Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 303
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро  Hug

Този път една чаша кафе от мен

Всеки да си го направи, както го обича  hahaha

Аз не мога да взема отношение за парфюмите и грима, защото ползвам само рол он-чета и не се гримирам, защото ми пречи на очите и кожата. А и не мога да закусвам толкова рано (когато е време за закуска де), а вече и кафе преди 10-11 часа не ми се пие. Просто всичко , което поема толкова рано ми тежи.
А ревността не е привилегия само на арабите. Българските мъже , а и не само те, често ги надминават. Няма лошо малко да поревнуват, но в граници.

Да не забравя да поздравя новите ни приятелки    bouquet и да ви пожелая много хубав ден!

# 616
Писах, писах и всичко се затри  #Cussing out #Cussing out

Хайде сега по-брифли  Mr. Green

За веждите е харам само, ако са тънко оскубани, ако са добре оформени без да се нарушава естествената дебелина - не е. Жената трябва да изглежда добре. Представете си някоя с дебели сключени вежди  Shocked дори и собствения й мъж няма да я иска... ако намери такъв. Исляма не е против човека да изглежда добре  Peace това се отнася и до мъжа. Ако се поти и потта му мирише, да би да е харам да се бръсне под мишниците  Laughing

Бибсии, успех с ученето и изпитите  Praynig Peace

Алверке, мерсаж за кафето. Отивам да го меля  Mr. Green дай едно рамо за новата тема  Hug

Нова тема - някой? 2 заглавия имаме вече, ако така вървим да обсъждаме веждите, може скоро и до 50та да стигнем  Laughing Laughing

Лек и ползотворен ден на всички   bouquet

# 617
Привет
Биби, тъкмо  се чудех къде се затри  Thinking А ти барбекюта си връткала  Wink.
Барбекю правим по Айд кибир и съм доволна, но толкоз.
Астра, права си за Хадиса.Именно вчера имаше някакъв дето говореше из алжирските канали .
Харам е ако се променя формата и се доближава до имаж на дявол .
Малки корекции са допустими  Peace
Любс, го е описала точно.
Закуска - ние сме фини франкофончета  Laughing и си хапваме кроасани от фурната с кафенце + мляко /  Sick който харесва/ и масълце и конфитюр.
Хаха, елате да видите как гледаха когато давах на дребния макарони със сирене, или филийки с каквото и да било но солени  Wink.
Свикнаха вече  Peace
Някой искаше кифли да меси   Thinking, хубаво попадение са раираните кифлички / така ще ги откриеш в нета/.Пък аз много харесвам едни гевречета на  Max  mama.Тестото е като за начинаещи и е елементарно.Дребен ги тачи и си взема за училище.Тестото търпи и да се направи на кифлички и да се допълни с каквото искаш дали кашкавал или сладко - стават!
Артемисче, да те клоуните тук си правят целия Рд-разни номера, после танци - манци  Laughing и си озвучават цялото мероприятие. Бях на еднин РД и ми хареса затова се навих   Peace.Поне да е незабравим деня за детето  Party.
Амалке, ти си го култивирала  Wink твоя мъж и той не ревнува  Laughing.
Доверие !!! Има ти доверие и за това .
Любе хайде направих кафето идвай   bouquet

Ако не го намериш в темата на Макс мама пиши на лични ще дам рецепта  Peace

# 618
Здравейте на всички!
Аз маи все студено ще го пия кафето с вас ама поне е много приятно. Закуската по арабски тертип съм я временно забранила ,че то много кила плюс и аз и мъжо . Сега е на мода бг закуска от ученическите години ставаш и направо на работа,не е така калорична а и не ми губи важното сутрешно време Laughing
За арабския свят и аз нищо не знаех направо си бях в шок и още си има неща които ме шокират . Ама съм имала гадже австриец ,тои колко беше шок от бг хората не ми се спомня всяко си има странности.
Keraounda в Оман живея .като се има предвид че си граничим със Саудитска и иемен не е много строго .
Lubs от сливен съм по принцип ,но сега прекарвам повечето време в бг при сестра ми в Бургас.
Портокал че ти за какви кила се притесняваш сега всичко ти е позволено ,поне аз така си мислех ефекта 45 кила плюс.
Не мога да се справя с багажа момчетата ме съботи рат  изляха плодово млеко върху кашоните . Сега трябва да опъковам на ново при вас мие по добре ,ама няма начин ще поработя още малко и ще се върна да ви споделя нещо за двоичния Стандарт  дето и аз не го разбирам .
Бибито  Heart Eyesза иването от самура показах му снимката вика и а кака  Joy
За сега лек и спорен ден момичета

# 619
Здравейте на всички . Много хубаво кафенце ще си го пийна пак с кеф но виртуално само.
Alisamer то качването на килца започна преди да ми беше разрешено  Laughing а относно сега разрешеното максимум 20-25 кила , че ще взема и аз да заприличам на египтянките  Sick. То твоята закуска най е харна и аз преди бях така ама .... дойдох по тия ширини където няма гладно  Laughing.

# 620
Пуснала съм анкета с двете предложения за име на новата тема.
Имаме 3 дни за гласуване.
Ако някой предложи друго име, или пусне новата тема, тези предложения ще останат за по-нататък.
Гласувайте, не се колебайте  Hug Hug Hug Hug

# 621
  • по пътеката
Alisamer, като каза, се сетих,4е бе разказвала за оман!!  Peace
 вие пълнеете, аз като дойдох по арабско за 3м. се стопих, хихихих!първо защото готвят дозирано и после ,защото не  хапват м/у определените 4асове за храна, малко спях, с дразнители наоколо си беше стрес! после като му свикнах ,ве4е се отразиха застоят и обездвижването, защото къщната работа изобщо не ми сваля!
 егитата дебелки ли са, портокали?  newsm78
барбекютата както каза белбейка,са  по голям аид и като има какво да се плесне на това барбекю, 4е месото внаги си е било лукс тук, не 4е не слагат на всяко ядене , като за мирис!говоря за масовия потребител, наблюдавам бедни и средни семейства, особено като са с пове4е деца!опитвам се да им пробутвам малко постно на моите, супи, яхнийки, ама се  мръщят -супите минават, нали има после месце с нещо!   Crazy
луюбс, филката кога се прибира споменавала ли е? какви ли красоти ще покаже!?
гласувам за второто, 4е нещо прецаках гласуването !

# 622
Здравейте. Да ви кажа и аз за нашата закуска, с уточнението, че докато бях там стояхме до 2-3 в ноща, и ставахме към 12 на обяд, та закуската ни беше естествено фалафели, с пържени катрофи, пържен патладжан и сос тахан. Всяка сутрин. На мен тогава не ми се отрази храната , бях си 50 кг, но през бремоността много качих станах 80, сега сам към 60.
За египтянките, не са ми се сторили много дебели, като навсякъде имайки в превид, че повечето имат към 3 деца .
Слънчогледи кхол и аз го имам от Египет, страхотно е , преди не го бях виждала в България, моето е някакво индииско Simple Smile
За месото мъжът ми без месо не сяда, може да е зелен боб, всичко трябва да има месо, така е и семеиството му, та си мислех, че всички са така, но като се замисля колко бедни хора с много деца, нормално да е лукс.
Това е от мен.Лека вечер.

# 623
Привет,девойки! Hug
Мерси за анкетата Алверче,няма ли да може да се допълва ако на някой му хрумне нещо друго,на мен може и друго да ми щукне знам ли.. Thinking Що се отнася до моето предложение,ако искате може това 135 да не е там,просто може да се отбележи като 135-та арабска тема..абе има нещо дето трябва да се размести ама не мога да разбера какво. ooooh!
Е Алисамер направо сме трепач тука с тая българска 'кака'  Joy Иването хич и не мисля да го обърквам,тъкмо е научила какво е какА,обаче после в бг-то майка ми като вземе да и показва разни каки тотално ще и се объркат представите кое какво е  hahaha Самер предполагам е по-малкият  Heart Eyes на колко е точно? И ти си ми далеко и в двете направления,ехей къде го той Бургас  Tired Успешно опаковане Peace
Портокалче не е задължително да ядеш когато и каквото ядат те,имаш си таман две оправдания ако вземат да рипат-странна чужденка и бременност.Ти не си ли готвиш?Зеленчуците и месото навсякъде са едни и същи,изпечи си нещо за обяд вместо да ядеш пържотии,аз хич не ги обичам и ги избягвам усилено.С хляба ще свикнеш,пак ще ти липсва българския ама когато много те загложди можеш питка да си омесиш.Ти по-добре недей качва 20-25,до 15-16кг си е в норма.То проблема не е само за теб,ми това детенце като се роди и поотрасне също трябва да му се създадат някави полезни хранителни навици...упсс много нравоучения станаха,сори  Rolling Eyes Hug Ама мнооого мразя мазни пържени храни!! Sick
Чарли и у нас е така,ако няма месо значи е гарнитура Laughing безмесни манджи правя за мен и децата когато половинката липсва за обяд.Мирис на барбекю в Ливан се носи през кой да е ден,по всяко време на денонощието,независимо от сезон,празници,брой членове на семейството и т.н.,умират си за него,аз пък съм пас щото не съм чак такава фенка,за тва пък омитам гарнитурите край него плюс салатите.Телешкото е около 12$ агнешкото 15,обаче може да се набучи и таук или крилца на шауейето,което е по-евтино.Марси при вас може би е по-скъпо..не знам newsm78
Любсанич голям религиозен гуру си Heart Eyes и токова образно обясняваш,че чак ми замириса на пот Crazy Mr. Green
Артемиске  неизвинено отсъствие за днес Naughty Заразих се и аз с тия аватари Rolling Eyes сега съм на блудкаво-розово романтична вълна,обаче съм си харесала едни летни шаренийки та ще се подменям скоро..абе май имам повече свободно време от колкото си мисля newsm78 Mr. Green
Гарга пак изчезна,чоплим разни безобидни темички,ела да разтушиш  Hug
  bouquet

# 624
Не съм много съгласна , че египтянките са слаби , доста от тях си имат доста големи дупета и гърди , разбира се има и доста слаби но повечето са млади момичета. Моят мъж ми е казвал много пъти жените тука като се оженят и стават ...... с извинение, на мен в началото не ми правеше впечатление като съм идвала след като заживях тук по- добре навлязох в нещата но за многото деца е истина, и другото което е за тях не знаят как да си възпитават децата всичко го решават с бои, крещят на 2 месечно бебенце да млъкне сякаш ще ги разбере , думата песнички в речника им го няма. Просто сигурна съм момичета не можете да си представите каква е лудница , крещят като луди , деца , жени най вече всеки ден ми лазят по нервите  Laughing #2gunfire
Хайде да ви оставям да си почивам , че вчера си хапнах някаква пица и никак не ми е добре , днеска съм на сирене и препечен хляб  Sick.

# 625
Мерси за анкетата Алверче,няма ли да може да се допълва ако на някой му хрумне нещо друго,на мен може и друго да ми щукне знам ли

Може,разбира се. Освен това предложенията си остават и могат да се ползват за някоя от следващите теми.

# 626
Биби и аз съм като теб мразя пърженото и всичко мазно,оставила съм мъжа ми да яде каквото си иска ама от както съм бременна се съобразява с мене и месо не се яде. За килцата си много права решила съм да внивам какво ям и колко го ям не ми се иска да стана някой слон и детето ми и то да има проблеми, хич не ги слушам тука сестрите на мъжа ми яж за двама.
И аз да кажа за цената на месото един килограм телешко месо е около 80 паунда което ще рече някъде цената като при вас Биби, като има и внос от Европата по-евтинко ама като ги знам какви сме мошеници с застояли меса и т.н не благодаря, моят мъж държи на качеството.
Ох наистина ви изоставям да си полегна малко.
Хубав ден ви желая мацки   bouquet

# 627
  • по пътеката
ами да,де, портокал4е! аз, докато си ходех всеки ден на разходки и кръстосвах улиците без страх ми бе добре! сега съм с един-два мар6рута и не смея да се отдале4авам! стрес хлуа, скука-баклави4ка, рамадан- но$ни закуски и после спим, не е здравословно!местете се ,ако стане, в курортите си е по-добре, дори за децата е по-рахат! Peace работата държи във форма, там ,колежката ,колегата, 6ефа ,клиентите, има си стимул да не се отпуска 4овек! на мене най-добре ми поддържа мотивацията смесена група за спорт, някак по-динами4но е , мъжете налагат по-бързо темпо ,пове4е натоварване! в женска група някой ходил ли е на спорт, да кажем аеробика?  при нас се  полу4ава то4но арабска седянка-ох, не мога, айде по-малко, дай по-лесни упражнения, приказват си, обсъждат този, онзи, манджи, разни килими!!
при нас боят се оказа разре6ен от корана, даже! имах такива скандали, инфарктни, миналата и тази година, ве4е ме знаят и им се изправя косата като влизам при директора! родители директно казат на даскалите да  им бият децата, леле аз съм в 6ок! тук възпитанието е оскот и ридх, сире4 млък и мирно! малки деца не знаят да играят, не им се купуват  игра4ки!а как си кълнат децата! #Crazy децата израстват на улицата, за да не цапат в къ6ти! дребната не оби4а да ходи по арабски гостита то4но затова,4е трябва да седи като изстукана и да не говори! оба4е ,ако дойдат деца пък аз се виждам в ужас! вадят се ръцете, краката, главите, обезкостяват се куклите! не са нау4ени да пазят 4ужди ве6ти! пазенето е непипане ,тогава става!
 ако знаете как ми бяха нарисували якето с химикал в търпаната пред даскалото,изпрах го, но си ходих като картина на пикасо в гърба! това,4е съм гаурийка, трудно приемат и селд толкова много години  -4е 4ужденец може да се адаптира, свикнали са такива като мене да бягат с мъжете  в европата! Tired

# 628
keraounba права си много по-хубаво е по курортите и ще се чуствам в свои води,чист въздух , разходки сред плажа, приятели, работа.
За възпитанието съм сигурна , че са същите като тукашните , много са загубени и си превръщат децата в глупаци, свикнали само на бои и малтретиране, по-улиците е пълно с мръсни деца защото нямат майки да ги изперат, а децата които стоят по- къщите са научени даже и по лошо да седят по тераси и прозорци и да си говорят с съседи от другите блокове, представяш ли си каква е лудница.На вън на разходка не може да се излезе тук в Кайро , само по моловете и това е, липсва ми зеленината и свежият въздух ама за сега са една голяма мечта.
Преди няколко поста момичетата се бяха оплаквали , че валяло в България , било гадно времето , направо момичета сте за завиждане елате да видите тука от март месец каква жега е, след 1 месец няма да се търпи отново  Sad.

# 629
Здравейте  bouquet

Биби, успех на момичетата! Grinning Те кога ще имат пролетна ваканция? На 3 семестъра ли им е разделена учебната година? Бсаха за барбекюто(така ли казвате за Да ви е сладко или Честито нещо си..?) LaughingНие преди време си купихме едно домашно грилче за маса, но още не сме се наканили да го ползваме хиихих, мъжът ми се шегува, че като дойде майка ми, тогава, че да го сефтосаме по специален повод Mr. Green Crazy А тя ще идва в края на месеца иншаАлла. Дано времето се оправи, че в момента прехвърча сняг и е – 3 градуса, "усеща се като -9" ooooh!

Портокали, внимавай наистина с хапването, че после ще ти е трудно, а и не е полезно за детето, и за двама няма нужда да се яде Laughing наблягай не плодове и зеленчуци, вие там поне си имате най-различни и свежи Grinning Таткото как прие новината, сигурно е бил в еуфория Grinning Щом ти е мечта, ти го пожелавам, там да се преместите.  HugАз нямам много спомени от самото градче освен малко центъра, палмите и хотела. Разбира се, помня и плажа и прекрасното море- гледахме и под вода, много е красиво! Heart Eyes А за веждите, аргумента на уляма-та е, че по-този начин лесно би се променила формата и с нея цялото изражение на лицето, а то ти е дадено от Аллах. С макиажа не е същото, понеже той се слага и се сваля все пак Wink Носенето на никаб без собствено убеждение, а по чужда воля, знаеш, не е от религията. И аз съм чувала за такива случаи:cry: Слава Богу, тези, които познавам и имам близък поглед върху тях, го носят по собствена воля.

Любси, разбира се, че ислямът не забранява да сме красиви, мисля, че никой не е казал това. Тук разковничета е в промяната на формата, повтарям се вече...по тази причина, например и пластичните операции(нос, гърди и т.н.) не са позволени. Разбирам това, което ти каза, тоест само да се "почистят" излишните, но работата е там, че малко трудно се определя кои от тези излишни ще променят коренно формата. Да решава всеки за себе си, чие мнение да следва, хадисът е достоверен. То да беше едното скубане на вежди, щяхме да сме добре...Както и други споменаха, хиджаб/ът като моден аксесоар и изобщо разминаващият се външен вид и поведение, е доста по-лошо Sad Rolling Eyes
За сключените вежди, бих си позволила да те оборя, че май сериозно го каза-  познавам жена с такива и то щастливо  омъжена. И това не й пречи да се разкрасява вкъщи с грим, прически и т.н и пак да е хубава и харесвана от съпруга си. Whistling Peace И това въпреки, че споменах в поста си, че премахването на косъмчетата между веждите е позволено.  Както и друго окосмение по лицето, то е ясно..Доста се задълбочихме май по темата...аз мисля, нямам какво да кажа повече.
Твоето учене как върви? Май беше споменала, че ще имаш скоро изпит или се лъжа? newsm78
Аз започнах да преговарям по арабски, че семестърът наближава.

И нещо много важно- обсъжданото се отнася както за жените, така и за мъжете. Да не си помисли някой, че мъжете могат да си правят каквото си искат. Епилирането под мишниците  не само не е харам, а е от сунната на Пророка с.а.с, тоест повече от желателно Wink

Белбей, аз се обадих за кифличките. благодаря за препоръката, ще погледна за рецепта в нета Wink Simple Smile

Алисамер, при вас колко бързо стана с намирането и местенето, поне останах с такова впечатление, браво на вас!! Успех с багажа и дано да ти хареса още повече на новото място!

Фийл дано да е оздравяла вече, че да може да се наслади на почивката Hug

Аз правих картофени кюфтенца днес, много ги харесваме, но гледам като цяло по-малко да пържа наистина. Моят мъж също обожава месце, но не държи да е на всяко ядене и май съм късметлийка в това отношение.

Леле, Марси и Портокали, сега видях какво сте написали за децата...нямам думи! Как може такова нещо, всички ли деца така ги „възпитават“??  не мога да повярвам...За децата е Мароко нямам все още масови впечатления, но от родата не съм виждала такива неща. Едно от нещата, които не ми харесва, е че ги оставят в свободното време много да гледат телевизия и няма хубави паркове с площадки за игра. Иначе пред тях могат да си играят, особено лятото до късно. Интересно ми е какво точно правят в предучилищната, която почва на 3г...трябва да разпитам по-подробно, като сме там иншаАлла(но те са в частно училище, в държавното може и да има изцепки, не знам).

За заглавие ми хрумна още едно: „135 арабски бърборани тук си гукат искрено засмяни“

Общи условия

Активация на акаунт