Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 324
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • по пътеката
4естита баба марта! нали сте сложили вси4ко, аз направо се настанявам на миндера! слагайте пове4е възглавници, 4е да си кротна гърба! ина4е сладката приказка няма да върви! Laughing
4арли, може  би му е трудна адаптацията, макар,4е 4 г не е малко време! ако си има своя среда от египтяни, може би е по-лесно!
докато е пресен слу4аят с боба ми! купих си аз набъбнал боб  от пазара, пратих момата да ми набере прясна мента и се емнах да го правя,сложих го , сложих и супата за останалите и се отплеснах с друга работа навън! брех няма да м и замири6е на бобец, пусто! отивам да видя 6то се 4ини и се  опулих, газта м и свър6ила, нъцки бобец за днес! организирам мъжете, никой не си премести "програмата" да ми донесе газ! та боб пак в ме4тите! търпение му е майката с арабите, слага6 по няколко кила в джобовете и си трае6, 4ака6 си и си пописва6 в форумите!
амал, сега 6те про4ета! 4е туй ми е свободното време за едно кафе!
айдееееееее, така  все 6те ги хваля арабите ,газ ми донесоха, боб 6те се яде поне за ве4еря! няма да сме капо! (  Mr. Greenако знаете колко време го писах този пост, на прибежки! ето пускам и мартенско кафенце)

# 481
Честита баба Марта на всички!
Да сте здрави, румени и засмени!

Аз тази година напълно забравих за Баба Марта и излязох от вкъщи без мартеница.  Blush

При нас обаче няма никакви индикации, че скоро ще идва пролетта – времето е ужасно студено и мрачно.
Така че може да си представите с какво нетърпение чакаме да идем на топличко и слънчевко в Йордания.  Praynig

Ясминке, след три седмици трябва вече да сме на тамошна земя. Аз мислех да ида на фризьор и козметик преди това, че да не разочаровам свекървата отново. (Миналия път беше коментирала пред хабибито, че косата ми не е хубава  Rolling Eyes ooooh!)
Обаче се оказа, че и фризьорът, при когото ходя, и козметичката, имат свободни часове чак средата на април. Така че и този път няма да мога да впечатля жената. Освен ако не споделите бързи и лесни трикове за разкрасяване в домашни условия за нетърпеливи начинаещи. 
Общо взето забелязвах, че в Аман доста се държи на външния вид. Момичетата, които не носят хиджаб бяха задължително буквално с един тон грим дори и през деня, както и задължително с изправени коси, кичури, изрусени или с разни други специални ефекти по косите. Останах с впечатлението, че или си покриваш косата, или я превърхсташ в моден аксесоар.

Чарли, може би ако ходите по-често на гости в Египет, твоят мъж ще се справя по-лесно с носталгията. Поне при мен това помага. Другото е това, което keraounba е предложила - да общува с египтяни, да си ходите взаимно на гости, похапвате египетски манджи...

Любс, внимавай какво пишеш за шефа и работата. Колко му е приятелката да чете тук. 

Боби..упс..Бибито  Whistling, много са сладурски ботушките, слагай ги без да се замишляш. Heart Eyes
Аз да ви се оплача, че в момента почти никакви обувки и ботуши не мога да нося. Имам отстрани на стъпалото нещо, което май в България наричат мъртва кост. По този повод в понеделеник имам час при лекар, но от това, което прочетох в гугъл изглежда, че се маха само с операция.  Sad

Олди, виждам, че вече си почти на финалната права, но все пак да честитя за лентичката!   bouquet Hug

Амал, и аз сега ще прочета статията.
А междудругото и моят племенник, както и цялата му група в детската градина имаха шарка миналия месец. Изглежда има такава вълна в софийските градини.

keraounbа, и довечера да не забравиш да сервираш боба с ориз. Иначе не се брои.  Laughing

За историите да допълня, че имаше едно време и интернет страница, в която бяхме събрали линкове към историите на момичетата. Но след известно време повечето помолиха да махнем тези линкове, защото информацията е прекалено лична, за да бъде толкова лесно достъпна.
Иначе освен на Любс, аз не съм прочела и историята на Шарена гаргаWhistling

Аз също нямам нищо против да избършим праха от албума със снимките и пак да му дадем живот. Още е аткивен, сега го отворих, в него има снимки на десетина потребителки, но просто не са актуализирани от дооста време.

# 482

Честита баба марта на всички! Hug
Здраве щастие и късмет през цялата година!  bouquet

Ей пийвам си от всички кафенца!Много закъснях днес,нали нета ми е с карта и хоп днеска свърши и то и затова се туткаше така вчера. ooooh!
А пък аз горката нямам ни една мартеничка Cry,но имам някакви конци ще си спретна нещо символично,че на такива празници и мен ме гони носталгията.
Ама съм си и голям заплес ,още снощи можех да честитя баба марта,ама се унесох пак в четене..

4арли96 Желая ви дълаг и щастлив семеен живот!Със сигорност ,ще имате приключения ,ама така е с нашите половинки,никога не е скучно!Да ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва!

Олд Спорт Добре завърнала се!И приятно четене!Със сигорност ще се развеселиш!Забавата е голяма и бобец хапваме на поразия!И ориз не ни липсва за притурка!

Гарга шарена Мерси за оточненията!Така е кашата е пълна,а в моята глава няма да казвам какво е от толкова четене и ровене!

Ей пийвам си от всички кафенца!Много закъснях днес,нали нета ми е с карта и хоп днеска свърши и то и затова се туткаше така вчера.
А пък аз горката нямам ни една мартеничка,но имам някакви конци ще си спретна нещо символично,че на такива празници и мен ме гони носталгията.
Ама съм си и голям заплес ,още снощи можех да честитя баба марта,ама се унесох пак в четене..

4арли96 Желая ви дълаг и щастлив семеен живот!Със сигорност ,ще имате приключения ,ама така е с нашите половинки,никога не е скучно!Да ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва!

Олд Спорт Добре завърнала се!И приятно четене!Със сигорност ще се развеселиш!Забавата е голяма и бобец хапваме на поразия!И ориз не ни липсва за притурка!

Гарга шарена Мерси за оточненията!Така е кашата е пълна,а в моята глава няма да казвам какво е от толкова четене и ровене!

кераоунба  Твоята историйка за бобеца направо ми напомни приказката: "Работна Мецана

Станала рано зарана
 нашата Меца-мецана.
 Съчки в гората събрала,
 огън висок си наклала,
 та да направи чорбица
 Меца на своите дечица........

Лек и хубав ден момичета!

# 483
Арте не си само ти без мартеничка Rolling Eyes мойте в лудницата преди тръгване съм ги забравила,нищо че по принцип обикалям цялата къща по 10 пъти да видя дали не съм забравила нещо.Сега режа една стара бяла фланелка на мъжо,имам и червена панделка изостанала от някой празник та ще бъде спасена Баба ви Марта.Мисля да плесна и някое мънисто или пайетка да не е без хич. Mr. Green
Марси(така по ме кефи Peace ) там боба с мента ли го правят?Пък като нещът да донесат газ голям праз,непланувана почивка на нашто миндерче,има туй онуй ма боба май го изядоха вече Mr. GreenНа мен като ми свърши тука газта и бягам с тенджерите в комшийката да довършвам ама така много си удължавам кулинарния процес щото и кафе трябва да се пие+блаблабла.Имаме си и натуур (не знам на български как е точно) тоя дето обслужва семействата в блока та и него карам ако има ток че иначе ми е жал да го карам да се качва 4 етажа с газта.
Айа много си си добре бе чадо Heart Eyes Не се опитвай да се вкарваш в техните рамки ако не ти е присъщо,в крайна сметка половинката си те обича такава каквато си,ако е искал наклепана конта дето седи само в салоните щеше да си вземе от там.И мен тук ме гледаха странно в началото щото аз освен спирала и гланц друго не признавам ама после ми свикнаха и даже станах любима компания за излизане щото щракаш с пръсти и аз съм готова. bowuu Айочка и Ясмина има подобен проблем и мнооого трудо и намирам обувки(само в Clarкs влиза) При нея е различно де ама като я водихме на ортопед каза че ако не се махне до 14 годишна възраст тогава може да мислим за операция,та и аз мисля че само тва е начина ама да видим..Ботушките ще ги обуя ако ми разрешат или трябва да предложа изгодна трампа Laughing
За Любса..хммм..много лесно ще се реши проблема вместо да се търси в темите има и друг начин Wink Mr. Green
Гаргата мисля че ще си каже без бой.
Амалче четох материала,много добре е написан(имаш 2-3 грешки сигурно от бързане Peace ),изключително ми беше интересно да се информирам и сега разбрах че е имало папа с ливански произход.На лични не съм ти писала щото ме беше срам,иначе любопитството ми е призвание Embarassed
Дано бързо минете през варицелния период и дано не остават белези  bouquet
Айде стига съм писала  lovekiss

# 484
Минах по диагонала, но все пак...
Ясмин, Айа, мерси - наистина малко остана, после минаваме на друго ниво  Laughing
Благодаря и на другите, които ме посрещнаха радушно - фенките на боба  Laughing

Мъртва кост отстрани на дясното стъпало и аз имам от доста време, изобщо вече не ми прави впечатление. Не ми е и мнавало през ума да я оперирам, защото знам, че можело пак да се появи... Confused

Щях още да пиша, но ставам зарад дребното..може би малко по-късно...Гледам, че въпросната тема за представяне даже аз съм я пускала, с радост видях, че едно от момичетата, които дълго се бореха за бебче, е успяло. Да им е честито! (За Страхотна ми е думата)

# 485
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Ей ме пак, ще взема да съм по-редовна,ама пък нищо интересно при .

Чарли96, много щастие ви желая и аз,и  много дечица!

Амалче, аз съм много любопитна.Искам на лични онова нещото.

Моите деца и трите караха шарката почти едновременно.Малката нямаше и годинка и даже не я усети.Ама каката тъкмо влизаше в пубертета,изкара я най- тежко.Беше голяма трагедия всяка една пъпка по лицето- да не вземе да остане грозна  Simple Smile
Аз си спомням,че майка ми мажеше пъпките със захар,разтворена във вода.Така не сърбели и завяхвали по-бързо. А педиатърката ни каза,че може да се мажат и със сода във вода, но не съм го пробвала това.

Хайде стига за сега, лека нощ!

Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 486
Алверке, мисля, че трябва да ни навестяваш по-често, с тези темпове ще изпишем темата бързо, а ти си най-добра ( никой да не обижда  Hug ) по оформлението, пък и виж как ни върви приказката тук  Heart Eyes

Аз сложих бобеца на котлона. Марси, с ток съм, няма шанс да не се наготви  Mr. Green след това и задължително оризче ще има  Crazy Кюфтетата за друг път ги оставих  Laughing

Тук ще съм днес и ако отговарям на всеки пост, то е щото съм на компа и пиша за стратегията на някаква си индийска компания за бои  Thinking

Хайде до скоро!  Heart Eyes

# 487
 Благодаря ви на всички за пожеланията. Напоследък много ни се събра,той  остана без работа, правихме опити за бизнес , неуспешен разбира се, сега сме горе долу добре, работи в една арабска фирма.
keraounba не мисля, че му липсват контакти с египтяни, или араби, просто се държи дистанцирано с българите , няма им много доверие, мен не ме интересува това, но го проявява и към моето семейство. Относно ходенето в Египет, миналата година много искаше, но детето беше много малко и аз не се съгласих, за тази ще видим, то нали всички знаем колк са вайни, иска да събере много пари, там да покайе колко е добре. Confused
Artemis_101 приключенив си имаме нн стоп, само детето да е добре, а те ще си вървят с нас, още повече, че май се явяваме 2 остри камъка.
alvera мерси за поженалията за дечица, но за сега едно ни стига, аз искам три, но като гледам как е да гледаш едно, много се съмнявам, че ще искам, а и не се чувствам много много сигурна в живота като цяло.
Бибито, не е само ливански синдром, той е навсякъде, да се правим колко сме велики, нищо ново под слънцето.
Хубав ден.  bouquet

# 488

Добро утро момичета! Hug
Бързам да ви поднеса едно пролетно кафенце ,да се събудите и да пишете пишете Grinning,а аз ще се включа малко по-късно пак!Сега отивам да поизчистя къщата ooooh! и после сядам да ви прочета подробно,че и вчера беше набързо.
Хубав ден изпълнен с много усмивки и любов! Hug

# 489
Добро утро и от мен  Heart Eyes

Бибито, аз и не мисля да се вкарвам в чужди рамки, просто отбелязвам с лека ирония.  Simple Smile

Олд Спорт,
при мен мъртвата кост се появи преди около две седмици и може би за това я усещам много явно при носенето на обувки. Само с маратонки се чувствам комфортно. Предполагам с времето и аз ще свикна с нея, но не виждам как ще нося обувки, които са тесни отпред. Много ме е яд!  Sad

----------------

И една загадка от мен, за да не  ви оставя да мързелувате в съботния ден:
Знаете ли защо неизвестното в математиката, а и не само там, се отбелязва с Х?

Отговорът се крие в ей това видео:

# 490
Когато живееш по-продължително време сред определени хора, няма начин да не забележиш определени тенденции в поведението и народопсихологията им. Ливанците са известни като веселяците на Близкия Изток - хора с много силен дух. Сирийците, пък са много, много земни. Пестеливи - пълна противоположност на ливанците с широките пръсти.  Simple Smile Персийците отдават голямо значение на културата и четат книги, за разлика от арабите.
Българите - какви ли са пък българите ..... Чужденците казват за нас, че сме били намръщени. Аз не съм го забелязвала, но им вярвам. Обикновено отстрани нещата се забелязват много по-ясно.  Wink
Иначе ако решим просто да си чешем езиците, винаги можем да кажем, че сме много широкоскроени и никога не слагаме хората в рамки.  Whistling

Ето как работят магазините в Париж и Солун. Тук магазините са отворени по 364/365 дни в годината. Пак, въпрос на манталитет, а не само на икономика.

Ето и малко арабско кино - "Америка". Една човешка история, разказана с доста тънко чувство за хумор и самоирония. Много ни хареса. Филмът е със субтитри на английски.  Peace

# 491
Ето ме пак тук! Hug
Да си кажа вчера неможах да си направя мартеничка Sad,днес ще се постарая,но си изкарах хубаво,нали се падна почивен ден тук ,събрахме се добра компания и излязохме да хапнем навън,после с любимия седяхме заедно до късно вечерта Heart Eyes(не както обикновенно той да заспи преди мен)и си изкарах добре и ми премина носталгията Laughing.
Чарли да ти кажа,това си е типично за тях да искат да си отидат в страната с горно вдигната глава и пари ,казвам го защото минахме лично през това ние и други познати момчета,но като се стигна дъното (в гърция,нямаше работа за никой)всички се пребрахме,без един лев и никого не са върнали те в страната им така жадуват да си ги видят и напълно са наясно ,че богати навън не са станали.Недавам някакви съвети,просто ти споделям ,за да знаеш ,че ни си сама! Peace
Олд Спорт Много се зарадвах за такава новина ,че след дълга борба са успели(Страхотна) да имат свое детенце!Да са живи и здрави и много да ги радва малката им рожба!  bouquet
Надявам се да имаме късмета и ние скоро да се похвалим с такава новина!Много ми е мъчно ,че не се получава..... Sad
Любс приятно писане!Сигорна съм ,че ще я разнищиш индийската стратегия! Peace
Бибииии,къде си ?Кафеце няма ли да си пийнеш днес? Heart Eyes
За ботушките ,съм сигорна ,че само с добра трапма ,ще ги получиш...
 Mr. Green
Аиде пак чао от мен,довечера може пак да ви подосаждам! Joy

# 492
Хайде и аз след Артемистката и Гарга...

Чух кафе и аз пристигам  newsm03

Гарги, освен намръщени и май нервни и нетърпеливи ни наричат  smile3506

Арте, пиша, пиша ама до никъде не стигнах днес, не мога да си събера акала днес и да напиша два реда....   smile3516 За всичко друго си мисля само за индийските бои не мога  Mr. Green

# 493
Гарга, ами двата линка потвърждават точно, какво бях написала и преди - големите магазини и молове работят без прекъсване по обяд, изключение са малки местни магазинчета в топлите страни, които още спазват традициите си и имат обедни почивки за обяд и сиеста.
Не се работи неделите и на празници.
Едно време и в България магазините имаха обедна почивка, но това се промени.
Ако искаш да продължиш дискусията, може да минем на лични, че да не досаждаме на останалите в темата.

Иначе Амрика е наистина готино филмче, препоръчвам го и аз!

# 494
Да, наистина стана много досадно : "With local exceptions, the majority of shops are shut on Monday and also Sunday opening is uncommon in France..." и "However, the city centre and local shops still operate, unofficially, according to the older, more humane, timetable that most people are still accustomed to. Hence, many shops are closed on Monday, Wednesday and Saturday after 15:00..."  Sunglasses

Това в арабските държави не съм чувала да съществува. Rolling Eyes Ако греша, някой с повече наблюдения, моля да ме поправи. Моловете не съм ги коментирала. Там си важат други правила.
Наистина спирам по темата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт