискащо студена. Мисля, че е голям темерут. Какво като е красива ако никога не се усмихва?

Ми те почти всички красавици са студени. Изобщо, красота и студенина вървят ръка за ръка. Аз много харесвам Моника.

# 573
  • Galaxy 13197853088
Ти си безжалостна Лоана!
Сега като им обясниш, че
и за интелекта дори няма
корелация, ще има драми.

# 574
  • n/a
Няма. Корелация няма. И обяснения няма. За да няма драми.

# 575
Кафеин, грозните се очаква да боледуват ли?

Красотата е признак на добри гени. Повечето хора, които например са инвалидизирани не са красиви поради заболяването си.

Това не е вярно, освен това заигравката с "добрите гени" е некрасива, че и грозна.
Повтаряй си, че не е вярно, ама е доказано от хиляди години. Я си помисли, защо идеала за красота не включва рунтави жени? Нали пещерните хора са били силно окосмени, и мъжете, и жените. Сега силното окосмяване е присъщо само на мъжете и то не на всички, а повечето жени не го харесват.

# 576
  • Galaxy 13197853088
Хммм интересно наблюдение, все съм си мислил, че никоя жена не е останала без деца заради рунтавостта си. Нито пък мъж.
Гледам бутат колички, всякакви жени и мъже.
Нещо ти куца теорията.

# 577
  • София
Ха-ха, какво общо имат рунтавите вежди тук? По-скоро идеята е, че симетрията е признак на добри гени, че лицата и телата на здравите хора са симетрични.

# 578
  • n/a
Теорията куца, защото не е красива.

# 579
  • София
Сещам се за вица за Бърнард Шоу, ако не се лъжа. Обажда му се една красавица и му предлага брак с мотива, че децата им ще бъдат красиви като нея и умни като него, а той и казва да помисли пак, защото ако стане обратното ще е ужасно. Та така за гените.

# 580
  • Варна

Повтаряй си, че не е вярно, ама е доказано от хиляди години. Я си помисли, защо идеала за красота не включва рунтави жени? Нали пещерните хора са били силно окосмени, и мъжете, и жените. Сега силното окосмяване е присъщо само на мъжете и то не на всички, а повечето жени не го харесват.

Когато теориите за еволюцията на "добрите гени" печели приятели, обществото обикновено е в криза - лови и красивите, и грозните.

П.П. Чакай ти еволюцията да се справи с окосмяването!

# 581
Бoяна, и за децата е ясно че няма такава връзка. Въпросът ми беше по-скоро какво е научното обяснение за това, че красотата ни приковава и когато някой красив е нещастен рядко го отдаваме на личността му. Не мога да приема за научно обяснение простото сравнение с другите хора и злобата.
Знае се, че дори в съда красотата може да помогне на обвиняемия за смекчаване на наказанието (особено ако има съдебни заседатели). Например чернокож мъж с агресивно излъчване изглежда по-свиреп убиец от една млада, нежна жена с мило лице (която също е убийца). Ей такива работи са интересни по-скоро....

# 582
  • София
Бoяна, и за децата е ясно че няма такава връзка. Въпросът ми беше по-скоро какво е научното обяснение за това, че красотата ни приковава и когато някой красив е нещастен рядко го отдаваме на личността му. Не мога да приема за научно обяснение простото сравнение с другите хора и злобата.
Знае се, че дори в съда красотата може да помогне на обвиняемия за смекчаване на наказанието (особено ако има съдебни заседатели). Например чернокож мъж с агресивно излъчване изглежда по-свиреп убиец от една млада, нежна жена с мило лице (която също е убийца). Ей такива работи са интересни по-скоро....
Просто на красивите обръщаме повече внимание и е чисто човешко да наричаме качествата, които не притежаваме недостатъци. В България е национален спорт да се обяснява колко си лош ако си богат, например. Това има и историческо и социологическо обяснение и то не е много сложно.

# 583
  • n/a
Обяснението е тривиално, банално. Хора сме.

# 584
Гадно е например  ....... да не срещнеш любов каквато ти се полага

А това какво трябва да означава? Проклятие? Всеки среща това, което му се полага.  Ако искаш една любова, отиваш и си я взимаш, ако не е споделена не търсиш вина у проклятието, просто търсиш любовта. Аз например си залужавам това, което имам и то само по себе си си залужава  Flutter Не, че не ми се полага и един Джонатан Рийс Майерс, ах Twisted Evil но пък не може да имам всичко.

Общи условия

Активация на акаунт