подарък за сватба пари - колко?

• 33 537
  • 330
  •   1
Отговори
# 225
  • Разград
Ооооооооооо, аз като споменах че не си купувам тоалет за всяка сватба нямам предвид че съм била по дънки. Просто си имам два костюма и една рокля и още няколко официални панталона и ризи-туники, които просто са си според мен прилични. И аз не възприемам обличането с дънки и тениски. Лично мое мнение. Мъжете са си добре по панталони и ризи. Не държа на костюм при 35-40%. Поне моят съпруг се облича с панталон и риза. С костюм само на нашата издържа и то до ресторанта. Хи хи хи...
Ако дъщеричката ми някога е шаферка ще бъде с малка бяла булчинска рокличка, а ако случайно булката има други предпочитания ще се съобразя!  Heart Eyes

# 226
Не помня вече дали в тази или в предишната тема се коментираше -- ако младоженците канят дете за шаферче, според мен е редно и абсолютно оправдано те да му купят хубава дрешка в тон Peace

И също не смятам, че дънките и тениските са приемливи на сватба -- нито за детенце, нито за възрастни гости. От уважение към този специален случай и към труда, който младоженците са положили за тържеството -- е добре да се 'барнеш'. С дънките -- като се видите на по бира.

# 227
И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.
Голяма трагедия, няма що.
Те повечето мъже не носят костюми по сватбите/изключая младоженеца и кума/, вие за една дете се впрягате.
Другия вариант е задължителен дрес-код за всички.

Ако аз бях на мястото на булката щях да кажа на майката да си го пробере и щяхме да минем само с момиченцето шаферка, което беше като кукла. Сори, ами липсата на вкус и дебелоочието на някой дами да си остава за тяхна сметка. И изобщо не става въпрос за костюм. Който не знае как изглежда едно шафрче на сватба тогава да не си предлага услугите. Защото до колкото знам тя се е натискала, че детето й щяло мн да се радва.  Sunglasses

# 228
И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.
Голяма трагедия, няма що.
Те повечето мъже не носят костюми по сватбите/изключая младоженеца и кума/, вие за една дете се впрягате.
Другия вариант е задължителен дрес-код за всички.

Ако аз бях на мястото на булката щях да кажа на майката да си го пробере и щяхме да минем само с момиченцето шаферка, което беше като кукла. Сори, ами липсата на вкус и дебелоочието на някой дами да си остава за тяхна сметка. И изобщо не става въпрос за костюм. Който не знае как изглежда едно шафрче на сватба тогава да не си предлага услугите. Защото до колкото знам тя се е натискала, че детето й щяло мн да се радва.  Sunglasses
Ти говориш за конкретния случай,а аз по принцип.
Наши приятели скоро се жениха,синовете им бяха шаферчета. И двамата бяха с черни дънки и червено/черни ризи-бонбончета.
Много важно, че не са в костюми.
Ако човек има вкус и достатъчно пари, може да си спретне страхотен тоалет.

# 229
Признавам,че и мен би ме подразнило това с шаферчето.Но,мисля,че е редно младоженците да се погрижат за облеклото му,за да няма после изненади.На гости с дънки не се дразня,защото не се знае кой на какъв хал е,но ме нервят жени облечени в цвета на булката,или с абитуриентските си (буквално) рокли.Знаете какви са абитуриентските рокли.Премам го за опит да засенчат булката,не знам защо.

# 230
Мидичка, може пък да са се посъветвали с булката. )

# 231
За роклите ли?

# 232
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На гости с дънки не се дразня,защото не се знае кой на какъв хал е,но ме нервят жени облечени в цвета на булката,или с абитуриентските си (буквално) рокли.Знаете какви са абитуриентските рокли.Премам го за опит да засенчат булката,не знам защо.

Подкрепям с две ръце и два крака.  Peace

# 233
Да, и аз не разбирам защо някой дами решават, че на сватба се ходи в бели дрехи. Имам една такава позната винаги тя и мъжът й са в бяло на сватба.

# 234
  • Някъде на път....
Aз, явно като пълен идиот, си надписвам плика и картичката. Явно хич не ме е срам колко давам  Laughing
Докато дойде моментът да изкарвам повече и да мога да отделям по повече и приятелите ми отдавна ще са се изпоженили, така като се замисля.  Laughing
И аз винаги ги надписвам. Колкото имаме възможност - толкова. Важно е уважението!  Peace

# 235
И аз не мога да разбера защо шаферчетата на някои сватби са си все едно си ги извел в градинката. Не е казано,че трябва да е барното в детски смокинг,но поне малко в тон с цялата сватба.
Реално малките са за украса,а така не красят особено.Младоженците примерно решили да си направят фотосесия...някакви сцени,фон.Затова мисля,че облеклото трябва да е предварително обсъдено и ако родителите нямат възможност,нека младоженците платят.Даже мисля,е по принцип е редно ако не да го купят,то поне да дадат част от парите за дрешката.
Иначе моя мъж все с костюми ходи,прави се на манекенНа последната сватба момчетата бяха млади,метълчета...повечето бяха наистина с тениски,кубинки,най-официалните бяха с панталон и риза.И нашия стърчи там барнат с костюм,вратовръзка не знам какво си...викам му "Казах ли ти,че другите ще се облекат по-небрежно.Не се ли чувстваш не на място?"  и той отговаря " Защо..сега аз съм най-хубав"   Laughing

# 236
  • Някъде на път....
....Като под "подходящи" не се разбира костюм за малко дете, ами поне едно бяло панталонче с бяла блузка да беше. На цялата красота по церемонията, защото беше изнесен ритуал това се набиваше на очи просто. И сега всеки, който гледа снимки го вижда това и го коментира. Но то си е за нейна сметка.
Може на майката да и е било неудобно да поиска тоалет за детето си.
А това, че хората ще коментират.... те винаги коментират, каквото и да било.... все тая... ако не е това, нещо друго ще боде очите на хората и пак ще говорят.
Трябва ли да съобразяваме тоалета си с факта какво ще говорят хората???  ooooh!

# 237
Тъй като виждам,че младоженците много се дразнят от неподходящите тоалети на гостите си,които развалят перфектната им сватба,предлагам следното:
Вместо гостите да подаряват пликове с пари,младоженците да прилагат по 200-300 лв към поканите на гостите си , за да могат всички да са в тон и идилията да е пълна. Flutter

# 238
  • Някъде на път....
Елена Ди,    hahaha
Точно!  Peace

# 239
Ние пък на последната сватба ги сложихме в сандъче, малко, декоративно. От рода на това. http://fashionideas.eu/product/563/sandacheta-za-podaratsi.html

Искам винаги моите неща да са оригинални. Това показва отношението ми към хората на които правя подаръка. И картичката с пожелания задължително, иначе ми изглежда като подаяние.
Извинете, но защо толкова държите да сте оригинални Confused
Обикновено след тази реплика в 90% от случаите следва някакъв безмерен кич, гарниран с пожелание бетер от римуваните заглавия на отчетните теми.
Много по добре от всяка една гледна точка е да действаш просто според етикета- ръчно надписана картичка със свои думи и нормално поднесен подарък/пари.
Аналогично е и по отношение на тоалетите, хеле при абитуриентките. Да са оригинални, да са оригинални, а накрая са често смешни и никога различни.

Общи условия

Активация на акаунт