Пъб "Добре дошли в Рая" (кафене на езиколюбителите - 3)

• 17 225
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ела да та огъна.... ооооо, не е истина просто

# 571
Огънаааа... hahaha

Аз си имам друг морски бисер. Преди доста години бяхме на море в Балчик, тогава още ходехме по разни квартири при разни баби. Та в квартирата, в която бяхме тогава главата на семейството най-редовно смъмряше децата - "Я ни съ гевези тъй!"

# 572
  • Mars Hotel
"Гевезя" е типично варненска дума и много ме дразни. Още повече когато потребителите я отведат one step further и я напишат, както я изговарят, а именно "гИвИзя".  ooooh!

# 573
  • София
В този съни лейзи съндей афтънуун какво ме огъна току-що, направо ме изу!

Цитат
Уважаеми потребители, системата Електронно училище бе успешно мигирана към новата учебна година.

Уат дъ фак е мигирана?  Shocked Аз ли съм изостанала безвъзвратно от тренда или е грешка от клавишите?

# 574
 Shocked И намек от смисъл не съзирам.

# 575
  • Ænima/Albuquerque
Ъм, системата е била мигрирана, ъм, преместена от един сървър на друг? Ъъъ...  doh

# 576
Преди много години в къща, съседна на нашата, живееше /на квартира/ семейство с малко момиченце - тихо и уплашено, с ангелско личице и дълга руса коса на вълнички. Когато майката решаваше да окаже родителски контрол с възпитателна цел, казваше: "фНИМААЙ, СТЪ МЛАТЯ !" /ФНИМААЙ = ВНИМАВАЙ, СТЪ = ЩЕ ТЕ /не знам дали след С трябва да има апостроф/ и МЛАТЯ = БИЯ./

И до днес има хора от техния край, които говорят по същия начин... Не разбирам... нищо ли не са прочели  smile3529, нищо ли не е влязло трайно в главите им  smile3527, дразни ме мисълта, че чалга "култура"-та е виновна /там се слуша само това/ – откъде време и възможност за нещо стойностно...  newsm12

# 577
  • София
Ъм, системата е била мигрирана, ъм, преместена от един сървър на друг? Ъъъ...  doh
Ъммм, Сарки, баш шъй тъй, ама Е МИГРИРАНА също ми е твърде плитчинно  newsm78

# 578
  • Ænima/Albuquerque
Ъммм, Сарки, баш шъй тъй

Баш тъй шъй или баш шъй тъй? hahaha

Плитчинно е, индийд.  hahaha

# 579
  • София
Тъй, шъй - се е въй  Mr. Green

# 580
  • София

Баш тъй шъй или баш шъй тъй? hahaha

оу! тук говорим вече и тайландски... оу!

# 581
Обожемой, шъ я мигрират, а? Дано това ги усмихне, ко да прайш...

# 582
  • София
коуеги, в чудния свят на ИТ, нещата се мигрират, не се местят, не преминават и не правят преходи.
или мигрират или биват мигрирани, зависи от упоритостта им, но това е положението!

# 583
Ако сами мигрират, поне ще са граматически правилни, ако и сюрреалистични. Макар че знам ли, може и да могат сами да мигрират, ти си по тая част. Ама да не се правя на интересна, че и аз променям вида на глаголите - ей на, чавето редовно го вечерям и го обядвам.  Blush

Кога изписахме темата, бе, пияндета.  ooooh! Mr. Green

# 584
  • Варна
Добро утро   bouquet

Идвам да обогатя фонда с новите думи с един "невчастник", който мернах преди малко. Първо си помислих, че е сгрешена "нещастник", но след втори прочит и поради това, че беше употребена във връзка с ЦЦ, разбрах за какво иде реч.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт