Един разбит живот

• 22 258
  • 300
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да споделя и моята история с вас и да получа съвети и подкрепа. Пиша от нов акаунт, тъй като още не съм споделила с моите приятели и роднини и не искам да разберат оттук.
Със съпруга ми сме повече от 15 години заедно, женени сме от 8 г., след 5 годишна борба със стерилитета, забременях инвитро с близнаци /върнаха ми една яйцеклетка, но се развиха 2 плода/, които загубих в 8-мия месец /оплетена пъпна връв и ми предизвикаха нормално раждане, не искам да се връщам към това/ след като се пазих 6 месеца на 7-мия най-неочаквано забременях. Нямах проблеми през 2-рата бременост, но аз си бях по напрежение да не се случи същото. Родих здраво, хубаво момченце, което вече е на година. И седмица след рождения му ден, баща му се пребира и ми казва, че от извесно време /година - две/ не изпитвал същите чувства към мен както в началото, че аз много съм се вглъбила в детето и не му обръщам внимание и той намерил друг човек, с който да споделя. Е това беше голям шок за мен. Ние търсихме по-голямо жилище, само месец по-рано бяхме на почивка, имахме общи планове. Предложи ми да живее в къщи и да плаща сметките, но да излиза с новата си изгора. Незнаех как да реагирам, така изкарахме 2-3 дни, но аз не издържах. Разбира се, че научих коя е - тя му е бивша колежка, която в момента е в развод и преди ми е говорил много за нея, семейството и проблемите и. Чесно казано, не очаквах да е тя, бях останала с впечатление, че е интелегентна жена, имала много възможности /след развода най-вероятно няма да е така, даже ми беше споделил, че са теглили много заеми и сега тя няма да може да ги плаща, ще и правят запор на заплатата и т.н/ сега с доста проблеми и не вярвах, че ще се намеси и съсипи и нашия брак. Знаеше за всичките ни проблеми - какво сме преживели, къде ходим на почивка, къде празнуваме, с цялата си наглост стой във фейсбук, лайква и коментира снимките на сина ми. Тотално си промених мнението за нея - сега я смятам за подла и нагла. В деня, когато съпруга ми каза, че има друга жена, с която само споделял и нямал връзка с нея /на което не повярвах/, прочетох и смс от нея: "Радвам се, ще те чакам с нетърпение".
Момичета, помагайте, как да се отърва от мислите си за нея и как да продължа напред.
Детето ми е на 1 год., не е прието на ясла, ще го пускам другия месец на частна, която уж баща му обеща да я плаща. Аз се връщам на работа, но много ме е страх дали ще успея да се справя и финансово и с отговорностите с детето /вземане, водене на ясла, гледане, сама съм нямам помощ от баби/ и докога колегите ми ще ме търпят с постоянните отсъствия и закъснение.

# 1
Здравей!
Аз съм нова във форума и не знам дали си чела моята тема но понеже момичетата тук много ми помагат искам и аз да ти помогна с каквото мога.
Да много точно си го написала "един разбит живот" разбирам те.
Но ти нищо не споделяш за чуствата си към него, дали сте говорили за втори шанс, дали той иска да се върне при вас, дали ти искаш......
За мене всяка възможност да се спаси едно семейство трябва да се пробва.
Разбира се не на всяка цена, но все пак.......
За това те питам тези въпроси.
А иначе разбирам че ти не желаеш тази раздяла, боли ли те, страдаш ли или си по скоро уплашена дали ще се справиш?

# 2
Защо не си промени мнението за  съпруга ти, а за жената?
С детето ще се справиш както всички други. То е твърде малко.

# 3
Но ти нищо не споделяш за чуствата си към него, дали сте говорили за втори шанс, дали той иска да се върне при вас, дали ти искаш......
За мене всяка възможност да се спаси едно семейство трябва да се пробва.
Разбира се не на всяка цена, но все пак.......
За това те питам тези въпроси.
А иначе разбирам че ти не желаеш тази раздяла, боли ли те, страдаш ли или си по скоро уплашена дали ще се справиш?

Да, още го обичам и искам да бъдем заедно, предложих му да си дадем втори шанс, но той каза, че няма смисъл / нали ще я изтърве/. Искам да си спася семейството, но не виждам никаква възможност.

А за чувствата ми - да, боли ме от предателството, страдам, че толкова лесно зачеркна от живота си мен и детето. А ми обяснява, че напуска мен, а не детето. И колкото може ще се гриже за него. Един ден ми казва ще ти дам една сума, след няколко дни ми обяснява, че няма да може да си я позволи, ще плащал заема, а вчера ми заявява, че заема е общ. Всеки ден каката явно му обяснява какви са му правата.

Снежа63, не мога да преценя дали е по-лесно с по-малко или с по-голямо дете. То има нужда постоянно от мен, вечер все още ставам по 3-4 пъти. Дори и само не мога да го изкъпя, сложа ли го в коритото той се изправя, подхлъзва, и под душа се пробвах, но той бяга из цялата баня.
А относно това защо не съм си проминила мнението за съпруга ми, а за жената: Незнам, просто не очаквам от човек, който в момента преминава през етап развод, да иска да пречини това и на друг. Да иска още едно дете да расте без баща, да звънни постоянно, да изпраща смс-и и да дава съвети. Човек съсипал собствения си живот, да съсипи и живота на друг.
П.С. Жената, с която излиза съпруга ми също е от Враца, но не живее сега там.

# 4
С по- малко дете е по- добре защото не се налага и на него да даваш обяснения. С другото просто свикваш и се научаваш да се справяш сама. Просто ти трябва време да разбереш, че можеш и сама / за сега / да се справиш.
Другата жена няма нищо общо с твоето семейство. На един човек/ мъж/жена/ решил да напусне семейството си и подаващ се на контрол във връзка с неща които са негови задължения, меко казано, но не е стабилен човек.
Какво общо има нейния развод със съпруга ти? Жената си живее своя живот. Твоите отношения са между теб и твоя съпруг.
Ако не беше семейна, та какво? Вярвай, че е просто случайност, като мащаб, точно тази жена да е отмъкнала съпруга ти.
Семейството и отношенията вътре в него са ваши и вие сте отговорни за тях. Никой не е задължен да пази и гради вашите отношения.

# 5
Йори_ , без да защитавам жената искам да ти кажа, че тя не е длъжна да мисли за твоето дете.В крайна сметка, този който е трябвало и трябва да мисли за това е мъжът  ти.И щом се е стигнало до тук, ако не беше тя щеше да е някоя друга.
Съжалявам за това, което ти се случва и ти пожелавам много сили и кураж.Сега си още в шок от ставащото, но с времето ще се справиш!
И един развод не означава разбит и съсипан  живот!Има далеч по-страшни неща, които наистина разбиват и съсипват живота!Господ да пази от тях! Peace

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 15:30 от MALVINA

# 6
  • Far away from here...
А защо трябва да мислиш за "нея"? Дали е съученичка от гимназията, бившата му колежка или вчера са се запознали в кварталния магазин, не е от значение.
Според мен по-важното в случая е да помислиш за отношенията със съпруга ти и в какви посоки биха могли да се развият същите. Каква е причината за случващото се, какво сте склонни да приемете, промените, отхвърлите? За колко време и на каква цена?
Ако се стигне до раздяла, обещанията на бащата не гарантират финансовата обезпеченост на сина ви.По отношение на останалите ангажименти, свързани със съчетаване на работа и грижа за детето, няма начин да не се справиш, след като всичко зависи от теб.
На първо място, обаче, трябва да си начертаете ясно пътя, по който ще вървите: било то заедно или не.
Желая ти успех   bouquet !

# 7
Никакъв ли шанс няма да поговорите, да го накараш да размисли или да му е необходимо малко време за да осъзнае колко глупаво постъпва.
От колко време сте разделени?
И има ли кой да ти помага?
Излей си душата какво преобладаво страх,болка, убида, вина?
Споделяй на мен тук много, много ми помогнаха.
Той категоричен ли е в решението си?
Не иска ли време да размисли?
Поговорете пак

# 8
  • Far away from here...
И един развод не означава разбит и съсипан  живот!Има далеч по-страшни неща, които наистина разбиват и съсипват живота!Господ да пази от тях! Peace
Това също  Peace Но на мен ми трябваше мнооого време да го осъзная.В началото повечето хора имаме склонността да виждаме ситуацията в крайности, където черната краска преобладава.

# 9
Никакъв ли шанс няма да поговорите, да го накараш да размисли или да му е необходимо малко време за да осъзнае колко глупаво постъпва.
От колко време сте разделени?
И има ли кой да ти помага?
Излей си душата какво преобладаво страх,болка, убида, вина?
Споделяй на мен тук много, много ми помогнаха.
Той категоричен ли е в решението си?
Не иска ли време да размисли?
Поговорете пак

Преди месец ми каза, че има друга жена и ми обеща да се изнесе до края на Октомври, все още живее при нас, и виждам кога го търси, кога му пише, кога излиза. Постоянно говорим, но не тя е по-важна, трябвало той да е щастлив, а детето - не е толкова зле, че ще живее без баща.
Няма кой да ми помага - сама съм в София, родителите ми са в провинцията и немогат да дойдат тук.

Незнам какво още трябва да преживее - преживях загуба на 2 дългочакани деца, никак не е лесно, но тогава имах с кой да споделям и имах на кой да разчитам.

# 10
  • Far away from here...
А нямаш ли възможност да се върнеш при родителите си в провинцията?
Ако работата ти не е изключително добре платена, не е задължително да оставаш в София, където разходите ти са доста по-сериозни.

# 11
Според мен ситуацията в която се намираш е един малак ад.
Да живее с вас а да си мечтае и т.н. за друга.
Това е ужасно не почтенно, както и към теб, така  и към детето ви.
Ти как издържаш това положение?
Надяваш ли се на нещо, или не?
Защо ако е решил , че иска да живее с нея още е при вас?
Знам, че ти е много трудно, нали и аз съм същата иска ми се да ти кажа,че ще успееш и да ми повярваш, но съм още много пресна да  давам съвети защото и аз се гърча още под напора на болката и ужаса на всичко, което преживявам.
Нека момичетата който са по силни и успешно преминали през това да пишат.
Нека да помогнем, сигурно много я боли!!!!

# 12
Ако се върна при родителите ми работа там не мога да намеря.  Мисля да пробвам тук и ако не успея да се справя винаги мога да отида при тях, но там с пенсията и минималната заплата на майка ми какво ще правим?

IVANUELA, няма на какво да се надявам. Човек винаги таи една надежда, но всеки ден става все по-зле и по-зле. Той досега си траеше и не искаше да се изнася, защото само разходи са, а тя няма да се изнесе при него засега, живее в апартамента на мъжа си. Може би чака развода и тогава, тя също има дете на около 10 год. Не мисля, че е толкова лесно да се пренесе при него.

# 13
Няма как да и помогнем да спре да я боли, за съжалние!Няма да и помогнем и ако се тюхкаме и анализираме изцепките на мъжа и.Нужни са и съвети как да подходи за жилище, работа, дали да остане в Сф и т.н.Както той мисли за своето щастие, така сега тя трябва да мисли за своето оцеляване в тази ситуация.
Йори_, моят съвет е да насочиш мислите си в тази посока.Сега трябва да се опиташ за потушиш емоциите, колкото и да е трудно и да започнеш да си правиш план за действие.Като действие имам предвид - варианти за доходи, работа, помощ за дете и т.н.Не на последно място и консулатация с адвокат.Убедена съм , че той го е направил.Покрай развода на новата му изгора няма начин да не е наясно с някои тънкости при един развод.А и тя със сигурност му дава или  ще му даде "ценни" указания... Confused
Знам колко боли, но заради детето си длъжна да се стегнеш и започваш да вземаш нещата в ръцете си!И спри да се подлагаш на това унижение да му търпиш демонстрациите на щастливо влюбен..!
Каквото и да си мислиш сега, знай че ще се справиш Hug

# 14
О, това за правните съвети вече го усещам.
А ми е толко самотно в къщи, нищо не ме радва, една развалина съм.

Общи условия

Активация на акаунт