Пъб "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 3)

• 17 229
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Какво е уривам? А изуй глагол във 1 л. ед. ч. или нещо друго?

# 556
  • София
уривам се в боклук примерно (заривам)
това ми идва на ум.

а изуй - събуй?

# 557
Да, изуй, демек събуй. Споменах думата, щото на мой приятел преди години му бяха казали да се изуе и той гледал тъпо, решил, че за друго иде реч Mr. Green
А уривам я знам от баща ми, така казваше на някой, който му говори глупости примерно - уривай се = разкарай се.

# 558
 hahaha hahaha hahaha Чувала съм нАучния термин 'изуй гащи'.

# 559
  • гр. София
 Joy Joy
Пуцинка, тоя термин към кой вид нАука спада?

# 560
Ъъ, ъъ, ъъ, практически пиар?  Mr. Green

# 561
  • гр. София
Тъй ли било  Laughing

Вместо "пиар" прочетох "панаир".  ooooh!

# 562
Аз изобщо не съм сигурна, че правилното изписване е пиар. Може да е ПР, мое да е ПиАр, дра ли го.

# 563
Сетих се за още една дума от баща ми - снебивам. Кво се снебиваш значи кво се моташ кат обран евреин Joy

# 564
Оу, как забравих да ви кажа - тия дни попаднах на абсолютно и напълно нова дума - п/баберкувам.  Crazy В речника я срещнах, търсейки да си припомня, забележете, какво значеше glean.  hahaha Оказва се, че никога не съм знаела българската дума.

# 565
  • София
не нам кво значи това...

Ох, аз попаднах на едни субтитри, в които "he is fishing" беше преведено като "той риба". а "He fishes" (не знам дали точно така се пише) беше преведено като цитирам "той, риби"...  Tired

# 566
Обирам остатъци, Ване.

Ех, тези субтитраджийчета, ех.  Confused И аз днес гледах Shutter с български субтитри и горко съжалих. Че и няма как да ги игнорираш, щото филмът е тайландски, егати.

# 567
Розе, една закъсняла   love001 за стехчето. Прекрасно както винаги и така наситено с реализъм.  Laughing

# 568
  • София
веднъж на плажа един баща със страховит глас изрева по посока към морето - Гошоооооооооо, ела тука да та огъна, ба!

притеснихме се какво ли ще му се случи на хлапето Гошо, сигурно ще го прегънат на две от бой - предположихме ние. оказа се, че го загърнаха в хавлия, за да го подсушат  Laughing

оттогава, в нашето семейство трайно залегна глаголът "огъвам", като се използва разнообразно и многофункционално. багажът за пътуване, например, задължително се "огъва".

# 569
 Joy Чудесна дума.

Общи условия

Активация на акаунт