Един разбит живот

• 22 270
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
Не продавай жилището и не си търси работа в провинцията.
10 000 лева не са много пари.
Защо детето трябва да е непременно в частна детска градина. Мисля, че при развод си с предимство в държавна.
Положението не ти е толкова сериозно за да разчиташ постоянно / не говоря за помощ/ на родителите си.
Убедена съм, че ще се справиш. Няма човек който е преживял загуба на дете да не се справи.

# 31
За детската градина - няма предимство, ако сме разведени. Май месец съм подала документи за ясла, никакъв шанс нямаме. Минаха няколко класирания, дебна само къде има свободни места и кандидатствам там, но не ни приеха. Тук в София положението с яслите е много сериозно, за да влезе или трябва да работиш в системата, или да са близнаци, или с ТЕЛК решение, или да има брат или сестра в градина, или много, много голям късмет.

# 32
Снежа, ако имаш доход от 240лв, 10000лв  са си много пари.И според мен има нужда от родителите си, защото всички знаем как боледуват децата ,особено като тръгнат на ясла и градина.Ако щеш и тя е жив човек, който понякога ще се разболее.Хубаво е да има на кого да разчита.Абсолютно сама  не си е работа и ако има възможност така да си подреди нещата и да си немери работа там  където са и родителите, мисля че ще е по-разумно.Самата тя ще се чувства по-спокойна и сигурна.Трудно е да преценим до колко и е сериозно положението, защото не знаем нищо повече от това ,че е в майчинство и че има жилище , за което има и кредит.
Ако има заделена прилична сума пари, ако има все пак някой по-близък в Сф и работата и носи приличен доход ок, нека остане в Сф.Но иначе ,няма какво да се лъжем, съвсем не е така лесно.
Със сигурност ще се справи, но трябва много добре да си обмисли ситуацията и да вземе разумно решение.

# 33
Доколкото разбрах, жената ще работи, а и някаква издръжка ще плаща бившия.
Родителите й са също в работоспособна възраст или поне не се налага да помага и на тях.
10 000 лв. не са много пари при днешните условия като се разбият и то 10000 срещу жилище.
В края на краищата трябва да помисли основно  да си подсигури работа и след това някакво бъдеще за себе си и детето.
Тези пари в провинцията ще потънат много бързо, особено както е сама.

# 34
Доколкото разбрах, жената ще работи, а и някаква издръжка ще плаща бившия.
Родителите й са също в работоспособна възраст или поне не се налага да помага и на тях.
10 000 лв. не са много пари при днешните условия като се разбият и то 10000 срещу жилище.
В края на краищата трябва да помисли основно  да си подсигури работа и след това някакво бъдеще за себе си и детето.
Тези пари в провинцията ще потънат много бързо, особено както е сама.
Нещата не опитат само до финансовата част.Аз лично мисля, че това че е абсолютно сама в един момент много ще и дотежи-и емоционално, и физически. Този факт изобщо не е за пренебрегване.Дали да продаде жилището не мога да кажа.Още повече, че то не е само нейно, а на двамата.Което означава , че някой трябва да наплати на другия.Това че работи не означава, че получава заплата която ще и покрива разходите.А за издръжката...първо не се знае каква сума ще е, ама каквато и да е няма да е много.И второ я и я дава , я не...Така, че не може да се разчита на нея като редовен и сигурен доход.

# 35
В София имам работа, но в провинцията ще има кой да ми помага за детето, ще го запиша и на държавна ясла и май наистина ще ми е по-лесно, но трябва да търся работа там, а това вече си е проблем.
Жилището не мисля да продавам, освен ако съпруга ми не реши, аз немога да му го наплатя. Имах 10 000 лв. спестени, но началото на лятото ги дадох да погасим част от заема, да не плащаме само лихви и да намалим годините.

# 36
Йори_,
Трябва ти много добър адвокат ! Hug

# 37
В София имам работа, но в провинцията ще има кой да ми помага за детето, ще го запиша и на държавна ясла и май наистина ще ми е по-лесно, но трябва да търся работа там, а това вече си е проблем.
Ами в началото е важно да си намериш рябота, дори и да не е това което искаш или каквото си работила до сега.Но важното е да стъшиш някъде, а след това ще търсиш друго.
Защото ти сега имаш работа, но нищо не ти гарантира , че след година нещата ще са така.А ако си при семейството си, все пак ще имаш някаква помощ и няма да изпадаш в безизходица.С това не искам да казвам, че човек трябва да е черноглед.Но всички знаем в какво време живеем, че няма нищо сигурно и ние сме длъжни поне малко да сме подготвени за всякакви ситуации.
Относно имотните въпроси, адвокатът ще ти даде съвет как да подходиш.До колкото знам, ако той остане в жилището, ти можеш да му искаш наем за твоя дял. Изобщо има разни тънкости и врътки, за които трябва да се информираш възможно най-бързо, че не се знае твоичкият какво ти готви.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 10:01 от MALVINA

# 38
Записала съм си час за консултация с адвокат другата седмица.

# 39
Мисля, че по- важно е да се опиташ до уредиш живота си сама.
Помощта е помощ, но не можеш да разчиташ на нея основно. Всичко се случва.
Хубаво е, въпреки всичко, да оцениш нещата от всички страни и не само за момента, но и за в бъдеще.
Никой не е гадател, но компетентна преценка не ти е излишна.

# 40
  • Far away from here...
А кредита за жилището кой плаща?
Питам, понеже на една моя позната, след развода й направиха запор на заплатата за заем, изтеглен от мъжа й, докато са били семейни. Той не го погасява и проблемът рефлектира върху нея.
Това също е важно да имаш предвид, за да не се окажеш в подобна неизгодна за теб и детето ситуация.

# 41
По принцип той плаща кредита, на негово име е. Ако спре да плаща не трябва ли първо на него да направят запор на заплатата? Работи на такава работа, че няма как да скрие доходите си.

# 42
  • Far away from here...
Трябва, да, но в нейния случай той просто престана да работи, мама и тате го издържат.
Аз не искам да те плаша с възможно най-страшните хипотези, но просто трябва да го имаш предвид, за да не се окажеш неподготвена   bouquet .
Консултацията с адвокат наистина е най-доброто решение.

# 43
  • София
Йори, дали няма вариант да прехвърлиш майчинството на майка си или баща си?
В никакъв случай не напускай работа да се връщаш в провинцията. Там, освен ако нямаш връзки като корабни въжета, не можеш да си намериш работа за над 400 лв, а дете се гледа с пари.
Бях в твоето положение - известно време живях с БНД заради детето, докато той беше на разположение на някаква бивша, но поне моят се прикриваше и ме уверяваше, че е приключил с нея.
Колкото по-скоро го разкараш този тарикат, толкова по-бързо ще се съвземеш.
Винаги, когато ти е тъжно, можеш да пишеш.
Ние сме тук.  Hug

# 44
Жилището ще може да ползваш, ако детето остане при теб, докато навърши пълнолетие.
Съветът ми беше да го продадеш, тъй като ако се съгласиш на този вариант /ползване/, има много подводни камъни след това, при които може да бъде прекратено ползването - ако отпадне жилищната нужда, омъжиш се пак ... Ако си вземеш твоя дял по-навреме, според мен е по-добре - и заради кредита и описания по-горе случай. Вземане-даване с бишвия да нямаш повече, а и емоционално е по-добре. Стига да се съгласи да продава, а не да го мъчиш с публична продан чрез съда.
Зависи този "мъжки" колко ще ти плаща, а и от твойта работа зависи, разбира се - дано да успееш в София, ако това искаш, искрено ти желая късмет и сили!

Общи условия

Активация на акаунт