Отговори
# 120
  • София
Аз доколкото знам, от един момент нататък няма как да измерят тегло и сантиметри на бебето точно.
Това, което казват е приблизително, изчислено посредством някакви формули с размерите на главата и бедрото Wink Така, че- не се притеснявайте, важното е бебетата да си отговарят на седмиците, т.е. да растат и да се развиват!  Peace

# 121
СУЕ ми е доста завишено пише 80/104 мм/ч, както и левкоцитите са ми леко завишени 12,9 при референтни стойности 3,5-10,5. Иначе изследванията на урината са добри.
Някоя от вас имала ли е подобен проблем? Знам, че утайката се гледа при някакви възпаления и бактерии, но при бременност не знам какви са нормалните стойности.

Не се тревожи мила, точно за същите неща се притеснявах и аз от последните изследвания, като при мен СУЕ беше 60, но моите левкоцитите бяха 14,3, по принцип СУЕ не се гледало последното тримесечие, защото се завишавало много и чак 2-3  месеца след раждането спадало, един вид е нормално, но за левкоцитите ми казаха да пусна още една кръв на следвалият ден и да видя как е ЦРП стойността, ако и тя е завишена ми каза, че трябва АБ да пия, та в крайна сметка  и ЦРП ми излезе завишено, та пих 5 дни АБ. По  тази стойност се разбирало за бактериална инфекция някаква и затова предприемали лечение. При теб е по-ниска, може и за бременността тази стойност да е нормална....не се притеснявай, консултирай се док най-добре.  Hug

# 122
Аз доколкото знам, от един момент нататък няма как да измерят тегло и сантиметри на бебето точно.
Това, което казват е приблизително, изчислено посредством някакви формули с размерите на главата и бедрото Wink Така, че- не се притеснявайте, важното е бебетата да си отговарят на седмиците, т.е. да растат и да се развиват!  Peace
smile3501 Подкрепям.
Момичета на мен вече ми писна мноооого сериозно и на края го отнесе свеки без вина  Mr. Green. От няколко дни имам чувството че са се наговорили тия хора, всеки да съжалява и да се тяхка как може да имаме пак момче. Постоянно някакви хора, при това само бегло познати се ядосват и ми "стискат палци да са объркали и да е момиче". Фризьорката на мъжа ми пък днес му предложила/на майтап/ да си сменим бебетата с еди коя си, че тя щяла да има момиче. Една пък приятелка от ФБ ми написала под снимката, давай още баба ми е родила 5 преди да роди момче, не се отчайвай имаш шанс Shocked. И накрая свеки ми каза, че някаква комшийка нейна й казала, че ме видяла и ще бъде момиче бебето и аз изригнах меко казано като вулкан  Mr. Green
Сори за гневният пост, но цял ден ми идва в повече. Ако има манияци на тема пол, аз се задоволявам с желанието детето ми да е живо и здраво, да расте спокойно и щастливо.
Смотаняци!!!

# 123
Честит празник на всички! Честит имен ден на онези от вас, които празнуват днес!

Добре дошла на новата мама! Леко бременеене и ноември - здраво бебче!

Лорито, все те миля... дано кученце се оправи и ти да си спокойна!  Hug

На мен ми казаха, че е много относително теглото на бебето в тези месеци. На мен попринцип не ми казват теглото (освен на 4Дто) и когато ме приеха в МД, за да преценят как да реагират при преждевременно раждане. Не ги взимайте мерките много на сериозно.

# 124
Цветенце ама толкова те подкрепям в мнението ти за пола.. Аз пък много се дразнех, когато колегите ми около мен започнаха в 4тия месец като ми пролича да разбират, че ще имаме бебе и като всеки ме питаше какво щяло да е. Дори и преди 2-3 седмици като разбра, че съм бременна 1 позната репликата и беше "Честито, знаете ли пола". И аз много гадно я срязах. Ама няма как си наред ли ти е всичко, сякаш каквото и да е рожбето ще го върнем.. Мен в началото ми бяха казали, че е юнак и след като се видя на 4д-то че е мадама, мъжа ми само питаше докторката добре ли е има ли си всичко, даже не отчете факта, че излезе друго Grinning Дори и сега на най-любопитните за пола им казвам, че бебето се крие и не зная, че ме дразнят.

# 125
Благодаря ви момичета Simple Smile
Успокоих се след като се консултирах с една позната докторка. Каза ми, че показателите ми са нормални да не се притеснявам и да си мисля за хубави неща  Laughing

petya.spasowa  аз съм от Свищов, но от около 3 години живея във Варна. Като гледам и термина ни е в един и същи ден Laughing Ти в Плевен ли ще раждаш, че като ги знам нашите доктори в Свищов... Къде ходиш на консултации?

# 126
Оо даже и консултациите не си водя в Свищов. В Плевен  в Света Марина си ги водя.  Hug

# 127
Цветенце не се ядосвай,ама какви са тези хора,просто нямам думи,забелязала съм,че от както съм бременна,въобразявам ли си незнам всеки гледа да ти говори нещо лошо,да те разстрой,просто нямам думи.Важното е ,че бебенцата са ни здрави.

И аз знам,че там след определена седмица не запомних точно коя,мисля,че след 15 г.с няма как да се измери цялата дължина на бебето,дължината се измервала само в първият триместър,след това само отделните му пропорции,доктора ми го каза на феталната в 19 седмица и вече не питам за дължината на бебето.достатъчно е бедро,обиколка на главичка,коремче.

# 128
Цветенце,дали не ми е познато това,за което пишеш-то не ме солиха,то не ми даваха акъл какво да ям и как да спя за да е момче тоя път...И то това беше в момент,когато ми излезе БХЦ-то и се оказа,че трябва да отида на амниоцентеза и аз даже незнаех дали няма да се наложи да го махам.Аз така избухнах на една медицинска сестра в лабораторията,дето ми умуваше докато ми взимаше кръв предния ден преди амниото.Майната им!На мен не ми пука,че е момиче пак,тях какво ги интересува!Бебето е здраво,само тава ми е важно на мен!И на мен ми предлагаха "смяна" на майтап,ама аз отговорих,че няма как да добият такива съвършенни гени като моите,затова не става! Laughing Laughing Laughing
Лорито,да пишеш как е малкия звяр,аз съм убедена,че скоро пак ще тича както преди.Дано,живот и здраве другото лято като дойдем на море и двете да имаме по един звяр за пазач на количките.Може да ги запознаем даже,моя мъник е много дружелюбен,даже си има една приятелка котка,такъв ми е добряк той Laughing Laughing Laughing

# 129
iiiv аз за съжаление тази събота се оказва, че съм на работа  Sad Но може да друг почивен ден да измислим нещо Simple Smile Пък и всички мами да се чувстват поканени за разходка Simple Smile

# 130
Честит празник, мамчета, нека Света Богородица ни закриля и бди над нас и бебенцата ни, днес се помолих и за всички ноемврийки, честито и на именяците-д са живи и здрави!
Благодарности за поредната сладурска тема на Мецани   bouquet
На Монси поздравления за напредъка на детската стая   Joy За желязото- от месец съм на Феро Фолгама, и го пия след хранене,а не преди..А за разкъсване на капилярите и разширени вени съм като Аера,от две седмици се мажа с Троксевазин,знам си го от години от майка ми, но в жегите /бях и съм още/ в Сандански няма как да не се пукаш по шевовете..сега е друго слава на Бога  Praynig
Шайни,радвам се,за записчето ти  Hug Хубава вечер  Heart Eyes

# 131
 Darklady_A, утре мъжо като се върне от работа (към 17ч.) веднага отиваме
да му направим рентгеновите снимки и  първо при единия доки,после
при другия...дано резултатите да са положителни...дано се оправи малкия  newsm17...Моя мишок
е по-скоро дивак отколкото добряк...  Joy  animal037
И затова сякаш сега ми е много болно да го гледам толкова безпомощен и обездвижен,
та той за секунда не се спираше....  animal037
Дано наистина се оправи и ако това стане.. като дойдете ще ги запознаем... Simple Smile
Идея си нямам как ще спя цяла вечер.... много ме е страх да не се окаже че му
има нещо сериозно... Praynig Praynig  Свил ми се е корема на топка от тревоги по мишока...Добре
че бебчо ме подсеща за себе си и ме успокоява с движенията си и сладките повдигания на тумбака ми ... Simple Smile

# 132
    argo,     нямаме излишни пари разбира се... но за моя радост ветеринара е съвестен  ................. Вчера една приятелка,която има зоомагазин ме изпрати при един неин познат ветеринар, прегледа кучо безплатно. Има надежда- кученце реагира на допир,свива си стомахчето и се напишкваше по време на прегледа  и  доки каза че това е добре че реагира и според него не му е счупен гръбнака,а може би е пукнат или е засегнат някои прешлен...но утре окончателно ще се разбере какво му е точно. Моля се да е просто контузия която ще отмине. Praynig
  Много ми помагате  психически,  затова ви споделям.....

loritoOo......първо ти трябва да се успокоиш  Hug , за да помагаш на кученце с полож. мисли и енергия .А и заради  бебчо трябва да си спокойна и щастлива .
      Като ти разказах моите премеждия исках да ти дам кураж , да потърсиш и друго мнение - ето , че са те поуспокоили . Изпъди лошите мисли като си кажеш няколко молитви и не се тревожи. Нали днес е Богородица   Praynig  Peace

# 133
Цветенце, не се ядосвай, а им тегли една майна на всичките....ама не наум, а направо има кажи, че са зле....как може така да ти говорят!? И аз в началото много се дразнех като разбраха, че съм бременна и се почна: "О колко добре изглеждаш!(до тук добре) Момче ще е!".....грррр....много се нервирах....аз винаги съм знаела, че ще имам момиче и не можех да си представя да имам момче...и всеки път отговарях: "Не! Момиче ще е!"....те: "Не, не! Момче ще е!" ААААААААА smile3511
Това беше преди да разберем пола....не че ако се беше оказало момче нямаше да си го обичам....естествено най-важното беше да ми е живичко и здравичко....просто аз си знаех какво е и много се дразнех на всички многознайковци.....особено като почнаха и акъл да ми дават...сега това трябва да правиш, онова трябва да правиш.....и то хора, които все още нямат деца и нямат и планове за такива.......мами с опит разбирам да дават съвети.....както и да е.....майната им на всички и това е.....

Относно приятелите ви подкерпям напълно....сега сме в период, в който осмисляме приоритетите си и е хубаво да си направим една чистка и да си оставим само истиснките хора около себе си.....и аз се убеждавам, че са все по-малко....важното е, че си имаме семействата и съкровищата, които растат в нас  preggo Не си струва да си тровим нервите за хора, на които не им пука...

# 134
Здрасти.
Лори , стискам палци кученцето да се оправи и заедно ноември да се радвате на бебчето.  Hug
Меци Благодаря за новата ни темичка и покрай чуденката да се махат ли някои мами видях,че на моето инфо пише първа бременност,а аз не съм си казвала,но имам един спонтанен,та ми в втора,ако не пречи да го поправиш.  Hug
Аз също не съм от пишещите често,но пък чета постоянно.
От три дни имам лек световъртеж,а днес пулсът ми беше 109 и ми се гадеше.Температура нямам,та се чудех,може ли да ми е така от липсата на желязо примерно?

Общи условия

Активация на акаунт