Споделете 173

• 32 543
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Майничка
Онези крехки светлозелени чушки, които са идеални за пълнене в сурово състояние, особено със сирене и извара.

# 496
Булгурът е пшеница...натрошена е и обработена и се продава така в пликчета.Вари се и се ползва за салатки,ястия...аз си го варя и го ям с канела и мед.

# 497
Аз за крокан няма да питам  Thinking

# 498
  • Майничка
Карамелизирани и натрошени ядки (за предпочитане орехови или бадемови)

# 499
Ох обожавам орехов крокан...но го ям само на торти или нещо купено.В домашни условия ми се вижда като мисия до Марс...а и с моите кулинарни способности  Laughing   Правенето на карамел на мен ми е мисия невъзможна.

# 500
  • Бг
Привет, като гледам пак за манджи си говорите Mr. Green.

Belle-Etoile, крокан пък се прави супер лесно, само желание да има човек, и неуспешният опит да не го отказва.
И в този ред на мисли да споделя пък, че аз много обичам да меся. Хеле пък като почна да правя козунаци и целият блок разбира. Най-смешното е, че комшийката отдолу при първото ми правене на козунаците се притеснила да не се бием с мъж ми, че нали ги удрям сто пъти в плота.

Иначе какво да ви споделя, обмислям и аз почивка, че от 10 излизам в отпуск. За сега ми се иска да пообиколим Бг, но все още не съм седнала да направя програмата. Имам идеи към то Северна Бг, но да видим.
И забравих, честито на Ео и лека бременност със сладко бебче на финала.

# 501
  • Казанлък of all places
Една от любимите ми турски салати включва накиснат булгур, объркан в последствие с лютеница/пиперкова паста, нарязани на ситно домати, раставици ии поправена със зехтин и лимонов сок. Късър се казва. Можем да изядем около кило на сядане. Аз и децата. Мъж ми през това ще предъвква сланина.

Ай, стига манджи! Вчера заради едни следобедни разговори за бекон сътворих нова манджа!

# 502
  • на брега на реката
Споделям, че от понеделник съм на диета с диня, а тук с разни вкусотии ме изкушавате. Simple Smile Не забелязвам особен ефект от диетата, но поне си похапнах доволно диня!

# 503
Булгурът е пшеница...натрошена е и обработена и се продава така в пликчета.Вари се и се ползва за салатки,ястия...аз си го варя и го ям с канела и мед.
  Опитай покълнало жито, с мед. Надник8ни в кухнята на йогите, ще ти хареса.
Изприщил съм се покрай сватбата на Вълчето от притеснение, с Вълчицата си казахме тежки думи.
Казваха ми хората едно време - вземи си бедна капанка от село и си живей живота, ама на - дойде ред да ми се натекне за дивана, купен от тъста. 26 години скелетите са стояли в гардероба.

# 504
Я,в каква посока тръгнал разговора  Laughing
Спомням си един гостенин,който отказа салатата от зеле и моркови,защото били настъргани на едро ренде.Сумтеше цяла вечер  Joy.В резултат винаги се сещам за него щом хвана рендето.
Но по принцип когато ще ми гостуват хора,чиито хранителни навици са ми неизвестни предварително оповестявам менюто и питам за претенции,алергии,диети.
Сега пък се сетих за една моя състудентка,която се изсипа на събор в моето село.Където пък по традиция се сервира единствено агнешко на пещ.А в оризената му гарнитура се слагат дреболийки.Беше си изпитание какво да измислим,приготвим и сервираме.
Или човек,който знам по принцип,че яде месо и пиле,в момента на сервиране на пилешки бутчета намусено съобщи,че яде само бялото месо... newsm78.
И понеже аз също съм на специален режим си казвам предпочитанията когато ще гостувам и съответно питам моите гости.В диалога е истината  Laughing
На мен ми се провали покоряването на Ботев връх-внезапно изникнаха ангажименти за част от групата.Та ми се очертава неделя за печене и консервиране на чушки-битието определя съзнанието Laughing
Вълк,горе главата-покрай такива важни събития,съчетани с финансовия ни хал неминуемо се стига до  сблъсъци с другарчето в хомота.Ще мине и скелетите ще се приберат пак в гардероба.
Кога е събитието ?
Да изпращаме енергия всичко да е гладко и щастливо  Hug

# 505
  • на брега на реката
И мен ме чака печене на чушки и пукане на чушлета в събота, а в неделя май започва смяната ми на бавачка/ щерката е пети курс задочно и очните започват/.

А за сватбата на Вълчето - наистина всяка сватба е изнервяща, но накрая всички са доволни надявам се. В смисъл, че лошото се забравя. Весела сватба!

# 506
Ооо ще посетя темичката ей сега,звучи хубаво.

Аз същи питам кой какво ще яде,като ходим някъде и пазаруваме групово винаги се интересувам,правя списъци,че накрая да не накупим глупости и да има хора,които стоят гладни.Но другите явно не са като нас.
Е тази вечер например сме по двойки на вечеря..със сестра ми обсъждаме менюта,звъним,питаме,че мъжете ядат мръвки,един не обича сирена,друг свинско.Ама като ходя аз на гости никой не ме пита  Laughing

# 507
  • София
Споделям, че когато сме на море сякаш е настанало безвремие и както тотално сме изключили кои ден от седмицата сме, така някак неусетно и не на шега си тръгваме след 3 дни. А колко е хубаво, морско, солено, с хора, с гларуси, с разходки ръце в ръце и пясък в пясък.
И колкото и да не ми се иска, не е вече това потно, лепкаво, изгарящо лято. Плажовете са вече на места празни, вълните са големи, вечерите хладни, септември носи есен. А аз все по-силно искам да го прегръщам.

# 508
  • UK
Ето я огърлицата. Снимката е кофти, наживо е съвсем друго нещо.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/418935_4 … 1_933597683_n.jpg

# 509
Ооо, огърлицата на Лемън  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт