Един разбит живот

• 22 268
  • 300
  •   1
Отговори
# 15
О, това за правните съвети вече го усещам.
А ми е толко самотно в къщи, нищо не ме радва, една развалина съм.
Това повече дори и да го чувстваш , не го изричай!Имаш най-хубавото нещо на света-детенцето!От това  по-голяма радост няма!Още повече като толкова си го чакала...Я си представи да го нямаше сега как щеше да се чувстваш?!Сигурна съм , че пак ще употребиш думите ''самотно'' и '' нищо не ме радва'',нали? Simple SmileЗначи сега нямаш основание да се определяш като самотна и нещастна. WinkОтново ти казвам-заради детето се стегни.Ние жените имаме способността, заради един задник да пропускаме много моменти с децата си.Вместо да им се радваме и да поглъщаме всеки един момент с тях, ние гледаме в една точка драматично и ревем за ''милото''.Голяма грешка!/и аз съм я правила, за което безкрайно съжалявам/.Оставяй го твоя да се развива както си иска, ти тръгвай по твоя път. Peace

# 16
  • ...на безопасно
      Мисля, че мъжът ти е постъпил похвално като ти е признал за другата преди да се породят у теб съмненията.
      Евала, постъпил е смело. Това обаче със сигурност значи само едно - той не вижда общо бъдеще с теб, така че колкото и да го обичаш, поне се дръж на положение и не го моли да се събирате. Мъж да си признае....значи работата е много сериозна. Най-вероятно имат връзка от мноооого отдавна, но сега тя се развежда и момента е назрял.
      Съвет - не рови, не търси, не бъди мазохистка. Не, не те интересува, дали докато си треперела над бременностите си, над детенцето си мъжа ти не е треперил от кеф с другата. Не те интересува. Мъжете са кучета. Не ти трябва поредното доказателство за това. Спести си, пази си душата. Колкото и факти да изровиш какво говедо е, щом го обичаш все така ще е. Просто се прибери, озапти емоциите си , не им търси допълнително храна.

Имаш дете. Това е. Ще мине....ще забравиш малоумника. Режи го.
        Освен, ако не му дадеш шанс да се наиграе с онази и да си го прибереш обратно. Но дали ще ти е посилите и струва ли си упражнението???  От опит мой - НЕ. Преди две години го изиграх това, е не става.

# 17
Тръгнах да пиша нещо и видях, че кеа ме е изпреварила. И аз мисля, че тази история има много по-далечно начало, но ти, улисана в проблемите си, не си забелязала. Най-вероятно спънка са били отношенията на любовницата с мъжа й, може би той е дал отпор, но вече се е отказал и се развеждат. Теб едва ли са те брояли за някаква бариера пред отношенията им. Сега те уведомява господинът и по изпитан обичай изкарва теб виновна. Покажи му, че не си чак такава овца, за каквато те брои и му дай отпор.То за семейството ви вече няма никакъв шанс, но не му позволявай да те прави на теле. Гледай да измъкнеш максимума по отношение на финансите, натискай го, как ще си позволява да ти казва, че не може да ти даде? С детето ще се спаравиш както всички останали. Ако не успееш, има и крайни варианти като изпращането на малкото временно при родителите ти във Видин ли беше....неотгледано дете няма и твоето ще се отгледа. Само не се оставяй да те замае и измами, че докато се освестиш развода ще е минал и вече ще е късно. Няма незаменими хора, нали знаеш? Е, това важи и за съпрузите Mr. Green Кураж!

# 18
  • Бургас
Олеле, миналата година по това време врях в същия казан. С тази разлика, че го сбарах и го привиках да ми обясни.  Изсипа ми, че бил влюбен, ама нямало къде да отиде...щял да се изнесе...Щял да се грижи за детето...Детето щяло да се оправи...Дам знаем я арията.
А и да не забравя, че съм лоша, не го разбирам...и нея я знаем.  
Вечер се затваряше в другата стая и пишеше СМС- и, очакваше същото поведение от мен. Идиотщина някаква.
Даже не ми се изброява. Гадно ми е даже като си го помисля.

Бих го сравнила с: Съборил те е на земята и ти удря по един за добър ден. Е това е поведението му в момента.

Оживях в момента, в който му посочих вратата. Затворих я след него, наревах се и ми мина. По - добре ужасен край, а не ужас без край.
Оценям това като едно от най - правилните решения.
Няма човек, който ще ме прави на маймуна и то по този начин.

# 19
Йори_ , без да защитавам жената искам да ти кажа, че тя не е длъжна да мисли за твоето дете.В крайна сметка, този който е трябвало и трябва да мисли за това е мъжът  ти.И щом се е стигнало до тук, ако не беше тя щеше да е някоя друга.
Съжалявам за това, което ти се случва и ти пожелавам много сили и кураж.Сега си още в шок от ставащото, но с времето ще се справиш!
И един развод не означава разбит и съсипан  живот!Има далеч по-страшни неща, които наистина разбиват и съсипват живота!Господ да пази от тях! Peace

Подписвам се под това мнение ! Peace
Особено пък , че развода в никакъв случай не е разбит живот !

# 20
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Йори_,
саботиран е твоя план за общ бъдещ семеен живот с този човек, не е съсипан нечий живот. Детето ти е при теб и ще разчита на всичко за теб. Щади си нервите и пази здравето си, и....почвай да пускаш CV-та за нова работа.
Късмет  Hug

# 21
Момичета, благодаря ви за подкрепата!
Аз работа имам ще се върна сега, ще видя как ще стоят нещата и ще преценя какво да правя.
Дайте идеи как може да измъкна повече пари от него. Аз ще ходя при адвокат другата седмица, но и вашите съвети ще са ми от полза. Четох, че мога да искам издръжка и за себе си, при какви условия се дава? Какво печеля, ако заведа дело по негова вина? Може ли да искам той да поеми разходите за делото и адвоката ми?

# 22
Издръжка за теб не можеш да искаш , не и след като си здрава и работиш , слава Богу ! Hug
Дело по негова вина няма да ти донесе никакви ползи във финансов план , но ще понесеш много негативи , загубено време , повече похарчени пари и никакъв смисъл за теб ...
Най-добре е да се разведете по взаимно съгласие и ако успееш да си издействаш по-висока издръжка чрез споразумение , защото съдът дава средно 100-150 лв. Peace
Разходите за адвокат може да си ги поделите , ако сте с един адвокат , а може да искаш той да поеме целия хонорар , като компенсация за това , че все пак се развеждате по негова вина .

# 23
Поздравления, че си започнала да мислиш за бъдещето, а не само да го жалиш. Едно голямо гуш от мен  Hug.

# 24
Като за начало един добър адвокат по семейно право  Twisted Evil ще свърши добра работа ... Не разбрах /или не прочтох  Rolling Eyes/ семейно ли е жилището? Той адвоката ще го нареди ... А защо ще се изнася през октомври? Ако бях аз, и след час щеше да ми е късно. В повечето случаи такива мерзавци и мухльовци се връщат след година-две, ама повярвай ми, ти тогава няма да го искаш. Смачкай тая гад.

# 25
  • София
Йори_ озаглавила си темата си "разбит живот". Та той не е разбит след като ти и детето  сте живи  и здрави. Пускай този мерзавец по пътя, а ти започвай да си уреждаш живота. Няма нищо страшно. Ще се организираш. Няма да ти е леко, много сълзи ще пролееш, ще се самосъжаляваш, но... всичко е до време. Ще забравиш, а може би сега започва и хубавата част от живота ти, имай сили и вяра.  Споделяй. Тук има прекрасни жени, минали по този път, ще те подкрепят. Успех!
PS ако може и по-бързичко да се изнася, да не те тормози това  отвратително съжителство.

# 26
Жилището е купувано след като се оженихме. Имаме още 10 000 лв. заем за него.
За да се върна на работа трябваше да дам детето на часна детска градина, която е 500 лв., не мога ли да искам поне нея да ми плаща?
А ако остана по майченство тогава не мога ли да искам издръжка за себе си? Мога да ползвам 2-рата година майченство - 240 лв.

Не иска да се изнася, защото ще му е трудно - така каза, него го устройва излиза си, има къде да се пребере, супер му е, защо да иска да се изнася? Наглост!!! Новата му изгора така си живее - при мъжа си и излиза с други, та смяташе че и аз ще съм съгласна така. Като се замислите с 240 лв. майченство какво да правя - ще стоя и търпя. Е търпението ми беше 3 дни и сега твърди, че си търси квартира.

# 27
Ох, не знам, може би е лесно зад клавиатурата да давам съвети и да казвам 'изгони го'.
Жилището - ще остане за теб, но, струва ми се, че в големия град ще е трудно да се справиш. Опция е да го продадеш. С парите ще можеш да се закрепиш в по-малкия град, където 'по-лесно' се живее. Докато порастне детето и да видиш накъде да поемеш.
Ядосай се на тиквеника! Не го жали! Той пожали ли те? Ще ти даде ли обещаните пари? По-горе са го казали няколко пъти: отърси се от емоциите и мисли трезво - което означава 'материално' в случая. И адвокат ПО-СКОРО!!

Поправка: С тея финансови проблеми на новата му изгора, май година-две ще са много за тая връзка .. Money

# 28
И под 'ядосай се' нямам предвид да му се разкрещиш като се прибере. Това ще го подсети нещо. Ти си сама срещу двама, не забравяй. Той пее на оная всичко. Тя подклажда. Някакси трябва да си изпечеш работата /легално/ ... Повтарям се: адвокат. Не е толкова скъпо, а и дано някое от момичетата се свърже с теб.

# 29
Освен спешната нужда от адвокат, искам да те посъветваш да не вярваш на обещания.Всичко да е оформено документално черно на бяло.Повярвай ми, каквото и да ти обещава, почти нищо няма да изпълни от обещаното.И аз те съветвам да се целиш да се споразумеете.Така можеш да вземеш по-голяма издръжка, да поеме част от разходи за градина, лекарства когато се наложи и ред други неща, които с дело по вина няма как да станат.Не разбрах близките ти знаят ли, но мисля че е хубаво да споделиш с тях.Имаш нужда от подкрепа и от всякаква помощ.
Действай!Ще се справиш, колкото и да ти е трудно и безнадеждно в момента! Hug
А на твоя мишок в един момент ще му дотежат и дертовете на новата изгора, та и аз мисля че ще се опита със сълза в окото да се върне при теб.Сега му е кеф, защото всичко е цветя и рози.Ама повлекат ли го грижите и ботовизмите с другата...едва ли ще е толкова щастлив и ентусиазиран...
Между другото той сега с всичко това, което прави те предизвиква да си инициатор на развода.Това си е класика в жанра, явно си мислят че така съвестта им остава чиста.

Общи условия

Активация на акаунт