Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 323
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Що на лични  Rolling Eyes пишете си тук, всичко ново е интересно  Flutter на който не му харесва, да прескача поста  Peace нали сме тук да си говорим за всичко  Hug

# 496
Проходихмеее!! Mr. Green То не е много за радост де че ей сега вече ще ми разкатае фамилията..Чета ви само сега,че трябва да приготвя обяда освен че трябва да пазя Ивана от близки срещи с ръбовете вкъщи.После ще се включа и ще си допия кафето Арте.И да пишете си тук сигурно ще се включат и други на мен хич ми не е досадно Peace
 Hug

# 497
Бибииии, честити първи стъпки. Много да сте здрави!!  newsm44 newsm68 newsm44

# 498
Ей даже довечерта неизтърпях,на ме пак! Laughing
Бибииии браво на малката принцеса Hug!Супер новина,само да оставя мама да ни пише,да не тича много много,че къде да я търсим после наща мирудийка! Joy
Любс я си признай какво ти се върти в главицата а,че не си наиндиска вълна? Mr. Green
А пък да се включа малко в темата за рабтното време на магазините,мога да кажа само че с работното време каквто е в Гърция изобщо неулеснава хората които работят и имат само pо4ивен ден неделя,а точно тогава всичко е затворено,всяко мое излизане по магазините беше натагадъг за да сваря за работа Crossing Arms.И да спомена че почети 8 години неможах да запомня това работно време,толкова е разокъсано, кошмар. ooooh!
понденик-сряда-събота 09:00-15:30

вторник-четвъртък-петък 09:00-14:30 και 17:30-21:00

И като включим редовните стачки става рабтно време от време на време! Joy

# 499
Май и аз ще замествам днес Бибито в ролята на "форумна мерудия".  Mr. Green

Честити и' проходили крачета на Ивана ! Само по широки и светли пътища да я водят !!!

Артемис, още вчера ми се прищя да ти изпратя малко мартенички, но после се замислих, че надали има пощенски услуги оттук за към вашия край ...  Confused
 fingerscrossed за другото ти притеснение ... ще стане, само опитай да не го мислиш толкова.  Hug

Любе, да, "нетърпеливи" ... това като противоположност на "мудни", сигурно ...  newsm78 Mr. Green

# 500
Завръщам се да си защитя титлата Mr. Green
Благодаря за пожеланията Heart Eyes
Любси с 'нервни' може ли да имат предвид груби..или греша.Като дойдох тук в началото си казвах всичко дето мисля директно.Мъжът ми направи забележка няколко пъти и ща не ща взех да си премълчавам щото пък да лъжа хич не ме бива.Та искам да кажа че тук си се лъжат и си се лигавят за да запазят добри отношения,а и за да изградят имидж също.На мен ми е много анти да точа лукуми в стил сапунка,но се напъвам заради половинката. ooooh!
Артемисче мерси за кафето може да съм закъсняла ама дето викат по-добре късно отколкото никога.Арте ако приемаш съвети относно бебешкия въпрос..можеш да започнеш с нещо много лесно и неинвазивно-сутрин преди да станеш от леглото си мери базалната температура,без да се вманиачаваш обаче че като имаш овулация и непременно трябва да забременееш.Да не се разпъвам на тая тема тука. Има много материал за базалната,в бг маммата сигурно също е пълно,информирай се и ако имаш въпроси на лични Peace
Айче и ирония да има не моиш ма убеди че не се стараеш да се харесаш на свекито,друг е въпроса че за никоя майка не съществува идеалната снаха пък в нашите ситуации ептен сме я втасали щот не сме от тяхното тесто.С времето съм сигурна,че ще те оцени подобаващо и няма да ти търси кусури дето ги няма. Crossing Arms Grinning
В дискусията няма да се влкючвам щото съм некомпетентна,мога да се изкажа за арабските държави само.Иначе ми е любопитно,не знаех досега че по Европата работят така лежерно.
Отивам сега да гледам клипчето на Айа за 'х'-а и филмчето на Гаргата преди да се е събудило Иването.
 Heart Eyes Mr. Green

# 501
Не знам как ни виждат чужденците, но аз лично намирам българите за нетолерантни. Естествено, с уговорката, че това са генерализации, на които по принцип не съм фен.
Иначе според мoите наблюдения най-забавните араби са египтяните. Много приказливи и винаги entertaining.

Бибито, това с точенето на локуми го има и в Йордания, а аз никакъв талант нямам в този тип лъжене, или казвам това, което мисля, или премълчавам. Дано не ми се налага да се променям.
Честито прохождане на Ивана!  Hug

-------------
Щом ви е интересно въпросът с работното време на европейските магазини, тук ще пиша, въпреки че на мен самата вече ми е досадно.   Whistling
Любс, ненормална е тая работа с моловете.  Shocked Би било нормално, ако хората работят по нощите, да почиват на следващия ден.  Rolling Eyes Еееееех, а в добрата стара Европа ги понамързява да си отварят магазините и по 5 дена в седмицата straight.  Laughing
Всъщност дискусията почна след този пост, в който ставаше дума точно за мола на Любс. Аз смятам, че твърдението, че в Европа ги мързи да си отварят магазините пет дни един след друг е невярно. Особено в контекста за моловете в Дубай, хич не ми и хрумва, че става дума за магазинче на ЕТ в Гърция.

Иначе аз нито във Франция, нито в Гърция, нито в която и да е друга европейска страна съм попадала на затворен магазин в работно време, предполагам съм имала късмет. А гугъл намира и тази информация за Ф:

Скрит текст:
Mondays in France
Particularly in small provincial towns, many shops are closed on Monday morning - so don't plan a big shopping trip on a Monday morning if you are on holiday in rural France.However supermarkets tend to be open as normal on Mondays, even in small towns.

Shop opening times:
The classic French shopping week comprises six days, Monday to Saturday, with shops generally open from 9 a.m. to Midday, and 2 p.m. to 7 p.m. In towns and villages, it is still the rule that shops close at lunchtime.
     However, things are changing, and the traditional two-hour break from 12 till 2 is under threat from all sides. In town centre shopping areas, most large shops such as department stores now operate what is called "la journée continue", and do not close at midday. Depending on the town or district, other smaller shops are following them...

Shop in Paris
Generally 09:00 - 19:00 (Mon to Sat)
Most shops are closed on Sundays, and several on Mondays! Several shops close in August.

Some smaller shops may close over lunchtime between midday and 2pm, or all day on Monday. Sundays and public holidays are the usual closing days, although there are some exceptions... During the week, the department stores all have one late-night opening day, known as a “nocturne” until 9pm.

Supermarkets are open at different times depending on the neighbourhood, every day except Sunday, until 8, 9 or 10pm.

Общо взето в гугъл всякакви статии се намират. Хубаво е само да цитираме коректно, без да изпускаме изречението преди цитат, започващ с However  Wink

Та ако не беше изпуснала изречението преди цитата, разлика между двете изречения аз почти не виждам:
големите магазини и молове работят без прекъсване по обяд, изключение са малки местни магазинчета в топлите страни, които още спазват традициите си и имат обедни почивки за обяд и сиеста.

Officially, shops are open Monday to Friday 09:00-21:00 and Saturday 09:00-20:00.
"However, the city centre and local shops still operate, unofficially, according to the older, more humane, timetable that most people are still accustomed to. Hence, many shops are closed on Monday, Wednesday and Saturday after 15:00..."  Sunglasses

Моето заключение е същото както преди няколко дни:
Гарга, много е вероятно дребни търговци в топлите страни да затварят магазинчетата си по обяд, време за сиеста е все пак това Laughing. Но не бих казала, че е обичайна практика в Европа. Моловете и големите магазини биха били на загуба, ако затварят за по 2-3 часа по средата на работния ден.

Но може и да греша и да се окаже, че европейците са доста по-лежерни и мързеливи от работните араби и аз пазарувам в друга Европа сутрин, обед или вечер, шест дни в седмицата.   Laughing
Или просто това е поредният пример с правенето на генерализации - видели сме нещо в една страна и правим извод, че е така в целия континент.
--------------------

И една забавна картинка по темата за гъвкавото работно време:

# 502
Брей голяма дскусия се заформи покрай това работно време  Crazy Според мен нещата в последните години доста се промениха и в Европа магазините си работят та пушек се вдига. За Гърция - нормалните магазини си работят, дребните затварят по обед, после работят вечер до никое време (говоря най-вече за курортните места). Там. където ние си прекарваме част от времето, не съм се натъквала на по-голям магазин с работното време, цитирано по-горе (едни дни така, други дни - иначе). Друг е въпросът, че разните "бизнеси" изобщо не можеш да ги хванеш кога работят - ефективността им е под всякаква критика, което обяснява в голяма степен защо икономиката в тази страна е толкова зле...според мен даже е чудо, че изобщо съществува  ooooh!
В Париж миналия май голяма част от магазините си работеха и в събота и неделя, поне в центъра и наоколо.
За Англия да не говорим - има известни законови изисквания, но като цяло през уикенда си пазаруваш на воля.
Хайде няма да продължавам разбора страна по страна, да не стана досадна. Мисълта ми е, че времената са такива, че не можеш да си позволиш да затваряш нито рано, нито за дълго, ако искаш да оцелееш.
Любс, и на мен ми стана странно, че след нощна смяна ги искате хората пак на работа...това на никой не би му понесло. Иначе арабите, както знаем, не са от рано лягащите, та не виждам чак такъв проблем да бачкат и нощем, ако естеството на работата го изисква. Колегите ми в Египет поне си караха нощните смени като всеки друг.

Айа, и с мъртва кост се живее  Laughing Има и подходящи тесни обувки, но отстрани трябва да са отворени  Laughing Аз не съм най-добрият съветник по отношение на елегантните обувки - предпочитам удобните (а и имам и плоскостъпие  Crazy), но ще свикнеш  Peace

Да се изкажа и аз по бебешката тема - наистина да си спокоен помага много, също и да си мериш базалната Т, обаче ако нещата не се получават след максимум едногодишни опити, най-добре е да се потърси специалист и да се направят съответните изследвания. Често всичко е наред, но за съжаление не винаги. Слава Богу, в днешно време голяма част от проблемите са решими, стига да се знае за тях и да се действа навреме. Пожелавам на всички, желаещи бебе, съвсем скоро да се похвалят с лентичка  Peace

И от мен честити ходещи крачета на Ивана! Да я водят само в правилната посока!  bouquet

# 503
Айа, ключовата думичка от моя пост, който си си направила труда да цитираш, е точно "straight". По спомени на явно изкуфяващата ми кратуна, денят от работната седмица, в който съм се впечатлила нееднократно от затворени магазини, е някъде по средата на седмицата. След вчерашната ми проверка в Гугъл, обаче, се оказа, че това е точно понеделник. Т.е., да, така се събират 5-5 1/2-6 работни дена straight, така че неволно съм сгрешила (изключая уникалния гръцки модел).  Laughing

Ами, честно казано, впечатлявали са ме затворените магазини в работен ден от седмицата (или 1/2 от него - Рим, Амстердам), сигурно защото тук и в Бг това го няма. И да не са били всички магазини затворени, а примерно 2/3 от тях, това се усеща. Имала съм шанса доста да пътувам, така че общите ми впечатления не са въобще въз основа на 1 пътуване до 1 страна. Споделих лични впечатления (а не прочетено в Гугъл !) - само от най-пресните, отпреди няколко години - т.е. самото начало на кризата. Но пък, вярно, по молове не съм обикаляла никога и Европата, която аз съм видяла наистина беше по-различна от твоята Европа, така че сарказмът е излишен.
А и Олд спорт е много права. Нещата последните години много се промениха навсякъде. Та явно вече и "добрата стара Европа" не е това, което беше някога и това, което съм видяла аз, също вече не е такова. Peace

И ако бях сложила думичката "понамързява" в кавички, дали щеше да усетиш хумора, защото явно емотиконите не вършат работа ??? Истината е, че тук магазините работят всеки Божи ден не защото арабите са по-работливи, а защото пазаруването е главно и почти единствено забавление на хората. А и най-вероятно също защото парите в тукашната ценностна система са на доста по-предна позиция в сравнение с европейската.  Rolling Eyes

# 504
Честит 3-ти Март!
Скрит текст:

# 505

Добро утро момичета! Hug
Кафето е сервирано Wink!

Гарга шарена месрси ,че си ме мислила за мартеничките ,много мило ми стана! Hug
Ами вече имат пощенски услуги ,но все още са доста скъпи и пристигат доста бавно,иначе и майка ми щях да иструктирам да ми прати,ама март месец ще отлети докато моите мартенички пристигнат.Все пак много благодая! Hug
За бебешката тема да чела съм доста ,доста работи научих,графики строях,тестове правих,от тук нататък остана да се поуспокоя и да посетим специалист,но това когато се пребера в БГ.И тук почнах да ходя по лекари ама нещо не ми пасна за такива неща да чакам половинката постоянно да ме води и да ми превежда и да не мога аз директно да си задавам въпросите,както и да е борбата ще е до край!
Лек и хубав ден !  bouquet

# 506
Привет мимичета
Честит 3 ти март!
 Пийвам си кафенцето и ви чета - честно да ви кажа  кой кога работи  не е важно за тези които имат и искат да си изхарчат парите все ще намерят и време и начин  Laughing.
Тук работят когато и както си поискат  Peace
Любс, ще ми се трайно да се преместя по вашите ширини ,но шефа нещоо не отваря път за натам  Cry. Ей го на стой си при Маарсиянка и неще да мърда  Laughing.
 Биби, фен съм на ливанките и на ливанските вежди  Laughing тип каре в основата .Тук даже си имам едно две места дето ги правят и са много  ШИК  Crazy.
 Честити ходещи крачета !!!
Момичета я споделете '' лек''  с/уу белите коси ,че нещо из моята глава има инвазия на бели коси и не знам какви мерки да предприемам- кичури ли , смяна на цвета ли  Rolling Eyes
Амалче, щом си успяла да постигнеш пазенето на тишина докато спиш си върха.При нас такива неща няма- спане само и единствено докато той спи  Grinning
Хайде хубав ден !!!   bouquet
пп. Артемис, благодаря за кафето

# 507
Отскачам на бързо само да отбележа:Айче клипчето е страхотно! Peace Показах го и на половинката и той беше възхитен както се очакваше де,с голямо самодоволство обяви 'Ето,видя ли кой е измислил алгебрата?!' ,все едно някога съм го питала Mr. Green Sunglasses А на Тед сигурно ще гледаме още клипчета,изключително приятен човек.
Гарга Heart Eyes филма не го гледах щото видях,че е дълъг и бая МВ ще ми глътне,мисля че ще го намеря на диск.
Белбей извини ме,но съм доста невежа по въпроса с веждите-какво ще рече каре в основата?Всички покрай мен са с татуирани вежди ама аз понеже нямам намерение не съм се интересувала.За белите коси само ще кажа нещо всеизвестно-на по-светла коса по не си личат.
Арте ти май стана отговорник по кафето Heart Eyes
Любсич липсва,стратегията за боите май не се е получила вчера Crazy
Отивам да видя моя ливанец днеска с широки пръсти ли е или ще купонясваме вкъщи. Rolling Eyes
Спокойна мързелива неделя   bouquet

# 508
Здравейте на всички дами тук и честит 3 март !
Това с алгебрата ми хареса ,ако питате моя мъж и всички арабки с които съм общувала то всичко е измислено от тях ,дори и версия за открадната рецепта за кока кола съм чувала Laughing но и аз не им противореча казвам едно "така ли браво и да върви".
Ще взема и аз да се включа в темата за работното време ,като ви прочетох аз май съм си много зле ,за да е по ясно .рботно време на магазините на улицата от 10 да е подразбира 11 затваряне за молитва обяд и затваряне в. 13 часа за почивка отваряне между17 -18 затваряне за молитва 2 на брои до окончателното затваряне в 22 . Абе 6 часа работа направо си е успех работно време на малките молове много зле същото като горното някои дори отварят направо в 18 часа .работи само супера . Изключение прави само два сити центъра.моя мъж е адски доволен свободното ми време за мотане не съвпада с работното Joy bowuu
Артемис стискам палци всичко да се нареди при теб ,и аз много дълго чаках и после 2 за 2 години успех и ако мога да помогна с нещо насреща съм.  : Hug
Лубс не разбрах домашните  харесаха ли е
За сега весел ден на всички . Че ще има българско парти довечера в някъкъв тузарски хотел а аз сам  много зле с външния вид ще падне бая работа. До скоро.

# 509
Честит празник!   bouquet

Белбей, при мен белите коси започнаха инвазия преди 3-4 години, вече сигурно са стигнали 30 процента. Боядисвам се всеки месец, като си поддържам естествения цвят. Макар че се замислям да мина на няколко тона по-светла боя. Най-вече защото ми се струва, че тъмният цвят започва да изостря чертите на лицете ми и изпъкват първите бръчици.

Бибито, радвам се, че ви е харесало. Всъщност човекът е Тери Мур, а Тед е конференцията(събитието), на което е говорел. По целия свят се превеждат Тед конференции, на които интересни личности в рамките на 10-ина минути говорят по всякакви теми. Дeвизът им е Ideas Worth Spreading.

Татуирани вежди ми звучи направо плашещо.  #Crazy
Но и на мен ми стана любопитно какви са тези вежди с каре.

Artemis, сигурна съм, че борбата ще завърши с успех!  Praynig В темата има не един пример.

Ех, Гарга, сега ще се мерим кой повече е пътувал из Европа ли?   Tired
Снощи изгубих времето си да напиша сравнително дълъг отговор, защото не ми се искаше да заблуждаваш другите четящи, надявам се поне те да се ме разбрали. Става ми ясно, че твоето мнением няма да се промени. Просто има хора, които винаги всичко знаят.  Laughing
Молове и аз не посещавам по време на кратки посещения, всъщост съм била в молове само в двете европейски  страни, в които съм живела повече от осем години. И пак съм имала късмета да не видя затворен магазин в работно време, изглежда попадам все на 33-те процента.

Иначе след лека консултация и припомняне от половинков, да се поправя, и в Германия има магазинче с доста ограничен сортимент, което не работи не просто следобед, ами когато си поиска. Понякога е отвороено по един час сутрин, друг път два часа следобед, много е гъвкав в това отношение собственикът. И идва от Ирак.  Mr. Green 

Общи условия

Активация на акаунт