Проклятието на красивата жена

• 76 063
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 615

За мен един красив човек не е длъжен при всеки контакт да показва с поведение, аз не съм с нищо повече от теб, само защото съм по красив от теб, за да може въпросния не толкова красив човек да се почувства по добре и да не го обвини във високомерие. Красотата си е предимство като всяко друго, защо трябва да се омаловажава. Ако някой е много умен, той трябва да избягва контакт с хора, които му импонират на интелекта, ами да си приказва само с простовати хорица, за да покаже колко е благороден ли?

# 616
Аз познавам и от двата типа -  сърдечна, дружелюбна, не й пречи даже първа да ти каже Здрасти. И другата - с мисълта, че защото е красива всички трябва автомотически да й падат в краката - и мъже, и жени. И е много недоволна, когато това не става.

# 617
Поведението е направо вродено. То често дори не е нарочно.

# 618
Ааа, забравих да споделя, че снощи съвсем случайно гледах "Снежанка и ловеца". Доста тематичен се оказа.  Thinking И напълно в духа на прочетеното тук.

Касита, какво искаш да кажеш?! Поведението не може да бъде вродено, а зависи от безброй външни фактори и обстоятелства.

# 619
Красивите много от рано осъзнават, че са такива. Поведението им и отношението им към околните са особени на моменти. Трудно ми е да го обрисувам с думи. Трябва да се види.
Наблюдавам едно такова дете, което чакам с доста свито сърце да влезе в пубертета и да претърпи типичната негативна метаморфоза, за да се приземи.

# 620
И аз в детството си бях приятелка с едно такова изключително красиво дете....За съжаление, твърде нещастно...След време си загубихме дирите и не знам какво се случи с нея, но семейството и беше разбито и докарано до просешка тояга от брат и, който се оказа хазартно зависим.
От тогава обаче не съм срещала такова дете, което да гледаш в захлас.

# 621
  • София
Според моите наблюдения, обаче е точно обратното.
Тези, които се водят красиви в ранна детска възраст по собствено самосъзнание са много различни от онези, които са истински красиви.
Изобщо при децата самооценката за "красив" е по-скоро оценката за модерно облечен и накипрен.
Не съм срещала изключения.
Всъщност, децата много много не разполагат с реална самооценка.
Разполагат единствено с външните оценки. Отразяват ги.
И някъде след пуберитета евентуално може и да се формира някаква реална самооценка, а може и изобщо да не случи.

Имам една позната, примерно, която вероятно като дете е била много сладка.
След това в развитието си и преминаването от детска в зряла възраст, обаче, не се развива до степен красива, а остава във фаза- сладка, нищо особено.
Обаче тя е с твърдото и абсолютно непоклатимо убеждение, че е изключителна красавица, което за огромно съжаление и носи единствено и само негативи, защото и създава повече от проблеми с отсрещния пол и изобщо в социалното и общуване.
Мога да разяснявам и какви, ако ви е интересно.

Имам и обратния пример. За красива жена, която е със съзнанието на нищо особено. Пак проблеми заради неадекватната самооценка.
Изобщо- маджа с грозде.

# 622
За децата и според мен е точно така, както го описа Azzy.

# 623
Azzy, е това дете беше истински красиво и нямаше как да се отрече нито от малки, нито от възрастни. И пак казвам, не знам какво е станало по-нататък, изгубихме контакт просто.
Грешната самооценка и представа рядко води до нещо добро или голям успех на човек.
Рядко обаче хората имат точна такава за себе си.

# 624
  • София
O, Mirama, разбира се, че има красиви деца.
Както и възрастни, естествено.
Аз изобщо не казвам, че няма. Simple Smile

# 625
  • София
Хм, аз благородна красавица не познавам. Всъщност, познавам съвсем малко красавици и те до една се движат с поглед търсещ повече Олипм и по-малко отношения с простосмъртните.

Утро, на мен не ми минават такива мисли. Както казах, познавам малко истински красиви и те до един освен леко приповдигнали поглед, са и доста сковани в поведението си. Разбира се, това са лични впечатления. Вашите красавци/ици са сигурно душата на компанията. Моите, уви, не са.

Да не бъркаш благородство с благотворителност? Благородството предполага точно това - дистанцираност от обикновените "простосмъртни".
Истинска красавица никога не може да бъде "душа на компанията".

Ааа, забравих да споделя, че снощи съвсем случайно гледах "Снежанка и ловеца". Доста тематичен се оказа.  Thinking И напълно в духа на прочетеното тук.

Касита, какво искаш да кажеш?! Поведението не може да бъде вродено, а зависи от безброй външни фактори и обстоятелства.

Абсолютно вродено е. То е част от характера.

# 626
Има и такива, които са просто симпатични....но всички познати и приятелки на майката в купом изказват възхищения, за да не я обидят...)
Да, хубаво дете, но нищо особено....тоест няма с какво да те плени, а е просто симпатично.
Имам няколко подобни примера пред себе си, включително и форумски.

# 627
Често набедените за красиви в детска възраст претърпяват неприятни метаморфози, както го описа Касита, в пубертета и губят от очарованието си.
Аз пък имам няколко примера покрай себе си за разцъфнали жени след пубертета или навлизането от моминството в женствеността.

# 628
  • София
Има и такива, които са просто симпатични....но всички познати и приятелки на майката в купом изказват възхищения, за да не я обидят...)
Да, хубаво дете, но нищо особено....тоест няма с какво да те плени, а е просто симпатично.
Имам няколко подобни примера пред себе си, включително и форумски.
Да Simple Smile

Хм, аз благородна красавица не познавам. Всъщност, познавам съвсем малко красавици и те до една се движат с поглед търсещ повече Олипм и по-малко отношения с простосмъртните.

Утро, на мен не ми минават такива мисли. Както казах, познавам малко истински красиви и те до един освен леко приповдигнали поглед, са и доста сковани в поведението си. Разбира се, това са лични впечатления. Вашите красавци/ици са сигурно душата на компанията. Моите, уви, не са.

Да не бъркаш благородство с благотворителност? Благородството предполага точно това - дистанцираност от обикновените "простосмъртни".
Истинска красавица никога не може да бъде "душа на компанията".

Ааа, забравих да споделя, че снощи съвсем случайно гледах "Снежанка и ловеца". Доста тематичен се оказа.  Thinking И напълно в духа на прочетеното тук.

Абсолютно вродено е. То е част от характера.

Да, бе, да.
Поведението е в много малък процент продукт на природни дадености.
По-скоро е продукт на средата и възпитанието, отколкото на дивото зове.
Социален продукт.

# 629
Azzy, е това дете беше истински красиво и нямаше как да се отрече нито от малки, нито от възрастни. И пак казвам, не знам какво е станало по-нататък, изгубихме контакт просто.
Грешната самооценка и представа рядко води до нещо добро или голям успех на човек.
Рядко обаче хората имат точна такава за себе си.

Ама децата са по-красиви. Тоест много рядко мога да видя дете, което да не нарека хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт