Отговори
# 210
Мукадес и аз като теб имам доста кърма, и винаги цедя преди да дам на малката. Като дойна крава съм, но се успокоявам, че по-добре да имам отколкото да нямам.
Аз опитвам и със зелевите компреси,но държа по мнооого малко за да  не взема пък да я спра.
Опиъвам и да не цедя.Одеве си подложих хавлия и оставих да се стича,но пак се задави.Попивах и пак му давах.Но така пък се стряска и може пак да не иска да захапе като вчера.Докато бях под душа изцедих малко на ръка,уж колкото да предотвратя силната струя,но пак се случи.Лошото е че дори и да облекча гърдите,да омекнат и струята в момента на засукване да не е силна кърмата слиза веднага /даже болезнено/ и пак се препълват и има опасност да се стресне и задави.
От опитите му да преглъща интензивно гълта въздух и често хълца  Tired Целия се тресе и едно звучно..... чак ми става мъчно  Sad

Притеснява ме и пъпчето. Получи се едно като коричка от секрета- слагам спирт и неомицин,но пак секретираше,а сега вече е и на коричка.Педито каза да продължавам да пръскам,щяло да се оправи. newsm78 Излезе му и една водна пъпчица пълна с нещо жълто на крачето и тъй като е точно до сгъвката на памперса съм му сложила една лепенка за да не се пукне....... тия неща май повече ме тревожат от кърменето  Sad

# 211
  • Варна
Блонди,
честит рожденик, да ти е жив и здрав  bouquet

Честито и на новите мамчета Heart Eyes

Тази нощ ни беше хипер безсънна, но чета, че почти всички се оплаквате от същото. Буквално от 6-7 вечерта вчера, до 7 тази сутрин Борето ми е висял на гърдите или в ръцете, в момента, в който го оставя на леглото му писва, започва да смуче ръчички и да се върти. Опитах да го оставя да спи в мен, пак се разбужда за отрицателно време. НАкрая спях и го кърмех, не знам дали му се събира 1 час да е спал непробудно. Днес пак будува много, за щастие откара 2 пъти с по час и нещо сън, в единия промеждутък успях да ида да ми свалят конците. Много беше взело да ме боли около шевовете, не можех да седна изобщо, но след като ми ги свалиха просто болката изчезна, док каза, че са се били впили конците и затова е боляло.
Та така, сега Борето спи и сядам да ви прочета, съжалявам, че не коментирам, надавам се да наваксам скоро.
За обличането  - аз обличам единствено с боди с къс ръкав и чорапки. В тази жега дори и не помислям за дълги ръкави и крачоли.
Хайде палци на момичетата 2 в 1, скоро да се отчетат, да мине леко и бързо Hug

# 212
Омотах я в слинга, ама ко ме видят социалните как виси идиотски, направо ще ми я вземат  hahaha Важното е, че спи като заклана, а аз разполагам с цели две ръце   omm

Довечера ще идем в МакДоналдс, а в събота в огромен клуб ще е тържеството с клоун и 10 деца  Simple Smile

Утре пък мъжът ми е рожденик  smile3538 Само Камито се изложи с този юли  Joy

# 213
Блондии,честит ти рожденник Hug  bouquet Много здраве и късмет му желая и дано да го слуша Камито. Heart Eyes
Е щом зодията е минала няма кво да се напрягам. Моите болки са адски не регулярни и сравнително слаби, ако до утре нямам никакви симптоми ще отида сутринта пак на преглед пък да видим.

# 214
здравейте момичета, отдавна не съм писала, но нямам много време, свеки е тук и почти не сядам на компа. Чета ви по диагонал и честито на всички обебили се мами  baby_neutral  bouquet
на мен термина ми беше на 20 август, но все още сме си 2 в 1  Sad
и дребното няма намерение и да излиза, ако до понеделник не се роди, ще я вадим  Sad стискайте палци да тръгне сама  Praynig

Кажете някаквъ трик, за предизвикване на контракции  Embarassed Blush нямам никакво разкритие, тапата си ми стои  ooooh!
В 8 месец колкото контракции преживях, не вярвах, че ще докарам до 9 месец, а то, преносвам  Sad

Блонди, да ти е жив и здрав сина, много да те радва и да се бъдеш горда мама с него   bouquet

Днес имам само втвърдяване на корема, но без болки... Спуках се от чистене, разходки, качване на стълби, но нищо  ooooh!

# 215
  • София - град
Елсън, да чукна на дърво нещата вървят прекрасно  Praynig  Аз си знаех че като се приберем вкъщи всичко ще се подреди  Hug   Бобо как приема Криси? Надявам се няма ревност  Hug

Тарантулке - разходки, катерене на стълби (бавно) , слизане по стълби - това са най-примитивните  Laughing

# 216
Софи, от няколко дни само това правя, даже миналата вечер с мъжО извървяхме 5 км. през нощта, но нищо  Sad
сигурно аз ще затворя групата  Laughing

# 217
ох, днеска ебаси деня  Crazy сутринта ходихме до социалното - пуснах за еднократната помощ и за тази за майки-студентки, дано да я приемат  Praynig после цял ден знаете -кърмене и само това  Mr. Green мъжа ми вече изглежда като прясна родилка  Mr. Green милия за всичко ми помага, даже и за кърменето ми наглася Анди - направо не знам майка ми като си тръгне и той от другата седмица на работа и как ще се справям сама  Mr. Green ама неволята учи  Mr. Green ходихме до мола - купих си една блузка, обаче в Карфура като ме хвана пак болката от тая епизиотомия тъпа, смотана  #2gunfire и той се разрева, та се кърмихме в колата за първи път  hahaha
а мисля, че епизиотомията ще си ме боли поне 1 месец  Sick като си видях раната, а преди това и шевовете - като чувал с картофи ме бяха зашили  hahaha дано по скоро да мине де  Praynig оплаках ви се  Embarassed
Гунди, айде нямаме бебе на термин - ти да си  Twisted Evil
Блонди, честит ти рожденик  Hug
Аз въобще не ща да се замислям дали ги яде тея 100 мл. на хранене  Crazy то и без това храненията ни се сливат  hahaha щом наддава и пълни памперсите - значи си яде.. пък колко  Crazy

# 218
Бютка, ама аз сама сама си промених термина с три дни напред, понеже имам малко по- ранна овулация, официалният ми е на 27 така,че и дори утре да родя пак ще пише- термин 27. Mr. Green

# 219
Мили мами, ето един сайт с полезна информация:
http://dechko.bg/beta/polezna_informaciq_statii/?cat=54
  Hug

# 220
  • София - град
Момичета имам въпросче, а може и да е тъпо.... Оставяте ли бебоците да спят сами и без наблюдение? Примерно ако няма никой в апартамента а аз искам да се изкъпя докато малката спи? Редно ли е? Много се чудя.... Rolling Eyes

# 221
  • Стара Загора
благодаря на всички който се включиха с отговор за обличането  Hug скъпоценна е тази помощ,особено за такива като мен без грам идея как и какво да прави.Благодаря ви   bouquet
Блонди честит ти рожденик, да ти е жив и здрав,много да те слуша и радва   party023

# 222
Блонди: Да ви е жив и здрав рожденика и много да ви слуша Hug

# 223
  • София
Софи,
сега още не ми се е случвало/налагало, но с Плами съм го правила. Слагах бейбифона пред вратата на банята, а тя открехната и се къпех със скоростта на светлината  Laughing.

А сега пък Бранко си спи в спалнята, без бейбифон, а аз си шетам в другата стая. И от време на време ходя да го наглеждам. И аз незнам колко е правилно, примерно може да повърне и .... не ми се мислят други неща, ама като имаш още едно дете и куп други неща за вършене, то просто нямаш начин  newsm78

А бейбифона го оставихме при наште, на къщата. И без това тук постоянно хващаше други вълни  Close

гундииииииииии, кво става, душа?  Hug

и аз направих първо кърмене навън  Wink в градинката пред блока

# 224
Бобо заспа  Party Дано си довърша поста  Praynig преди да се събуди.

Привет и от нас  Hug

Още мааалко и всички ще си говорим за кърмения  Grinning и недоспивания  Laughing. И ние сме така, нонстоп искаме при мама. Ама и мама се дава лесно - ревнем, тя ни вдигне, погледнем я кротко и тя се разтопи от щастие и любов  Heart Eyes и е готова на луди маратони, за да сме щастливи (въртим я на малкото си пръстче  Laughing). Като татко се прибере вкъщи почваме и него  Joy

Поздравления на всички новородени бебета, да растат здрави и щастливи, а на майките бързо възстановяване.   bouquet Големи сладури има в подписите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние нали сме вече на 6 седмици и онзи ден се обадих на педиатрите да питам нормално ли е още да имаме хранения на куп. Отговора беше - не, големи сте вече, трябва да може да издържа спокойно по 2 часа между храненията минимум, използва те като успокоително, но вече е време да се учи да се успокоява сам (в тая държава това да си независим е издигнато в култ, още от бебе те почват. Една приятелка смени яслата на сина си, че и беше писнало да и се карат всеки ден, че едногодишния й син не можел да си играе сам  Shocked). Казаха да помисля за биберон (смесени чувства, аз съм се разхождала до тригодишна възраст с биберон в уста из махалата и нашите са отнасяли критики от всички  Rolling Eyes, но пък намалява риска от SIDS  newsm78), люлка (имам нещо като столче дето вибрира и се люля с крак, но малкия нещо не го отразява, честно казано вибрирането ми се вижда слабо), гушкане (работи, но имам лимит), повиване (израстнахме го) и не помня какво още  newsm78. А, да, тати да се прибере от работа по-рано да отмени мама  Grinning

Въпроси към ЛЛЛ:
1. На каква възраст трябва да започнем да учим детето да се успокоява само, ако има изобщо такива препоръки  newsm78
2. Имаме по няколко часа на ден (и/или нощ), когато опознаваме света наоколо. Проблема е, че накрая винаги изглежда сякаш са му много стимулациите, започва да нервничи, да плаче, успокояваме се на гърда и тогава заспива. Това нормален завършек ли е? Ако не, какво трябва да променя.
Благодаря предварително  Hug

Софи, аз реших този проблем като се къпя с открехната врата на банята, а врататат на спалнята е винаги отворена. Смешно е и съм на 100% убедена, че не е нужно (през нощта ми се събират вече по 3 часа сън без прекъсване, кой го гледа тогава), но само така ми е спокойно. Иначе не излизам от апартамента без него.  Hug
Блонди, честити ти рожденици. Да са живи и здрави  Hug
Екзо, твоето свекървище е уникално  Twisted Evil. Моите са направо златни, не че се оплаквам от тях, но техните трески за дялане се изпаряват като гледам какви чудовища имало  ooooh!
Някой му стана интересно за ваксините и тука се почва с хепатит Б от деня след раждането или първия месец. Ние ги подкарахме, вече имаме две дози от тях, как ревна милото на втората доза (и нали вече ревем с различни интонации  Cry), но сестрата беше светкавична. Гушнах го и почти веднага спря.  Чакам с нетърпение да му сложат ваксината против магарешка кашлица, че тук има нещо като епидемия и ми е много нервно около хора  Confused.  
За количествата на хранене - никога не знам по колко е изяждал, и не съм го мерила, гледах сигналите, добре наддаваме.
И не се вталявайте толкова, ако се наложи да дохранвате редовно. И аз увесих нос като ми казаха да дохранвам постонянно, не се наложи, но мъжа ми с право ми се издразни. Ако детето все пак получава някакви количества кърма това е добре и сигурно достатъчно да си набави антитела, да си има контакта с мама, не е края на света. Не е нужно всичко да е перфектно, важното е да се върви в правилната посока и крайния резултат да е добър  Hug
За обличането - "правилото" е един допълнителен слой над този, с който вие сте облечени, освен ако не е адска жега (и не сте раждали скоро  Laughing). С мъжа ми така и не се разбрахме кога е топло и кога е хладно. На него винаги му е студено, а след раждането на мен ми е винаги топло  Crazy. Беше голям кеф преди да родя, може би от високия естроген направо нямаше жеги за мен  Simple Smile
И да се похваля - от една седмица приключих с лохиите  Party и по-важното - корема ми се прибра учудващо много за последните няколко дни, иначе сякаш беше зациклил на едно място в последните 2-3 седмици, чак се уплаших, че ще си седя така, полубременна  Crazy. В понеделник сме на контролен преглед и вече три пъти ме помолиха да питам от кога може пак да се забавляваме  Whistling. Само дето сега нещо либидото ми е ниско, а така и не ми стана ясно какъв беше тоя хормон дето ме беше ударил 1-2 седмици след раждането  ooooh!. Освен това "от кога" е едно на ръка, "кога" е друга работа  Laughing

Прегръдки на всички, дръжте се, много сме, силни сме, ще се справим (това май Бюти го беше писала  Wink)  Hug

Общи условия

Активация на акаунт