Екобебета и деца V

• 95 843
  • 518
  •   1
Отговори
# 420
Имам бутилка equa с лилави листа от Рошаво, 600ml. Доволна съм, навсякъде е с мен и давам също на бебето от нея. Удобна е за носене заради дръжката. Не подлива, затваря се добре, много е лека.
Става и за игра, както и за точене на зъби.Wink

# 421
Здравейте момичета (и момчета Simple Smile),
Досега не съм писала тук, само тайничко ви следя Simple Smile покрай темичката преди около година и половина взехме на дъщеря ни бутилка Стиг. Наскоро обаче докато я миех забелязах вътре нещо като петна - кръгчета ръжда, или нещо подобно. Чудя се на някой правило ли му е впечатление нещо такова? Дали да не я изхвърля?! Малката много си я обича, но ако се налага.
Благодаря на включилите се и усмихнати почивни дни на всички!

# 422
Наблюдения върху този прах имате ли?

# 423
  • София
Ако знаете колко много има за писане за ученическа и предученическа възраст... как смърдят прозрачните подвързии за учебници,  ученическите чанти и несесери, прясно боядисаните стени и лакирани подове на класни стаи и физкултурни салони, а оловото в моливите за ... гризане, а маргарина и аспартама на лавките ....... и за десерт- в магазинчето отсреща има дъвки, имитиращи 100% цигари  #2gunfire

# 424
С какво да мия зъби? Уплаших се от прочетено за разтвора на кисл. вода...Детето е на 1г 4м.

# 425
Здравейте момичета,

Благодаря на всички пишещи тук за безкрайно полезната информация!

Надявам се въпроса ми да е подходящ за тази тема и ви моля за съвет. Очаквам скоро на бял свят да се появи първото ми бебче и бях решила да го мажа след баня със зехтин. В една от другите теми друга бъдеща майка спомена, че ще използва за същата цел кокосово масло. Попрочето доста информация,  както за зехтина, така и за кокосовото масло и общо взето съм раздвоена. Препоръчаха ми и бадемовото масло, но срещнах мнения, че може да причини алергия при бебета и като че ли този вариант отпадна и се върнах към първоначалното си двоумение. Моля за вашето мнение кое от двете е по-подходящо за новородено - зехтин или кокосово масло?
Благодаря предварително на всички, които ще се включат с отговор по моя въпрос!   bouquet

# 426
Най-добре - с нищо. И да не се ползват препарати при къпане.

# 427
Аз мазах моето бебе само в началото може би няколко дена. После не съм го мазала с нищо, но винаги съм си го къпала с шампоанче. Разбира се и то може да се избегне в началото. Бебето няма нужда от никаква козметика, ако има хубава кожа.

# 428
Ако знаете колко много има за писане за ученическа и предученическа възраст... как смърдят прозрачните подвързии за учебници,  ученическите чанти и несесери, прясно боядисаните стени и лакирани подове на класни стаи и физкултурни салони, а оловото в моливите за ... гризане, а маргарина и аспартама на лавките ....... и за десерт- в магазинчето отсреща има дъвки, имитиращи 100% цигари  #2gunfire

Аз като бях дете, също беше залято - никаква промяна за 20 години, а уж сме в ЕС, уж има стандарти, ала-бала.

# 429
И аз с въпрос за бутилките. Изчетох цялата тема и си извадих няколко линка, ама да се допитам и до вас.
Търся си бутилка за мен и за двегодишно, като държа да не е пластмасова, независимо, че е еко пластмаса, не желая такава. Предпочитанията ми са към стъкло, не знам колко ще е функционална обаче. Искам аз да си я разнасям навсякъде с мен, а за малкото: когато сме на разходка или в колата. Пие от чаша без проблеми, затова нейната бутилка може да не е със сламка.
Гледам тази: http://www.amazon.co.uk/Klean-Kanteen-Stainless-Cap-Brushed-Stai … rds=Klean+Kanteen
и тази: http://roshavo.com/oc/EQUA/equa-equarium като на EQUA материалът не е стъкло, но английският ми е на ниско ниво и не мога да се ориентирам дали е вид пластмаса.
И също така 2 стъклени шишета няма ли да ми свършат работа?

# 430
  • София
И аз с въпрос за бутилките. Изчетох цялата тема и си извадих няколко линка, ама да се допитам и до вас.
Търся си бутилка за мен и за двегодишно, като държа да не е пластмасова, независимо, че е еко пластмаса, не желая такава. Предпочитанията ми са към стъкло, не знам колко ще е функционална обаче. Искам аз да си я разнасям навсякъде с мен, а за малкото: когато сме на разходка или в колата. Пие от чаша без проблеми, затова нейната бутилка може да не е със сламка.
Гледам тази: http://www.amazon.co.uk/Klean-Kanteen-Stainless-Cap-Brushed-Stai … rds=Klean+Kanteen
и тази: http://roshavo.com/oc/EQUA/equa-equarium като на EQUA материалът не е стъкло, но английският ми е на ниско ниво и не мога да се ориентирам дали е вид пластмаса.
И също така 2 стъклени шишета няма ли да ми свършат работа?

От неръждаема стомана е битулката, а тапата ѝ е от BPA-free пластмаса.

# 431
За клийн кантин ясно, ама дали ще е удобна за пиене от двегодишно? Thinking
Няма ли да оставя метален вкус при пиене?

# 432
  • София
Да, тази другата е пластмаса, уж безвредна. Беше писала, че искаш стъкло, но нито една не е стъклена. Тези много ги хваля, амане съм ползвала:

http://www.matatama.com/eko-sadove-i-butilki/Flaska-Neo---750-ml

# 433
Май така се получи, хихи.
Гледах и тези Флашка, но 64 лв ми се струва прекалено за стъклена бутилка с калъф от неопрен Stop.
Правила водата като от планината, благодарение на специалната си изработка, бла-бла.
Имам бутилка от Джъмбо, от стъкло, от нея пия вода вкъщи, но дъщеря ми не може да пие от него. Та, с какво тази бутилка е по-малко от онази за 64 лв?

# 434
Equa имат и стъклени, но пак са по-скъпи от тези от Джъмбо.
Синът ми е на 1г 8м. От около половин година е със стоманена бутилка на Crocodile creek. Стоманата не оставя остатъчен вкус, обаче капачката в началото оставяше странен вкус. Уж е BPA free. Но беше по-скоро все едно е мазана с нещо ли, не знам, след няколко измивания и неколкодневни киснения във вода с веро, спря да променя вкуса и вече се престраших да му я давам. Но предвид, че цялата е във вдлъбнатини, не бих му дала все още стъклена бутилка (то и аз ги троша, де). Иначе у дома пие от стъклена чаша, т.е. не че го пазя по принцип от чупливи неща. Може би бих опитала Klean Kanteen за следващата
Имам и пластмасова Equa от Рошаво, пие често от нея без проблем, освен, ако не се разсее, тогава се е случвало да се залее. Освен това имаме и големи стоманени бутилки на Onya, със спортна капачка, като на Klean Kanteen - и от тях е пил без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт