Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 331
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Привет Hug

Много се радвам и аз на включването на старите съфорумки Simple Smile. Дано се запази тенденцията Praynig
Белбейче, Марси, Шамси, разписвайте се по-честичко Peace. И аз да попитам - защо е заключена Магребската тема?

Слъчногледи, честито дипломиране на половинката! И аз се присъединявам към пожеланията за много приятно изкарване в Португалия!

Алвера, ти поне беше преди редовна, сега и теб те хвана липсата Crossing Arms

Амал, дано леко мине шарката Praynig. Няма да забравя как преди 4 години я изкарахме последователно с децата - първо Алекс, после Илия и накрая за капак и аз - общо месец и половина не си бяхме подавали носа навън. А аз бях трагичен случай, освен ужасната температура, изглеждах покъртително зле. Дотолкова, че като се видех в огледалото се плашех от образа си. Имах пъпки на всеки милиметър кожа Sick

Айа, Любс, Ясмин, Бибито, Артемис, Чарли96 и всички неспоменати - поздрави и продължавайте да пишете. Дано като се пораздвижи темичката, да се появят и други стари муцуни Simple Smile

# 466
 Whaasup
Всичко в невръстна възраст е натръшкано и аз се завръщам при вас Hug
Та да повторя де..аз още чета и се образовам Nerd Алверче и в Клуба влизах и в 90-та тема,благодаря за напътствието  bouquet Мисля че тази 89-та тема трябва да има отделно място на първа страница,съжалявам само че няма как да се допълват представяния на новопостъпили.То има как де ако се изредят имена с линкове както в 90-та ама си е занимавка за който ще прави нова тема.Беше хубаво да си имаме темичка за представяне само дето не се затваря ама йок,Мун изрично забрани.Като чета историите и се сещам аз колко постно разказах за себе си.. newsm78  На мен историите са ми по-важни,в албума и фейса мога да ви видя ама няма как да знам 'кои сте'.
Любсе ти си голяма мистерия,още не съм ти чела пътеписа щот го не намирам. #Crazy newsm78 Crazy Sunglasses Ти с тва двукратно ядене на боб тая седмица няма ли да се газифицираш много,а? Mr. Green Накрая ще вземете да ме прекръстите от Биби на Боби май..
Белбей наминавай ние тука сме си мултифункционални,пък и да споделиш туй онуй, че и ние искаме да сме Убави. Peace
Чарли като няма ново пускай от старото аз ще чета с интерес  Mr. Green
Ясминче радвам се че се появи  Hug и то с добри новини за Артемисчето,жалко че не го промениха малко по-рано тоя закон.Като се сетя какви са дребни бобчетата в България си представям колко е продължил обяда,но важен е поразителният краен резултат  Laughing Heart Eyes
За да отклоня вниманието от всякакви бобени изделия и лучни аромати..
 http://m.youtube.com/watch?v=3092bY24LNk
Винаги гледайте живота от добрата му страна   fiuuuuuu fiuuuuuu WhistlingWhistling fiuuuuuu
Приятна вечер и още по-приятен утрешен ден  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 23:15 от Бибито

# 467
  • по пътеката
привет от мене! Hug
♥ Lubs ♥ - Hugколко време мина, еййй!  Laughing
 поздравления за мастерската степен за слън4огледения мъж!

у4удих се като ме питаха за6то е затворена магребската, та тогава го установих!при нас всеки ден е разли4ен поради ред обстоятелства, полити4ески, икономи4еск и и у4или6тни!няколко пъти като се  завтека към даскалото, особено, като забрави не6то дребната ей, виждам като бик на 4ервено! ама бият през ръцете и детето да си опазя! някак  погледнато така не е много, ама сме  в арабията, даже като бягам имам 4увството, 4е ска4ам на място! като свободни електрони са хората! иди бързай ,ако ти е мерак!
ина4е толкова много са се променили хората за последните 2 г ,4е си е  стра6но!вси4ко, отиде по дяволите, права, свободи, спокойствие, красота! политизираха се хората и някак се стават прикрити, недовер4иви!
много хора липсват тук, като с припомня от първите теми ,колко народ мина.... !  bouquet
поздравления, ако е имало поводи скоро6ни! newsm59 newsm51
изтрепахте рибата с тоя боб! да взема да купя аз! ама  арабски ли го готвите или бг вариант? newsm78
при нас  има много грип в  момента, тежко се кара, поне аз го карах месец!в момента мъж ми е болен и ди6ам по схемата на повърхностното ди6ане,нам си кой китаец го препоръ4ал- Mr. Green уж да се опазя! ох, варицелата ме пла6и много! поне да е малка ,ако се заразява!и да минава леко, няма  ваксина тук, поне не са ми предложили!

# 468
Брей колко сте изписали за няколко часа аз докато бях на гости на малката сестричка.
И бая боб сте хапнали всички Joy ,ама така е "Биби-боби белята" Heart Eyes така ще ни нареди всички и сега клипче Peace ,ама пусто с моя калпав нет още немога да го видя ,че и мъжлето пуснал музика да тегли и ....аз се мъча с нета ,а пък той си гушка възглавницата вече!
 За историйките и аз това имах в предвид да са събрани на едно място и да се лепнат на първа страница и да могат да се допълват от новите,които вече взехме и пример как да се представим Embarassed.Трудоемко и трудно за изпълнение  Confused.Погледнах там където каза Алвера'Клуб на арабските съпруги и приятели",обаче нещо там май неможах да намеря историйки на момичетата newsm78.Честно да си кажа всички теми са толкова хубаво оформени ,просто нямам думи!  newsm74
Биби ти много си ми четлива Hug ,като откриеш Любс да ми я пратиш и на мен да я прочета Peace ,че голяма съм маймуна и аз всичко искам да прочета ,ама ако може на готово Embarassed

ясмин  Благодаря за прясното инфо!Много е добре да научаваш от хора минали по същия път.

Абе тез ботушки за дъжд голяма мода и аз имах преди ,но ги слагах само в дъждове и пак едва ги изстрайвах ,никак не са ми удобни.
Всички сте много готини Hug,айде дано се включат още в преброяването,че да не направим класация за първи и последен появил се! Joy
Лека нощ мили арабелки! Hug
Приятни сънища!
Да видим кой ще е първи да поднесе на поспаланките кафе!

п.п То стана 1ч при мен докато си пусна поста,ах ах този мой хубав нет ooooh!

# 469
Артееее, аз ще съм първа, часовата разлика е в моя ползааа  Mr. Green Laughing Sunglasses

Баба Марта бързала, мартенички вързала,
на момиче, на кокиче, на момче и на дръвче.
А аз подарявам на вас, за да ви носи
много здраве, щастие и късмет!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
[/size]

# 470

Хайде и кафето в тон за 1во мартенския радостен ден.

Аз се закичих от сутринта с мартеници, на колата, на таблото на работа сложих, те ме глееедат, гледаат учудено Shocked и сигурно си казват тази магии ли носи, к'во прави... че се наложи да им предам урок по български фолклор, какво е мартеницата и къде вирее  Joy
А иначе добре, че шефа е в час, приятелката му е българка... да не се окаже само, че тя пише тук обаче  Crazy

Марсиянке,  Hug Hug утре и ние сме на боб  Laughing цялата тема изхрани Бибито с този боб  Laughing

Бибили, до къде я докара с четенето  hahaha намери ли ме? То май ще стане време да се видим  Whistling  Crazy Flutter

Астарта, Алверке, да се разписвате по-често   bouquet

И аз се присъединявам към пожеланията на Биби, гледайте на живота от към хубавата и позитивна страна и бъдете здрави!!!    Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 471
Честита Баба Марта!
Да сте здрави и с пролетно настроение цялата година!
Една притурка към кафето на Любса няма да ни е излишна

Да ви е сладко през целия ден! Heart Eyes

# 472
Здравейте момичета. Честита баба Марта.
Бибито, какво да разкажа. Женена съм за египтянин от 2009г., имаме един син на 2г.и 1 месец. Оженихме се в България без никой да знае, само двамата, и негови приятели кумове. Като цяло семейството ми не беше съгласно -1-во арабин, 2-ро тук студент, какво ни очаква? Аз не ги послушах и се оженихме. Малко разяснение защо, не бяха съласни 4е е арабин. (Имам леля женена за сириец, той я беше излъгал,че не е женен и 15 години живееха заедно, когато тя отиде в Сирия разбра, че е женен там, има няколко деца и изобщо много неприятно. След това, той имаше много пари в Бг, и се отдаде на живот, апартаменти, любовници,много неприятности. Тя още е с него, въпреки всичко, той се кротна вече, но много неприятности и донесе), та затова не искаха, да съм с него, а след това какво да очакват, можеше да иска да идем в Египет да живеем а те искаха да сам по близо, а и ги плашат все ще тези държави. Мисля, че и до днес не са съгласни с избора ми, но пък детето го обичат всички безусловно.
Мъжът ми също някак си не се приспособява към тях, той също някак не се много вълнува какво се случва наоколо, според мен си живее мислено в Египет, само тялом е тук. Мен това, много ме ядосва, но не мога да го променя.
За Египет, ходила съм 1 път 2010г.Отидох сама мъжът ми ме чакае та, от тук бях чувала, че нямат на прозорците стъкла, че ще намеря страхотна мизерия, незнаех какво да очаквам, очаквах най лощото, нищо, че бях гледала снимки.
 За 2 месеца, прекарах страхотно там, имаме си самостоятелен етаж, близо до Кайро в едно село. Свекарва ми и свекарът ми ме приеха много добре, направиха престоят ми страхотен. Нещото което харесвам в тях, а май и при повечето араби, е че не се бъркат, какво правим. Ние сме си били отделно да правим каквото искаме, няма любопитсво, няма намеса от тяхна страна.
 Всички хора, ме приеха много добре, много са гостоприемни. Горе долу е това, не съм май много много по разказването.
Бибито,между другото имам приятелка , женена и живее в Ливан, страхотен човек е.
Момичета от мен лек ден.

# 473
Привет и от мен! Mr. Green
Реших да вляза да ви честитя Баба Марта и да пожелая много здраве и усмивки (напук на размирните времена) на вас и семействатат ви, и с радост установих, че в темата е настъпило нечувано оживление! Laughing Изобщо не съм в час, ще гледам да понаваксам с четенето тези дни. Добре дошли на новите момичета и добре завърнали се на не толкова новите   bouquet

# 474
Олдии, добре дошла... скоро не беше писала, бяхме се затъжили  Hug  bouquet Heart Eyes

4arli96, пожелавам ти дълъг семеен живот изпълнен с любов  Hug Peace

Малеее, малеее, много народ се е събрал и гледа ли гледа, чете ли, чете  Laughing Laughing 6 скрити, 2 гости  Mr. Green

# 475
Честита Баба Марта на малки и големи !!!

Чарли, не му се ядосвай на мъжа ти. Нормално е да го гони носталгията. А и наистина има хора, които никога не успяват да свикнат извън родината си. Ето ме и мене, вече почти 20 години съм извън България, а мислено съм си все там ...  newsm78 Щом другото е наред, не го мисли толкова.  Peace

Биби, разбрах те за нашите бейрутчанки какво имаш предвид. Аз на това му викам "ливански синдром".  Mr. Green Дано никой не се почуства обиден, но фукането и на мен ми идва леееекинко в повече.  Crossing Arms Или както тук са по-известни сред местните - "На гол тумбак чифте пищови".  Laughing  То не че и в България не е пълно с такива, де.
А с тоя Удхаус направо не знам как ме нацели.  Mr. Green
По-късно ще гледам да пиша повече по културните въпроси, че сега буквално прелитам набързо.  smile3535

Айче, само набързо да вметна, (че го обсъждахме преди 150 години) следобедната "сиеста" е добре позната и на тукашния дребен бизнес. Даже си е задължителна почивката между 1 и 4 часа следобяд, но аз не говорех изобщо за нея. Ще се включа по-късно с конкретни примери и по тоя въпрос.

Артемис, малко уточнение за постоянното. Вече не трябва да имаш 6месеца+1 ден в страната. Важното е да не си отсъствал от страната повече от 1 календарна година без прекъсване. Това от опит- есента удължавахме постоянното на съпруга ми-той беше отсъствал 1г.+40 дни. Писахме обяснения защо, искаха и доказателства разни , оправихме се накрая. Така че спокойно човек може да работи и живее извън БГ и да идва за няколко дни за да не му се събира повече от година извън страната.

Да, това е абсолютно вярно. Аз се въздържах да го напиша по-рано, защото ме е страх да не объркаме момичето още повече. Все пак, за да се вземе постоянно пребиваване е нужен определен брой години брак (не знам колко  Rolling Eyes) или да има дете в семейството. А и търсих из законите къде точно това е регламентирано на хАртия, но така и нищо не открих.  Rolling Eyes Кашата е много, много голяма.

Хубав ден на всички !   bouquet

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 11:29 от Гарга шарена

# 476
Чарли миличка благодаря че сподели и аз се присъединявам към пожеланията за дълъг и щастлив семеен живот. Heart Eyes Приятелката ти ако живее в Бейрут сигурно я познавам.
Олди добре дошла отново Hug , наваксвай и се включвай по-честичко.
Любсеее нека четат няма само ние с Артето да се бъхтаме я..ти да видиш каква гъчканица беше вчера в 89-та  hahaha Shocked
Гарга за 'ливанския синдром' е точно казано,иначе момичетата може да са много свестни.Вина имам и аз щото нямам възможност да съм по-често с тях да ги опозная по-добре. Sad Айде отлитай и гледай скоро да кацнеш пак при нас. Hug
Специален първомартенски поздрав за всички работещи сред нас:

Айде на кюфтетатаааа! hahaha Mr. Green

# 477
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...

# 478
Бибииии, сега и кюфтета ли ще ме караш да правя  Thinking Crossing Arms Whistling
Имам още лютеница, от българската, ще ми паснат на боба  Laughing

# 479
Чакайте пак да драсна два реда, както казва Айа Simple Smile, повече време има даже се запретнах да напиша една публикация, която за мен поне е интересна.

Честита баба марта.  Hug

Слънчогледи, честито дипломиране.   bouquet

На Фийл весело изкарване.  bowuu

Ами Ясминке, да ти кажа се примирих, че ще я изкара, цялата градина беше пламнала и всъщност мисля заразата я пренесе едно детенце, чиято сестричка беше болна и го взеха обратно в групата вместо да послушат майката поне да го пратят в група, в която има вече боледували деца. Оф, много се ядосвам с тая градина, не ми е по сърце ни възпитание, ни грижи, но какво да се прави.

Астарта, не питай, милата е много зле визуално. няма температура, не я боли нищо, но пъпките са огромни, пълни с течност и така лесно се пукат и без да ги чеше, че не знам. Много е загрижена тя за красотата си. Mr. Green

Белбейке, нещо съм се зарязала аз, скапват мен двамата + бабата. Кога ли ще си върна стария егоистичен  Mr. Green ритъм? Малката обаче я уча да ми пази тишина докато спя, има лек напредък ако не е баба й да се разкрещи нарочно.  Mr. Green

А ето я и публикацията, има я и във фейса. Сега да ви кажа едно много странно отбелязване. Който е много любопитен, да ми пише на лични, че не е за пред хората.

И така, днешният ми "труд".  Mr. Green

Последният сирийски папа

Общи условия

Активация на акаунт