Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 995
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
 smile3525За вълнуващия пътепис.

Докато чакам снимчица от  roshko999,реших мъничко да похапна, ето тук.Отдавна само се облизвам,но те съм ходила на турски ресторант.
http://grabo.bg/sofia/opitai-apetitnata-turska-kuhnia-s-meniu-po-izbor-0kmwt4h

# 91
  • България, София
Рошко, благодарности за продължението на разказа  newsm51 newsm51 newsm51
И аз като Hellenn не разбрах дали сте успели да стигнете до Женската джамия и от Юскюдар как точно се стига до там. На мен ми беше в програмата, но от Кадъкьой по път за Чамлъджа, но тъй като това ходене ни отпадна, остава за следващия път  Hug
И за Ъхламур и Нишанташъ също ми е интересно, че и до там още не съм успяла да стигна. Но вие сте имали и повечко време и сте разглеждали на спокойствие, а ние само за два дни - кое по - напред  Mr. Green
И аз като Пина бих се радвала на снимки, особено от зоопарка  Hug

# 92
Момичета-котки, аз с моята двудневна експресна пешеходна обиколка на Истанбул едва ли мога да добавя нещо към красивите и подробни разкази, които тепърва се каня да чета в темата ви, още повече че бях тръгнала без никаква предварителна теоретична подготовка, освен вашите съвети.

Все пак, едно много специално преживяване - след като бяхме вечеряли най-туристически в едно ресторантче на втория етаж с гледка към спиращите и тръгващи корабчета, слязохме малко по- нататък по брега и там, на едни примитивни печици, подобни на чушкопек, правеха чай. Доста сложна система на миене на чашите Simple Smile, но толкова  сърдечна атмосфера и такива симпатични чаеправители! Предложиха ни едни миниатюрни пластмасови столчета и седяхме дълго да отпускаме и гледаме нощния Босфор. Не мога с нищо да сравня това нощно пиене на чай до "чушкопеците"!

Мисля, че  иначе успяхме да видим най-важното от най-важното в Истанбул, а и доста неща, които ги няма в гидовете, тъй като сме пешеходци и почти нарочно избираме да се губим по малко.  Sunglasses

Малко ме шашна цената на кафето, а и факта, че всички тоалетни са платени, но с това последното бързо свикнах, като видях колко са чисти все пак.

Ако някой ме светне за какво служат едни малки кранчета близо до краката в тоалетните, ще ме спаси от дълги безсънни нощи Mr. Green  Дали е това, което си въобразявам? newsm78

# 93
Момичета-котки, аз с моята двудневна експресна пешеходна обиколка на Истанбул едва ли мога да добавя нещо към красивите и подробни разкази, които тепърва се каня да чета в темата ви, още повече че бях тръгнала без никаква предварителна теоретична подготовка, освен вашите съвети.

Все пак, едно много специално преживяване - след като бяхме вечеряли най-туристически в едно ресторантче на втория етаж с гледка към спиращите и тръгващи корабчета, слязохме малко по- нататък по брега и там, на едни примитивни печици, подобни на чушкопек, правеха чай. Доста сложна система на миене на чашите Simple Smile, но толкова  сърдечна атмосфера и такива симпатични чаеправители! Предложиха ни едни миниатюрни пластмасови столчета и седяхме дълго да отпускаме и гледаме нощния Босфор. Не мога с нищо да сравня това нощно пиене на чай до "чушкопеците"!

Мисля, че  иначе успяхме да видим най-важното от най-важното в Истанбул, а и доста неща, които ги няма в гидовете, тъй като сме пешеходци и почти нарочно избираме да се губим по малко.  Sunglasses

Малко ме шашна цената на кафето, а и факта, че всички тоалетни са платени, но с това последното бързо свикнах, като видях колко са чисти все пак.

Ако някой ме светне за какво служат едни малки кранчета близо до краката в тоалетните, ще ме спаси от дълги безсънни нощи Mr. Green  Дали е това, което си въобразявам? newsm78

Да това,което си въобразяваш е! Joy

# 94
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да ви кажа една клюка, нашата Галена ще снима на 20ти понеделник клип в Йеребатан. Наела го е за един ден и ще снима с екипа на Таркан. Лети за Истанбул утре сутрин, така че ако ви е важно оглеждайте се за нея  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 16:43 от Шебек

# 95
Да, даже от Планета са написали една неграмотна статия, че Йеребатан бил царски дворец?! Щял да е затворен за два дни, специално за нея. На мен не ми се вярва, някъде има пробойна. Той понеделник почиваше така или иначе, нали? Освен тогава да я пуснат и евентуално през нощта, иначе не вярвам да върнат туристите насред силен сезон. И много ме е яд, дето децата се образоват само от техните статии и сега ще си мислят, че това е 'царски дворец'  Tired  Баси неграмотните писачи! Като не знаят, поне да гугълнат...

# 96
О, не знаех че има инфо по въпроса  Mr. Green Ама за тях е нормално да са им неграмотни статиите, знаейки кой ги пише  Mr. Green Аз по вътрешните канали научих, ама явно с огромно закъснение. Да, на почивния ден в понеделник ще снима, съвсем права си, Пине - през деня и вечерта до когато стигнат. Според мен и други външни кадри ще включат, ама да видим  newsm78

Винаги съм се чудила кой дворец е използван за тоя клип - атриума с терасите където свири оркестъра  и танцуват момичетата  newsm78

http://www.youtube.com/watch?v=v4rDTeO_QHw

# 97
Тук е снимано

Там и много филми и какво ли не е снимано. Аз съм публикувала тук материал за този дворец, никой от форума не го е посещавал.

Виж им статията на Планета, толкова е гръмка!  Rolling Eyes Министерство на културата на Турция били избрали Галена да снима там?!

О, май сгреших! По прозорците се подведох, но не е там.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 17:16 от pina

# 98
Преди малко я прочетох, голям смях  Joy
И аз съм кандидатствала за сътрудничество с тяхното министерство, ама ме отрязаха защото не беше за национална медия. По тази линия Темата на Нова вече 3-4 епизоди направиха за Истанбул и Турция.

Пине, питах за атриума с терасите - на 9тата секунда, например  newsm78

Иначе твоя дворец го помня, нали там ще ми е сватбата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Чак сега изчетох продължението на Рошко - благодаря за страхотния пътепис, и аз се присъединявам към молба за снимки   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 99
A, вярно, че там ще ти е сватбата  Mr. Green

Да, разбрах те, ама и едни прозорци се мяркат в началото, с драперии и от тях се заблудих, но после видях, че даже прозорците са различни. Ако друг не намери кой дворец е, аз ще потърся утре, че сега не мога - ставам.

# 100
Здравейте мили котараченца  sohappy

Аз се завърнах от родното черноморие и гледам доста интересни неща съм пропуснала... Нова тема, прекрасно оформена с чудната френска улица, която другия път задължително ще посетим; прекрасен дълъг и изчерпателен пътепис на Рошко... така ти завидях за 10те дена в Истанбул  angel008

Виждам срещата ви е протекла много приятно, следващия път може да се присъединя.  Grinning

С нетърпение чакам Танчето да се прибере от Истанбул за да разкаже как е минало и имало ли е проблеми с ваучерите.  Close  Praynig

Хаа, я виж ти... родното Галенче ще оди у Стамбулския "дворец" пък и клипове ще снима .. брех, брех ...  Joy

# 101
Еми тъпо е да кажат, че звездата ще снима в цистерна, нека дворец да е  Laughing И то специално залят с вода заради нея  Joy

Дабруджанче, беше права - днеска официално са открили метрото  Peace

Ха, честито да ни е  Tada Tada Tada Tada Tada Tada

Видео от флашмоб-а по случай откриването:

http://www.ibbtube.com/2356-kadikoy-kartal-metro-hatti-dans-gost … 0EKm1xEG8.twitter

Crazy Реклама на метрото  Flutter

http://www.ibbtube.com/2376-kadikoy-kartal-metrosu-acildi.html

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 22:19 от Шебек

# 102
  • Добруджа
roshko999   bouquet прекрасен пътепис,нареждам се и аз на опашката за снимки.  Simple Smile

Шебече, ха дано и ние да имаме късмет да пробваме новата линия /а и не само нея/, ама надали ще е тази година.  Cry

# 103
  • Бургас / UK
Евала Рошко,страхотен разказ  bouquet Много се зарадвах на описанието,как се стига до зоопарка,защото се върти едно септемврийско ходене и много искам да отидем до там.
Sause baus! непременно да посетиш турски ресторант,много е хубаво и много вкусни манджички приготвят Mr. Green

# 104
Дано, Добруджанче - и аз планирам евентуаааално за следващата пролет, ама...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт