На море в Турция - тема 20

• 148 926
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Ето нещо съвсем прясно. Обърнете внимание каква е сумата за доплащане за транспорт до Кушадасъ.
http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=8011
Цитирам: "В цената не е включен транспорт. Ако желаете да използвате транспорт на агенцията е необходимо да доплатите 95 лв. за транспорт в двете посоки (за възрастен/дете) на място при подписване на договор за организирано туристическо пътуване."

# 691
Здравейте отново!
Ние вече имаме резервация за нашата семейна почивка. На 18ти май 2013 заминаваме за х-л Делфин Ботаник в Анталия.
Отново имам въпрос:
Знаете ли как стоят нещата с валидността на задграничните паспорти? Защото нашите изтичат в края на юли месец 2013, т.е. ще имаме само 2 месеца валидност към момента на почивката ни.
Моля, ако някой е запознат и е сигурен за изискванията, да помогне!
Предварително ви благодаря!

# 692
Punch,, мисля, почти съм сигурна, че няма проблеми. Аз съм била в подобна ситуация и съм питала в туристическата агенция, отговориха ми, че за почивките няма проблем. Аз не знам по принцип дали това изискване все още важи, може би само за някои дестинации, Галактик може да знае.

По въпроса за транспорта дискусията много се проточи. В крайна сметка всяка туристическа фирма си решава колко пари да сваля от цената за транспорт. Ако ви се струва малко - търсите друга. Спомням си, че съм питала за самолет - ако останем 2 седмици, с колко ще се намали, май ми казаха около 70 евро на човек. Така че всеки си решава кое го устройва повече.

# 693
  • София
Здравейте,
знаете ли дали цената на аквапарка е включена в цената на настаняването в Аквафентъзи, Кушадъсъ?
Punch, искат поне 3 месеца. Аз имах казус м.г. с паспортите не децата, които изтичаха 3 м. и 3 дни след датата на връщане и ми казаха, че о.к., но за 2 аз не бих рискувала. Confused
Даже в офиц сайт на МВнР пишеше 6 месеца.
От агенцията ми казаха тяхното тълкувание, че може и по-малко, защото не се полагала виза , но офиц.изисквания са 3 м.

# 694
Благодаря ви, че сте толкова бързи! Наистина не мисля да рискувам, въпреки че и на мен от агенцията ми казаха, че според тях е ок, но ме посъветваха за всеки случай да се допитам до Външно министерство Tired Ако още някой може да се включи с информация, ще бъда благодарна!
Относно Аквафентъзи и въпроса на bibi : Да, ползването на всички атракции от аквапарка е безплатно за гостите на хотела, НО  без включена консумация. Т.е. всичко, което консумирате като храна и напитки се заплаща отделно. Освен това на входа на аквапарка си има служители, които проверяват багажа и не разрешават внасянето на напитки (дори и вода) и храна отвън. Ако имате още въпроси за Аквафентъзи, аз съм насреща. От 2008 година до 2011 год. сме почивали 3 пъти в този хотел.

# 695
Казуса с валидността на паспортите е обсъждана хиляди пъти в различни форуми .Теоретично никой няма право да  оспорва валидността на документ докато той е в срока си на действие ,и изискванията за мин 6 мес. са неоснователни, би следвало паспорта да се издава с по малък срок на действие ......на практика обаче , не знаеш  на какъв кютук ще попаднеш на нечия граница и на колко велик ще ти се прави той. Ние  ще пътуваме след 5 дена ( живи и здрави !) ,паспорта на сина ми е до Май месец ,но прецених , че не искам да влизам в гранични приключения на хиляди километри и го поднових .
Атракционите в аквапарка са безплатни за гостите на Аква Фентъзи , но не и инклузива!...плащаш си всичко консумирано.

# 696
  • Beyond the Frontiers
Изискването за 3 месеца е на нашите гранични служби, друг никой не гледа. Аз лично съм пътувала с паспорт изтичащ след 2 месеца точно в Турция, чартър - проблем нямах. НО няма гаранция, че точно с вас няма да се заядат, а при такава ситуация ТО не връща пари.

Ето нещо съвсем прясно. Обърнете внимание каква е сумата за доплащане за транспорт до Кушадасъ.
http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=8011
Цитирам: "В цената не е включен транспорт. Ако желаете да използвате транспорт на агенцията е необходимо да доплатите 95 лв. за транспорт в двете посоки (за възрастен/дете) на място при подписване на договор за организирано туристическо пътуване."

Държа да изясня нещо, при този тип оферти офериращата фирма плаща процент от посочената сума на колективния сайт, съответно се търси начин да се избие този "разход" с доплащането. Не съм голям фен на това пазаруване що се касае до туризъм. Има доста неясноти и вратички в закона и лично аз го смятам за незаконно и рисково. Говоря за организираните пътувания, офертите от хотели са ок.

# 697
  • ВАРНА
punch честита резервация,добър избор на хотел,аз си чакам да пуснат ранните записвания с чартър от Варна,за да си направим и ние резервация  Grinning

# 698
Мен ми се наложи миналата година да ползвам друг организиран транспорт ,нямаше места в автобуса на ТО откъдето беше хотела ,а цената си беше направо страхотна.Свалиха си ми 70 лв на човек за транспорт  и ако искаш.Звънях на доста фирми и питах само за транспорт ,навсякъде ми искаха по 140-150 лв на човек.Въпреки платената подобна сума за транспорт въпросният хотел ни излезе с 400 лв по малко ,ако бяхме резервирали хотела през ТА с която пътувахме !
Въпроса е там ,че искат да дръпнат колкото се може повече пари като пакетна услуга.Не сме дорасли явно още за самостоятелна услуга- хотелско настаняване и самостоятелна услуга -транспорт.

Категорично, не съм съгласна с последното. Има обаче и един друг момент - едно е да се ползват цени за настаняване по собствени дати, друго по датите на совалките или чартърите - имайте го в предвид. И това не е идея на ТО, а така се пускато то хотела. В единия случай сте индивидуален турист, в другия групов - и разликата може да е значителна.

С кое не си съгласна ? Миналата година края на Септември и началото на Октомври хотел Ideal Prime Beach в Мармарис с пакет от "Алфатур" беше точно 420 Евро/7 нощувки Събота-Събота/ ,двойна стая със застраховка и транспорт.Навсякъде другаде ,нямаше по малка цена от 650 лева на човек ! А цената на фирмата от която ползвахме само транспорта беше 715 лв на човек и с по малка застраховка.Цените са за абсолютно същите дати в които почивахме.
Със сигурност е имало и други които хванаха тази оферта и могат да потвърдят за цената.Доста от хората се чудеха дори дали е реална или няма да бъде някаква измама.Разликата беше драстична.

ПП:Намерих ваучера за хотела с цената.Бележката обаче за транспортните не мога да я намеря.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 20:09 от bgtiger

# 699
Е това условие хич не ме кефи на ранното записване при Емералд:
"2. Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват."

Здравейте отново!
Ние вече имаме резервация за нашата семейна почивка. На 18ти май 2013 заминаваме за х-л Делфин Ботаник в Анталия.
През коя агенция е вашата резервацията?

# 700
  • Beyond the Frontiers
Мен ми се наложи миналата година да ползвам друг организиран транспорт ,нямаше места в автобуса на ТО откъдето беше хотела ,а цената си беше направо страхотна.Свалиха си ми 70 лв на човек за транспорт  и ако искаш.Звънях на доста фирми и питах само за транспорт ,навсякъде ми искаха по 140-150 лв на човек.Въпреки платената подобна сума за транспорт въпросният хотел ни излезе с 400 лв по малко ,ако бяхме резервирали хотела през ТА с която пътувахме !
Въпроса е там ,че искат да дръпнат колкото се може повече пари като пакетна услуга.Не сме дорасли явно още за самостоятелна услуга- хотелско настаняване и самостоятелна услуга -транспорт.
ПП:Намерих ваучера за хотела с цената.Бележката обаче за транспортните не мога да я намеря.
Подчертала съм, това с което не съм съгласна.

ТО ви е продал седалките на по-скъпа цена, защото реално вие отнемате място на туристи, от които те биха имали печалба при хотелското настаняване. Няма как да се продаде на цена=себестойност, все пак ТО са икономически субекти.
Реално няма проблем да ви се продаде хотел и транспорт отделно, но в този случай печалба ще се начисли и на двете Peace

# 701
А няма ли още един текст в договора, че може да се прехвърли резервацията за друга дата със съответното доплащане?

# 702
Според мен цената,много зависи дали ТО от който се взимат нощувките е обвързан с транспорт.
Няма как Емералд и Ориент 99 да дадът добра цена за соб.транспорт,при условие,че ангажират цели автобуси.
Тези автобуси все пак искат пълнене. Peace

# 703
А няма ли още един текст в договора, че може да се прехвърли резервацията за друга дата със съответното доплащане?
чуденка ми е: хем може ,хем не може

# 704
1. Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати
2. Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
3. В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия

Активация на акаунт