Бюбхен, Клоран или друг душ гел за много чувствителна кожа?

• 2 358
  • 15
  •   2
Отговори
Здравейте,

Бихте ли споделили от кой бебешки душ гел сте доволни най-много?
Не знам какво да взема за дъщерите ми, т.к. и двете са с изключително чувствителна кожа, особено на дупетата. Когато мия голямата, все се оплаква че и щипе. След баня ги мажа със "Судокрем", но мисля, че ефектът не е много голям Confused .
В момента ползваме крем-сапун "Криспа", преди това и др. бебешки такива, но оплакванията са постоянни Sad.  Днес вече и малката взе да се оплаква. От същия сапун не съм доволна и аз, а мъжът ми получи обрив. Ясно е, че приключваме с "Криспа", въпросът обаче е какво да купя.
Освен това децата ми са алергични към препарати за миене на чинии и прахове за пране, затова използваме само бебешки.

Четох и за измивни блокчета без съдържание на сапун. Имате ли отзиви за тях?

# 1
  • Между гори и планини
Себа Мед - има сапун, душ гел и шампоан. Синът ми зимата беше с атопиен дерматит и всякакви други химии го раздразваха.

# 2
  • на последния етаж
И аз ползвам Себамед и за двамата - досега проблеми не съм имала.

# 3
  • София
доволна бях от олиото за вана на линола фет. става и под душа - http://apteka.framar.bg/30000043/%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BB% … 200-%D0%BC%D0%BB-
моят има само АД, такива чак проблеми да му щихе  миещо средство не сме в момента го къпя с това,
http://2.bp.blogspot.com/_U2_jxvIOjeY/TFP1j0bNX4I/AAAAAAAABXw/l3 … y_waschschaum.jpg  харесва ми, действа му добре...
така или иначе, който от каквото и да е доволен как ще се отрази на твоите деца няма как да знаеш докато не пробваш....
така или иначе мисля, че е най-добре да пробваш медицинска или био козметика...

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 00:25 от Angel_Dust

# 4
Благодаря на всички ви за отговорите  bouquet.

Снощи купих измиващо блокче на Себа Мед без сапун - колебаех се дали да взема гел Бюбхен или нещо друго - фармацевтката ми препоръча да пробвам първо това. Оказа се, че от него на никого не му щипе на дупето Grinning . После намазах децата с крем "Здраве бебе" със смрадлика, цинк и витамини /досега сме ползвали само обикновения/ . Резултатът - поне досега - никакво щипане и смъдене.
Лекарката ми препоръча по телефона вечер да ги мажа с каша от хума и да стоят така цяла нощ, докато отидем в поликлиниката, но аз предпочетох кремчето. Каза да купим и "Джинджира", но се въздържах - това всъщност е спрей с цинк за бебета. И така, засега децата нямат оплаквания  Wink

Още веднъж  - bouquet за отговорите! Явно ще минем на медицинска козметика.

П.П. В аптеката ми дадоха мостра на кремче "Мустела" с витамини или нещо такова - ползвали ли сте и как ви се стори?

# 5
  • София
мустела съм ползвала и не съм никак очарована....

# 6
  • на последния етаж
Аз не харесвам Мустела - преди бяха пълни с парабени, казват, че напоследък били поизчистени. Ако Себамед ви действа добре - не експериментирайте с друго (това по препоръка на педиатъра ни Wink). Simple Smile

# 7
Да, явно наистина Мустела са доста прехвалена марка, нямам опит с техни продукти, но четох, че има доста недоволни от качеството им Confused .
Няма да рискувам с тогава.

Angel_Dust, от крема с витамини ли не си останала доволна?

Лита, споделям мнението на педиатъра ви, че щом човек е доволен от нещо /в случая - Себа Мед/, няма смисъл да си създава главоболия, като опитва нов продукт. Беше ми любопитно, обаче, какви са отзивите за козметиката на Мустела - все пак си е скъпа, което предполага и по-високо качество...  Rolling Eyes

# 8
Децата обикновено имат нужда от редовно миене с чиста вода - и нищо повече. Мазане - само ако има подсичане и др. видими проблеми; и тогава обикновено нещо естествено като ланолин е достатъчно.
Веднъж седмично слагам шампоан на косата, и това е. И така е от раждането, вече 4 години (в началото направих някои грешки с по-честа употреба на препарати, но за щастие, за кратко - негативният резултат във вид на упорити крусти веднага пролича).
Използването на всякаква козметика без нужда е пряк път към проблеми - особено при децата с чувствителна кожа, каквито в съвременността ги има много по ред причини.
Впрочем, по отношение на измиващите препарати това важи и за възрастните.
Минимум един душ на ден - и нуждата от химия отпада почти изцяло.

# 9
Децата обикновено имат нужда от редовно миене с чиста вода - и нищо повече. Мазане - само ако има подсичане и др. видими проблеми;

Добре, а след ходене по голяма нужда не използваш ли все пак сапун/ гел/ блокче за детето? Не мога да си представя да измия дупетата на децата си само с вода, след като са акали, колкото и добре да са избърсани  Thinking .

В тази връзка, с какво бършете децата /или те с какво се бършат/ след ходене по голяма нужда - мокри кърпички, тоалетна хартия или нещо друго?

# 10
  • на последния етаж
В тази връзка, с какво бършете децата /или те с какво се бършат/ след ходене по голяма нужда - мокри кърпички, тоалетна хартия или нещо друго?
Тоалетна хартия.

# 11
  • София
след ходене по голяма нужда, винаги задължително миене... никаква хартия, мокри кърпи и т.н.,аз лично със сапун, но моят не ми е с проблеми там, иначе с каквото къпеш или с хума или нещо такова. От мокрите кърпи като беше малък ставаше на кървави рани....

Иначе за мустелата, не други техни неща, но не ми очароваха, вкл специалната им стелатопия.... виж а-дерма, биодерма ми харесват нещата им като цяло.

# 12
Миене с вода всеки път, освен когато сме на път (само тогава и ако няма наблизо вода - мокри кърпи), веднага след съответната дейност. Бърсане с хартия - само ако по някаква причина банята не може да се използва веднага. Иначе на повечето хора банята и тоалетната са едно общо или съседни помещения, сигурно си има причина Grinning

Не - не ползвам сапун. Ако детето е още малко и с памперс, понякога се омазва до уши и се налага измивно средство (ползвала съм блокчето на Себамед основно, доколкото помня), но след като мине на гърне/тоалетна топлата вода е напълно достатъчна.

# 13
  • Бургас
Себамед и Бюбхен.

# 14
Дребен е така и се изрива от всичко, дерматолога ни изписа Юриаж и съм много доволна

Общи условия

Активация на акаунт