Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 291
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Артемисче, извинявай, ама толкова сте изписало, че докато прочета всичко и забравям половината неща.  Whistling Heart Eyes
Рецептата е в скрития текст:
Скрит текст:
Започваме като в четвърт чаша леко топла вода слагаме 1 чаена лъжица захар и 1,5 ч.л. суха мая (ако е от тези на прах в пакетчета). Оставя се за 10-15 минути, докато маята увеличи видимо обема си.

След това разбъркваме 3 чаши брашно (правили сме с най-различни комбинации - бяло, пълнозърнесто, лимец) и една чаена лъжица сол, добавяме водата с разтворената мая и още една чаша вода (пак леко топла). Всичко се меси 10 минути с ръце.

Тестото се покрива за около час-час и половина. Зависи от температурата на помещението - ако е по-топло, е нужно по-малко време. Важно е тестото да се надигне хубаво.
След това се разделя на 7-8 парчета, от които се оформят топки с помощта на още малко брашно. Те отново се покриват и остават още 10-ина минути да втасат.

От всяка топка се оформя след това питката за печене, най-добре с точилка, защото е важно да стане гладка и равна на дебелина. След като се оформи питката, се чака още 5 минути и след това се поставя в предварително загрята фурна (230 градуса, ние ползваме функцията да награява само горна част). Поставяме питките върху хартия за печене, а отскоро имаме и камък за пици. След около минута-две магията става - питката се надига и става като овална топка, като промени цвета си, я обръщаме за минута-две и от другата страна. И това е!

# 661
Казах уж за последно, ама пак съм тук

Сиссс, това измислихме с моя  ???? ? ?? ??? ???? ? ??? ?? ????

Утре коментарите за изненадите   Peace

# 662
Сорри

???? ? ?? ??? ???? ? ??? ?? ????

# 663
  #Cussing out За6то не ми излиза арабския  #Cussing out

Утре пак 6те провам    Peace

# 664
Момичета ,
 сигурно имате проблем , с гледането от чужбина . Затова слагам директен линк за теглене на предаването  Peace
http://www.DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrents& … =1&hidexxx=on
Изисква се регистрация , но ако искате , мога да ви пратя паролата си за торента  Hug

# 665
احبك وكل شيء ممكن  واضع كل امكاناتي بهذا 
Сис изнудих половинката за превод и това ми даде,видя малко зор с последната част та може и да не е баш буквално,но по смисъл със сигурност е вярно.Изненадите ти са много свежарски и със сигурност незабравими,дай боже всекиму такъв ентусиазъм и романтика след 20 години брак.С това полицейско екипче само мога да ти пожелая да закопчаеш най-закоравялия престъпник Mr. Green Кога е датата?Ако не досаждам,намини после сподели как е минало(без ареста де Rolling Eyes),съпруга сигурно и той е подготвил нещо.
Айа добре правиш брийфинг,че ти ако не можеш да го свалиш,представяш ли си тука какво е.. Tired Като го изгледаш,ако можеш сподели най-важните безумици,че като гледам началото до края ще се изсипе цяла камара.
Артемисче и за мен са доста украсени и веротно скроени тия истории,ама ги гледам че ми е интересно да видя на какви глупости вярват хората,пък може и някой нов 'факт' да изкочи като тоя дето спомена Айчето.
Марси така е,навсякъде си ги има черните овци,само дето се показват избирателно само тези,арабските,и да поне в обкръжението си може да разбием някои митове и за българките,и за арабите.

А сега видях Шамса че е дала нов линк,ще пробвам.
Ей те много големи файлове като за наште нетски възможности,Айче разчитам на теб Hug
Любси ти още ли си будна?!Лека нощ Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 22:24 от Бибито

# 666
Еххх, момичета, не съм кисела, макар че си знам, че така ще помислите.  Rolling Eyes Просто защото никога не съм вадила тежката артилерия. Mr. Green Ама на Вас се дължи. В смисъл "Вас" е широко понятие. Защото миналата седмица ми се обадиха да отида в друг град да представя арабската жена, а аз не можах защото малката както знаете беше с варицела. Е аз към кого да се обърна, на кого да разчитам ей така като мен доброволно да е готов да отдели от времето си, за да посее семената на знанието?  Crossing Arms И не отидох, а е загуба това, голяма според мен.

Биби, не се искат заслуги да пишеш тук, иска се поне минимум любопитство към арабския свят, нали? Или да те канят в предаване, иска се първо да излезе човек с името си и второ да е привлякъл поне по някакъв начин вниманието. А според мен това става с усилията, за които си говоря. Peace

Аз винаги ще смятам, че нещата могат да се променят, макар пътят да е трънлив и дълъг, но съм го видяла в очите на непознати за мен хора. Но всичко това става както казах на друго ниво, не на форумно. Просто форумът, не го критикувам, си има друга функция, но от тук съм извлякла също най-ценните неща досега.  Peace

Така че мир да е, дайте да се разберем, пишете си всичко, ама ако ще е нещо по арабското, поне малко го постегнете Mr. Green, пък аз ще го взема, доразвия, напиша и готово.  Hug Crossing Arms И като пиша на някой на лични, не да се скатава, а да бърза.  Joy

Айче, Керануба, за вас и още Деси Sad, Ясмин, Склю, Манеле, Лина, Русалката специални прегръдки. Ако изпускам някой, нека не се сърди. Peace

Любе, демокрация, какво да се прави.   Heart Eyes

# 667
Сисссс, много е силен смисълът на посланието ти и ефектът ще се изгуби, ако го преведеш на друг език, неразбираем за половинката ти.

Аз сега включих туй предаване на Наталия Симеонова, ама пустото бтв не е платило за достатъчно сървъри и при мен зарежда прекалено бавно. Още съм на петата минута (децата умирали през Рамадана, ако не знаете, да ви кажа Shocked след шести клас спират децата от училище, това семейство трябва да е свръх бедно и традиционно, че да процедира по такъв начин  Confused) - какво ли следва по нататък в разказа. Отивам да догледам.  Rolling Eyes

Айа, направо съм  Sick  Sick   Sick от написаното от теб.
Да, разказът на жената е шокиращ, може и да е преувеличен или по-скоро пречупен през призмата на личните и' преживявания, но нали не смяташ, че тя си измисля ???
Аз също бях шокирана от споделеното в темата от момичетата от Северна Африка по отношение на възпитанието на децата там. Но и за миг не ми и минава през акъла, че не е истина - въпреки че тук при нас всички детски прищявки са безкрайно толерирани и децата са разглезени до безобразие.
При теб май си е навик да си мислиш, че само видяното и чутото от теб е единствената възможна истина.  ooooh!

Ааа, и друго - аз пък от теб научих, че кралица Рания идвала от Йордания.  Thinking  
Всъщност тя "идва" от Йордания точно толкова, колкото и свекърва и', принцеса Мона. Втората е британка по произход, докато Рания е дете на палестинци - родена и отраснала в Кувейт. Установява се трайно в Йордания едва след войната в Залива през 1990-91 г. и това, че понастоящем е кралица на Йордания не означава, че тя "идва" от там.  Whistling

... А това, което е преживяла онази женица (каквото и да е то), не го пожелавам никому.

# 668
Ох, Гарга, освен да ти се извиня, че съм ти причинила повдигане с написаното от мен.  newsm78 ooooh! Rolling Eyes
Разказа на жената още не съм го чула целия (около седмата минута спря напълно да зарежда при мен), но не виждам какво толкова съм казала - повторих това, което тя каза до преди 4-тата минута + плюс коментар, че е попаднала на свръх бедно и традиционно семейство и чуденка какво ли следва. 
За Рания, да, знам къде е родена и от къде произлиза семейството ѝ, но това не ми пречи да казвам, че идва (в настоящето) от Йордания.  ooooh!
Изглежда съм ти голям трън в очите, щом за всяка моя дума ще се хващаш.  Tired

И както няколко пъти днес се спомена, пишем тук за разтоварване, а не за заяждане, за това аз се оттеглям.
На повечето така или иначе имам фейсбуците, ще се “виждаме“ там.  Heart Eyes

