подарък за сватба пари - колко?

• 33 914
  • 330
  •   1
Отговори
# 75
Или пък-"Как да подаря чашите от 10 долара,какво ще си кажат младоженците?!"
Друго си е да подариш същите чаши,но младоженците да не знаят точната им цена.

# 76
Да, когато си сред непознати и нямаш идея колко е мизата-напражение си идва.Дали са ти списък, ама чашите от 10 долара са свършили. Laughing

Да де, и това придвидихме, списъкът не беше задължителен. Тоест като свършат по-евтините неща от списъка няма да се купува нищо; взимаш един голям букет цветя и една бутилка шампанско и идваш така.Много по-добре от това изобщо да не дойдеш! Аз непознати не съм канила, имаше приятели и малко роднини, но само от тези с които поддържаме връзка. Което ме подсеща да питам, кое кара хората да канят непознати? По-добре тогава само приятели или вместо сватба, само почерпка, неофициална, а сватбата само с кумовете някъде на скрито, някой остров примерно.

# 77
е, нали се сещаш, че от сватба и обкръжение, до сватба и обкръжение разлики бол.Това, че ти си Успяла да налучкаш някакъв начин и е сработил , не означава, че  при всички е така.Ако беше-темата нямаше да я има.Ти не си канила непознати...ама има достатъчно други, които са канили. Wink
аз не се запитах кое кара хората да канят непознати.....запитах се-аз, като не ги познавам, а те ме канят-защо да ходя? Crazy
Канят се, защото са роднини, например.Тъщата кани 10 свои приятелки/колежки.Сватята-някоя нейна пра-леля с обкръжение, което младоженката не познава.Ей така-някакви приближени на самата родА, но не и на самите младоженци.Не рядко присъстват такива хора по сватбите-непознати са младоженците просто, инак, все някоя леля ги познава де...

# 78
 Mr. Green Койт` плаща той поръчва .... гостите - накрая май така излиза в много от случаите.

# 79
Не знам колко ще изядат децата, но в този случай младоженците им бяха поръчали отделни менюта. А, и който не е правил сватба скоро не знае, че менюто е най-малкия проблем в наместването на гостите.

Никога не бих си причинила да ходя да купувам подарък на младоженци. Ако са казали изрично какво искат или има списък- да, но за отбиване на номера- не Naughty Не случайно хората по света са измислили списъците с подаръците.

На една от сватбите всички приятели бяхме с пликчета, само една, която с нищо не ни изненада подмята една кутия и до последно не казваше какво има вътре. Държеше се все едно е купила кристал за хиляди пари от кралската колекция. И на края се оказа стъклария за 10 лв. Много ми е грозно, когато някой отбива номера.

Що се отнася до пликовете- и 5 лв да сте сложили вътре, надпишете го и се подпишете, че са от вас. Не си мислете, че няма да стане ясно от кой са. Така унижавате само себе си.

И не съм съгласна, че когато се дават пари трябва да се смятат някакви куверти или пък че това било печалбарство за младоженците. Сори, ама аз рожден ден давам средно 50-80 лв за ВЪЗРАСТЕН. Не ме интересува дали куверта струва 15 лв или 150 лв. Моето мнение е, че  минималния праг е 100-150  лв. И не виждам какво смислено нещо мога да купя за тези пари, ако реша да е предмет?  newsm78

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 12:01 от Анонимен

# 80
О, и аз давам средно по 50 до 80 за РД.Целия клас на голямата плюс почти цялата група на малката, плюс роднинските.Несконачемо е, всяка седмица по два случая имам.Работя за подаръци аз напоследък.Дано не ме поканят на сватба скоро значи. Crazy Joy

# 81

10 000  Crazy .. почвам да се плаша с тия суми бре  ooooh!

Повярвай ми тази сума е минимума. На бързо мога да ти направя един разчет. За този бюджет сватбата е за не повече от 70-80 човека при куверт 30-40 лв. Като куверта в ресторанта съвсем не покрива цялата почерпка, защото всеки знае, че допълнително се внасят алкохол и безалкохолно.  Скоро женихме сестрата и без излишни изхвърляния и с доста по-съкратен вариант на сватба (нямаше църква, нямаше тъпани за излизането, нямаше танцьори, пилета и уиски на всяка маса ..) за 70 човека отиде 10 бона.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 12:05 от Анонимен

# 82

Повярвай ми тази сума е минимума. На бързо мога да ти направя един разчет. За този бюджет сватбата е за не повече от 70-80 човека при куверт 30-40 лв. Като куверта в ресторанта съвсем не покрива цялата почерпка, защото всеки знае, че допълнително се внасят алкохол и безалкохолно.  Скоро женихме сестрата и без излишни изхвърляния и с доста по-съкратен вариант на сватба (нямаше църква, нямаше тъпани за излизането, нямаше танцьори, пилета и уиски на всяка маса ..) за 70 човека отиде 10 бона.
3000 за ресторанта... 1000 за ДЖ и фото... 6000 за рокля  Thinking  Crazy

# 83

Повярвай ми тази сума е минимума. На бързо мога да ти направя един разчет. За този бюджет сватбата е за не повече от 70-80 човека при куверт 30-40 лв. Като куверта в ресторанта съвсем не покрива цялата почерпка, защото всеки знае, че допълнително се внасят алкохол и безалкохолно.  Скоро женихме сестрата и без излишни изхвърляния и с доста по-съкратен вариант на сватба (нямаше църква, нямаше тъпани за излизането, нямаше танцьори, пилета и уиски на всяка маса ..) за 70 човека отиде 10 бона.
3000 за ресторанта... 1000 за ДЖ и фото... 6000 за рокля  Thinking  Crazy

30 лв куверт за 70 човека- 2100 лв
допълнително внесените за почерпката бяха на средна стойност 20 лв на човек, т.е куверта става 50 лв и общата сума 3500
600 видеокамера
650 DJ
500 за фотограф
1000 лв нейното обличане- рокля, обувки, чанта, грим, прическа, маникюр и т.н
1100 лв неговото обличане- костюм, 2 ризи, вратовръзка, обувки....
500 лв украса
350 лв цветя
200 лв ритуал
халки 1100 лв
торта 200 лв
и като се добави подготовката на двете семейства и тяхното обличане още 1000 лв
дрънкулки- покани, бутониери.... още 200+ лв.
10 000 лева се залепиха без проблем.

Най-трудно е да организираш местата по масите. Предвид, че всяка маса и всяко място е декорирано и за това се плаща. И като кажеха някой- ами не знам сама ли ще идвам или с половинката или на единия ден са с децата, на другия без, като за деца броя тези над 10 г, за които се слагаше място.....

И сигурно има неща, които пропускам.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 12:30 от Анонимен

# 84
Виж който не си е плащал сам как не знае... Laughing

# 85

Ей това не го разбирам. За моята сватба си наех рокля срещу 40лв за три дена (беше отдавна  Mr. Green ) Просто тази, която харесах се даваше под наем, не се продаваше. Но и като се замисля не бих купила булчинска рокля.
Какво ви кара да купувате роклята? Аз виждам само недостатъци в нейното притежание. За мен идеалния вариант беше наема.

пп: само си размишлявам, без лоши чувства  Peace

# 86

Ей това не го разбирам. За моята сватба си наех рокля срещу 40лв за три дена (беше отдавна  Mr. Green ) Просто тази, която харесах се даваше под наем, не се продаваше. Но и като се замисля не бих купила булчинска рокля.
Какво ви кара да купувате роклята? Аз виждам само недостатъци в нейното притежание. За мен идеалния вариант беше наема.

пп: само си размишлявам, без лоши чувства  Peace

Не знам кога си се омъжвала, но миналата година когато сестра ми (не аз, че някой хора не прочетоха) нямаше такава опция никъде в нашия град, който се води от големите.

Вижте, сега. Всеки може да намери кусури и да каже- това защо така, онова защо толкова, аз не бих дала, аз не бих направил, но истината е че една съвсем нормална съвременна сватба в днешно време протича по някакъв начин. Поне в днешно време човек може вече сам да избере дали да слуша лелята в обредния дом или да отиде на плажа да се ожени. И ако сте решили да съберете близки приятели и най-близки роднини, за да ги почерпите за вашето "ново семейство" парите си отиват. Някой спазват целия ритуал, който според мен е мн тежък и изморителен и бюджета със същата бройка гости би надхвърлил 10- ка, други избират нещо по-леко и осъвременено като вариант, но както и да го въртим си има едни разходи, които са константни.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 12:52 от Анонимен

# 87
Преди почти 10 години.

Ето един резултат от гугъл от 70лв нагоре  http://romantika-fashion.com/?page_id=654

# 88
  • град-държава

Зависи как гледаш на нещата. Аз например бих дала 10 000 за рокля, отколкото за сеир на тълпата.
Не изпитвам потребност да се показвам пред хората. Това е нещо, което правя само и единствено за себе си.

# 89
Преди почти 10 години.

Ето един резултат от гугъл от 70лв нагоре  http://romantika-fashion.com/?page_id=654

Не живеем всички в София  Laughing

А, и от това, което четохме тогава по сватбени форуми и от събиране на информация се оказа, че дамите, които в първия си вариант се бяха спрели на рокля под наем се отказаха, защото са им предлагали мн стари рокли в не добро състояние. По сайтовете мн неща могат да дават и да пишат, но като отидеш на място истината става друга  Peace

Както и да е. Мн неща научих тогава за сватбите и най-вече за сватбения бизнес  Grinning, но темата е друга.

А, и в крайна сметка булката трябва да се чуства най-красивата. Рокля няколко пъти секън хенд .... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт