Отговори
# 345
Вивиен, Никита, като сте казали  Laughing Hug
Успех на всички ни, може и на една дата да ги ръснем, че да няма сърдити  Laughing

# 346
  • София
Viv-miv и аз чакам с вас Simple Smile Надявам се до вторник да са се случили нещата при мен.....не ми се чака повече а и не искам да оставам за септември  Cry

# 347
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ
Искам да попитам има ли нужда да се притеснявам: докато кърмя от едната страна бебето усещам че имам втвърдяване, предполагам че е запушена жлеза, ако опитам да се цедя на ръка или с помпа излиза по съвсем малко, докато когато бебето суче излиза повече, но ме притеснява че няколко дена са минали а втвърдяването си стои, опитвах горещи компреси, както и да се натопля в банята, второто имаше малко повече ефект, протичат какки при изстискване на ръка, случва се дори преди кърмене или при кърмене от другата гурда от тази да протече спонтанно кърма и да подмокри. Бебето ще направи седмица утре. Притеснявам се за запушването дали ще се разнесе и да не се наложи да ме сцепят, но не знам какво да направя, защото нито помпата помага, нито цеденето на ръка, моля ви дайте ми някакъв съвет.
psmama, неприятно е, когато има подобен дискомфорт  Hug 

При запушено млечно каналче, обикновено майки се справят по следния начин:
Топъл компрес (напоен памперс със топла вода - задържа по-дълго топлината) или по-топъл душ =>  лек и щадящ кръгообразен масаж от основата на гърдата към зърното => по-интензивно сукане на бебето (или изцеждане), като може едновремено с това да се прави отново масаж => след кърмене -  охлаждащ компрес, който да облекчи.

Би могла да обсъдиш с периатъра/ личния лекар прием на лецитин. Той е хранителна добавка и е напълно съвместим с кърменето. По принцип се препоръчва при при често повтарящи се запушвания  и образуване на бучки. Схемата е следната:
    * 2 до 4 х1,000 или 1,200 на ден докато изчезнат буците и запушванията (зависи колко е тежко положението). По принцип при лецитина е много малко вероятно предозирането (при прием над 50х1,000 мг капсули)
    * После се намалява по 1 на всеки няколко дни (например 2-3 дена пиеш по 2, после 2-3 дни по 1).
    * Като остане само 1 дневно, се пие още седмица-две за профилактика.

С пожелания за скорошно справяне със ситуацията   bouquet

# 348
ние започнахме да даваме инфакол превантивно, ама само по 3 пъти на ден, че още с тоя режим, ако трябва преди всяко хранене  hahaha
Софи, споко, ще ака скоро. И ние от вчера нямаме баш ако - само нацапано, сигурно като пръцка и изкарва по-малко  hahaha
Белверде, ако никой не ти е пратил таблицата, мога да ти я пратя по имейл или скайп  Hug
Тая пък Коки не стига, че не знаем на кой свят се намираме - ми сутринта като станахме миришеше яко на л*йна - целия коридор и кухнята беше бомбардирала  Sick
Кога минават разранените зърна? hahaha
а забравих да ви кажа, че вчера с мъжо като гледахме Минка - ми те конците не са ми махнати  hahaha то затова не ме боля "махането"  Mr. Green Mr. Green само са резнати  Mr. Green

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 16:51 от Анонимен

# 349
  • Пловдив
Мери Джейн  ,Диди благодаря за разясненията за сарандисването.
Ми утре моята племенница,която е наборче на Бютито се жени и явно няма да мога да присъствам на венчавката...Обаче сега ми хрумва друго-ако се обеби ще ме направи баба  #Shocked #Silly

Днес пак скитосвахме и да ви кажа,че кърменето навън взе да ми харесва,щото то и без това нямаме още режим и давам когато иска и по колкото иска-та я давам съвсем айляшката.Така мога да си откарам цял ден без притеснения и часовници.

Мукинце ще се регулира при теб кърмата ,няма да се отказваш  Hug

# 350
Вивиен, Никита, като сте казали  Laughing Hug
Успех на всички ни, може и на една дата да ги ръснем, че да няма сърдити  Laughing

Да, така ще е най добре Grinning. Моят термин е утре, ама нещо болките затихнаха съвсем Thinking

# 351
здравейте сладки Simple Smileаз все още съм в болница.видях се с белверде Simple Smile мила,много си сладка Heart Eyes бях малко като гръмнал бойлер в тръстика  Blush за протокола моята диманка се роди 47 см,2900. влюбена съм в нея Heart Eyes честито на всички нови мами.аз ще пиша по подробно като се прибера вкъщи.целувкиии  bouquet

# 352
  • Варна
Уф,
събуди се в 12:30, до преди малко сме се гушкали, кърмили, носили, той ококорил едни очи, от цялата работа се поти постоянно, преобличахме 2 пъти и въпреки това има топлинен обрив по гърдите Cry Направо не знам какво да правя, затворих се в банята и се наревах, липсва ми майка ми, чувствам се неспособна, не мога с един обрив да се оправя, как да избегна потенето, не знам. Сега заспа, да видим докога. А аз май вдигам температура от цялата работа, лицето ми гори.

# 353
  • Пловдив
Благодаря на всички за милите думи и пожелания Hug

Кърмим се с Влади, но и моите зърна почват да сдават багажа. Кви ли не пози не пробвах и все ме боли като засучи апък и докато сучи.  От снощи правя виртуални консултации белким се напаснем и стане работата.
Отвосно плюенето на зърното - забелязах, че Влади прави така, когато плаче не защото е гладен, а защото го мъчи нещо, от типа на пръцкане и акане. Снощи два часа беше неспокоен и плаче, аз го сложа да яде. той реве и неиска да захапе или ако захапе изплюва почти веднага. Та като се изака и му мина и си заспа като пич. През нощта нещо подобно се получи и с пръцкането.

от сутринта го пиша този пост, явно няма да мога да ви изчета докрая.

# 354
Уф,
събуди се в 12:30, до преди малко сме се гушкали, кърмили, носили, той ококорил едни очи, от цялата работа се поти постоянно, преобличахме 2 пъти и въпреки това има топлинен обрив по гърдите Cry Направо не знам какво да правя, затворих се в банята и се наревах, липсва ми майка ми, чувствам се неспособна, не мога с един обрив да се оправя, как да избегна потенето, не знам. Сега заспа, да видим докога. А аз май вдигам температура от цялата работа, лицето ми гори.

Мила, звучи като следродилна депресия. Не се тревожи и се вслушай в майчиния си инстинкт...и всичко ще   е наред    Heart Eyes

# 355
Един въпрос към ЛЛЛ и от мен:
От 4 дни насам, към 20 часа вечерта вдигам лека температура около 37.5 и ме втриса ужасно и за два-три часа си отминава сама без медикаменти. Възможно ли е да е от пълненето на гърдите? Нямам запушени канали, бучки, гърдите ми не са така напрегнати като в началото, но температурата си е факт вече 4 вечери поред. Благодаря предварително Simple Smile
marley__, след като нямаш дискомфорт в гърдите- препълване, болки, запушване, е малко вероятно температурата да е свързана с пълненето им.
Може би е добра идея да се консултираш с личния си лекар.
Пиши как си, поздрави   bouquet

# 356
Имам следното питане към ЛЛЛ:

От няколко дни насам езичето на Дария е цялото побеляло. Възможно ли е това да е от кърмата? Притеснявам се да не е заразена с нещо - уж на мен нищо ми няма, но ме притеснява това бялото. Или пък самата кърма да е некачествена...

# 357
Такааа тъкмо щях да ви пиша че моята беборана много спинка и тя взе че се разплака. Хайде малко на ръчички и пак в леглото. Да сетих се какво щях да пиша, относно положението за спане. В болницата я слагаха на една страна с подпряно гръбче. Тук в къщи се опитвах по същия начин, но тя е толкова шугава, така се мести, че накрая се отказах и си я слагам по гръб като тя сама си обръща главичката на една страна. А как я приспивам малката? Както дойде, на гърда, на ръчички, пробвам я и сама, като я оставя  в леглото, но засега безуспешно. Тайра явно сериозно ви мъчат коликите. Нали казваш, че няма кой да ти помага, а баба й все на ръце. И това е вид помощ, искам и аз една баба в къщи, ама другата седмица майка ми ще дойде. Когато детето страда няма лошо да си я гушкате. А и са много малки да хитруват. Това с АМ не е добра идея, затова ти е качила и толкова много, ако може да се опиташ само с кърма си е най-добре. Наистина от стрес може да ти спре кърмата, но гледай да си по-спокойна(до колкото може, като знам и аз с първото до 3-я месец не знаех къде съм), и намирай време да хапваш. Аз пък съм гладна като вълк, все търся какво да слагам в устата.
И пак щях да забравя Гунди честита Ния, да ти е жива и здрава!
Месечинке мила не се притеснявай, голяма работа един обрив само. какво по-хубаво от това да се гушкате, сега е момента! Просто се успокой и се наслаждавай на малкото момченце, толкова бързо отминава този период, после ще дойдат и други притеснения, но до 1 годинка е много интензивен в емоционално отношение. За майка ти ... сигурно ти е много мъчно и сега най-много ти липсва, прегрътки от мен.

# 358
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Бих искала да попитам дали трябва да започна да спазвам паузи от 3 часа между кърменията, т.к. в момента се храним "на поискване" и вече сме 4.700 кг. Изписаха ни 3.050 кг.
Благодаря!  Hug

Когато адаптираното мляко масово навлиза в употреба, масово се констатират проблемите свързани с този вид хранене. Освен по пътя на логиката, така и след проучвания става ясно, че храненето с адаптирано мляко няма как да прилича на кърменето и за този вид хранене са нужни препоръки, съобразно спецификите му. Една от тях е, че АМ е трудносмилаемо и ако не се изчака да се смели първото мляко и се даде втора доза, това още по-силно натоварва бебешкия организъм. Понеже изследванията показват, че различните бебета, различните количества АМ и различните видове АМ се смилат за около 2-4 часа, като ориентир за майките остава около 3 часа пауза, с важното уточнение майките все пак да следят децата си, за да разпознава нуждите им.

Тези препоръки нямат нищо общо с бебетата, които се хранят с кърма и то от гърда. Освен голямата разлика между съдържанието и усвояемостта на кърмата, самото кърмене, като процес също е ключово при режима на хранене на бебето. Едно здраво, жизнено бебе може само да контролира приетото количество мляко и честотата на хранене, която му е необходима. Обичайно след първия месец - месец и половина(а може и по-рано) бебето си изгражда свой режим, който не е непременно с еднакви интервали между храненията, но е сравнително предсказуем за майката.

Спазването на строг режим(независимо дали 3 часов или друг) може да не се отрази на бебето или кърменето, но тъй като крие рискове да не успее да задоволи нуждите на бебето или да доведе до намаляване на кърмата в периодите на усилен растеж(няколко дена или седмица, в които бебето се нуждае от повече от обичайното мляко и започва да суче по-начесто. След това обичайно се връща в стария си режим).
 Ако имаш притеснения по въпроса с режима, можеш да ги споделиш и да помогнем да решиш дали има и други решения за конкретното притеснение.
 Ако намираш 3 часовия режим за подходящ за теб и бебето ти, би било добре да се изчака да минат поне първите 6 седмици или докато кърмата и кърменето се установят в добри количества и всичко върви без спънки.

# 359
Честито на новите мамчета!  Hug

На 21 август в 8.54 сутринта изплака и моето бебче Максим, 3.200 кг и 51.5 см. От два дни сме си вкъщи, гушкаме се и се кърмим на поискване. Отново имам разранени зърна, но тъпо и упорито се мажа с разни кремове, дано скоро заздравеят.

Въпрос към ЛЛЛ :От няколко дни с Макси почнахме една голяма борба докато захапе гърдата както трябва - започва да смуче само зърното. Немога да разбера от какво е, гладен е, мляко има щото като захапе и едвам сварва да гълта. Последното което си мисля, е че може би струята му е много силна, ох знам ли, но много е изнервящо. Интересното е че отначало нямахме такъв проблем, но от както сме си вкъщи започнахме да се борим, той мята ръце, изнервя се и борбите ни понякога са по 5 мунити

Общи условия

Активация на акаунт