Отговори
# 720
  • София
Биби,
честит ви 1ви имен ден  Hug

Както и на всички останали именници в темичката ни - и малки и големи   bouquet

# 721
Здравейте сладурки  Hug
Блонди, много ме развесели с това : "Камелия като види, че вадя цицата и се ухилва до ушите и после започва да трака с челюсти. Добре, че няма още зъби, иначе няма да си пъхна зърното в такава заплашителна паст" hahaha Joy
В тази връзка, на мен единият ми беше захапал зърното със венците и познай как се  #Crazy от болка.  Mr. Green
Да те питам, има ли ефект от ориза? Мисля да си го сготвя, ама първо да питам, че много не обичам ориз:)))
Ние сме добре. Храним се, ревем си постоянно от гадните колики и това си е. При мен чудото е двойно с тия колики. Като ревнат и двамата и свят ми се вие Crazy Направо ви се кефя, как си ги изкарвате навън и си ги кърмите. И аз искаммммм, ама мъжо ходи с колата на работа и аз съм с вързани крака и ръце. А тук пред блока не става да си оперя циците, те хората и без друго ни чуха цирка със свеки, остава и по цици да се мотая  Embarassed
Иначе успяваме да се кърмим, но не цялостно. Надявам се да го докарам на 50% с двамата. Може и малко да е, ама пак е нещо Heart Eyes
Исках да ви питам, вие всеки ден ли миете косата на бебетата си?
Честито на всички родили и  малко със закъснение на именниците ни от вчера. Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват Hug
 Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 722
  • Обетованата земя
Добро утро!  Hug Следя ви, но не успявам да се включвам редовно. Почти по цял ден сме навън, само следобед се прибираме за 2-3 часа, баткото да се наспи и пак изчезваме.  Mr. Green Днес малката става на един месец Heart Eyes и след малко ще ходим за първата й торта  Flutter (чакаме я само да се наспи принцесата Simple Smile )!   Почерпете се виртуално и вие за нейно здраве!   cook
Честит имен ден на вчерашните именичета!   bouquet Нали знаете, че първият имен ден не се празнува!
Екзо, мием косичката с шампоан през ден.
Аз пък много се смях на репликата на мъжът на Биби, вземете ми тия капки, ще ви дам 30 лв!  hahaha
Хубав и "безколичен" ден, маминки!  Hug

# 723
Екзо, не, не мия косата всяка вечер. Даже като се замисля има дни, в които пропускаме и основното миене, но ако е заспала дълбоко след продължителен рев, предпочитам да не я будя, а я мия на сутринта. Общо взето без да искам карам по немската система....

Весиб, след като преносваш трябва всеки ден тонове, трябва да ти се направи УЗ да се видят плацента и води как са, и тогава доктора да прецени ще предизвикат ли раждане или ще си чакаш да тръгне само.

Соня, Елсън искрено ви съчувствам за положението с по-големите деца. При нас пък е точно обратно - голяма любов, внимание, обгрижване, чак се дразня, защото някой път иска да я държи (а не може добре), а Снежи примерно плаче или пък тъкмо е кротнала нещо. Вчера след като оревахме центъра и аз на ръба на нервна криза и казвам на Димето: Ще има шамари скоро по памперса на Снежка, и Димитрина като ревна - Няма ми биеш сестричката....не ми разбра шегата явно...и бях с две ревящи деца , не с едно Simple Smile После се разхождаме и Димето - Мамо, ама много я обичам тая Снежанчица, искам да я изям цялата. Изобщо аз бях настроена за много драми и ревност, но определено засега нещата мога да кажа, че са доста добре и овладяни, дано и занапред да е така.

За кърменето навън - не мога да го направя, аз съм с огромен бюст, главата на Снежка 3 пъти се нанася на гърдата ми, нямам подходящи дрехи - абе няма да ми е изобщо комфортно да я върша навън тази работа, а и желание нямам поне засега. И в този ред на мисли - кажете някой магазин за сутиени голям размер - може и онлайн, може и в Сф, че положението ми наистина е трагично

Марли - 470гр за 9 дни - това на един и същ кантар ли е? Ние на контролното кърмене вчера сме наддали за 7 дни 160гр. Докторката каза, че е много добре - да продължавам в същия дух.

Вив-мив, честит ти Виктор! Да е здрав, щастлив и много обичан от каките си Simple Smile

Диди24, честита месечинка!

# 724
оф чувствам се ужасна майка  Rolling Eyes много лесно се предадох, просто за мен кърменето не е съвместимо с ритане на крака, рев и крещене както беше снощи, когато се опитах да му дам от тая цица с разраненото зърно  Sad затова си поръчах тъпата хвалена Медела  Mr. Green и ще цедя от тая цица и така - поне да съм щастлива и спокойна, щото мозъка ми се стопи от болка  Crazy пробвах да цедя 3 дни, зърното не мина.. вчера пробвах и със силиконови зърна - той не ще..  Crazy
И аз много се смях с на Камито челюстите  hahaha
Диди, честит ви първи месец   Heart Eyes

# 725
Хайде нещо весело, взаимствано от септемврийките Simple Smile

В понеделник се раждат красивите 
Във Вторник - добрите  и обичливите   
Родените в сряда са немирни деца   
В четвъртък се пръкват смели сърца 
В петък дошлите са щедри и мили 
В събота се раждат все трудолюбиви 
А пък децата в неделя родени, са умни и честни и надарени

Бюти, не се впрягай, всички майки са най-прекрасните на света. С помпа, без помпа, с цица, без цица, с АМ, без АМ - няма да и си остане бебе.

Забравих преди малко да пиша БИБИ, стискам палци да е поредната фалшива тревога за наличен проблем!

Ама колко съм активна - как си личи, че и двете ми деца спят Simple Smile

# 726
Добро утро, момичета,  morning

Екзо, не знам дали има ефект от ориза, едва ли  Simple Smile Ние я къпем през ден, през два и мия косата тогава, т.е. не е всеки ден  Simple Smile

Би би, честит първи имен ден за вчера и всичко да е наред днес, чакаме те да пишеш  Hug

Бюти, щи цапна един  Twisted Evil Разбира се, че си най-добрата майка точно на Анди, та нали затова те е избрал  Heart Eyes Галка чудесно го е казала  Hug

# 727
  • Варна
А как лекувате подсеченото дупе? Имаме неголяма раничка на една от гънките. Мажа с кремчета при всяка смяна на памперсите, но не минава. Редувам кремче Бочко , крема на Нуби, Бипантен и Судокрем, но вече няколко дни си седи все така и няма намерение да зараства.
Аз точно щях да питам на кое точно се вика подсечено Tired На Борко сякаш му се бели кожата по гънките на крачетата отпред, като е сух изглежда точно като белещата се кожа по стъпалцата да речем, но може и да е обелено от пелената. Това подсечено ли е? И аз не знам как да го третирам, мазах с крем против подсичане, от който останаха бели следи в гънките, които не мога да измия! Банята ни е такъв проблем, че просто не успявам да го накисна достатъчно, че да се размекнат и отмият, направо съм в чудо вече! Започнах да ползвам олио Хип за дупето, добре се отразява сякаш, но тези следи от крем как да разкарам!
Освен това искам да питам вие от кога започнахте да използвате шампоани? Ние още се къпем само с вода Rolling Eyes

Бюти,
мисля, че много добре си постъпила, защо да си лоша майка Hug Комфортът и на двама ви е важен.
Моите зърна пък не са разранени вече, но първоначалното засукване все още е съпроводено със силна режеща болка. Явно така ще си бъде Confused

# 728
 Embarassed Embarassed Hug Hug
Галка, много яко това  Heart Eyes
Месечинке, според мен подсечено си е червено баш, а тия белите може да му се лющи кожичката, при нас така имаше от ръкавичките - сигурно му запарваха  Crazy
аз още не ползвам шампоан  Mr. Green

# 729
Здравейте майчета!Аз мноого,много отдавна не съм писала,но пък затова ви четях редовно  Embarassed Общо взето бременността не ми беше от най-общителните периоди,но пък се надявам сега,когато вече съм по-спокойна да се включвам по-често и да споделям с вас радостите и тревогите около майчинството!

Искам да честитя на всички обебили се мами  появата на дечицата им!Да са ви живи и здрави и много да ви радват!    bouquet    bouquet       bouquet  

Нашата шушулка се роди на 10.08. -3200,51см  Heart Eyes  Раждането беше тежко ,но всичко се забравя като си видиш детенцето!Сега сме си вкъщи,кърмим се и се гушкаме  Heart Eyes  малката засега е много спокойна пу-пу дано все така да е  Praynig  

Трябва да ставам,че някой е гладен  Party  Хубав ден мамчета    Hug  

# 730
  • Обетованата земя
Бюти, Галка, благодаря!  Hug
Месечинка, Нормално е кожичката им да се бели в началото и при нас така беше, но мина. Това не е подсечено, подсеченото е зачервено. Судокрема много помага.
Бюти, стига, не си мисли глупости!!! Началото винаги е трудно!  Hug
За ориза на ДБС, при мен имаше ефект, реших да го пробвам, че имах чувството един ден, че ми намаля млякото и на другата сутрин се събудих с лява бомба!  Mr. Green
Нашата госпожица още спи, реши да си почива на празника си. А днес татито ни е в отпуска и вика гледай какво спокойствие.  Crazy Според него тя ми прави подарък, за това че преди месец съм я родила!  Heart Eyes
Пенелопе, да ви е живо и здраво бебенцето!

# 731
  • София
Би-би,честит ти Сашко на патерички  bouquet Да ти е жив и здрав, много послушен и коликите да ви оставят вече HugПпри Сашко имаха ли ефект Колийфа?
Честито и на останалите, които са празнували вчера Hug
Диди24, на вас честита ви месечинка  Hug Как отхвръкнаха малките бебоци  Wink
Бюти, я не се измъчвай, супер майка си, пробвала си всичко, ето сега инвестираш и в помпата, каквото можеш правиш - не се предаваш  Hug И да си направиш най-якия татус Crazy
Месечинке, и нашият се бели, това си е в реда на нещата. Моя по крачетата, ръчичките и гушката, е вече почти свърши де  Simple Smile Иначе подсеченото е много зачервено, то си личи Wink Аз слагам Судокрем превантивно и съм много доволна Peace
Главичката мием през ден.
Блонди, голямо акане е било Shocked И аз като Софи се възмущавам ако има малко по опашката и топчиците, а до лактите не ми се мисли ooooh!
Весиб, Галка ти е казала, трябва да си следиш тоновете всеки ден или през ден, отиди в болницата, където ще раждаш за да те прегледат, може и за разкритие да те проверят. Успех  Hug
Е и нас коликите не ни пропуснаха, от снощи Tired На 10 дни му се появиха на детенце, така ми е жал, днес поръчах на майка ми да ни донесе Колийф. Аз забелязох, че като го кърмя, той в момента се успокоява, но после коликите веднага още повече се засилват и май тогава по-добре да се дава чайче  Thinking Какви чайчета давате от копър, на Хип ли и доволни ли сте?
Пенелопе, честито бебче  bouquetДа ви е жива и здрава Hug
Абе с Муки какво става, дано всичко е наред Praynig
Тайра, и ти къде се губиш, мила, как сте с Емма?

# 732
  • До морето
 Hug Hug Hug

Бюти, недей се отчайва мила! И аз снощи си повтарях това, което ти е казала Блонди- Аз съм най-добрата майка за моето бебе! Сигурно си го казах 100 пъти

И аз още не съм мила с шампоан, ама мисля тази вечер вече да сложа, много време стана!

Месечинке, и ние се белим по гънките. Нашата педиатърка каза, че е нормално, цитирам: И вас да ви сложат 9 месеца във вода, и вие ще се белите после! Белите следи не били фатални и нашата баня е голяма драма, както вече ви казах той реве още като почна да го разкопчавам  и така докато не го облека отново и не го сложа на цицка

Марли, голямо хапване пада при вас, направо ме засрами с моите 350 гр. за 2 седмици  Simple Smile

Би_би, стискам палци всичко да е наред! А вие защо още сега пускате изследвания, и ние още имаме жълтеница, но на 20я ден ни казаха, че ще изчакат да стане месец и ако тогава има, ще пускаме  Confused

# 733
Здравейте и от мен, успявам да ви изчета, но едва днес започнах да се освествам достатъчно, за да пиша за раждането и бебето. Накратко - след първото секцио бях абсолютно решена на нормално (сега не съм толкова убедена Mr. Green) - общо 26 часа контракции основно на 7,8 минути и докато не пуснаха системата 4 см разкритие, после за 1 час с напъните се появи малкия принц, но за съжаление не ми се размина епизиотомията, защото се притесняваха за руптура след секциото. В резултат на тези шевове силно съм разколебана кое възстановяване е по-бързо - след секциото поне можех да сядам на д.то. На всичко отгоре на изписването или там някъде съм скъсала 3 шева, та болката беше направо нечовешка последната седмица  #Crazy
Иначе бебчо е добре - днес го изтеглихме и наддава - само на кърма сме - но след първата драма с каката изхвърлих часовници, помпи и всякакви други неща - карам го на инстинкти. В тази връзка с каката давахме добавката с лъжичка 3 месеца, за да не откаже гърдата - за мамите, които имат време и нерви да пробват Peace
За подсеченото дупе - повечето цинкови кремчета много трудно се отмиват - само с вода със сигурност не става, аз си ползвам душгел за измиването - особено за нааканото дупе  hahaha
Иначе ако е много подсечено има един крем на мустела - стелактив - при каката съм го ползвала и минава много бързо, не е за ежедневна употреба обаче Peace
Ей написах цял ферман, ама се бяха насъбрали доста неща Hug

# 734
 Hug Hug момичета, има още необебили се мами предполагам, че трябва пак тук да пусна темата, а не направо в родени  newsm78 въпреки, че тези, които са останали не пишат май много редовно, ама поне ще известят надявам се  Mr. Green та, давайте съвети - или да местим в родени и там ще допълваме, като гледам темите там, те просто са копи на тази, така че списъкът ще си стои  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт