Отговори
# 255
Честити нови бебенца, да са много щастливи и здрави   bouquet

Блонди, честити рожденици  Hug
Гунди, дано вече си родила и сте добре с дребното  Hug
Момичета, ще минат епизиотомиите, наистина е много гадна работа, ама...  Hug

Ейййй, оставихте ме да си вися сама на 27-ми  Crossing Arms Днес бях на тонове, перфектни, за пръв път не спа господина. Обаче ме прегледаха за разкритие и няма НИЩО, шийката била сакрализирана и главичката над входа на таза  Confused Как моята АГ 2 седмици ми намира 2 пръста разкритие не знам  Crazy

# 256
Валентина, да не е с ГЕР малката?  Thinking

Би би, как е положението при вас?

Дадох Дуфалак на ситната, това недрискане ме притеснява  Rolling Eyes

П.С. 14 гости четат. Все гости на балкона. Да се чуди човек какво интересно намират в отчетна тема  newsm78

# 257
  • София
П.С. 14 гости четат. Все гости на балкона. Да се чуди човек какво интересно намират в отчетна тема  newsm78
Аз лично чакам щъркелови вести от любими, виртуални другарчета Heart Eyes.
Извинявам се за нахлуването и "висенето на балкона"  bouquet.
Успех и щастие на всички ви  bouquet.

# 258
А, аз не обвинявам, чудя се.  Hug А и ти си регистрирана, гостите са без регистрация (или поне не са влезли)  Simple Smile

# 259
Момичета малко съм притеснена,малкия от няколко дни ака зеленикави воднисти изпражнения в смисъл същите са си като в началото (като пресечено) но по воднисти ,доки каза че е разтройство и ни изписа пробиотик ,(капки по 5 на ден) ,обаче акото не се оправя Tired
в началото всичко ни беше добре-златисти изпражнения-пълен памперс на всяко хранен,много рядко повръщаше...а сега има зелено аки (уш разтройство) а намали изхожданията си много,по 1-2 на ден ...и мн често му изтича все мляко от устичката ,не само след хранене а и докато спи.....дори да е сукал по една две глътки ... ,притеснена съм а сме при доки чак на 10.09.... ама май няма да дочакам...! Някой друг с такива промени и проблеми с мъничето Confused

# 260
  • Варна
Оххх Блонди искренно се надявам да не е това. Другата седмица сме на преглед и ще обсъдим проблема ако се наложи да се ходи на гастроентеролог. Направо ми се реве вече като си я видя малката да повръща, а и какви работи четох, че в този случай  може и да се наложи операция на стомаха, направо цялата настръхвам и не знам как ще го преживея Cry Cry

# 261
Ох момичета блазя ви. Предпочитам постоянно да висим на цицка от колкото да повръща нон стоп Tired то няма цокане и да не върне, после преобличане и на мен и на Маги, пране на оповръщано, гладене на вече изсъхнали дрешки и пак в кръговрата цял ден едно и също. То повръща от всякъде през носа и устата, само още от ушите не е почнала да и излиза кърма. Tired
Някоя друга мама няма ли подобен проблем. Идея си нямам как мога да и помогна, уригвам я всеки път.... Реве ми се понякога като я гледам миличката Sad

Лоа честито бебче, много здраво и усмихнато да порасте  bouquet

Валентина все едно описваш моето момче,успокой се ще отмине. Прочети статията на Бу за това, а и аз съм питала Атракция по въпроса и тя ми даде няколко полезни съвета. Ако искаш върни се назад и и прочети отговорите. Като приложих някои от мерките значително понамаля повръщането. Сега връща най вече когато се напъва и има колики или кой знае какво нощем, присвива се пръцка, повръща и започва да хълца.
Лоа честито бебче. Hug
Гунди стискам палци Praynig
Елсън хареса ми как разсъждаваш, наистина това са прекрасни моменти  Peace, които няма да се повторят.
Аз успях да забравя един памук в пералнята и я повредих. Някои да има наблюдение над комбинирание модели пералня плюс сушилня. Има ли смисъл или да си взема пералня за същите пари.Гледах едни Деу?

# 262
Към ЛЛЛ:
Скрит текст:
На път съм да се откажа да кърмя Sad Трябваше това да е най-приятното усещане,а за мен се превръща в ад!
Мислех си че вече се справям и вчера драстично намалих цеденето,но вечерта в 21ч. беше някакъв ужас.Гърдите ми се пълниха постоянно,кърмата слиза ли слиза и то болезнено.Даже очаквах заради зелевите компреси да се регулират нещата,а то - обратен ефект.
Най-лошото е че колкото и да цедя и да облекчавам в момента в който засуче кърмата слиза и му теква в устата на силни струйки,той се стряска,пуска и не иска да захапе повече.Дори да го махна за момент и да оставя да изтече след малко ако изобщо иска да захапе същата история се повтаря.Имам чувството че вече се е травмирал и днес кърменето е ад.По един час кърмя.Реших да не предлагам и двете гърди,а да ги сменям на хранене,но по никакъв начин не мога да го убедя да засуче.Кърмим се по един час с мъки,а кърмата се излива от мен въпреки че съм цедила.Онази поза която всички препоръчват не му е удобна,а и като легне върху мен ритащите му крака падат точно върху операцията ми и ми идва в повече.Когато сме легнали,пак рита точно там.А няма как да не рита защото е гладен и нервничи че не може да захапе.
Може ли по -подробно отново за компресите,вкл. и зелевите листа?И приемам всякакви идеи и съвети как да се справя защото колкото и отчаяна да съм никак не ми се иска да се отказвам!

# 263
  • Стара Загора
Ще помоля да поизясним малко ситуацията, защото май не разбрах каква е точно  Crazy
 Можеш да забележиш активното от неактивното сучене и казваш, че често суче неактивно(не гълта мляко). А също така казваш, че млякото по принцип е с доста силна струя. Докато тече тази силна струя, бебето не я ли преглъща?
 Казваш, че забелязваш добро активно сукане, но когато бебето суче дълго време. Обичайно активно сукане започва след първите няколко засуквания(когато се спусне млякото) и в процеса на кърмене започва да отслабва, като се правят почивки и бебето започва да преглъща на няколко засуквания, а не на всяко. Т.е. продължителността на кърменето и да е кратка, при нормално сучене бебето пак би трябвало да суче активно, защото обичайно това се случва в началото на кърменето.  При вас така ли е или се случва друго?

Когато опитваш да сложиш бебето на гърда без силиконово зърно, казваш, че криво-ляво засуква, но млякото потича, след като махнеш бебето, което пък е седяло дълго на гърда. Възможно ли е млякото изобщо да не се е спуснало и да тръгва чак когато бебето пуска? (нещо, което е слабо вероятно, защото дори дразнене на зърното обичайно предизвиква спускането на млякото).

Ако искаш, ако има възможност може да се срещнеш с консултант на място, за да поговорите и да види какво точно се случва.
skrech  Hug  bouquet
Скрит текст:
обикновено и се пълни устата улива се цялата отваря си устата и то потича,затова мисля че изобщо не го поглъща.Може би трябва да започна да изцеждам преди да и дам да суче,но напоследък суче от двете гърди и даже не съм сигурна дали и стига млякото,защото преди виждах че е пълно вътре,а сега дърпа дърпа и нищо не виждам.Как мога да разбера че дадена гърда се е изчерпала за момента и да местя на другата? newsm78
Мисля че започват да си идват нещата на мястото с активното сукане само да не ми намалява кърмата.Просто има моменти в който стой 2 минути,заспива събужда се след няколко минути,пак суче 2 мин.,заспива и така се мотаем 2 часа докато започне наистина да суче.Но виждам че не съм само аз с подобни проблеми.Съжалявам ако съм те  Laughing объркала, но всеки ден сме в различна крайност.А за даването директно от гърда ми е много трудно дори и да си отвори широко устатапосле свива устнички и нищо не става,тя вече е свикнала нещо да има в устата и се получава само едно цоцкане без засмукване  Tired А относно спускането -когато стане време за кърмене гърдите обикновено вече са протекли и по този повод мисля че се е спуснало млякото
loa Честито да ви е жив и здрав,много да ви радва и слуша.
Как ми се искаше и на  мен толкова бързо да ми се беше получило разкритието, не да ме мъчи 12 часа,но както казват всичко се забравя.

Кашпичка ние пък на нашето му казваме- буболече мече- защото е малка буболече,а ръмжи като мече
Бебчетата чуват ли в началото,аз имам чувство че нашето не отразява абсолютно никакъв шум  newsm78
magi_g и аз бях така даже не ходих по голяма нужда не знам колко дни,от страх и болка.Аз си правих промивки само със смрадлика ,сега вече всичко е ок
Софи ние поне веднъж на ден си имаме подобно кокорене,понякога премрънква,плаче си,а дръг път просто се кокори до следващото хранене.
beauty_  hahaha викам си - трябваше с 6 цици да се родя
  (винаги като пиша се чувствам като не канен гост,но ми е много приятно да ви чета и да съм сред вас )

# 264
Здравейте; ) Ние сме добре. Малката суче,спинка. Все още е кротичка. Някой беше питал за ръмженето - ами и Мила си ръмжи. Laughing

Валентина не се притеснявай за повръщането. Каката повръщаше страшно много. Някога и два часа след като е яла. Просто имаше страшни колики и те предизвикваха повръщането. Няколко пъти се бях шашкала от това повръщане и в бях водила в спешното. Не мисли ллоши работи. Слагай бебока да спи и главичката да му е повдигната.( да е под наклон бебчето 45 градуса) Ще отмине спокойно. При каката отмина чак след като е захраних с твърда храна. Hug

Пожелавам ви приятен ден, с по-малко тревоги Wink

# 265
  • Варна
Момичета благодаря ви много Hug

Зафира прегледах я преди няколко дни, а днес и попаднах на статия в нета от където е взела информацията и точно там се споменава, че при по-тежки случай на ГЕР се налага операция на стомаха. А понякога малката повръща и на фонтан не само струийка по бузката и да се стича и това ме води на мисълта, че точно става дума за ГЕР  Tired а искрено се надявам да греша Tired
Кат88  Hug

# 266
Валентина,Калина повръщане на фонтан всяко едно хранене! Не понякога!
Накрая като премина и ми се случеше да повърне поради друга причина така се бях травмирала,че треперех и стоях като голям камък.
Повдигането на дюшечето е добра идея.Попитай педито за някакво лекарство.Изписвали са й на Кика натриев цитрат сиропче и вомитус хил капки,но пак се посъветвай с доктора ви.
 Hug Дано не е рефлукс,но ако е...... чак след 6тия месец ще се подобрят нещата за съжаление като се захраните и започне да стои седнала.

# 267
  • Обетованата земя
И ние ръмжим  Mr. Green спейки, всяка сутрин от 5 до 10.
Женя, аз пък имам чувството, че нашата чува всеки шум  Laughing Чуват, още от коремчетата. Може би е по-спокойно бебенце Simple Smile
Валентина, ако мокрото петно от повръщането не е по-голямо от педя, няма място за притеснение, аз така знам.  Peace
Щях да споделям и за къпането. Не мога да повярвам, но нито веднъж не е ревала по време на къпане нашата буболечка. Като в онези клипчета с кротките бебчета, дето ги къпеха. Къпем я, като татито я държи под чешмата, над нейната си ваничка, а аз я мия. Simple Smile

# 268
Муки, надявам се от ЛЛЛ да ти помогнат със съвет  Hug Ти и с Калина имаше хиперлактация, нали? И при мен гърдите (едната де) текат. Първите нощи се събиждах с буца и обляна (буквално) в кърма. Всичко омазвах, чершаф, легло... Вървя и от мен капе. И това само от едната ми гърда (другата просто не произвежда кърма). Не свалям сутиена, че иначе... и навън съм постоянно нащрек да не ми е избило петно. Подплънките за кърмачки ще са ми егати разхода. Така, че ще те следя как се справяш.  Peace
Блонди, дуфалакът ще ти помогне сега, но няма да реши проблема. Даваш ли и капки за колики (не си споменавала)? И евентуално забелязваш ли запекът да се случва след твой определен прием на храни?
За бебешкото акне -  отшумява ли вече при вас? И освен с лайка с какво друго мога да го мажа? Сега му минавам личицето с преварена вода, но едва ли е достатъчно.

# 269
Не знам дали можете да си представите каква награда получих за безсънните нощи и висенето на гърда по 4 часа. Днес бяхме на контролно теглене и се оказа, че Ради е наддал за 10 дни 600 гр. от 3540 на 4140. Не знам дали е възможно, но е факт. Дори да има разминава в теглилките, това са си 600 гр., по моя кантар вкъщи излиза приблизително толкова също. Затова мами насърчавам ви, усилията ви ще имат резултат. Блонди сигурна съм, че като видиш кантарчето и ти ще се радваш като мен и ще знаеш, че си дала най-доброто от себе си за дечко.
елзе благодаря за съветите ти, много ми помогнаха и в бъдеще ще разчитам на теб:)

Общи условия

Активация на акаунт