Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 69 107
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
То тука наистина е настъпил такъв хаос, че и аз се обърквам, какво остава за начинаещите  Laughing

Аз, пък, покрай картата за бика в Кадъкьой, която е дала Шебече видях, че многото църкви в Мода, дето някога някой писа, че били гръцки, всъщност сега видях 2 арменски, една гръцка и една протестантска. Не, че някой е питал или е нужна за някого информация, просто отбелязвам гласно мислите си.

Вчера някой се радваше, че открил сайта на градския транспорт в Истанбул  Simple Smile  Абе момичета, този сайт стои в първия пост от години.

А, и още една гръцка видях - 5 църкви до тук в Мода.

# 271

61B
TAKSİM - BEYAZIT line
Round Trip Time : 65 Minutes.
Line runs as NORMAL

Going Direction
Bus Stop Name / County   

1   TAKSİM /Beyoğlu            
2   TARLABAŞI /Beyoğ            
3   ÖMER HAYYAM /Beyoğl            
4   TEPEBAŞI /Beyoğlu            
5   ŞİŞHANE 1 /Beyoğlu            
6   ŞİŞHANE 3 /Beyoğlu            
7   UNKAPANI /Fatih            
8   MÜZE /Fatih            
9   İST.BÜYÜKŞEHİR BELED /Fatih            
10   PERTEVNİYAL V.SULTAN /Fatih            
11   ORDU CADDESİ /Fatih            
12   LALELİ /Fatih_
13   BEYAZIT ÜNİVERSİTE /Fatih            
14   BEYAZIT /Fatih

С този автобус се ВРЪЩАМЕ от ТАКСИМ в ЛАЛЕЛИ :

Във всички дни :

8:35; 9:15; 10:20; 11:25; 12:35; 13:45; 15:10; 16:40; 18:05

В Лалели пристигаме в:
8:57; 9:37; 10:42; 11:47; 12:57; 14:07; 15:32; 17:02; 18:27

Return Direction
Bus Stop Name / County   

1   BEYAZIT /Fatih            
2   BEYAZIT ÜNİVERSİTE /Fatih            
3   LALELİ /Fatih   

4   PERTEVNİYAL V.SULTAN /Fatih            
5   İST.BÜYÜKŞEHİR BELED /Fatih            
6   MÜZE /Fatih            
7   UNKAPANI /Fatih            
8   ŞİŞHANE 2 /Beyoğlu            
9   TEPEBAŞI /Beyoğlu            
10   ÖMER HAYYAM /Beyoğlu            
11   TARLABAŞI /Beyoğlu            
12   TАKSİM /Beyoğlu

С този автобус ОТИВАМЕ от ЛАЛЕЛИ до ТАКСИМ:

Във всички дни:
От спирка BEYAZIT:
 8:35; 9:15; 10:20; 11:25; 12:35; 13:45; 15:10; 16:40; 18:05

За спирки BEYAZIT ÜNİVERSİTE и LALELİ + 1-2 минути!!!

На площад ТАКСИМ пристигаме в:
9:00; 9:40; 10:45; 11:50; 13:00; 14:10; 15:35; 17:05; 18:30 

Разписанието на автобуса от/до ТАКСИМ - ЛАЛЕЛИ
Мисля,че ще е от полза

# 272
  • София
Белята, негативния пост за Ейфел (имаше цяла тема, посветена на това) беше, че са им дали непочистена стая, само с опънати, но мръсни чаршафи. Тъй като същото ни се е случвало в друг хотел в Лалели при самостоятелно пътуване, явно не е единично явление. Затова, като ви дадат стаята, независимо в кой хотел сте, погледнете какво има под покривката на леглото. Може да не сме си платили за лукс, но за чисти чаршафи и почистена баня - да. И сме в правото си да се караме. Например винаги съм се питала какво става със стаята, в която в петък сутрин всички слагаме багажите си? Мръсните сакове са и върху леглата. Всички ходим в банята на стаята. Дали някой я почиства основно или само опъват леко покривките?  newsm78

