На море в Турция - тема 20

• 148 984
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
3дравейте, почитатели на морските почивки в Турция Hug
Отдавна не съм писала в темата, но редовно ви чета. Относно Чешме, ето какво съм споделила на 2 стр. от темата:
 "В последните години 3ве3дите на турското кино и шоу-би3нес се оттеглят от Бодрум и се насочват към Чешме и има 3а какво. Много ми хареса. Не 3ная 3ащо това красиво място не се предлага на нашия па3ар.Учудих се от голямите туристически кораби акостирали в пристанището. По градчето се срещат бяли файтончета теглени от два коня.Страхотно интересни и уютни 3аведения : с мостчета; с преплетени тенти; в стари сгради. Кипри мага3инчета. В Чешме има голяма 3апа3ена крепост със крепостни стени и кули. Напомни ми на Царевец. На входа има паметник на мъж а до него - лъв. 3аписала съм - Че3арирли Га3а Хасан паша. Кой е и какво общо има с крепоста така и не ра3брахме. Видяхме и няколко страхотни хотела. Е, само фасадите. Толкова ми хареса Чешме, че мечтая един ден да отида там на почивка."
Е, и3глежда мечтата ми ще се сбъдне. Харесах си два хотела. Тъй като не пътувам с " Емералд" ще и3чакам офертите на моята агенция.
Отново споделям личното си мнение - Чешме много ми хареса.
Sause baus, Hugпо3воли ми, да направя едно допълнение. Сериалът, чийто финал е на 17.12. е сниман в бли3кото селце - Ълдър. Главните герои са родом от там.Но, си права има 3аснети сцени и в Чешме.
Пожелавам ви - приятни емоции покрай и3бора на хотел 3а лято 2013.

# 661
vanq_6119,големи благодарности за поста ти.  bouquet

# 662
Благодаря за допълнението.Не се впуснах в подробности,просто защото Чешме явно е ново име за нас.Считам,че е интересна дестинация за почивка. PeaceЛично не съм го посетила,но ще се коригирам с удоволствие. Embarassed

# 663
Здравейте на всички!
Тази вечер попаднах на темата и чета с голям интерес отзивите. Имаме намерение да почиваме в Турция за пръв път. Вече видях офертите за ранни записвания в сайта на Емералд и искам да попитам: как е по изгодно да се направи резервация - сега с ранните записвания или с Last minute.

# 664
Здравейте на всички!
Тази вечер попаднах на темата и чета с голям интерес отзивите. Имаме намерение да почиваме в Турция за пръв път. Вече видях офертите за ранни записвания в сайта на Емералд и искам да попитам: как е по изгодно да се направи резервация - сега с ранните записвания или с Last minute.

Last minute е много рисковано, особено ако отивате за пръв път някъде. Това, което аз лично съм забелязала е, че при това записване не се предлага цялата листа от хотели, обикновено са по-евтините, по-непопулярните за нашия пазар. Така че първо трябва да решите къде искате да почивате - на Егейско море - т.е. Кушадасъ, Мармарис, Бодрум и някои други курорти, за където има организирано пътуване с автобус или самолет, или със собствен транспорт, или на Средиземно море - област Анталия, отново с няколко курорта - със самолет, или собствен транспорт, но е доста по-далеч. Изобщо темата за почивка в Турция като за първи път изисква малко повечко информация, за да разберете какво и къде ще бъде хубаво и подходящо за вас. За сведение - ранните записвания не променят много цената поне в началото.

# 665
  • Варна
сега с ранните записвания или с Last minute.

Last minute е много рисковано, особено ако отивате за пръв път някъде. Това, което аз лично съм забелязала е, че при това записване не се предлага цялата листа от хотели, обикновено са по-евтините, по-непопулярните за нашия пазар.
 или на Средиземно море - област Анталия, отново с няколко курорта - със самолет, или собствен транспорт, но е доста по-далеч.

Така е защото на ласт минит се предлага само това което не е запълнено.
Естествено е , че всичко по търсено вече е заето.
Идеални попадения се получават когато няма как да се планира почивката година по рано и когато се разбере датата в последната минута и тогава щеш не щеш нацелваш най - удобното
Честно казано така сме имали страхотни попадения.
Колкото до морето то си е все едно -от Дарданелите до Гибралтар е все Средиземно.
А това че отделни области от него се наричат с различни имена -Егейско , Лигурийско , Йонийско , Адриатическо , Тиренско , Балеарско ................... е въпрос на вкус.

# 666
Те, отделните части на Средиземно море, освен че се наричат по различен начин, имат и други различни особености - течения, брегова линия, релеф, солено съдържание - неща, които са важни за една почивка Laughing

Иначе ласт минита си е добър вариант, малко въпрос на шанс на какво ще попаднеш, но, за който няма нужда от голяма нагласа и повече време за приготовление - става.

# 667
Аз, като не склонна към риск, предпочитам ранни записвания.
Понеже отивам и в началото на сезона, те са идеален вариант за мен. Не съм правила сравнения как се вдигат цените след това и с колко.
Но за моята почивка тази година, цената от януари до февруари, се повиши с около 60 лв. на човек.
Една позната беше в хотел в началото на октомври. За цена около 500 лв. Сега за същия хотел, за същия период цената е доста, доста по-ниска.
Но не само това е водещо. Зависи и с какво време разполагате. Аз не бих могла да си взема отпуска в последния момент.
Ами ако пък нищо не ми хареса тогава?
Искам да попитам - кой хотел е по-добре да избера в Бодрум: Bodrum park или Bodrum holiday resort?
Като трябва да взема предвид - да е с голяма територия, да не е стръмен и да има пързалки Simple Smile

# 668
  • Beyond the Frontiers
По въпроса - ранни - ласт минит записвания. От значение са датите на пътуване, защото септември особено началото или около празници, когато има повече почивни дни, местата в полетите свършват бързо -т.е. ласт минит няма.
Колкото до ранните записвания - лично аз смятам че е раничко, още повече че не са излезнали офертите на всички хотели и туроператори.

Въпреки, че вече има ранни и за доста български хотели - чак да не повярва човек. Rolling Eyes

# 669
Въпреки, че вече има ранни и за доста български хотели - чак да не повярва човек. Rolling Eyes

Което е добре, аз така и не разбрах защо в БГ офертите излизат толкова късно. Все пак хотелиерите отдавна са сключили договори с ТО и цените са си ясни....  Thinking 

Ние вече си имаме резервация за лято 2013 - вече трябва да пътуваме през училищната ваканция, която е само 6 седмици, и съответно местата свършват бързо.

# 670
Защо само 6 седмици ваканция-юли,август и половината септември или при вас не е така?
По темата-за раните записвания ми е трудно да планирам дългосрочно и за това не ги ползвам за жалост.

# 671
Ами не, при нас не е така, имаме 6 седмици лятна ваканция, всяка година по различно време в различните провинции.

# 672
  • София
На мен много ми допадат ранните записвания.Тази година платихме пълната цена на почивката септември още през март и съм си спокойна.Не че имаше голяма разлика в цената на ранните записвания и после в сезона,под 200лв. за двама възрастни и дете на 5год.Пък и докато търся оферти от януари до март/ в студеното време/ се настройвам на морска вълна и мечтая,мечтая..... Laughing

# 673
И аз съм се размечтала.
Тази година студовете бяха през януари и аз тогава търсех оферти.
Ето студа ни хвана през декември и аз, по традиция, се заех да се стоплям виртуално Simple Smile
Помогнете ми ако може в избора на хотел в Бодрум   bouquet

# 674
  • София
Eмералд вече пуснаха и Кушадасъ със собствен транспорт.

http://www.emeraldbg.com/pochivka/61669/2/157/%D1%80%D0%B0%D0%BD … %D1%80%D1%82.html
Много съм доволна  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт