Набор ' 93 света ще покори! - 4 тема

• 47 780
  • 388
  •   1
Отговори
# 300
Ее,много сте бързи,второкурсниците!
Докторята едва започнаха сесия и,живот и здраве,чак средата на юли приключват.
На първия изпит моята се справи отлично,да видим нататък как ще е.
Ами успехи на тези,които са в сесия и весело лято на завършилите.

Чужбинските майки,как сте?Кога се връщат вашите?

# 301
Моята първокурсничка кара четвърти полусеместър, а в края на юни започва последната /четвърта/ сесия за годината. Дотук всички изпити са взети успешно, няма пропуск  Hug Учебната им година свършва на 19 юли и чак тогава- живот и здраве, ще лети към България на 20 юли. Много се затъжих, много. Независимо от скайп, фейсбук /профил си направих специално заради нея/ и телефона, физически ми липсва много .

Много се радвам на всички успешно представящи се наши студенти - тук в темичката се запознахме, тук заедно с тях изстрадахме дванадесети клас, матури, абитуриентски балове, кандидатстване, изпращане към университетите, първи сполуки и неволи.. Децата ни пораснаха  Heart Eyes Преди десет дни моето момиче стана на двадесет години. Ами че аз се омъжих на двадесет и една  Laughing

Браво на студентите!!! И само успехи и здраве на децата ни!

# 302
Поздравления за всички взети изпити от студентите!
ma cherie, замисли ме, че и аз се омъжих на 21 и няколко месеца Скоро може да почнем и други новини да си разменяме  Laughing
Как е в Холандия с езика? Бързо ли се научава? Дъщеря ми казва, че като ходят дотам се разбират на немски. Но досега са ходили в погранични градчета, така че е нормално.
Разузнавам за след няколко години за синковеца евентуално, че той с неговия мързел не ми се вярва да издеяни с немския...

П.С. Питам за общуването извън университета и евентуално работа, за която само английския вероятно не стига.

# 303
Доколкото знам, холандски не се налага да се ползва. Изключение са случаите, в които студент търси работа като детегледач или в супермаркет да речем. Но за българите това е все още блян - предвид драконовските ограничения, които Холандия е наложила за българи и румънци до 01.01.2014г. Дотогава е чиста проба късмет българче да започне работа / на черно, естествено/
Като се върна за Коледа, дъщеря ми каза няколко фрази на холандски, едната от които означавала "вратите се затварят"  - от градския транспорт.  Laughing Laughing Мисълта ми е, че нямат потребност, поне на този етап да учат холандски. Естествено, към говорещите езика се отнасяли благосклонно, но Холандия и по- специално Хага, където учи дъщеря ми, е толкова пъстро място, че местните са буквално малцинство. Масово в Холандия се ползва английски - говорят и в учрежденията, и лекциите им са на английски, а и всички местни ползват този език без проблеми - възрастни, деца.. абе всички. И така, за общуване извън университета английският е предостатъчен. Градът изобилствал от китайци, чийто английски бил просто потресаващ  Laughing Laughing Laughing

# 304
Момичета,
 децата ви вълнуват ли се от готвената отмяна на забраната са тютюнопушене?
А вие?

Мисля че по-големите , като нашите са най-уязвими.
Моля ви изразете мнението си в анкетата.  

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=723710.new#new

# 305
При нас имаме нова тема. Дъщерята е решила да си сменя специалността - от право на психология. Малко ми е странно, защото до миналия семестър казваше, че й е много интересно. Сега обаче твърди, че повечето лекции са й скучни /с изключение на наказателното право/, т.е. не й харесват гражданското, публичното и т.н., а явно сега имат повече часове по тях.
Опитах се да й обясня, че във всяка една специалност, вкл. и психологията, трябва да мине през куп безинтересни предмети, преди да се насочи към този дял, който й е най-приятен.
И понеже си познавам детето, едва ли ще се откаже от това си решение. Аз отдавна не й налагам мнение, казала съм си моето - че правото е по-перспективно. Но ако наистина отчита като грешка избора на специалност, по-добре отсега да я поправи.
Някой да знае как стои въпросът с това прехвърляне в друга специалност на същия университет - дали губи студентски права в един момент, може ли да остане в същото общежитие?

# 306
Мисля, че не губи студентски права, само трябва да държи приравнителни изпити. Остави детето каквото реши това да прави! Големи са вече и могат сами да приемат отговорности за своя живот и бъдеще!

# 307
Мисля, че не губи студентски права, само трябва да държи приравнителни изпити. Остави детето каквото реши това да прави! Големи са вече и могат сами да приемат отговорности за своя живот и бъдеще!

Естествено, че точно това ще направя. Обикновено си казвам мнението, а те си решават. Дали ми харесва или не, не им се налагам.
Въпросът ми беше по-скоро в практически аспект, защото ако в даден момент за месец-два се окаже без студентски права, вероятно ще трябва да напусне общежитието. А пък с него имаше късмет и е добро.

# 308

Естествено, че точно това ще направя. Обикновено си казвам мнението, а те си решават. Дали ми харесва или не, не им се налагам.
Въпросът ми беше по-скоро в практически аспект, защото ако в даден момент за месец-два се окаже без студентски права, вероятно ще трябва да напусне общежитието. А пък с него имаше късмет и е добро.
Успех с новата специалност!

# 309
  • София
Тъкмо си мислех, че темата ни е хванала паяжини  Grinning

Има ли мами на бригадири в Щатите?

Моят е  hahaha камериерка в Алабама. Близо до океана, в тихо, спокойно местенце. Доволен е от условията. Дано така да е до края  Praynig
Иначе в УНСС годината завършихме горе-долу добре.

# 310
На моя приятелка ,синът и ще заминава в Щатите на бригада, но в Аляска. Много е притеснена!

# 311
Имах колега, чиято дъщеря беше на бригада в Аляска.
Детето беше супер доволно от преживяването Grinning Работила е в някакъв бар/ресторант.
Защо се притесняват?

# 312
Климата е по-суров в Аляска,доста отдалечен щат.
 Ама нали знаеш всяка майка ще намери за какво да се притеснява! Simple Smile

# 313
Точно, че майката ще се притеснява, а детето ще си изкара супер.
На тази възраст това си е приключение. Peace Едва ли ще го интересува колко е студено и къде е Аляска.
Скоро говорих на големия ми син точно за това - че сега му е времето да отиде и ида види колко е красив света!
Не да ми седи само край компютъра.

# 314
Как става записването за тези летни бригади? Има ли възможност да си избира какво да прави на бригадата?

Общи условия

Активация на акаунт