Пине, наистина са много църквите в района, но така и не съм правила опити да влизам, в която и да е. То и все бързаме.  Sad

# 273

Чумби  Hug тези „ чешмички“ са се използвали от Султана за да не го подслушват,когато е водил важни разговори ги е пускал за да може шума от водата да заглушава разговора

may36, огромно благодаря!   bouquet   Никога нямаше да се досетя

# 274
И аз не съм правила опити да влизам. И ние все бързаме  Confused

# 275
  • Варна
     Таня 67, не съм чела темата (може би по-добре), но като теб смятам, че чистотата и топлата вода са задължителни, както съм написала и в поста си. Визирах хора, на които никога нищо не им харесва и имат безкрайни претенции... всички знаем, че всеки път в групите има такива. Не говоря за хора от форума, най-малкото тук не съм намерила негативните мнения. Доколкото разбрах, твоите, макар и непреки, впечатления, също са положителни.
     Разбира се, че не бих си замълчала, ако ми дадат непочистена стая. Миналото лято настанени в съседен хотел от групата ни до обяд се бяха молили да им дадат чаршафи, все пак...
Ако погледнем на чашата като наполовина пълна, ще кажем, че така поне са били сигурни, че чаршафите са чисти... нашите може да са били и само поопънати Thinking
     Това със стаята не ни се е случвало (общата със струпването на багажа) - досега само веднъж сме оставяли багаж, в някакво празно помещение в Делта, но в рамките на десет минути се оказа, че стаи има и бяхме настанени. Явно някои хотели нямат и специални помещения за багажа на изчакващите настаняване.
     Hellenn , планът ми е твърде прозаичен...
     В петък, ако ни настанят веднага, смятам направо да отпрашим към Буюкада. После да се върнем на Кабаташ и през Таксим към Сапфир и Каньон. После задължително Истиклял и според възможностите баклавичка (да не мърмори мойто) от Гюллюолу.
     Съботата е за Азия - Кадъкьой, Хайдарпаша, Чамлъджа - не задължително в този ред. После Пиер Лоти. Според зависи в двата дни ще вмъкваме и разни разходки по добре, и не толкова, познати места.
     Едната вечер смятаме да хапнем на Кумкапъ, а другата - в познатия и харесан вече Ортаклар.
     А заминаваме... ами, всъщност след по-малко от 8 часа. newsm44

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 13:28 от beljata

# 276
    Таня 67, не съм чела темата (може би по-добре), но като теб смятам, че чистотата и топлата вода са задължителни, както съм написала и в поста си. Визирах хора, на които никога нищо не им харесва и имат безкрайни претенции... всички знаем, че всеки път в групите има такива. Не говоря за хора от форума, най-малкото тук не съм намерила негативните мнения. Доколкото разбрах, твоите, макар и непреки, впечатления, също са положителни.
     Разбира се, че не бих си замълчала, ако ми дадат непочистена стая. Миналото лято настанени в съседен хотел от групата ни до обяд се бяха молили да им дадат чаршафи, все пак...
Ако погледнем на чашата като наполовина пълна, ще кажем, че така поне са били сигурни, че чаршафите са чисти... нашите може да са били и само поопънати Thinking
     Това със стаята не ни се е случвало (общата със струпването на багажа) - досега само веднъж сме оставяли багаж, в някакво празно помещение в Делта, но в рамките на десет минути се оказа, че стаи има и бяхме настанени. Явно някои хотели нямат и специални помещения за багажа на изчакващите настаняване.
     Hellenn , планът ми е твърде прозаичен...
     В петък, ако ни настанят веднага, смятам направо да отпрашим към Буюкада. После да се върнем на Кабаташ и през Таксим към Сапфир и Каньон. После задължително Истиклял и според възможностите баклавичка (да не мърмори мойто) от Гюллюолу.
     Съботата е за Азия - Кадъкьой, Хайдарпаша, Чамлъджа - не задължително в този ред. После Пиер Лоти. Според зависи в двата дни ще вмъкваме и разни разходки по добре, и не толкова, познати места.
     Едната вечер смятаме да хапнем на Кумкапъ, а другата - в познатия и харесан вече Ортаклар.
     А заминаваме... ами, всъщност след по-малко от 8 часа. newsm44

И при мен се случи непочистена стая,но ни дадоха ключовете сутринта веднага като пристигнахме.
Продължението на деня изцяло измести това недоразумение.
Пожелавам Ви приятно пътуване и наслада от видяното . newsm10

# 277
  • Варна
Белята,благородно ти завиждам за пеперудките в корема,като дойде и моя ред,понеже все много се вълнувам няма да мога да спа изобщо преди да тръгнем,а часа за тръгване ще е към 00.30 вечерта,да си изкарате страхотно и чакаме разказче Hug

# 278
  • Варна
     Мисля си, без да оправдавам, разбира се, че става дума за лоша координация между рецепция и камериерки... както и да е, дано не се налага да си разваляме настроението.
     Пеперудките в корема вече не са толкова, може би, защото знам, че само след три дни пак ще съм в редицата на благородно завиждащите... но, живот и здраве, ще се ходи пак. Още не съм сложила даже и грам багаж, ама след малко, стой и гледай. running
     Ние тръгваме в 21:00, но до границата няма спокойствие, общо взето. Дано после можем да подремнем, че утре ще е тежък ден. Досега винаги са ни настанявали, стискайте палци пак да е така.
     За разказчето... докато чакате новото, който не е чел това, да заповяда:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612809.450
     Към средата на страницата е първата част, а паралелно с мен е разказвала и Кали 08, надявам се да ви е интересно.

# 279
Беличке, тогава ти желая лек и бърз път натам,  ползотворен и уморителен уикенд в любимия град!

Както и на другите които ще пътуват тази вечер.

Аз не бях особено доволна от хотела си, но се преживява и забравя. Въпреки че, хотела си има и хубава страна-ресторанта се намира на последния етаж, има гледка към морето и беше чист и в добро състояние. Другата година-ще бъде друг хотел сигурно, и там ще намеря някакви кусури, но не това е важното в крайна сметка. Наистина, относно стаята, която се използва за оставяне на багажа, при нас бяха две стаи, после се дадоха на хора от групата, а бяха в ужасно състояние след като бяхме минали всички през тях.

Есстела, вие кога заминавате?

# 280
Ох, ще бъдем в хотел Чевре. Какво облекчение, че не е Делта. Багажът е готов, още малко и тръгваме за Пловдив. До скоро, скъпи съфорумки    bouquet

# 281
  • София
Ох, ще бъдем в хотел Чевре. Какво облекчение, че не е Делта. Багажът е готов, още малко и тръгваме за Пловдив. До скоро, скъпи съфорумки    bouquet

Все пак не очаквай кой знае какво, за да не бъдеш разочарована. И петна по мокета има, и тук-там неизчистено, в ъглите на душ-кабината има мухъл.  Wink  Все пак е учудващо приличен за 2 звезди. Има и интернет, но само след дълго настояване и издирване на парола. И климатици има. Остава и автобусът да е същия като нашия.  Laughing

Пожелавам на всички заминаващи много приятни изживявания в любимия град! Опитайте се да не обръщате внимание на придружаващите битовизми и се отдайте на емоциите.  Laughing

# 282
  • Варна
Цитат
Есстела, вие кога заминавате?
Хелънче,живот и здраве на 14.09 в ранните часове Mr. Green
Танче и аз мисля като теб,хотела не е от значение чак толкова,повече ме интересува това,което ще видя за първи път Laughing

# 283
Абсолютно съм съгласна. Отивам, за да видя любимия си град и да му се насладя максимално. Другото не е толкова важно.

# 284
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Дано не е късно, че от толкова работа днеска не мога да стигна...та, Беличке и всички останали четящи и пишещи, дето пътувате днеска: много хубаво време, попътен вятър и много положителни усмивки! Ще ви чакаме живи и здрави да си дойдете пак при нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт