Защо някои деца трябва да страдат много?

• 1 922
  • 17
  •   1
Отговори
Добра вечер, за някои, за други не толкова, пиша тук защото съм вдовица, дъщеря ми нямаше 9 г., когато се случи това, постепенно си стъпих на краката. Не искам да ви занимавам с мен, а със съдбата на една позната, която не ми е много близка, но сме се виждали и сме си симпатизирали. Същата Мими се разболя от рак на 40 г. и почина за няколко месеца, преди 1 г. 7м. Днес разбрах, че съпруга и, който от притеснение е починал и той е на 42-43 г. Ужасявам се, какво се случва с тези деца на 12-14 г., кой ще се грижи за тях. И си мисля ако нещо се случи с мен, имам много приятели и роднини, но как ли се чувстват децата в такава ситуация? Боли ме и затова споделих, не искам да предизниквам дикусиял

# 1
Не искам и да си представям Sad

# 2
Щом не искаш дискусия, трябваше да пишеш в клюкарника където си намятаме подобни болежки, ей така за да ни олекне  Grinning

А, по това което те тревожи.... Ох, не знам какво да кажа, много болна тема е. Мислила съм си какво ли ще стане с моите деца ако нещо се случи с мен .... Моля се да съм до тях поне докато си стъпят на краката и станат достаъчно независими.

И, какво ще стане с тези деца за които споменаваш? Дано имат близки роднини  Praynig

# 3
В България можеш ли да направиш завещание при кого да отиде детето? Гледала съм филми с подобни сюжети.

# 4
# 5
Много е страшно това ... Sad

Имам познато дете , майката почина като беше на 9 г. Cry
Бащата си го гледа сам , но и той закъса със здравето , има няколко операции , дано се оправи , че лошо ! Praynig Praynig Praynig

# 6
Ако нямат близки роднини, които да искат да поемат грижите за тях ще ги настанят в детски дом. Не искам и да си представям какво им е главите и сърцата на тези деца. Моля се все по-малко деца да го разбират  Praynig

# 7
С мои колеги-адвокати, сме умували дълго има ли начин, ако нещо се случи с мен, попечителството/настойничеството/ над детето да премине върху колежката ми от кантората, а не върху...."роднини"...Такъв юридически механизъм в България няма.  Говоря за случаите, когато другият родител, или както тук му викат "БНД", е наличен в акта за раждане и дееспособен.

# 8
  • София
Най-големият ми страх е, че ако нещо се случи с мен, детето отива да живее при баща си. А там за нея не е безопасно. Никога няма да си простя, че се съгласих да я припознае като баща.
Ако не е БНД, имам брат, който няма да остави детето в дом или чужди хора да го гледат.

# 9
Witchie , няма ли възможност да се направи завещание, както казва Октоподчето? Все пак родителя най-добре знае кой би се грижил пълноценно за детето.

# 10
Съдба!
Нямам решение. Не желая и да се наложи такова нещо да избирам.

# 11
Witchie , няма ли възможност да се направи завещание, както казва Октоподчето? Все пак родителя най-добре знае кой би се грижил пълноценно за детето.

В БГ не може , доколкото знам .

Имах колежка , чиято дъщеря почина при раждането . Cry
Тя искаше да гледа внучето си , но бащата настоя да го вземе той , въпреки , че май бяха разделени с майката преди нещастието . Sad

# 12
При жив родител не може, ако той самия не се откаже.
Тогава реда е баба/дядо, леля и накрая...
Мисля, че няма закон който да урежда това. Новият закон за детето също не ми е ясно.

# 13
Аз си мисля, че АЗД помагат детето да отиде при роднина, с който е имало най-много контакт и може да докаже доход. Във всеки случай не се изпраща в някакъв определен ред на родословието, а според субективни условия. Имаше случай преди няколко години когато настаниха децата при лелята защото те (децата) така пожелаха и се доказа, че след майката са общували най-много с нея.

# 14
Не, не исках да ги подредя по родословие.
Просто искам да кажа, че роднините са първи в списъка и ако нямат възможности не ми е ясно дали закона разрешава приятелка или друго договаряне без да премине през инстанции.
Предполагам, че има и определен срок през който да се вземе решение преди социалните.
Може би някой адвокат е по- запознат.

Общи условия

Активация на акаунт