Екобебета и деца V

• 95 818
  • 518
  •   1
Отговори
# 465
Това ми се струва прекалено вече ! С какво ще навредят мокрите кърпи  Joy

Много хора не ги харесват, в т.ч. и аз. Има деца с по-чувствителна кожа, която реагира на тях. Моите са такива. Мокри кърпи у дома не влизат, поне не и за децата. От мокри кърпи докарах такова зачервено дупе на едното ми бебче, че го лекувах седмици. Оттогава са забранени вкъщи.

съгласна съм и аз не съм и фен , но когато нямаш избор за 4 дена примерно защо да не се ползват Simple Smile

# 466
Аз имам 10 бамбукови, много са ми удобни.

# 467
  • София
Аз съм си взела малки хавлиени кърпички и ги мокря с физиол. р-р и бърша - дупе, ръчички и т.н.  В повечето мокри кърпи има сума ти химуи, които може да спестим на бебешката кожа  Peace

# 468
  • София
Здравейте,
Търся слънцезащита за бебо. Какво ще кажете за това:

# 469
Аз използвам масло от малинови семена и за мен и за детето.

Мокри кърпи също не използваме вкъщи. Имам един пакт в чантата за крайно спешни случаи, на бейби лов, че са по-читави.

# 470
  • ул. "Мечтание"
Ние също използваме масло от малинови семки за слънцезащита. Мисля вече трета или четвърта година. Изключително съм доволна. Недостатък е, че цапа дрехите. Но на мен не ми е драма, тъй като моите деца ходят доста разголени и на практка почти няма какво да се цапа. А и вече му хванах цаката. Simple Smile

За мазане на дупе - използвам кокосово масло, при това само при нужда, ако има нещо позачервено.

У дома мия на мивката, когато е наакана. За навън ползвма шишенце с вода и хавлиени/бархетени кърпички 15х15 см. Понякога слагам във водата някаква флорална вода - розова, лавандулова или лайка (зависи коя имам в момента). Понякога когато има зачервено избърсвам на всяка смяна с флорална вода, ефекта е чудесен.

# 471
  • София
Благодаря много за отзивите! Ще си взема масло от малинови семки и аз:)

Искам да питам мамите с кучета какво ползват против кърлежи, че днес намерих вече един да лази по главата на кучо... Има ли нещо безвредно, което има ефект?

# 472
ЗаСлон, големи благодарности, е сподели за магазина. Купихме днес и пантофки и обувки. Още не мога да ги оценя като качество, но на пръв поглед са много добри и цената беше супер. А аз се оказа, че ходя в нас с пантофи от същия магазин, но не знаех, защото не са купувани от мен. Вече са на 2 години според мен и са си все същите.

# 473
  • София, България
Не забравяйте за Часът на земята - днес, в 20.30!!!! Т.е. всеки момент !

# 474
  • София
ЗаСлон, големи благодарности, е сподели за магазина. Купихме днес и пантофки и обувки. Още не мога да ги оценя като качество, но на пръв поглед са много добри и цената беше супер. А аз се оказа, че ходя в нас с пантофи от същия магазин, но не знаех, защото не са купувани от мен. Вече са на 2 години според мен и са си все същите.
Много се радвам! Честито Simple Smile

# 475
  • Варна
Лекси, може би трябва да ревизираш линковете в заглавната страница, защото сега отворих 5-6 в секцията с играчките и 4 от тях не съществуваха вече. Само предложение  Peace Simple Smile

# 476
Здравейте,
може би сте коментирали темата, но не успях да открия информация. Става въпрос за ефикасни продукти, натурални, против зачервени дупета. Бебето ми е с много светла и чувствителна кожа. В болницата, където се роди, го къпеха непрекъснато с разни тяхни продукти, медицинска козметика. Дадоха ми я цялата червена, суха, направо разранена кожа! А дупето огнено червено. В къщи като се прибрахме, започнах да я къпя цялата на 3 дни, само с вода. Мия дупето след акане. Мазах дупето в началото с един крем от аптеката; помогна, но до едно време. Сега като започна да ака повече, дупето отново е много червено, само зоната, около ануса, т.е. проблема не е от памперсите, а от акото.
Ще се радвам на съвети от ваша страна!

# 477
  • София
Арника крем от хомеопатичната на Чаталджа ако си от София или чисто кокосово масло. Нищо друго не ти трябва за дупе според мен Peace

# 478
  • ул. "Мечтание"
Сменяй пелената по възможност веднага след изхождане. Какви пелени използваш - еднократни или многократни?
Ако си имала гъбична инфекция през бременността може би да се консултирате с педиатър да не би да са гъбички.
Зависи разбира се и колко е зачервено - принципно около ануса си е по-червеникава кожата от други места по тялото. Ако няма рани и участъка е много малък (около 1-2 см в диаметър) е напълно възможно всичко да е наред.

Хомеопатично не бих използвала без изрична препоръка от класически хомеопат. Но има други варианти, които също са подходящи за мазане.

# 479
Моля да се ревизират линковете от първата страница, повечето не работят.
За подсечено дупе и аз препоръчвам кокосовото масло- студенопресовано. Много бързо регенерира кожата.

Общи условия

Активация на акаунт