Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 326
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета! Hug
При нас пекна слънчице днес  Nature Sun With Face!И със слънцето взех ,че и аз се появявам сред вас    Wink!
Вчера пак си имах гости затова ви пропуснах Embarassed,но сложих си нов аватар Mr. Green!Незнам ,ама този филм съм го гледала сто пъти(леко казано) и не ми омръзва...е затова си ги сложих тези снимчици ,надявам се да не ми омръзнат Mr. Green.
А с цлувкуте и аз така ,къде съм целувала в повече ,къде по-малко,но при нас мъжете само ги поздравяваш,а ако са род тогава може ръкостискане иначе не Naughty,никакъв контакт между непознати мъже и жени.
Биби за вписването и аз съм минавала през това,но в Гърция ,много българки ,но неможех да се впиша там ,а и ми се струваше изкуствено цялата тая работа ,незнам. Thinking
Е хич не съм по писането аз,ама ми е супер интересно да ви чета! Hug
Хубав ден на всички изпълнен с много усмивки!   55

# 421
Здравейте момичета!
При нас също има слънце и времето е супер за разходки. Бибито ще ме умориш от смях жалко че си далеч иначе можехме да пием кафе без да се фукаме ,то не че има за какво Rolling Eyes
Feel_ the _rush има един мол до се биха много е приятен маи via се казваше можете да се пошляите там 
Че е близичко ,иначе ти пожелавам да си изкарате страхотно и да има какво да ни разкажеш.
А по въпроса с излагането аз сам абсолютно нестихващ извор незнам как успявам ,но все не мога да схвана основните неща. newsm78.
Ужас имам ранно събуждане на четата и провалена следобедна почивчица .
Засега чао и лек ден

# 422
Здравейте!
Пиша в този форум, защото мисля, че тук може да намеря отговор на въпросите ми. Накратко, харесвам един мъж от Алжир, искаме да се оженим, но той е бежанец тук, в България. Някой знае ли каква е процедурата, какви документи са необходими, тук ли ще е по добре да се оженим или в Алжир. Ще може ли после той да живее тук без проблеми и да пътуваме в Европа.
Питам, защото не съм много наясно, а не ми се иска да се оженим и после да сме разделени.

# 423
bbbalg А след като вече е в България,има ли някакви документи издадени в момента от БГ(например статут на бежанец),и да няма мисля ,че можете да се оженете ,на място ще ви кажат какви точно документи ви трябват за да сключите брака,но после е сложно за подаването на документи за продължителна лична карта,ако няма в момента никакви документи ,ще го пратят в държавата му да си извади виза Д с нея да дойде отново в страната и да му пуснат документи,доколкото аз разбрах от ровене в нета и питане с тези карти ,които първо са продължително и после постоянно пребиваване не може да се пътува в страни от ЕС,трябва да му се вадят визи.
А пък аз да питам тези карти ,първо за 6 месеца,после за 1-2(постойнните)задължително ли е да е в страната или може да си се пребере и само да ходи да ги подновява,то по логика и май го четох някаде ,че трябва да докаже ,че е бил в БГ ,ама да питам пак,то и аз много се оплетох с тези закони,общо взето всичко става много трудно в БГ. Crossing Arms

# 424
  • по пътеката
привет, предполагам поради затваряне на магребската тема магребски обвързаните  питат тук! отговарям с малко въпроси! ако той има статут на бежанец изтегли си пдп файла за правата и задълженията на бежанците в бг! на основание брака може да се ходи из европата след полу4аване на постоянно пребиваване,ама за разходки и не пове4е от определн срок-мисля,4е бе  3 м, но за алжирци не етрудно да си намерят работа  на 4ерно, задругата е голяма и навсякъде имат  хора, а и си помагат! !! ако се ожените в алжир по- малко са документите и по-лесно узаконяването в бг! вси4ки така правят! но след като ве4е е в бг той, обърни се  към мвр службата за  4ужденстранните лица и питай какво може да се направи ,а след това във вън6но даже може да си пита6, директно, много внимателно се подхожда! ина4е нормално с документи, акт за раждане , преведени, легализирани; декларации ,4е никой от вас не е женен , ако е разведен се превеждат  документите за развода, разре6ение за да се склу4и брак и медицински! в алжир не знам дали признават браковете отвън, 4е за мароко се наложи с изменението на закона да се повтарят процедури при ве4е женени и с деца хора!така,4е и там може да се иде за единия документ!ина4е в алжир е лесно да си трафикира декларацията за несемейност,ако не е декларирал изри4но граждански брак някъде!имам познати с един европейски и един арабски брак! и като старо свеки, умната, опознай ближния и културата, не заради хубавите алжирски о4и и сладките думи! 4е поне от 20 моми, 18 се жалват после и непрекъснато допълват знанията си 6оково!

# 425
Да се изкажа и аз накратко по бежанският въпрос.. Mr. Green Ако са му признали статут на бежанец трябва да са му дали и лична карта,с нея и с другите необходими документи посочени от keraounba,които си ги искат по принцип отивате и се жените.След като имате брак след 2 г. могат да му дадат постоянно пребиваване,това ако живеете в БГ,ако ще пътувате навън не му трябва постоянното той ще си ползва предимството от брака с член на ЕС,преди няколко странички обсъждахме точно темата.
Не знам колко време си с него и доколко го познаваш,но хората като са казали 'любовта е сляпа' със сигурност е имало защо.Обвързвайки се с този човек се обвързваш и с културата му,с традициите му,с разбиранията му и не само неговите ами на цялото му общество,с религията му и т.н.Ако не си изцяло запозната впоследствие приказката може да стане кошмар.Дано не си ме разбрала погрешно и дано си проучила всичко не само със сърцето си,а и с разума,което е една от основите на щастлив брак. От сърце ти пожелавам успех  Hug
Артемисче трябва да е бил в България 6 месеца и 1 ден иначе няма постоянно душичке,нали ти бях цитирала закона дееее,заплес Heart Eyes
Любсеееее киде си бей?! Hug Чакам отзиви от индийския професор за участието ти в балканската политическа история.
Алисамер на кафенце с удоволствие Grinning а за фукането..на човек като му идва отвътре все ще намери за какво,като не ще си измисли и така.Аз лично съм фукня само пред ливанки щот да ги дразня Twisted Evil
Направих го най-накрая тва млукхие,че то стана исторически дразнител за гладни в тая тема.Не е лигаво Rolling Eyes даже след всички тия приказки дето ги изприказвахме тука толкова го пържих да не вземе да стане на сопол та накрая щяхме да го ядем на въглен.Отивам да си опитам произведението докато не е изчезнало безследно.
До скоро момичета  newsm47 newsm51

# 426
Артемис, честит нов аватар. Едно време и аз бях фен на Кари и сериала, но наскоро случайно попаднах на една серия пo тв-то и ми се стори скучновато. Виж Приятели никога не ми стават скучни.  Heart Eyes

Аз мисля, че за брак е най-добре да се попита в съответните учреждения какви документи изискват и на база на отговора да се прецени.
Иначе да, бракът с човек е друга култура е често предизвикателство и трябва добре да помислим преди да вземем подобно решение.  Peace

Бибито, хубаво разказа как сте прекарали неделния ден, но да беше качила и някоя снимка, да се порадваме и ние на красивите гледки и китните селца около вас.

Гарга, много е вероятно дребни търговци в топлите страни да затварят магазинчетата си по обяд, време за сиеста е все пак това Laughing. Но не бих казала, че е обичайна практика в Европа. Моловете и големите магазини биха били на загуба, ако затварят за по 2-3 часа по средата на работния ден.

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 22:48 от Айа

# 427
Бре появи се някой!Благодаря Айа че ме изкара от двучасовата разузнавателно опознавателна очеизбиваща(чета от скрийна на телефона Tired ) процедура в старите теми. Hug Не съм снимала щото като виден шемет забравих и телефон и камера и разбира се никой нямаше насреща да покрие липсващата част от мозъчни клетки. Rolling Eyes Сега идва хубавото време и почваме да обикаляме повече,пък и нали се врекох на конете значи пак ще се връщам там.Чета в старата тема че сте имали албум със снимки в друг сайт..съществува ли още?? Много ценни кадри има в предната тема които не са писали отдавна,наистина много жалко,дано скоро се включат пак. Hug
Фийл-ке Mr. Green какво стана с летните покупки и с транспортната дилема?
Любси утре ако пусна едно кафе ще се появиш ли? Heart Eyes

# 428
Ей сега като истенска блондинка Mr. Green(аз съм си и такава)да си цопна поста ,вие момичета ми писахте и обяснявахте(за което съм много благодарна Hug),но днеска с въпрса на другото момиче,като се замисля и като четох наново страничките от преди май не съм била в час и не съм слушала Embarassed,сега ще обясня какво съм разбрала,там където греша поправете ме:вадим си виза Д и се запътваме към БГ ,вадим му карта за продължително пребиваване ,който е за 6 месеца,с нея ако искаме да отидем в друга държава сега е по ориениран към Швеция(понеже има преятели там,но докрая незнам сигорно пак ще промени мнение ooooh!),отиваме в посолството и му искаме виза за пътуване ,тя доколкото разбирам ,ще е туристическа,след което при престигане в съответната държава там се регистрирам и....и другите подробности които четохме в материала за Норвегия.
А пък ако неискаме да пътуваме с виза си седим 6 месеца+1ден в БГ и подаваме документи за постоянно пребиваване и така полет до държвата без виза и после там се регистрираме + другите документи.
Само да допълня,за тези които са женени и си имат детенце ,директно кандидатстват за постоянно пребиваване.
Кажете ми сега правилно ли съм разбрала или пак не ми е станало ясно и обещавам ,че повече няма да питам Embarassed
Биби наистена май си имате много хубави местенца,другия път кажи като ще ходите на титя,да ти напомним ние за фотото да го вземеш! Heart Eyes Peace
Иначе незнам за любс къде се изгуби ,но аз утре ще се наредя за кафето! Wink
А да си кажа не изпеквам само аз вкъщи,ами сега докато седя и си пиша ,цоп и ТВ изгасна ,уредбата и всичките там машинки,сигорно разклонителя е изгорял ама си изкарах акъла,дет го нямам. Mr. Green
Айде лека от мен арабелки ,до утре на кафенце! Hug

# 429
Кой каза кафее  Shocked тууук съм  Mr. Green Бибииитооо къде е кафето, май още спиш, хайде аз ще го направя днес   food010
Аз ви препрочитам на бързо, ама не мога да отговоря, че ми стоят на главата, нали още се водя на трейнинг, ама от 1ви иншаллах няма да пропускам  Mr. Green

Биби, Laughing разделих ме я тази Македония, сега чакаме резултатите  Praynig Peace

Арте, честит ти аватар, браво, все пак успя  Laughing Peace Hug за визите аз не мога да се включа, кое е вярно или не, нямам ъпдейтед инфо, те нали менят законите често  Rolling Eyes

keraounba, а аз се чудя защо не мога да намеря мъгребската, обичах да чета там от време на време  Thinking на знаех, че са я затворили, ама вие сте добре дошли тук момичета  Peace

Олд спортии, как си?  Hug Отдавна не си се включвала  Heart Eyes Малко остана  Peace

Хайде лек ден на всички   bouquet

# 430
Добро утро,девойки!
Не можах да сервирам по-рано,че Иването мрънка от както се е събудила и бяхме плътно залепени.
Любси какъв е тоя черен хумор,не помня от кога не съм спала до 9  Tired Стискам палци за резултатите. Peace
Артемисче аз като твоя колежка блондинка разбрах същото,само не ми стана много ясно като има постоянно как точно се процедира ако искате да пътувате.Ти все още ли искаш да влизате в БГ?Аз реших,че директно ще ходите някъде да търсите работа,щото нали го обсъдихме като по-добрият вариант.. newsm78
Ей го и кафето с малък бонус за закъснението Rolling Eyes

Усмихнат ден на всички! Hug

# 431
Добро утро и от мен. Нали си спомянте, че нямам какво да кажа. Реших да кажа две неща: еднотохубаво, другото не. Така тече моят живот.

Но първо да закуся с виртуалната закуска.  Mr. Green

На борещите се за визи - успех.  bouquet

Любс, успех в писанието, предполагам е интересно, макар всички да знаем каква е истината за Македония друго си е написано с доказатаелства. Явно професорът ти наистина е любознателен човек, щом погледът му се е фокусирал и до такава налка точка в картата на света.

И да преминем към политиката накратко (модераторите, извинете, знам, че няма да се развие дискусия по ред причини):

В Сирия режимът изтрещя до такава степен, че вече изпозлва балистични ракети срещу градовете. Разбира се, министрите твърдят, че не обстрелват бунтовниците с такива ракети и са прави, защото жертвите им са предимно деца и жени. Интернет е пълен с ужасните кланета и дори моментите, в които изстрелват ракетите.

Водихме спор преди за ролята на Хизбулла, някой ме убеждаваше, че нямало нейни бойци и че те били добрите. Накратко: самата партия призна, че нейни бойци са убити в Сирия. А бившият й лидер Шейх Тфаили снощи каза, че ролята на Хизбулла в Сирия е да убива и тероризира хората в Сирия и че тези (от Хизбулла, които убиват хората) ще горят в ада, а не са мъченици. Също за пореден път казвам, че видни шиити отново призоваха партията да не се намесва.

Такива неща по нашите ширини и ми става смешно когато ми се обяснява как бунтовниците били въоръжени. Ами как да бъде друго яче, то щеше да е най-лесно за Асад всички сирийци да налягат по земята и да минат да ги изколят, нали? Само дето и до днес бунтовниците не могат да защитят населението от ракетни атаки и въдушни удари. Такава е битката, адски непропорционална.

А хубата част е тази -

Арабски дизйанери обличат звездите на Оскар за поредна година.

За който не го е видял във ФБ - има галерия с няколко снимки на роклите на Зита Джоунс, Джоли, Лопез и т.н.

Поздрави на всички и извинете, скоро няма пак да ви бомбардирам.  Naughty

П.С. Много хубав подпис с Кари Брадшоу. Wink

Айа,  Hug Hug

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 09:57 от amal

# 432
 Здравейте момичета  с извинения че нахлувам така след като не съм писала дълго в темата ви , но ме провокира питането :
Здравейте!
Пиша в този форум, защото мисля, че тук може да намеря отговор на въпросите ми. Накратко, харесвам един мъж от Алжир, искаме да се оженим, но той е бежанец тук, в България. Някой знае ли каква е процедурата, какви документи са необходими, тук ли ще е по добре да се оженим или в Алжир. Ще може ли после той да живее тук без проблеми и да пътуваме в Европа.
Питам, защото не съм много наясно, а не ми се иска да се оженим и после да сме разделени.
Аз съвсем лаишки искам да попитам как така гражданин на демократична република има статут на бежанец   Thinking?

# 433
Здравейте момичета  с извинения че нахлувам така след като не съм писала дълго в темата ви , но ме провокира питането :
Здравейте!
Аз съвсем лаишки искам да попитам как така гражданин на демократична република има статут на бежанец   Thinking?

Belbey, исках да попитам същото, ама го скипнах  Peace

По вероятно е от доста време в Бг и е без документи  Rolling Eyes не че се интересувам живо  Whistling Naughty но това за съжаление са повечето случаи  Peace

Амалке, и да се появяваш по-често  Hug благодаря за пожеланията   bouquet

# 434
  ♥ Lubs ♥ , да и аз ама никак не се интересувам  Wink конкретния случай , но понякога да разпространяват фалшиво инфо никак не е хубаво  Peace.
  Все едно е аз да пиша че съм бежанка в Алжир, хаха на какво основание съм бежанка от нашата демократична република България в Демократична Република Алжир .
 Ако съответния господин е бежанец още от време на тероризма в Алжир / преди 15 години/ той е щял да има всички документи за постоянно преибиваване където и да било по света   Naughty, защото нашата мила България не им е особено по сърце на Алжирците.
  И да споделя в последно време зачестява една тенденция за многобройни алжирски юнаци залюбили се с бг моми- къде успешни къде не успешни/ стигащи и не до брак  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт