Споделете 173

• 32 544
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • Майничка
Много обичам гости със специални хранителни изисквания, успешното съставяне на меню с някаква обща идея си е фантастично повишаване на адреналина (стига да знаеш ограниченията).
Да не ви казвам колко се разнообразява фамилния тефтер с рецепти, когато на семейните тържества се комбинират класическа муха-месарка, постещ, роднина на специален диетичен режим и двама-трима невръстни почитатели на "фаст фууд", в различни етапи на "това не го ям".  Laughing

# 481
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да се включа и аз - мога да живея на картофи, моркови, домати. И сирене Simple Smile Буквално. Вкъщи като готвя винаги се опитвам да слагам мръвки заради приятеля ми, който си е месояден и веднъж ми скъса сърцето от умиление, когато при поднасяне на една - според мен много вкусна - постна манджа с картофки, риган, доматен сос и кашкавал, той отстрани взе да си реже луканчица и да си подлага с нея Grinning Оттогава гледам да слагам тук таме месце, а после аз го ровя и оставям настрани. Миналата вечер пак имаше ситуация с една пица... сложих саламче само на половината Grinning Изглеждаше доста живописно.

# 482
  • UK
Е, как яде торта, като в нея има мляко, а не яде сирене?

Огърлицата е готова, и освен това успях да вляза в една рокля, която не можех да закопчая допреди седмица. Прекрасен ден. Сега остава Марк да се върне от където-там-ходи-за-няколко-дни днес, вместо утре, и всичко ще е просто прекрасно. Simple Smile

А иначе въпросната огърлица съм я показвала някъде назад из темите, ама сега няма да я показвам пак, ще покажа моята. Онази е златиста, моята е със сребристобели перли. Само че са ми изхабени батериите на фотоапарата, та сега ги зареждам и ще снимам после. Simple Smile

# 483
Взех си почивчица, без да ме хранят, само със закуска.
Ще си хапвам салатки и постни яхнийки по банските механи.

# 484
Е, как яде торта, като в нея има мляко, а не яде сирене?
Е, а де?! Явно не обича, ама ние, като го знаем че всичко обича, как да предположим  Joy

Скоро бяхме на море, пък аз принципно почти всичко ям, ама имам проблемен стомах и всъщност нищо не ям  Cry Та, обядваме пица - милото си хапва порядъчно, аз му обирам само коричките да ям. Вечерта на ресторант той яде миди, глезотии, а аз - препечена филийка само със сиренцето от неговата салата. Гарнирам само с водичка, докато той се налива с бири, ракии и т.н. Накрая ми се скара, че го гледат мръсно, че само остатъци ми дава да ям  Joy

# 485
  • София/Горна Оряховица
Ако знаете колко дълъг пост изписах, а нета ми заби и го изгубих ... грррр ...

Belle-Etoile - съчувствам за алергията към чесън. Много обичам  Blush . Не да го нагъвам от скилидките, ама в сосове и разни други изкушения - обожавам  Embarassed .
Това за НГ е много кофти  Confused . Моите приятели знаят какво ям и какво не ям, знаят, че отслабвам и съм постоянно следяща храната си и ми ги пазят. Не че имам нещо против някой да си опита от моята храна, но винаги идват да ме питат може ли и ще имам ли достатъчно. Дори на купони ме предвиждат - нагъват луканки и суджуци, на мен ми пазят ядки и пуканки  Laughing .

Ео, моркови я. Аз бях на разменни начала, за 2 седмици. Спомням си един излет - скара сред гората. Броих ги - 12 вида наденици  Laughing . Поне 3 вида салати, в които имаше я шунка, я пилешко, я нещо такова. Единственото, което аз можех да ям на този излет си беше салата от моркови. Настърган морков, без подправки, нищичко  Laughing .
Твоите премреждия с хотелите ми напомнят за моите вчерашни терзания:
В събота ще се качваме на Мусала, слизаме с лифта после и спим в Боровец. Съответно звъня по хотели, сравнявам оферти, абе вживях се в туристическа агенция. Намерих една оферта - страхотна, студио за четирима, сносна цена. Звъня, подсигурявам се, абе почти съм направила резервацията и отсреща ми казват - ама да знаете, закуска има само за ЕДИН от стаята  Shocked Shocked Shocked . Десетина секунди се чудех какво да им отговоря, накрая просто се отказах ..
На друго място пък включвали вечеря за двама - а другите двама, предполагам, се очаква да фотосинтезират  Shocked .
Въобще обичам хотелите в Боровец. На осми декември за мен беше предвидено вегетарианско меню, защото обикновеното беше със свинско и категорично отказах да го ям. И според хотел Рила вегетарианско меню включва пилешка пържола и салата с някаква шунка  Rolling Eyes . Предполагаам, че става въпрос за вегетарианско пиле и постна шунка  hahaha .

Този път си копнах текста, дори и да ми забие нета - ще го постна тоя пост някой ден  Twisted Evil .

# 486
  • Казанлък of all places
Взех си почивчица, без да ме хранят, само със закуска.
Ще си хапвам салатки и постни яхнийки по банските механи.
Само да кажа , Ео, па ти се сещай. Преди години бях в Банско по време на Петровските пости. Влизаме в една механа за обяд, дават ни менюто, аз питам" А нещо постно имате ли?", а стопанката отговаря : "Еми, пълнени чушки с кайма..."
Банскалии така си представят постната храна, готви се. Simple Smile

В Германия съм яла едни от най-вкусните салати изобщо. Щото , нали аз ако не съм в германия по време на пости няма да съм аз...

# 487
Ами само един от компанията се сеща да ме пита има ли какво да ям...и това не е мъжът ми  Crossing Arms   Аз естествено винаги си нося,но поне да не ми го изяждат.А онова беше хижа,горе в планината...не мога да отида до магазина.
Общо взето все едно им развалям прекарването..едва ли не претенции.Аз не мога да разбера защо да са претенции-всеки яде каквото обича.Моя не обича маслини...все едно да крякам защо не яде маслини,ми се прави на интересен.

На мен ми беше трудно във Виена-всичко картофи,наденица и мръвкоци.Та тъпчех някакви хлебчета и сирена.
Във Рим бях в рай-навсякъде салати и заведения с интересни сандвичи.

А иначе съм срещала и аз вегетариански ястия с пиле или риба   Laughing  Моя мъж така му дойде факса веднъж-ще става вегетарианец.Питах го дали сериозно ще издържи без месо...той" Аз само навън,вкъщи като готвиш с месо ще ям"   Laughing

# 488
  • София/Горна Оряховица
Моя е месояден до костния си мозък. Разправяла съм за случая, когато му готвих рататуи и броколи със синьо сирене, но това си е всекидневие. Веднъж сготвих ... о, срамота ... зеленчукова супа.
Той си извади колбас, разбирате ли, не някаква шунка, мръвка, наденица - колбас и почна да си го реже и да си го яде  rotfImao .

Това с претенциите ми е познато - всичките ми роднини не обичат да ходя на гости, щото "какво щели да ме правят". Понеже аз и ориз не ям ...

# 489
  • Майничка
В Банско има (или поне имаше до преди 2г.) една работническа кръчма "Канчето", със съвсем прилични постни ястия и постни цени. Казвам "работническа", защото масово я посещаваха работниците от близките строежи. Laughing

Ех, Борянке, как бих те изкушила с едни невръстни крехки сиврийки, пълнени с паста от стъргани моркови, пресен магданоз, орехи и изкиснат булгур с лимонов сок. И малко крокан отгоре. Wink

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 12:58 от gargamela

# 490
  • София/Горна Оряховица
Ех, Борянке, как бих те изкушила с едни невръстни крехки сиврийки, пълнени с паста от стъргани моркови, пресен магданоз, орехи и изкиснат булгур с лимонов сок. И малко крокан отгоре. Wink

Ако умра от слюноотделяне, ти си виновна .
Ха сега, да ти тежа на съвестта.

# 491
Какво е булгур?

# 492
  • Майничка
Ми направи си, бре жена! Laughing
Пък за либето добави щедро накълцана шунка и малко заквасена сметана. Wink

Ео, сушена и счукана пшеница.

# 493
A сиврийка?

# 494
Тва май е вид чушка  Thinking