Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 342
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, момичета! Само за няколко дни ви оставих, а вие сте изписали 3 страници вече. Много се радвам, че животът се върна и в нашата тема, че всички ни беше обзело едно мрачно настроение.

Моят патиланец тази седмица е скиор. Записахме го с една от школите на Витоша. Много му се притеснявях дали ще се справи, но той е супер доволен и ходи с удоволствие. Утре ще се качваме с баща му да ги видим какво правят. После ще разказвам.

ЛюбсHug Още не си ме намерила във FB. Иначе подготовката кипи. Избирам сега хотел за Истанбул, че ще ни се наложи да преспим една вечер. Полетът ни каца в 22ч и ще можем да си вземем колите от митническия паркинг чак на следващия ден в 9. Та се чудя сега по-близо до центъра ли да търся нещо или по-близо до летището  newsm78. Видах, че има шоу на пеещите фонтани в 6ч при Дубай мол. Там ще сме  Mr. Green

Иначе, вече се уморих малко от цялата тази организация. Уж за себе си го направих, а се оказа че отговарям за още 8 човека. Всичко сама си търсих, проверявах, избирах,резервирах, пращах пари насам-натам, формуляри за визи попълвах, събирах паспорти, снимки, подсещах... Общо взето, припомних си времето, когато работех в туристическа агенция. И на всичкото отгоре, мъжът ми се прибира преди няколко дни и ми вика, че някакъв негов приятел бил проверил в Интернет и там пишело, че Шри Ланка има консулство в България  #Crazy И защо аз се занимавам, да подавам документи за визи през онлайн системата и да плащам с кредитна карта, като можело и тук  Crazy Лелеее, причерня ми пред очете. Викам му, взимай всички документи и отивай ти да издаваш визите. Повече за нищо никой да не ме закача. Естествено, се оказа, че няма такова консулство, само има намерение да се прави. Та бързо даде отбой. Но аз още съм ядосана. Чуждите усилия са си чужди и това си е.

Бибито, много весела дружина си имаш вкъщи. Да са ти живи и здрави. С удоволствие чета всеки твой пост и искрено се забавлявам.

Амал, появи се най-после. Как е малката принцеса и баткото тинейджър? И аз те следя във FB, но нямам сили да отварям всички линкове. Навремето четох една книга за Руанда, още ме преследва.

Артемис, бързо оздравяване   bouquet

Алисамер, прекрасен разказ, благодаря ти много. Върнах се отново години назад, при мойте първи срещи с Арабско  Simple Smile

Русалке, Ясмин, Айа   bouquet

# 376
Здравейте милички! Hug
Аз съм малко по-добре,не ме боли гърлото,започва да ми минава болеста ,но пък сега мъжлето ми се разболя Sad ,той по-тежко боледува от мен ,пък и знаете как са мъжете ,хич не търпят на болести,все едно света се е свършил.
Биби радвам се за малката ,че е по-добре Hug,стискам ви палчета бързо да мините този период Praynig със зъбчетата ,че щом и по две излизат и болката ще е двойна.
А като стана въпрос за хобита ,това с гипсовите фигурки ми звучи доста интересно,като се пребера до БГ може и аз да си взема да се занимавам.Ония ден като беше мойта преятелка на гости и правих маникюр ,много добре ми подейства,много обичам да рисувам ноктенца и изобщо ми е много приятно когато се занимавам с това ,а пък взех много рядко да го правя.
Скоро май ще си направя ноктопластика на мен за разнообразие!
Айде лека нощ от мен и приятни сънища!  bouquet

# 377
Добро утро! Heart Eyes
Фийл много хубав спорт сте избрали за младежа,хем ще се забавлява хем ще се изморява и ще бъде по-кротък вкъщи(дали?..).Аз така исках да запиша едната кака на гимнастика или нещо такова,че е хиперактивна и да ходи някъде другаде да си изразходва енергията,направо е като Спийди Гонзалес само пушилката виждаш след нея.Намерих в руския център тук обаче часовете не ме устройват,а и е далеч.
Дано на пътуването не разчитат пак за всичко на теб,че чак тогава ще си скъсаш нервите.А пък мъжете много обичат да дават акъл особено от някой приятел,не може ти да си по-досетлива от тях,те са 'най'.Добре си му показала кой е 'по по най' Peace ,стига се ядосва ми се наслаждавай на добре свършената работа и последствията от нея. Hug
Любси  Heart Eyes ми аз не съм ти честитила аватара.Видях го ама пропуснах,бях заета да си пея 'аз съм само цвят лилав..',въпреки че аватара нито е люляк нито е лилав ама де да знам що.. Неведоми са пътищата на мойта логика. Crazy
Артемисче  радвам се че си по-добре. Heart Eyes Моя е същия хленчо,може една хрема да има ама се тръшка като на умирачка.Скоро беше 'болен' и аз понеже вече си имам едно бебе,явно не съм му обърнала достатъчно внимание.Вечерта ми вика ' аз ще умра,а ти ще си играеш на телефона' (понеже няма как да обвини малката.. Mr. Green ) Фигурките са интересни,но общо взето оцветяваш това което има,а не винаги има това което ти се иска.Виж в маникюра вече може да се вложи голямо въображение.Като ми дойдете на гости с Любса искам ноктопластика,че съм си изгризала повечето нокти и после някакъв завъртян маникюр.Тук ме е срам да отида,че ще стана за резил с тия изгризани нокти.
Слънчо как върви калиграфията,смени писеца или очакваният резултат?На семинара ходи ли? Hug
Иването е по-добре както е видно от безконечните ми постове.Тук вали,не е студено ама едно такова мрачно и подтискащо.След малко се отправям към кухнята да правя боб с ориз  chef с куките съм скарана.
Весел и лек ден на всички! newsm51

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 14:51 от Бибито

# 378
Здравейте кукли! Hug
Аз както винаги нямам с какво да се похваля Confused.Брей голяма скука тука,особенно мъжлето като е на работа.То и като си нямам и още малчугани и къщата бързо се ошетва ,дет се вика няма и кой да те ядоса.
Голям род ,сестри ,снахи ама тези жени тука не са свикнали тука ей така без повод да излязат на разходка,да разгледат магазините,да пият  едно кафе,абе луда работа само от гости на гости да се наприказват ,да сготвят и ако се ходи на покупки е за точно определено нещо Crossing Arms.Незнам при вас как е ама на мен са ми още странни ,въпреки ,че почти година съм тук ,ама немога да свикна така. Naughty
И затова с кеф си чакам да се пребера до БГ и да се находя по кафенца и да се разтоваря малко,от тази промяна която преживявам тази една година.
Е оплаках се да не съм капо. Laughing
Иначе да не си помислите ,че не съм щастлива(то с моите оплаквания ooooh!) ,много си обичкам мъжлето Heart Eyes!
Даже сега ставам да му спретна една пилешка супичка,нали е болен гошко за кокошко Mr. Green,ииии оризче ще направя естествено Joy
Гушки на всички! Hug

Едно ,въпросче,ако някой знае де,защо ми показва 0 публикции,а пък имам вече толкова поста?

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 16:20 от Artemis_101

# 379
Здравейте! bouquet

Как сте? Не знам дали следите български новини, но едва ли не сте разбрали какво става последните дни...Днес и правителството е подало оставка и навсякъде извънредни новини, ексклузивно с големи букви... хората имам чувство, че в паника изпадат какво щяло да стане сега, нямало кой да управлява, нямало алтернатива, нови протести се готвят, не знам за арабските, но в тукашните медии присъстваме вече...Въобще не ми изглежда розово положението, хората са толкова обезнадеждени, отчаяни, гневни...Днес пак се запалил един човек във Варна Cry Гледах кадри от снощи- камъни и разкървавени лица, ужасно е, много ми е мъчно.. Sad Cry Съжалявам, че така започвам, но това ме вълнува в момента no

Биби, радвам се, че малката е по-добре със стомахчето! Благодаря ти за отговора Wink Съгласна съм с вас за това, че средата, в която получават образованието си е решаваща. Аз лично за моите деца, не бих искала това да е немският, иншаАллах. Е, чак болезнено амбициозна не смятам, че съм Stop Wink Да, реалността много често не е такава, каквато сме си я представяли, но аз лично бих искала да дам възможност и да направя това, което е по силите ми, за да стимулирам интерес.  Нормално е да има разлика в полза на този, който се говори в училище и в средата като цяло, но ми се ще тя да не е фрапираща. За мен езикът е богатство, харесвало ми е да уча като малка, отдавало ми се е, което естествено не означава, че и с децата ми ще е същото, ясно ми е. Wink Но да не забравяме, че тук не става въпрос за чужд език, а за езика на единия ти родител все пак, език на който той ти говори постоянно, с който е свързана неговата история и родината му.  Но да не приказвам много-много за нероден Петко Grinning След няколко години може пак да си говорим иншаАллах Flutter
Знам ги тези фигурки за оцветяване, като малка са ни подарявали и ми харесваха! Иначе и аз обичам да си играя с боички и платно, но не го правя много често:? Сега съм си приготвила няколко малки платна и ще видим какво ще измайсторим Crazy Но честно казано, последните дни се заех да организирам и аз нещо,което ми отнема доста време в нета да видим дали ще стане обаче Simple Smile Та затова и с калиграфията нямам напредък, Биби, но първо ще се поупражня с този писец. Wink А, да- за приятелката с близнаците- имаш право, нейните момичета бяха на почти 3 едва, когато момченцето се роди, периодът от 9-10 години наистина е друго нещо!

Гарга, благодаря за линковете, едната темичка съм я чела, ще погледна и другите Peace

Любс, да видях ги снимките, благодаря пак Hug Много ми стана интересно- зълва ми, която е омъжена за палестинец ми каза, че това, което в Мароко се нарича млукхия, в Палестина и Йордания, е това, което в Бг е познато като бамя! А сега,де...А не разбрах тази млукхия от снимките как се нарича в Мароко тогава Mr. Green Като отида иншаАллах, ще ми стане по-ясно хихи...

Айче  bouquet Не се притеснявай, знам,че си заета!

Артемисче, оздравя ли напълно? Grinning А за тази ноктопластика- ти правила ли си си по-рано? Мен би ме било страх, понеже знам как една приятелка си развали ужасно ноктите бррр. Иначе рисуване на маникюр е супер, само че някои композиции, които съм виждала ми идват кичознички Sunglasses не обичам, като се претрупва с цветя, листа и т.н. А, сега видях, че публикува- бързо да оздравява и съпруга ти. А жените- тези, които познавам там са с поне 2 деца и май нямат много време така да излизат. През уикендите с мъжете се разкарват нагоре-надолу често по семейно- на плаж, на зоолог. градина, яздят понита понякога, ходят на кино или сладолед, на музей или на някакво детско мероприятие. Но това последното по-скоро за тези, които живеят в чужбина, защото в Мароко все още няма много възможности така да излезеш да се забавляваш с децата. Паркове също няма много по мои наблюдения, не и с хубави приспособления за деца. Да не говорим, че там да видиш сами жени на кафе по улицата, почти никога, мъжете безработните най-нагло ги окупирват! ooooh! То човек и да седне, ще се чувства супер неудобно.

Фийл, разбирам те за ядовете...Да организираш сам и то за толкова хора, най-вече, че и дестинацията е по- "капризна", си е изпитание на нервичките. Дано като тръгнете, да можеш да се отпуснеш и да си прекараш страхотно!  bouquet
А за ските на малкия, чудесно е, че му харесва! Аз само като видя малките деца по пистите в България и направо Crazy толкова са сладички!

Щях да ви пускам един материал за зимните спортове в Мароко, да, да Party, но другия път, че трябва да изляза да свърша някои работи..

до скоро Stuck Out Tongue newsm51

# 380
Артемис, в повечето форуми не се отчита броя на публикациите. В правилата можеш да видиш в кои се отчитат - със сигурност знам за "Нашите деца". Преди бяха повече, но все повече форуми отпадат от брояча Simple Smile

Аз съм си вкъщи днес - гледаме се с Илия, понеже е малко болен. Главата ми се наду от политика. По всички тв програми, всяка публикация във ФБ, ужас направо! Сега гледаме с детето анимационни филмчета за разтоварване.

Артемис, така както описваш навиците на жените там, все едно за мен говориш Simple Smile. Хич, ама хич не обичам да се шляя безцелно или да ходя по кафета. С приятелки - у дома на кафе, по магазините - само с определена цел. Е, не съм била винаги такава, но явно ЕГН-то си оказва влиянието Mr. Green

Изчезвам да правя и аз вечерята, че и моят мъж е болен, заедно с децата.

Поздрави на всички Heart Eyes

# 381
Артемисче ето тук можеш да прочетеш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0 В нашата темичка мнения не се отчитат.
Слънчогледче ако съм те засегнала с болните амбиции моля да ми простиш Praynig Heart Eyes
Да стимулираш интерес ми звучи по-добре отколкото 'не ме устройва',последното звучи като 'без право на избор' Thinking.Слънчо дано децата ти да са ученолюбиви и добродушни като теб.Няма начин да не е така понеже ще имат прекрасен пример за подражание,а и ти знаеш какво искаш и как да го постигнеш.Айде направете първо бебе пък после пак ще говорим,тъкмо и аз да видя ще прояви ли интерес някое мое отроче  да учи български. Peace
Астарта скорошно оздравяване на фамилията,теб явно те е прескочило.  bouquet
И аз хванах няколко поста във ФБ и тук в бг мамма са отворили една тема за случващото се с много отчаяно и предизвикващо тотална обърквация име 'Правителството падна,сега на къде?!!!!!!!' или нещо такова.В нея и за гражданска война прочетох опасения даже.Ще гледам после новините като дойде преводача.
Дано е само дандания без последствия  ooooh!
 Hug

# 382
  • София
Здравейте, момичета!

Да ви успокоя относно ставащото в БГ - всичко е един медиен шум. Правителството си подаде оставката, утре ще гласуват. Организира се протест пред Парламента срещу подаването на оставката  newsm78 Общо взето, стана както винаги. Едни хора излязоха да протестират заради сметките на тока, други яхнаха вълната и те така. Шум няма, София е спокойна. Аз даже не бях разбрала за протестите, освен по новините. Което ми напомна, че все се заричам да не гледам повече новини. Ето защо...

Вчера, докато си мия чиниите и зад гърба ми текат новините. В един момент всичко се прекъсва с обещание за кадри от преди няколко минути от Орлов мост, които не били за хора със слаби сърца и за деца под 12г възраст.  newsm78 Викам си, да не се изколяха там, някоя мина ли настъпиха. Пускат кадрите - 20-тина полицаи с щитове са замеряна с камъни от маскирани младежи в продължение на наколко секунди, на тях им писва и тръгват към тълпата, която се разбягва и те арестуват 10-15 човека. Имало няколко с травми по главата, ама не ги видях. Чак днес имаше снимка на един човек. И какво не беше за хора със слаби нерви? Аз такива съобщения виждам, като по НГ ще развасоват жираф.  Но, както и да е. Нали новини трябва да има. То не може всеки ден да се пише на къде вървят цените на имотите.

Сега хората се усетиха накъде вървят нещата и се почнаха призиви да остане правителството. Във ФБ е пълно с обещяния, че ако предишните дойдат на власт, всички се изнасят. Ето и няколко подбрани забавни момента:

'Съобщение от ЧЕЗ:

- Моля, последния, който напусне страната да загаси осветлението на аерогарата.

Въпрос: Кого ще изберете на предстрочните избори?
А. Луфтханза
Б. Бритиш Еъруейс
В. Еър Франс
Г. Друга авиокомпания за незабавна евакуация

Joy

# 383
Добър ви вечер  Sunglasses

Фиййл, май забравих да кажа, че аз нямам фейсбук профил  Blush за това и не съм те намерила  Peace Чакам те  Hug

Слънчогледи, какво говориш  Shocked не съм гледала новини, ама толкова ли е зле положението.. Говорих с майка ми преди няколко дни, каза само, че имало протести, нищо повече  Thinking трябва пак да я прислушам да разбера как е във Варна  Naughty А за млюкхията, тя си е една навсякъде, само дето я готвят по различни начини. Бамята си е бамя, и в Бг си я имаме  Peace

Арте, стана ли маникюра хубав?  Crazy По-добре ли си вече   bouquet

Астарте, скорошно озравяване  Praynig

Биби, вие оздравяхте ли напълно  Hug

Уфф със сигурност изпускам някого ама на всички много  Hug

Утре пак и повече на когото му липсвам   bouquet

# 384
хахахаха, Фийййл, това ми хареса за аерогарата  Laughing Laughing Laughing

# 385
Любс, Варна се превърна в национална гордост с цивилизовани и най-масови протести Peace. Пропуск, че нямаш ФБ профил - щеше да научаваш новините още преди да са се случили Mr. Green (не ми обръщай внимание, аз съм зависима и завиждам Grinning)

Фийл, и на мен ми хареса Joy

# 386
Пропуск, че нямаш ФБ профил - щеше да научаваш новините още преди да са се случили  
Хаха, Астарта, и аз следя цял ден случващото се чрез ФБ на телефона и се оказа, че знам повече за случилото се от майка ми, която е в България.  Whistling
Честно казано съм доста разочарована от реакциите на хората. Ходът с оставката на Бойко се оказа доста умен, сега го превърщат в изкупителната жертва и току виж ще го молим пак да ни управлява.  ooooh! И не, не съм за връщане на власт на тройната коалиция.  Crossing Arms
Ама най-добре да не говорим за политика тук.

Слънчогледи, според мен зълвата ти се е объркала и в Палестина-Йордания млухията е млухия, а бамята - бамя.

Иначе и аз да се запиша при болните, нищо сериозно - само настинка. Но беше време да се разболея, че целият офис се изредихме последните две седмици. Днес имахме мийтинг и всички или подсмърчаха, или кашляха, или бяха без глас.  Crazy
За това сега ще си пийна чай с джинджифил, мед и лимон.

Лека вечер!

# 387
В нашите новини тук не бяхме отразени.newsm78
Фийл голям смях..  hahaha Joy Joy  Те майтапите тепърва предстоят,очаквайте в следващият сезон на 'Всички обичат Бойко'  Дет се вика 'Шоу мъст го он!'  Mr. Green
Аз още като четох първите постове във фейса си помислих,че е някаква медийна постановка от която ще изкяри някой политик накрая.Няма да коментирам,политиката никога не ме е влечала и съм инвалид общо взето на тая тема.
Да споделя,че фейс-манията ми отслабна и съм съсредоточила всички мании и психични разтройства тук. Peace
Айа да ти е сладко чайчето и бързо да ти минава настинката.  bouquet
Любси по-добре сме,още не съвсем,но поне ми изчезнаха фазите на изкукуригване от притеснение. #Crazy
Приятна вечер на всички,а на някои лека нощ! Heart Eyes

# 388
Добро утро  Heart Eyes

Аз май живея на друга планета, като нямам фейсбук  Crazy ама за това съм тук да научавам новините от вас  Hug

Е, сега накъде, подадохме оставка и после  Thinking нищо ново под слънцето  Tired за това сме и там където сме, обикновено съм поситивно настроена, ама в този случай не съм много много  Crossing Arms

Охх, Айа, познато ми е това с подсмърчането и хремата. И тук има/ше някакъв вирус и всички около мен се изридиха, ама аз чук чук на дърво не ме е хванало  Praynig Peace поне все още. Аз обаче здраво порфилактично с витамините  Mr. Green

Бийбс, дано всичко е ок при вас  Hug и то скоро  Praynig пък за езиците, който на какъв му е лесно  Peace

Хайде лек ден, отивам да посвърша нещо на работа  Mr. Green

# 389
 Shocked няма никой тук цял ден, а аз помислих, че грешката е в моя компютър  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт