Баба каза така... Тема № 3

• 117 165
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Имам една прясна дюля...мога ли да я ползавам за лек за кашлица и как newsm78

# 691
  • в огледалото на живота
Можеш разбира се,но ти е  нужен  повече плод.
Необходими са  2-3 средно големи дюли, които се нарязват на едри парчета, но без да се белят и почистват от кората/добре измити от мъха/. Заливат се с  литър вода и се оставят да врят/на бавен огън/, докато сместа се изпари наполовина. Добавя се захар на вкус/или мед/ и се пие по една кафена чашка три пъти дневно.

# 692
  • Русе

В сърцевината на дюлята се съдържа пектин, който е полезен и облекчава кашлицата. Изрязвам сърцевината и я слагам да поври с чай, който давам на детето. Има и мнго приятен вкус.

# 693
  • София

В сърцевината на дюлята се съдържа пектин, който е полезен и облекчава кашлицата. Изрязвам сърцевината и я слагам да поври с чай, който давам на детето. Има и мнго приятен вкус.
Аз си замразявам сърцевината на дюлите - за да си имам за цялата зима.

# 694
  • Бургас
Много благодаря на включилите се по моя въпрос   bouquet Hug

# 695
  • София
Съншайн, пада пърхота  Tired Снощи пробвах нистатин с оцет  ooooh!

# 696
Нистатина е антибиотик за гъбички. Ще помогне само ако има гъбична инфекция. Плюс това трябва да се ползва системно за ефект.

Моя приятелка имаше ужасен пърхот. Все се чудех що не си смени шампоана тази жена, че наистина изглеждаше ужасно. После разбрах, че всъщност има проблем. Накрая си купи някакъв шампоан от тия дето се разпространяват с каталог, от сорта на Орифлейм, но биклови продукти. Дори бях забравила, че има проблем та сега като писа се присетих. Ако искаш ще я питам как се казваше фирмата, понеже пак по нейни препоръки сега си поръчах някакви смучещи бонбонки (биклови) за гърло.

# 697
  • София
Нистатина е антибиотик за гъбички. Ще помогне само ако има гъбична инфекция. Плюс това трябва да се ползва системно за ефект.
За кое става на въпрос?
Две мои приятелки правят сироп от бъзак за засилване на имунитета по тази рецепта:http://dreamland-bg.com/index.php?topic=1428.0

# 698
Моя приятелка имаше ужасен пърхот. Все се чудех що не си смени шампоана тази жена, че наистина изглеждаше ужасно. После разбрах, че всъщност има проблем. Накрая си купи някакъв шампоан от тия дето се разпространяват с каталог, от сорта на Орифлейм, но биклови продукти. Дори бях забравила, че има проблем та сега като писа се присетих. Ако искаш ще я питам как се казваше фирмата, понеже пак по нейни препоръки сега си поръчах някакви смучещи бонбонки (биклови) за гърло.
Тианде предполагам - те са билкови по китайски рецепти  Peace

# 699
Нещо друго беше мисля. Родопско чудо поня само от препоръчаниет мазила. Все забравям да питам, пък и сега по обед е неудобно да звъня.

# 700
Аха - Грийн мастер - изобщо не съм доволна от шампоаните им - излезе ми пърхот от тяхен шампоан, а преди това нямах  Naughty
На Тианде са по-скъпи, но много по-хубави.

# 701
  • Пловдив
каква е темата,вие къде отпрашихте  Rolling Eyes Wink

# 702
  • у дома
Момичета помагайте-тая сутрин дъщеря ми се оплака,че я боли гърлото:не е зачервено,но видях налеп,навътре под дъгата.

# 703
  • София
Момичета помагайте-тая сутрин дъщеря ми се оплака,че я боли гърлото:не е зачервено,но видях налеп,навътре под дъгата.
Слагай бързо компрес от извара. Виж в нета точно как се прави, но дава много добър ефект.Лично съм го пробвала и на себе си и на детето.

# 704
  • София близо до Витоша
Дъщеря ми започна да кашля много , сиропчета , топли напитки , какво ли не - не минава.

Излизам до аптеката , споделям на една съседка ,че тя е болна и тя ми казва, ама ти незнаеш ли ?

При кашлица се прави чай от босилек , даде ми жената малко , прибрах се направих и , на следващия ден и нямаше нищо,а кашляше като магаре.

Общи условия

Активация на акаунт