ЯМР за дете - къде?

• 3 877
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте искам съвет къде е най-добре да се направи ЯМР на дете (за София и Пловдив). Дъщеря ми е на 4 год. и най-вероятно ще и правят ЯМР-то с упойка. Дайте координати и на добър анестезиолог ако някой има дорби впечатления. Благодаря ви предварително

# 1
Здравей! Аз съм от София и имам направени 2 ЯМР-та. и 2те са в Окръжна болница. Да не те заблуждава името на болницата- самата ЯМР лаборатория е в двора на болницата, но е отделена от самата сграда. Пратиха ме там защото ми казаха, че там апарата им е най- нов. Хубавото е че резултатът излиза до 2 часа  / в смисъл снимка и резюме на това което са написали/ а какво са видели - на мен ми казаха веднага. След като ти дадат снимката и листа с описанието можеш да отидеш и да си зададеш въпросите на лекар- те са 2ма там, аз ти препоръчвам Др Милев- наистина е много добър и всичко ще ти обясни. Колкото до упойката аз мисля, че при малки деца се прави с райски газ. За анестезиолог не знам вече как стоят нещата. Забравих да кажа че работят със Здравната каса. УСПЕХ!

# 2
Благодаря за бързия отговор. аз не съм сигурна дали ще правят ЯМР-то с упойка или не, но до колкото разбрах за малки деца е почти задължително за да не мърдат по време на самото изследване

# 3
да много е важно да не мърда. то и големи хора се плашат. единствения проблем е че е много шумно / те слагат слушалки/ но пак се чува. ако е ямр на глава то слагат едно като каска- не знам защо е. ако си държиш очите затворени през цялото време- няма проблеми не е гадно. желая ти успех!!!!

# 4
на дъщеря ми се налага да и правят ЯМР на тазобедрена става. не знам дали в такива случаи е нужна упойка. Бяха ни казали, че понеже е на 4 год. може да мине и без такава ако успеем да я убедим да стои неподвижно за няколко минути. Но до колкото четох изследването трае поне 10 мин., което не е никак малко. Ако някой друг е правил такова изследване скоро ще съм благодарна ако даде информация

# 5
На моето дете сме правили 5 ЯМР-а - всички във ВМА. Анестезиологът, от когото най-много съм доволна, е д-р Младенов. На последното изследване детето беше на 4г. и половина и беше без упойка. Д-р Иванов разчете всичко без проблем (препоръчвам го без никакво колебание - благодарение на него детето ми е без протеза). Успех и от мен!

# 6
Благодаря svetkavitsa. На нас също ни препоръчаха ВМА, но ние се двоумим понеже разбрахме, че там апаратът е по стар. Вие скоро ли сте правили ЯМР там или е било преди някоя година?

# 7
Апаратът във ВМА е доста стар. Понеже и на мен ми препоръчаха второто ямр да ми е там - отидох началото на юли месец, но тогава апаратът беше развален и ми казаха да се обадя след няколко дни. Е, така и не отидох. Но разбира се е важен много и лекарят

# 8
Благодаря svetkavitsa. На нас също ни препоръчаха ВМА, но ние се двоумим понеже разбрахме, че там апаратът е по стар. Вие скоро ли сте правили ЯМР там или е било преди някоя година?
Последно бяхме преди 2 години. Догодина трябва да правим отново, но най-вероятно ще отидем пак там заради радиолога, а и защото всички досегашни изследвания се пазят и той сравнява старите с новите, за да види дали има промяна.

# 9
Правихме ЯМР в Токуда, когато детето беше на 8 м.
От там си осигуриха и анестезиолог, който се заплаща допълнително, защото не се поема от касата.

Ако имаш някакви конкретни въпроси - питай  Peace

# 10
Здравейте
Повдигам темата, от август месец е, мисля, че не е нужно да се отваря нова. Искам да попитам за направленията за ЯМР - от какъв специалист трябва да се вземе? Става дума за съдово заболяване на краче. И другото, което искам да питам, понеже изследването ми трябва за чужбина, нужно ли е съдов хирург от тук да ме прати или мога да отида ей така просто - и ако мога, то в такъв случай направлението от кого се взима? Благодаря много за информацията.

# 11
Искаш да го правите в БГ изследването ли?
Може да отидеш и без направление, но ще е платено.
Иначе направление от съответния специалист, сигурно съдов хирург във вашия случай, за да мине по здравна каса  Peace
За дете става дума нали?
В такъв случай, освен специалист може и от специалист педиатър, такъв който не е ДжиПи, на сина ми такъв му издаде направлението, но искаха разрешение от здравната каса и чакахме около месец.

# 12
Да, искам да го направя в бг и искам по възможност да минем по здравна каса. Защо да плащам за нещо, което ни се полага? Мерси за отговора, не съм влизала в темата отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт