Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 988
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Казанлък of all places
Тарталета, ей това чукане чаках!  Hug

Момичета, в момента чета една книга, действието на която се развива в Истанбул, а главният герой е грък, изселил се в детството си към Щатите. Понеже книгата разглежда и едни социални аспекти и части от новата история на Турция , на мен ми е интересна, от гледна точка пък на градоописанието и емоцията Истанбул също е добре писана, та ако някой приема препоръки , казва се Портата на греха, автор Ойя Байдар. Не е някаква лека книга, на мен не ми върви с обичайната скорост, но е добре написана  и бележките на края и дават добра информация.

# 706
В този ред на мисли Политическа кухня гледа ли?!  Simple Smile За гърците изселени от Истанбул и завръщането на един от тях.

# 707
  • Казанлък of all places
Имам го изтеглен от....Балканската война ,все не може да му дойде времето пусто! А много ми го хвалят!

# 708
Айде да му дойде вече!  Simple Smile За хвалене е.

# 709
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пине, онзи филм дето ми препоръча - Ask Tesadufleri Sever го изгледах до половината и много им харесва, мацката много ми харесва как играе. Тя не че прави нещо особено, ама много ми допада. Както и малкото момиченце, дето я играе като малка - разбива ме с тая усмивка дето прави като я снимаха  Joy Joy Joy

# 710
  • Варна
Здравейте,Кардашимки Hug
Остават по-малко от 4 часа до тръгването ни,влизам да кажа довиждане 55 и да ми пожелаете успешно първо посещение на магията Истанбул newsm01
Чао,Момичета  love001

# 711
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много весело и приятно изкарване и лек път  Hug

# 712
  • Варна
Много весело и приятно изкарване и лек път  Hug

Благодаря,отивам да стягам багажа ииии....дим да ме няма Hug

# 713
esstela, приятен път, готино изкарване, да получите мускулна треска от обикаляне  Mr. Green, да се наядете с много вкусотии, да не ви разочарова квартирата / аз така и не разбрах, къде резервирахте последно/, да имате време да видите всичко, което искате ....... и така до безкрай!

Пък ние обещаваме да те посрещнем в нова тема!  Mr. Green 

# 714
Искам да отидем до Истанбул през октомври месец,но още се колебая с коя туристическа агенция да
патуваме.Ако някой скоро е патувал до там и е доволен от агенцията с която е ходил,моля да пише.Интерисува ме оргонизацията относно патуването,посещенията на обектите и ескурзовода на местно ниво.Благодаря предварително.

# 715
Последните завърнали се от Истанбул, пътуваха основно с Караджъ турс. Тук всяка седмица се пътува до там и обратно. Прочети поне последните 10 страници и ще добиеш представа за агенциите и т.н.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 13:25 от Hellenn

# 716
Момичета, предстои ни посещение на Истанбул за първи път с автобус и искам да ви попитам дали е подходяща екскурзията за 6 годишно детенце? Смятахме да тръгнем само с каката, но ми е доста съвестно да го оставим тук.  Sad

# 717
Е докато се запиша и вие сте изписали темата

това е джамията Шакирин. Някой да знае къде е?

Опа, намерих това -www.sakirincamii.net - в Учкудар

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 13:56 от skf

# 718
И знаят, и са я посещавали няколко човека тук  Simple Smile Аз все още не съм.

# 719
  • Варна
В тази красива джамия ходих тази събота.  Много, много е красива. Изградена е на принципа на контраста - отвън изглежда тъмна, сериозна с ажурения си обков от ковано желязо. А отвътре е светла и топла. Комбинацията от тюркоаз за михраба и корал за тавана я прави направо сияеща. Бежовият килим на пода и изумителните стъклени капки на полилея допълват представата за мекота.
Ходихме в нея на третия ден от нашето пътешествие. Стигнахме с ферибот до Кадъкьой, после от автобусния терминал хванахме 12 А и на 5-6 спирка стигнахме. Задръстването беше изумително. поне 5 минути автобуса не можеше да излезе от терминала и да се включи в движението. После 2 автобуса препречиха пътя и още няколко успяха да направят ляв завой и да тръгнат  Grinning
Не си заслужава да се броят спирките, защото автобуса спира и посред задръстване и качва хора, а на някои спирки само намалява. Имаше ремонт около пътния възел на гара Хайдарпаша.
Аз като една тъпа и упорита туристка съобщих на всички къде отивам, като по този начин ангажирах автобуса да ме ориентира за спирката. Като стигнахме на спирка Зейнеб камил всички започнаха да ръкомахат и докато не слязохме не се успокоиха. На десет крачки в обратна посока е входа на тази джамия.
Брат ми потърси тоалетна, но попадна на ритуала за измиване на мъжете. Включи се и каза, че е много ободряващо след цял ден търчане. Ние си сложихме шаловете на главите и влязохме. Качихме се направо на балкона, защото долу имаше доста мъже, които се молеха. Направихме малко снимки, но не съм снимала хора. Поседнахме на пода - такова спокойствие и хармония!
Като излязохме в двора с фонтана, който така красиво отразява цялата джамия и двора, едни човек от обслужването ми дръпна едно слово на турски.
Притесних се. Реших, че ме е хванал, че правя снимки вътре и сега ще ме накара да ги изтрия. Набързо си скрих апарата, но той настояваше да го изчакам. Пусто като не разбирам!
След 2-3 минути мои си притеснения и радини вълнение човека се върна и носеше един рекламен проспект с много красиви снимки на джамията.

Общи условия

Активация на акаунт