# 669
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
О,Айа,  стига де!............Заслужава ли си?!?
А аз като нямам фейсбук, как ще се виждаме? Ти си тук заради нас, знаеш кои сме тези "нас"  Simple Smile

Аз,честно казано, гледах само първите няколко минути от това предаване и съвсем съзнателно превключих на друга програма. Защото знам какво следва след това- лошия арабин тормози жена си и децата си. Сигурно е истина,жената едва ли лъже. И аз не пожелавам на никого да преживее всичко това. Но познавам жена, която беше насинена от мъжа си, защото я видял в служебна кола с колега, когато отивали някъде по работа. А той е българин. И всички онези жени и деца, които се жертва на домашно насилие- техните мъчители са българи. Това дразни. Защото щастливо омъжените за араби са много повече от другите. Но за тях не се говори. Те не са интересни и не вдигат рейтинга на телевизиите.

Но спирам, че това се щекотливи теми и ще има  newsm28

# 670
Добро утрооо

Нов ден нов късмет...

Айич, и аз нямам Фейсбук, а пък ще ми липсваш тук, а аз чаках разкази....

Както Амал  Hug каза демокрация е  Mr. Green пишете за удоволствие  Sunglasses

Сиссс, ние пък това измислихме с моя احبك و كل شيء ممكن ـ هدا كل قوتي
Не държа това да е възможно най-точния превод  Peace

Хайде до скоро, отивам на трейнинг и после имаме женски суши обяд  Mr. Green

# 671
Ааа, не съм съгласна, Гарге, да се погнусяваш от казаното от Айа. Не защото жената не може да е имала нещастно семейство, напротив, възможно е, но що се отнася до спирането на децата в 6 клас - няма такава масова практика. Освен ако наистина семейството е много бедно и детето работи. Confused Защото в Сирия има и бедни семейства в райони, които са по-изостанали, сред тях може и да има такива случаи на деца, напуснали училище, но в по-голямата част няма. Да не говорим, че има и бедуини, не много, но има, които си живеят както отпреди хилядолетия.

Днес хиляди сирийчета заради конфликта не ходят на училище, а продават яйца, зеленчуци, симид, готвят, цепят дърва,  нали не е редно да тълкуваме това им състояние като привично за сирийските деца?

А ето тук една статия, базирана на данни на Юнеско, Световната банка и други за грамотността сред арабските жени. Не е за децата специално, но понеже касае младите жени на възраст между 15-24 мисля е по темата.

Образованието сред арабските жени

И не виждам защо ако това важи за някои семейства, трябва да се приписва на всички араби, в страни, в които училищата са класи над нашите в БГ. Изобщо, аз съм именно против такива обобщения.

За женицата от предаването - бих я посъветвала да напусне такава връзка. Но, понеже често споря, да си повторя думите - ние с моята половинка сме преживели доста, не от типа на казаното от жената ОБАЧЕ. По-скоро трудности в оцеляването. Но никога не съм чула обидна дума, а камо ли насилие, дори да водим спор.  Crossing Arms И не пречупвам всичко само през моята връзка, но и на много жени около мен. Значи статистика ли трябва да си водим на щастливи/нещастни, а може и на спаринг да излезем? Joy И защо е това вторачване, аз знам. Писала съм го по-долу.

Преди седмица бях на гости на една майка, нейната майка живее с тях, тя е на 52 г. и разказваше как мъжът й я биел, а свеки седяла и се правила, че не чува. Развела се е жената отдавна.

Моята собствена майка, която е покойница от години, е бита от баща ми, който, забележете, днес е свещеник в една църква. Ритял я в корема, пиел като смок, лазел по земята, лъже маже,  страшна работа. Така че това са ДВА случая от близкото ми обкръжение, в които главните герои не са араби. Някак заради едно ненормално "патриотично" чувство вторите случаи се раздуват неимоверно много и сигурно някои бити българки от своите български съпрузи, да ме извинят ако се припознаят, чувстват някакво удовлетворение, че ето на, има за кои жени да говорят, че са унижавани понеже нямат смелост да признаят собственото си унижение. Ей, па се разлютих. Mr. Green

За кралица Раня, много добре знае Айа коя е и откъде е, писали сме заедно за нея. Затова не винаги един пост разкрива същността или знанията на човека. Да не съдим толкова повърхностно.  Peace

Хей, Вежди, няма ли да наминеш? Hug И мама Йоли, нищо, че не е в Иран, Магде, Дуа Crossing Arms, шилото бе, къде ти се изпари лютивината, май ще те заместя в скоро време Joy и много други принцеси.

А, сетих се заглавие на новата тема. Ей, то творчеството само избликва.  Mr. Green

Одумвани или не, арабските мами си живеят добре.  Mr. Green

# 672
Добро утро
  bouquet
леле колко сте писали и изписали  Shocked
Малко  по назад да се върна - пиша безсмислени постове и то по 3 на страница  Mr. Green.
Пропускам теми и не коментирам неща които не ме интересуват  Stop
 Бурки, хиджаби  , никаби и всякакви подобни облекла не мога да ги коментирам , поради факта че човека който е решил така да се облече е направил собствен избор. Аз в качеството си на никой не мога да съдя или обсъждам .
Сирия- не познавам режима преди и сега - съответно не мога и не искам да коментирам.
 Съдби всякакви - истории също с араби , евреи , будисти  и тн . Света не мога и не искам да го променям.
 Кой в какво, иска да вярва, и вярва си е лично негов проблем и решение.
Вълнува ме простия бит на хората , ако мога да помогна на някого , да преодолее културния шок да се адаптира по- бързо много бих била доволна.Вятърните мелници са си на Дон Кихот Wink
 Важното е да се адаптират и да се научат да живеят хората на новото си място .
И да интересува ме кога ползват пресния кориандър в Ирак, Мароко , Ливан и тн
Интересуват ме и как се отглеждат децата и учебната система в Франция , Ливан , ОАЕ и т.н.
 Интересуват ме и доста други неща , но политиката не е в моята част.
Хайде сега някой да поднесе по едно кафенце , че малкото чудо -юдо ме събуди ранооо    Praynig Praynig Praynig.
Хубав и успешен ден!!!

# 673
Ама Белбейке, целият ти пост е адресиран към мен, поне да беше проявила смелост да се обърнеш лично.  Whistling Ако си се засегнала, извинявай, не съм посочила конкретни имена. И да, аз съм идеалист, Дон Кихот щом казваш. Но мисля всеки може да положи мъъъничко усилие да даде нещо за всеобщата представа. Представете си каква сила бихме били всички ние заедно.

Ти сега какво, като че ли не сме писали рецепти, или коя как се гримира или какво облича, ще каже някой все академични неща сме писали.  Mr. Green Просто като пишеш за кориандъра, напиши го тип рецепта или Как се ползва кориандър в арабската кухня или знам ли още как. Само предлагам.  Peace Или за модните тенденции в арабския грим - ако четеш свободно арабски - напиши, ще се получи интересно. Това го казвам пак само, за да може да ми е по-лесно да извеека материал, а не защото всичко, което пишете е маловажно. не си разбрала какво имах предвид.   bouquet Просто ми е трудно на по 50 страници да извличам по едно изречение, какво толкова? Като че ли не го правя за нас и нашите съпрузи. Crossing Arms

# 674
Амал , поставих въпрос преди време :
Как празнувате рождените дни на децата си ?
Никой не ме отчете - ето и това е идея да да покажем че и нашите деца от смесени бракове са, щастливи. Ето ти тема пиши аз ще ти дам снимков мат'рял  Wink.Всички заедно ще разкажем как е при всяка една от нас Peace
 Не мога да пиша съчинение , повествования и каквито и да били други научни неща. Пиша свободен текст, ей така както ми дойде.В много моменти объркана мисъл граничеща с каша  Wink.
 Амал , не се сърди теми всякакви!
Гарге, жената със сигурност е преживяла доста , но впечатление ми направи как тя и децата и ползват едни и същи фрази, обяснявайки нещо . Това особено ме учуди  Rolling Eyes- за мен това е заучено изречение .
 И как точно'' гнусния арабин'' се появи два дни преди излъчването на предаването в Бг?!!! Rolling Eyes
Та къде е кафето  Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт