Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 296
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Похвално,похвално..пишете,пийте кафенца,цъфвам и аз със закъснение Rolling Eyes
Белбейче и аз съм 'за' роклята,цвета и е супер и не ми се вижда толкова къса, не знам там каква е приличната дължина ама тук точно тази си е много фешън,таман днес се сдобих с една толкова дълга кафевичка Mr. Green тук е 29 градуса и ми се пазаруваше нещо лятно,нищо че няма да я облеча още два месеца.Къса рокличка с клинче е много шик и много удобно и аз се пускам често в тоя вариант.Аватара и подписа са супер,оранжевото ми е любим цвят,детската стая сме я барнали в оранжево и зелено.
Направо ме шашнахте с тва отглеждане и възпитаване на деца,аз такова нещо тук не съм виждала,даже някой път ми се е щяло да шляпна някоя от девойките ама не смея,че веднага ще ме изгледат осъдително и ще измърморят 'харам' Naughty
Любсче Heart Eyes не си сменяй аватара бе,така си като пътеводител за всички новопоявили се,умозаглушени от арабска лАбоФ(половинката говори 'перфектен' български  bowuu )
Артемиске!Веднага да изглаждаш кривотиите! Naughty Утре огладена,колосана и ухилена! Hug Хубава ти е комбинацията с аватара,по-пролетна е,иначе и пустинната е много добра.
Алисамер дано си намерите някои майстори дето имат зор за пари,че да свършат ужким по-бързо..то не знам и това дали ще проработи като мотиватор де newsm78 И ние ползвахме 'услугите' на арабски майстори,то голямо чакане-а днес,а утре,после дойдоха работиха пък недовършиха,после айде същата песен на нов глас..абе оправия няма.Страхотно е усещането когато учиш,много добре си решила.
Слънчо за пролетната не знам още кога ще е,може би ще им дадат няколко дена след изпитите.Те тук не дават кой знае какви ваканции,но иначе почват от октомври учебната година.На 3 семестъра е разделено,да.След ядене се казва 'сахтен',(това на жена)няма да изпадам в подробности за род и число,'саха' също може ама като че ли го чувам повече когато някой се закашля Thinking Накара ме да се замисля,досега не съм виждала жена със сключени вежди иначе най-вероятно щях да запомня..  Mr. Green Много хубаво заглавие си измислила,даже мисля да гласувам за него щото не съм още Blush
Алверче я кажи 'Пролет пукна,ние не - краят на света не дойде,пак е време за кафе с наргиле-135 арабска тема' не изглежда ли по-добре?
За медийното клепане на арабите и вкоренените вече предрасъдъци относно тях не само в бг няма смисъл да се изказвам,никога няма да се променят нещата.А такива като нас,щастливо женени за араби не ги показват, че да не се всява смут и объркване сред населението Crazy
Изчезвам пак,че следващият изпит е по английски и за подготовката отговарям аз,ако не се появя пак-приятна вечер момичета Heart Eyes

# 646
Ами момичета, прочетох последната страница. Като търсят хора да си разкажат позитивната история, никой не ще. То трябва и усилия да положиш, не само да се оплаквате.

За заглавие на темата може да не разчитате на мен, въпреки, че някога съм била и автор, просто ще бъде откровено зло.  Whistling

# 647
  • по пътеката
привет на вси4ки! днес съм от сутритна екшън! накрая пак ме хванаха дяволите, 4е даскалицата такава тема дала на децата за  нещо като реферат и то на арабски! ами няма никави материали на арабски освен уикито ,ама нищо полезно!люпнахме малко уики да не сме без домашно, 4е ми опищя ушите ,4е ще я бият и без да е обядвало се заведохме! после  ще се радваме на  оценките, 4е ни се развали празника с глупости!
белби, видяли ,4е с клин или по-плътен от тез модните  гащници , ще е добре! а ти си фигурка да си я носиш и така! купувай си, слушай мом4ето!  Naughty
 дайте  линк към туй предаване, моля, нямам никава тв , но в нета трябва да може да се намери, поне на коя тв е и кое предаване?
при нас  запо4ват от 4 да у4ат букви и цифри и рецитации на коран! на  5 са забава4ка там се у4ат да 4етат и пак рецитации, малко песни4ки, рисуването в книжки, както каза белби, по-голямо ,по-малко , група, многжество и тн! на у4илище тръгват нау4ени да 4етат и да пишат ,но не калиграфски ,което се прави в първи клас!  в 3 запо4ват френски и пак калиграфски се у4ат буквите, но много бързо се напредва, директно се запо4ват с писания на думи, изре4ения! нататък 4акам да видя какво е в с английския  ,принципно в 4/5 кл е бил досега ,сега май-по-нататък като от 9 се вклю4ва и допълнителен език по избор, стават 4 + деража, при нас  + бг!
мойта е в държавно даскало, да се у4и да се оправя, но и сред тях  си има на слоеве!
любс, замесвай козунака и недей да 4акаш още за да го опиташ, не е сложно просто малко пове4е време, ама хващаш половинката да меси, ти само заси4аш време и го наглеждаш!
алисамер,  ние със свеки сме в 100-годишна война, заради отлеждането на децата! тя на дребната се  опитва като ме няма мене, но малката не се дава и то4но наопаки прави и за вси4ко  аз съм виновна като ме ковлади на мъжо ве4ерта!  Mr. Green
 айде  докато се изпиша и пак трябва да ходя да си го прибирам! после определено ще си пия кафето, дано сте писали да си по4ина в компания!

# 648
Амалче кога,кой и къде е търсил щото аз не съм чувала.Позитивните истории с араби като че ли не са приоритет на медиите.Ти защо не разказа като никой друг не ще?

# 649
Повярвай ми, Бибито, не само разказвам, а и пътувам дори по темата. Но ето - пак опираме до помощта - като помолиш някоя мама да си седне на четирибувкието да напише нещо свестно, не може, много са заети всички. Но за постинги от по 500 знака празни думи може. Изключвам момичетата, които наистина положиха усилия, те си знаят кои са, няма да ги спомена, за да не засягам другите.

И кого да търсят извинявай, някоя мама с ник "Безумен"? Търсят хора, които са създали нещо, потрудили са се да поднесат нещата разбираемо, борят се с расистки коментари с цялата си сила. Имам честта да съм една от тях.

И да, явявала съм се и пак ще го правя, и сега имам предложения.  Rolling Eyes

Ама иначе прескачаме постингите дето не ни изнасят.  Whistling

Лека Ви вечер. Пак ще намина.  tooth

# 650
keraounba ето ти линк за предаването  Peace
http://www.btv.bg/shows/preadai-natatak/videos/video/248142108-S … _v_Palestina.html

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 19:19 от shams u amar

# 651
Бибси, аз от както "упътеводих" една от девойките тук, тя не се появи повече  Laughing Mr. Green Laughing
Ще измисля и аз нещо ново, само вие с Арте ли ще се перкате с тези цветове  Hug само розово ми е пред очите  Shocked , дано Белбейката пише по-често, че да сменям цветовете   Flutter

# 652
Мили момичета, извинете ме ,че нахълтвам във вашата тема,но имам нужда от помощта ви !
Става дума за следното. Тази година със съпруга ми имаме 20 годишнина от сключването на брака ни.
За сега имам цял списък с изненади ,които съм му подготвила,включително и церемония по подновяване на брачните клетви,която ще се сътои в Ягодинската пещера .
Тъй като съм фенка на татуировките и имам няколко тук и там по тялото си,искам да си направя още една,която да бъде като символ на любовта ми към него. Нося венчалната си халка на пръста вече 20 години и сега ми се ще да напиша на пръста си над нея следното "ОБИЧАМ ТЕ И ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО, И ЦЯЛАТА МИ СИЛА Е В ТОВА !" Това е цитат от стихотворение на поета Павел Матев,когото много харесвам.
Та молбата ми към вас е,може ли някой да ми го преведе и изпише на арабски,за да си го татуирам по този начин?!
Много харесвам арабските йероглифи .Има някаква магия в тях ! Нещо ,което ме тегли с незнайна сила към тях !
Надявам се,че молбата ми не е нахална и очаквам вашето съдействие !
Благодаря ви предварително !  bouquet

# 653
Ааа,Любси аз ще сменям розовото скоро,дойде ми на акъла от боза и хоп ей го на бозаво Mr. Green
Амалче ти каза,че търсели хора и аз го приех буквално,не съм разбрала че трябва да имат и някакви заслуги..този материал който са излъчвали не съм го гледала още..жената и тя ли е създала нещо за да излъчат негативната и история Thinking Аз мисля да продължа да си пиша безцелните постове,щото тук си е точно място за тях.Амалче просто не вярвам,че може да се промени мисленето на хора,които не са свързани по някакъв начин с арабският свят,а черпят 'знания' от еднозначни материали в медиите и не се интересуват има ли друга истина.Там където съм преценила,че ще има ефект съм говорила,но като цяло не виждам смисъл.Даже Рокси още свързва тая книга с арабския свят,толкова е вкореняван този образ-американците са факири в тая насока,Рокси.За постингите не разбрах какво имаш предвид. ooooh! Евала че се бориш да промениш нещо,успех!  Peace Hug
Сис извинявай не съм добре с писмения BlushЧестита годишнина,все така силна да е любовта ви!Празника за годишнината ви изглежда ще бъде повече от прекрасен.  bouquet

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 19:26 от Бибито

# 654
  • по пътеката
с  кафенцето съм,
сисс, няма как да обясня на хлапето като смисъл, а буквално не знам длаи ще се полу4и!но поздравления за годишнината, не е малко!  bouquet
биби като казахте розавко и ми отиде на едно сладко, бебешорско, а това на снимката на белбейка е супер ! дано си го вземе, 4е да  ни се покаже по снимките!
любе, аз питах за фил, дано са прекарали и са напълнили кошниците със спомени!казвай ,ако ги мернеш на обратния път! Peace
 амал, ти се бориш там ,аз тука! лицето на смесените бракове тук и там сме  то4но ние! издънки има и винаги ще има ,това са хора,като вси4ки!така,4е всеки допринася със своя модел на поведение, на отношение ,на широта на погледа и възприемането да помогне да по4истим петната от клишетата ,защото някой отвлякъл детето, друг убил ,трети малтретирал! абе като казвам това  ,свекитата нали са друга бира Mr. Green, 4е да не ги слагаме в модела! това на шега, пъстър свят, образи разни, манталитета оба4е не се бори с години, там с е иска  дълбаене и рязане или промени с векове! у нас, у тях, все тая,вси4ко + и - са в изобилие!на мене  ме топлят думите на приятели и познати на съпружието, 4е малко дигнах рейтинга на бг снахи и на бг възпитание, упоритост  при у4ене,справяне с  предрасъдъците, приемане на културата и уважение към бита им! медийните позитивни неща не се приемат добре, 4овеците са недовер4иви, мнителни, 4оплят, ако може и под 4аршафите!ако съм прозву4ала като оплакване, поправям се ,наясно съм била с бита и манталитета тук години преди да дойда!  мактуб си е това нашето ,докато е писано! Peace
shams u amar ,благодаря за линка, сега го тегля! Hug

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 19:53 от keraounba

# 655
Преводача ми дава това
أنا أحبك وكل شيء ممكن!
وكل ما بي من القوة في هذا!

Може ли някой да провери дали е граматически и смислено издържано !
Благодаря !  bouquet

# 656
Хайде и аз за последно за днес  Hug

Амалче, признавам, аз съм от тези дето пропускат постове  Peace , обаче не защото не ми изнася, ами защото уважавам мнението на другите  Peace

Аз съм тук, защото ми е хубаво и разпускам като чета и пиша безцелни постове   Peace напрежението, което е на работа, в училище и въобще във всекидневния живот ми стига  Tired Praynig Crossing Arms

Сиссс, работя по въпроса  Peace  иска ми се да споделиш някой друга идея за изненада, че моя има рожден ден скоро и искам да го изненадам  Heart Eyes може някой от момичетата да се включи по-бързо с превода, Слънчогледке, къде си?  Hug

Лека и мека!  Hug

# 657
♥ Lubs ♥, за сега подготвям партито и церемонията по подновяване на клетвите. Организирам приятели и свидетели, и всичко това под пълна секретност.
Останалите идеи са доста интимни и намирисват на перверзности,ама ще ти подскажа ....Първо ще го заведа на връх СВ.Илия над Ягодина, и там на моста,който е на височина 1560 м ще му предложа отново да се ожени за мен ! Ако каже "ДА!" ще има церемония в пещерата. Ако каже "НЕ!" , вадя бренекето и под конвой го водя на бракосъчетание в пещерата !  Mr. Green Купила съм си секси костюмче на полицайка ,белезници с пухчета и камшиче... Сега да не решите ,че съм някоя извратенячка! Тц.... Съвсем нормална съм си,само искам да разнообразим малко живота си и да си изкараме незабравимо. Резервирала съм апартамент в х-л Дъбраш с любезното съдействие на моя приятелка,която е администратор в хотела.Плюс стаи за всички гости,които ще присъстват на импровизираното бракосъчетание. Намерила съм и бавачка за трите ни чаавета, които сме си сътворили през 20-те години ... Та така ... Общо взето романтика и секс .... Това се очертава... Класика в жанра !  Mr. Green

п.п. А , и полицейското костюмче ще е за "първата брачна нощ " ! Да не решите ,че на церемонията ще съм с него ! Не че е лоша идея,ама ще стресирам  гостите ! Mr. Green

# 658
Сисссс, много оригинални идеи имаш.  Mr. Green Сигурна съм, че ще изненадаш незабравимо половинката ти.
Пък за превода, аз не знам арабски, но след час-два ще се прибере арабско говорящият в нашето семейство и ще го помоля да даде едно рамо.

Амалче, много кисело звучиш тези дни. Не че не предполагам на какво се дължи  Cry
Едно гуш от мен и слагай розовите очила от време на време.  Hug

Аз сега включих туй предаване на Наталия Симеонова, ама пустото бтв не е платило за достатъчно сървъри и при мен зарежда прекалено бавно. Още съм на петата минута (децата умирали през Рамадана, ако не знаете, да ви кажа Shocked след шести клас спират децата от училище, това семейство трябва да е свръх бедно и традиционно, че да процедира по такъв начин  Confused) - какво ли следва по нататък в разказа. Отивам да догледам.  Rolling Eyes

# 659
Айaaaa... забравили ме Laughing,аз съм тук,чакам си рецептата за питчиците!  chef bowuu
И при мен неможе да се зареди да го видя Crossing Arms,амааа аз и невярвам много на такива истории и чакам да видя какво ще ми представят сега.

Общи условия

Активация на акаунт