подарък за сватба пари - колко?

• 33 528
  • 330
  •   1
Отговори
# 210
Aз, явно като пълен идиот, си надписвам плика и картичката. Явно хич не ме е срам колко давам  Laughing
Докато дойде моментът да изкарвам повече и да мога да отделям по повече и приятелите ми отдавна ще са се изпоженили, така като се замисля.  Laughing

# 211
  • Варна
A, да, и на мен ми е малко мътно това с ненадписването, но мисля, че някои го правят от разсеяност, не нарочно newsm78. И на нашата сватба имаше ненадписани пликове, но не бяха празни, нито с малки суми, затова мисля, че най-вероятно не са надписани, защото са взети в последния момент и от разсеяност. Ние винаги купуваме някакъв красив плик или караме в някой магазин за опаковане на подаръци да ни украсят, винаги слагам картичка с пожелания, но голяма част от гостите не го правят, но в крайна сметка по-важното е да дойдат на сватбата, да се забавляват и да бъдат част от този ден, другото са дребни детайли.

# 212
Aз, явно като пълен идиот, си надписвам плика и картичката.

То и аз явно съм от пълните идиоти, 'щото пък не надписвам, намирам го за излишен детайл... ooooh!

# 213
И аз винаги надписвам.Слагам картичка,парите в нея в едно отделно пликче и всичко в пощенски плик.Там после панделки,глупости...   На последната сватба някои ги бяха сложили в старо пликче от диск(онези с кръглата прозрачна част)  Laughing  Пак ненадписано,но специално това,на фона на пликчето не беше проблем.

# 214
Ние пък на последната сватба ги сложихме в сандъче, малко, декоративно. От рода на това. http://fashionideas.eu/product/563/sandacheta-za-podaratsi.html

Искам винаги моите неща да са оригинални. Това показва отношението ми към хората на които правя подаръка. И картичката с пожелания задължително, иначе ми изглежда като подаяние.

# 215
  • Варна
Това със сандъчето е много добра идея!

# 216
Не надписвам,а пожеланията ги изразявам устно.

# 217
Задължително слагам картичка с пожеания и от кого е. Смятам, че е елементарно уважение към младоженците.

# 218
След сватбата сестра ми си запази в една кутия всички пликове и картички с пожелания, които получиха. Всички бяха мн оригинални, пликовете бяха красиви и надписани от кого са. Много мило. Заедно с по един аксесоар от сватбата- покана, бутониера, чаши, бутилката от шампанското и какви ли не още финтифлюшки са чудесен спомен от този красив и важен ден.

# 219
Не надписвам,а пожеланията ги изразявам устно.
Не надписвам,плика с финикийските знаци,а картичка или подарък с пожелание ,задължително упоменавам от кой е.
Просто не искам да  давам повод за коментар колко давам,но го правя от сърце. Laughing

# 220
  • Разград
В предишните си постове написах какво сме получили и под каква форма. Сега чета че пишете за кумовете. Ами, нашите кръстници например влязоха в сериозен разход, защото си обзаведоха хола набързо заради нашата сватба. Ние знаехме положението им и изобщо не искахме да се ходи в тях и да ги ангажираме, но те казаха че искат всичко да е както си се прави. Казаха, че така или иначе трябва да си вземат мебели и сега е поводът. Бяхме по на 26 години и ние и те. Всички работехме, но те младо семейство, в собствено жилище, абе всичко сами си постигнали и така. Нямам думи за тях, защото и до ден днешен са нашите най-близки хора, а децата ни са си приятелчета. За сватбата си разменихме подаръци - те ни взеха микровълнова, много хубава с екстри, а ние на тях фритюрник, като гледахме да е един от най-добрите, за да сме почти наравно с цената. С друго не искахме изобщо да ги ангажираме, но кръстницата отсече, че букетът ми ще е от нея, както и трите бутилки шампанско.
Искам само да споделя, че това са мили жестове и спомени, но повярвайте приятелството е толкова безценно, че парите, подаръците и другите неща са незначителни. Кръстникът беше с нормален костюм, а кръстницата си купи костюмче, което и после си носи. Аз пък бях с булчинска рокля под наем, ами не ми се купуваше просто. Съпругът ми си взе костюм и така. Кръстниците ни поднесоха посланието си в уникална картичка, която е толкова мил спомен.
Най-важно е на този ден младоженците да са заобиколени от обичащи ги хора, а и да няма излишни гости, като имам предвид поканени с нежелание. Ние такива нямахме и изобщо не ми е минавало през ум дали ще съберем двойно повече пари от колкото сме дали, а и ние така и не си сметнахме колко точно изхарчихме. Искахме да е хубава и весела сватба. Дори, никой не разбра, че за да не ни изгонят от заведението в 12 вечерта си платихме, но никога не бихме позволили някой да покаже пътя на нашите свидни гости. Та, аз съм от хората за които сватбата е един прекрасен миг. И когато сме ходили на сватби не съм се притеснявала чак толкова че да си вземам костюм или рокля за всяка една. Преди 2 години отидохме на 4 за 3 месеца. Просто с два тоалета ги изкарах и това е. Предпочитам да имам за път, за пликчето, което при нас варира от 100 до 150 и само при роднини 200. Просто толкова можем да си позволим за 2-ма възрастни, засега. Отколкото да се тюхкам че нямам нов тоалет или че нямам 500 лева и да не уважа приятелите си. щом са ме поканили значи съм важна за тях, както и те за мен и правя всичко възможно да ги уважа. Естествено парите са или в оригинални кутийки за пари или в картички с място за паричките, като винаги измислям някакво специално пожелание за младоженците и най-отдолу надписвам от кого е.  Peace

# 221
Другото, което ми е правило впечатление по сватбите е облеклото на някой гости. В никакъв случай не казвам, че всеки трябва да отиде да си купи тоалет специално или да покаже фешън рокля, но мн се възмущавам като видя гости по дънки, тениски, плажни рокли, ежедневни дрехи. Ако щеш ходи с един тоалет на всички сватби, но според мен всеки съвременен човек трябва да има в гардероба си поне една официална дреха и не може да има оправдания за това.
Виждала съм даже шаферче, което пуска листата пред младоженците по дънки и цветна блузка.  Shocked Много грозна картинка беше.

# 222

Виждала съм даже шаферче, което пуска листата пред младоженците по дънки и цветна блузка.  Shocked Много грозна картинка беше.
За едни грозна,за друг-прекрасна.
Аз на моя син костюм не бих облякла,независимо дали е шафер или не.
Даже това лято щеше да е шафер/сватбата се отложи, както да е/ и му бях приготвила бели къси панталонки/подобни на дънков плат/ и 2-3 тениски за случая.После реших,че много хора ще се втрещят и ще ни коментират,та му купих една ризка,но далеч не официална.

# 223

За едни грозна,за друг-прекрасна.
Аз на моя син костюм не бих облякла,независимо дали е шафер или не.
Даже това лято щеше да е шафер/сватбата се отложи, както да е/ и му бях приготвила бели къси панталонки/подобни на дънков плат/ и 2-3 тениски за случая.После реших,че много хора ще се втрещят и ще ни коментират,та му купих една ризка,но далеч не официална.

Момиченцето шаферче облечено с бяла рокличка, диадемка, както си трябва. Момченцето нищо против детето, но вървят двете и то по дънки с широка, пусната на вън зелена шарена тениска.
И след това майката направи разбор на цялата сватба, а не видя нейното. Апропо, младоженците споделиха, че преди това са ги питали дали имат подходящи дрехи, ако не те да им купят и тя е казала, че имат да не се притесняват за това. Като под "подходящи" не се разбира костюм за малко дете, ами поне едно бяло панталонче с бяла блузка да беше. На цялата красота по церемонията, защото беше изнесен ритуал това се набиваше на очи просто. И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.

# 224
И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.
Голяма трагедия, няма що.
Те повечето мъже не носят костюми по сватбите/изключая младоженеца и кума/, вие за една дете се впрягате.
Другия вариант е задължителен дрес-код за всички.

Общи условия

Активация на акаунт