Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за кърмене и грижи за новородено бебе?
Какви са препоръките за грижи след раждане и възстановяване след кърмене?
Какви са препоръките за използване на бебешка количка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за кърмене и грижи за новородено бебе?
Формулировката обсъжда различни аспекти на кърменето и грижите за новородени, като предлага насоки за кърмене, хранене на бебето, грижи за майката и наблюдение на наддаването на бебето. Майките споделят своя опит и съвети относно кърменето, проблеми като повръщане, жълтеница при кърмачета и методи за улесняване на храненето. Предлагат се също насоки за грижи за новородени, включително почистване на устата, грижа за пъпчето и преглед при педиатър. Препоръчително е да се избягва шише през първите 6 седмици, а дохранването трябва да става чрез алтернативни методи като система за дохранване на гърда, с пръст или чаша. Кърменето 'на поискване' помага за контролиране на консумираното количество мляко и предотвратява бъдещи проблеми със затлъстяването. Препоръките за кърмене и хранене на бебето варират, но обикновено майките трябва да кърмят по желание, без да прехранват, като следват сигналите за глад и ситост на бебето. Относно храненето на майката е от съществено значение да се консултират с лекар относно приема на лекарства и хранителни добавки. Препоръките за кърмене на бебета включват често хранене, предлагане на гърда, изцеждане и проследяване наддаването на бебето. Нормално е бебетата да се хранят често, тъй като стомасите им са малки и майчиното мляко се усвоява бързо в сравнение с адаптираното мляко. Наблюдението на наддаването на бебето е важен показател за оценка на адекватността на кърмата. След раждането е важно да се следи здравето на бебето, да се осигури правилно кърмене и да се полагат грижи за кожата на бебето. Препоръчително е да се консултират с педиатър за съвети относно храненето и грижите за кожата на бебето. Освен това е важно да избягват консумацията на определени храни, като риба, мед, цитрусови плодове, ягоди, малини и мъхести плодове и прясно мляко и храни, приготвени с него. За грижи за кожата на бебето е важно да се избягва мокренето и да се използва подходящ крем.
-
Какви са препоръките за грижи след раждане и възстановяване след кърмене?
-
Какви са препоръките за използване на бебешка количка?
-
Как да се справя с проблема, че бебето не се храни добре?
-
Как да се справя с болката и травмирането на зърното при кърмене извън тялото?

от болка.
Направо ви се кефя, как си ги изкарвате навън и си ги кърмите. И аз искаммммм, ама мъжо ходи с колата на работа и аз съм с вързани крака и ръце. А тук пред блока не става да си оперя циците, те хората и без друго ни чуха цирка със свеки, остава и по цици да се мотая 
(чакаме я само да се наспи принцесата
)! Почерпете се виртуално и вие за нейно здраве! 
затова си поръчах тъпата хвалена Медела 
На Борко сякаш му се бели кожата по гънките на крачетата отпред, като е сух изглежда точно като белещата се кожа по стъпалцата да речем, но може и да е обелено от пелената. Това подсечено ли е? И аз не знам как да го третирам, мазах с крем против подсичане, от който останаха бели следи в гънките, които не мога да измия! Банята ни е такъв проблем, че просто не успявам да го накисна достатъчно, че да се размекнат и отмият, направо съм в чудо вече! Започнах да ползвам олио Хип за дупето, добре се отразява сякаш, но тези следи от крем как да разкарам!
Хубав ден мамчета

Какви чайчета давате от копър, на Хип ли и доволни ли сте?
въпреки, че тези, които са останали не пишат май много редовно, ама поне ще известят надявам се