Отговори
# 495
Херовимче, едната ми приятелка преживя такъв ад преди около 8г. Радвам се, че сте се разминали без последствия  Hug Hug Hug

Диди, да хърка му нослето, но само преди кърмене за малко.

Бранка, това, че слагаш бебка на гърда е успешна стъпка към увеличаване на лактацията. Можеш да я слагаш преди храненето с АМ, като й предлагаш и от двете страни, но това когато не е прегладняла и нетърпелива  Hug

за бирата - и аз като Диди  Mr. Green Пийвам си по една биричка вечер след като изкъпем и накърмя Мишето.  Кафе, шоколад и мляко употребявам, но не прекалявам  Wink
за фъстъците - патила съм си от тях и не хапвам и не мисля да ям докато кърмя.
за повече кърма  - кромит лук в суров или задушен вид, топъл ориз или задушени топли картофки, нещо сладичко (който може), достатъчно вода на ден, редовно хранене и при възможност достатъчно сън.
Фридъмче -  Hug мислех си за вас и се радвам, че сте добре  Mr. Green

Да ви се похваля - от днес детската стая е с осветителни тела, а не  на голи крушки, а следобяд децата откараха 3 часа сън в стаята си  Mr. Green Heart Eyes след няколко "глави" от Патиланци  и доза мляко от мама Simple Smile

# 496
Момичета,чета ви постоянно.Толкова се радвам,че всички на финала сме с бебнца и ние сме живи и здрави.Ние с моя сладурчо се храним с кърма и с АМ-Нан ХА 1.Искам да ВИ питам,аз родих на 5-ти август и лохиите ми бяха намалели,дори спрели,накрая течението стана по светло,а днес май ми дойде цикъла не е ли рано още.Протече ми такава кръв като при цикъла,но малко.Вие как сте,дали ЛЛЛ ,могат да ми кажат,не кърмя изцяло и тези дни съвсем ми намаля кърмата.Целувам Ви и се радвам за всички Вас.Не се притеснявайте,като мен за кърмене и дохранване,мисля,че  стези притеснения,само още си намалих кърмата.Много рядка ми изглежда,дали е хранителна.Аф,все се обвинявам за нещо и се чудя дали се справям,тези седмици,постоянно ми се ревеше за нещо,имах чувството,че все нещо не правя като хората,но тези дни,малко се съферясах,но още съм ..куку. Hug Hug Hug Hug

# 497
Херувимче  Hug Hug
Лошичке, подпирам, защото са ми много тежки(увиснали един вид) и зърното ми отива много надолу и бебчо не може да го стигне, затова слагам навита на руло хавлия под цицата и му става на нивото горе долу  Crazy
за 10 дни сме качили 460 гр.  Heart Eyes

# 498
  • Пловдив
Лошичке ,то с капчиците те изсмуква,ама с първия режим симули точно сукането на бебето и така организма го лъжеш един вид да произвежда повече мляко.За мен това е перфектната комбинация,помпата е страхотна,за мен си заслужава всеки лев.С нея обаче стигнах и до хиперлактация,така че по-внимателно Heart Eyes.

# 499
  • София
Честито на всички мами   bouquet Да са ви живи и здрави рожбичките  Hug
Херувимче, радвам се че въпреки трудностите всичко е приключило добре и малкия е о.к.  Hug
Блонди, засрами ме  Hug Е сега не изглеждам точно така Blush, но здраве да е  Wink
За ядките и аз знам, че не се препоръчват, с изключение на орехите, които сега са препоръчителни - за гушата.
За колана - доколкото разбрах, не е само за стягане, а по-скоро за предотвратяване от поява на херния Tired
Муки, докато бях в болницата - момичето с мен вдигна 38.3 и се притесни да не е от секциото, биха й аналгин мускулно и й мина, а с операцията всичко беше наред. Оправяй се  Hug
Ако някой има нерви да изчете моя ферман за раждането. и аз да се отчета най-накрая Laughing
Скрит текст:
Моето раждане също започна много лошо и за съжаление имам лоши спомени от него, докато не минах в спешно секцио, дори като разбрах, че ме карат към операционна, изпитах огромно облекчение и викам поне да се свършва вече.  ooooh!
Водите ми изтекоха на 20-ти в 1.30 през нощта. Тръгнахме веднага към болницата с мъжа ми, имах поносими контракции през около 5 мин и отивам доволна с нагласата, че ще съм с поне 4 см разкритие Crazy Къде ти, прегледаха ме - 1.5  ooooh! Направо лошо ми стана Tired Направиха ми клизма, тя в сравнение с другите мъки беше цвете. А между другото звъня на доки още като тръгнах към болницата - телефона му изключен, обзе ме паника Sad , пратих му и смс, и той дойде към 8 сутринта, след като си включил телефона и се чухме. Качиха ме в предродилна, заедно с още една мама - първескиня, която дойде с 8 см разкритие (а после с нея бяхме стая до стая и 3 дни след раждането ни тя изглеждаше и вървеше много по-зле от мен, а тя роди нормално) Simple Smile Там имаше друга, също в напреднал процес, изобщо аз докато се мъчих 13 часа в предродилна от там минаха поне 8, които родиха нормално, но се нагледах и наслушах на потресаващи неща. Прегледа за разкритие, който ми правиха беше ужасен всеки път - няма да описвам с подробности, че и други мами, които ще раждат - ще четат Sad Най-накрая се скарах е един лекар и се разкрещях, че докато не дойде моят лекар - никой друг няма да ме гледа, то поне полза да имаше, моят като дойде в 8 - имах 2 см,. разкритие ooooh! Контракциите ми бяха много силни, и на често - на обяд вече бяха през 3 мин с продължителност по минута и нещо, а разкритието си стоеше 2,5см. - наистина бяха ужасни, не се издържаше и само се сещах за думите на Блонди, че всяка една контракция идва и заминава и ме доближава към събитието. Пробвах и да седна като нея и да си клатя краката, но не бях в състояние да стоя, малко се разхождах по коридора, и като ме хванеше контракция - кляках и се прививах. И моят лекар беше принуден да ме включи на максимални дози окситоцин - 24 капки (а по принцип слагат 6 или 12), биха ми идва папаверина, но ефект - никакъв. Болките станаха адски непоносими, направо се гърчих като червей и изглеждах много зле, само се молех за секцио и за упойка, но преди 6 см.- няма как да ми сложат упойка, защото допълнително блокира родовата дейност Confused На всичкото отгоре стана страшна авария в болницата по обяд със стерилизатора-развалил се и бяха отменени всички планови секциа, и моят лекар се притесни, защото главата на бебето беше и много високо и явно виждаше на къде отиват нещата, та вика може да се наложи форцепс  Cry Аз и това като разбрах, вече съвсем ми прилоша и загубих всякаква надежда за добър край, само звъннах на майка ми (която не знаеше, че раждам) и с последни сили едва, едва и говорих съм я помолила да се моли за мен, защото знам, че само тя искрено би го направила. Тя жената направо се побъркала, веднага дотърчала. И така до 15ч. - разкритието ми стана 4 см., тогава доки ми каза, че са оправили проблема и ще ме вкарват в операационна, на него не му се искаше и заради ниските тромбоцити, но видя, че няма никакъв избор - окситоцина не свърши работа, а и в епикризата ми пишеше - хипотонична родова дейност - т.е., колкото и да съм се мъчела - нямаше да стигна до 10см и да родя. Аз като разбрах - направо се зарадвах, пуснаха ми някаква нова система да ме приготвят и ме забутаха към залата за секцио Crazy Още ми продължаваха контракциите и там се опитваха 13 пъти да ми сложат спиналната упойка, анестезиоложката вика аз за първи път ми се случва такова нещо - вика имаш ли някакви сраствания и проблеми с гръбнака Shocked, а на мен нищо ми няма. Та така най-накрая ме боцна, още имам дупчици по гръбнака. Упойката бързо ми блокира болката от контракциите, всички ми изтръпна, тогава ми сложиха и катетъра, яката, обстановката и екипа бяха супер приятни, музика, всички ти говорят и те успокояват - тогава наистина се отпуснах. Сигурно нямаше и 10 мин след като започнаха и извадиха малкия, само чух като казват голямо бебе и той силно изрева - показаха ми го - целия синичък и ревящ и тогава и аз ревнах и така Blush Показаха ми номерата за да ги сравня, сложиха ми моя и за половин час ме зашиха, залепиха и оправиха, само ми беше студено от упойката и ръцете ми не спираха да треперят, питах нормално ли и те ми казаха, че да. Възстанових се супер бързо, пу-пу, още на следващата сутрин се раздвижих и следобеда се гледахме с малкия, а от вечерта вече се и кърмехме. И като преживяла и от двете раждания (без изгонването, което казват, че уж не е по-гадно от контракциите), мога да кажа, че естественото при мен беше в хиляди пъти по-гадно. Всъщност от секциото нямам нито един лош спомен. Разбира се всеки ражда различно, някой лесно, някой трудно, имаше жени - идват раждат за 20 мин без един шев - това разбира се е най-добрия вариант, но при мен за съжаление не се получи Confused И все пак всичко се забравя - като си видя детенцето, още на следващия ден не си спомнях нищо, такава любов и непозната чувство ме обзеха и изпълниха, за един миг се промених, вече изобщо не се интересувам от нещата, които до момента ме вълнуваха, пред мен са само очиичките му, дори и когато съм в банята Heart Eyes

# 500
Имам въпрос към ЛЛ относно най-подходящото време за допълнителна стимулация на гърдите. Дали това да е през нощта, или след всяко сукане на бебо да изпразвам напълно гърдите или да изпразвам и двете гърди дори когато бебо е сукал само от едната.
Кърмя на поискване, но искам допълнително да стимулирам гърдите с електрическата помпа, която видимо изцежда доста добре. Нямаме режим, през дена горе долу сме на 2 часа хранене, а през нощта на 3 часа.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 08:31 от mariaemanouilova

# 501
Здравейте,
Херувимче, радвам се че всичко вече е наред с бебчо.
Искам да ви чета редовно,  но не ми остава време,
Блонди,, сбъркала съм рожденната дата на моя син на първата страница, извинявам се, но можеш ли да го оправиш, той се роди на 16.08., благодаря предварително.
Лека вечер на всички!

# 502
  • София

Елвирка, а като се прозява Брани можеш ли да му видиш небцето дали е хубаво затворено? Дано да няма проблем  Hug

Биби, ми уж не виждам нищо необичайно, те и момичетата от ЛЛЛ уж не виждат нищо притеснително, но в нета четох гадни неща  ooooh!. Успокоява ме факта, че наддава добре, ако имаше проблем с небцето нямаше да прави добър вакуум и съответно нямаше да наддаде добре.
А и всъщност това не винаги се случва де  newsm78

Блонди, поздравления за мисленето ти - аз разсъждавах и разсъждвам по същия начин че всеки ден си е плюс, пък колкото изкараме  Simple Smile

идеално лошата - и при нас е така - рев докато е гол, при памперса намаля децибелите, при бодито вече млъква. голям мъж-голям бъзльо  Laughing

тринити, въобще няма да коментирам ситуацията с две деца. на моменти ми идва да скоча от терасата  Laughing

тайра, пробвай и белия шум, съчетан с нещо топло на коремчето, гушкане, капки.... и най-вече търпение Heart Eyes

мукадес, как си? спадна ли Т?

Бранка, 1 чаша бира няма страшно, а и тя има лактогенен ефект  Wink

херувимче  Hug

за млякото - наскоро една от ЛЛЛ консултантките беше писала че ако е в разумни количества не е забранено да се консумира

# 503
Белверде миличка, страшни мъки си преживяла  ooooh! направо ти се възхищавам  Hug иначе за естествено и за секциото - никога не знаеш като не си го изпитал, ама аз наистина мисля ВЕЧЕ  Mr. Green, че по-бързо се възстановяваш след секцио  ooooh!  Mr. Green Mr. Green ако имаш от това прекрасно нещо наречено епизиотомия, разбира се  Mr. Green
и ние плачкаме като се преобличаме  Crazy
аз днес цедя от тая цица дето ме боли зърното(уж да зарастне, ама не го виждам поне 1-2 дни още), по 1 час с ръчната  Crazy ама изкарвам максимум 90 мл.  Tired

# 504
Здравейте милички  Hug

Ние сме добре храним се, пръцкаме, дрискаме, спинкаме и пак се храним, пръцкаме, дрискаме и спинкаме и т.н.  Crazy

Идеално лошата Макси също плачка като го преобличам и Виктор и той плачеше и още тогава наши познати ни светнаха за един мнооооооооооооооооого ефикасен метод за справяне със ситуацията- най-обикновен сешуар (или както там се пише  Embarassed). Когато имам помощник около мен, той държи и насочва сешуара към бебко, а аз имам достатъчно време да го преоблека. Е няма такова размазване просто - веднъж щото му топли и второ заради шума. Виктор дори и сега макара на 7г и половина като му суша косата със сешуар почти се размазва от кеф  Joy. А ако нямам помощник, е малко по-трудно тогава хващам сешуара под мишница и така.

За минките и епизиотомиите - докато бях в болницата даваха разни материали за четене за справяне с болки след раждането и единия от съветите беше да се сложи превръзка във фризера да замръзне и след това се слага на минката и уж успокоявала. Не знам от опит, но пък си заслужава да се опита.

Херувимче  Hug

Бюти и аз слагам хавлия под цицата, докато кърмя за да стане на нивото на бебко.

# 505
  • София
Леле, белверде, направо си спомних първото ми раждане - с цялото това мъчение с контракции и после все пак под ножа. Важното, че всичко е приключило добре и сега си гушкаш малкото съкровище  Hug
Фрийдъмче,  Hug Ух, как ми липсват бременните срещи в Кривото и в Конфети...
Бюти, теб боли ли те още минката? А какво казват докторите, защо чак така и толкова време? Аз след секциото забравих бързо-бързо, а ти се измъчи. Hug Е ти с тия 90мл от едната гърда, лелее, завиждам, пу-пу все така да си! Hug
Елвирка, наистина щом наддава, трябва всичко да е наред, питай си педито за всеки случай! Hug
Сашето получава колики в следобедните часове, когато е час след Инфакола, но му е рано за следващ прием. Тогава го гушвам и му духам с уста топло на коремчето, успокоява го.
Абе тия шезлонги взех и аз да ги оглеждам като толкова ги хвалите. Ама, тринити, това твойто чудо нямам къде да го слагам. Wink Някой да ми препоръча някакъв? преди време май на Тайра предлагахте newsm78

# 506
  • София
Ето и моите въпроси към ЛЛЛ:
1. Наскоро ми се разраниха зърната и ме болеше в началото на всяко кърмене. В допълнение към болките от епизиотомията това значително ме изнервя и стресира. Мажа се с Лансинох, не изплаквам преди кърмене, мажа се и с кърма. Оставям да подишат въздух и ходя без сутиен. Но си взех и силиконови накрайници, с които мисля да кърмя около седмица, докато се пооправят зърната. За сега нямаме проблем. Малката захапва добре, сучи си и не виждам нищо притеснително, въпреки че и с накрайниците се усеща дискомфорт и лека болка. Смятате ли, че това ще има неприятни последствия и доколко са вредни тези силиконови накрайници за бебето?
2. Избрала съм за нашата кърмаческа двойка кърмене на поискване и се придържам стриктно към съветите на ЛЛЛ. Препоръчвате да не се дава вода, защото не е необходимо. Не давах и глюкоза при борбата с физиол. жълтеница. Притеснявам се обаче, че всички около нас ни агитират да даваме вода със захар. Така казват се предотвратяват колики и се избягва млечницата. Може ли да обясните по-подробно защо не се дава вода и как тя вреди на бебето. Така ще съм по-уверена в избора си. Направи ни впечатление, че докато я къпехме и тя започна да си смучи ръцете и да смуче водата от тях. Съпругът ми го прие като знак, че е жадна. След къпането последва кърмене, можеби наистина е била жадна, но си набави водата от кърмата.

1. Щом болката е в началото на кърменето, възможно е бебето да е започнало да  не засуква добре, но след това да си настанява зърното правилно. Можеш да обърнеш внимание да го придържаш по-плътно към теб, обърнат с цялото тяло. да му подаваш зърното към нослето, за да отвори по-широко уста и да засуче максимално дълбоко. Докато го има разраняването, позите, в които раничката е към бузката на бебето, могат да са ти по-безболезнени.
 Силиконовите накрайници са създадени с идеята да бъдат от помощ за кърменето, но крият рискове да предизвикат нови проблеми, за това е препоръчително да се ползват тогава, когато няма друг подходящ вариант. Евентуалните рискове са бебето да не успява да обхваща добре гърдата и по този начин да приема по-малко мляко; ако не обхваща добре гърдата, може да започне да суче и "голата" гърда, а това не бива да се случва(води до разраняване или неефективно сучене); стимулацията на гърдата да е леко отслабена, заради покриване на нервните окончания по ареолата; бебето да хареса накрайника и да отказва след това гърдата; ако накрайника не е поставен добре или бебето не засуква добре, може да поема въздух, докато суче; ако не са поставени правилно или не са подходящ размер, могат да доразранят зърната.
 Разбира се това са само евентуални рискове, може изобщо да не се забележи нещо подобно. Ако правиш опити да подобриш засукването, но не виждаш подобрение и намираш, че накрайниците помагат, най-вероятно те са си изпълнили предназначението - да помогнат  Simple Smile

2. Тъй като кърмата е над 85% вода, тя може да снабди нуждата на бебешкия организъм от течности. За да получи достатъчно течности, трябва да получава достатъчно кърма. Ако кърменията се ограничават в определени часове, каквато е била масовата практика последните 30 години, тогава детето няма възможност да задоволи жаждата си, ако ожаднее между храненията и лесно може да се дехидратира. Но вместо да се отстрани основния проблем(строгия режим), е била включена вода в менюто. Цялото объркване идва от препоръките за деца, които са на изкуствено хранене(след като то масово навлиза в употреба и кърменето драстично намалява). Много педиатри приравняват препоръките и ги правят еднакви, макар да става въпрос за драстична разлика в двата вида хранене.

При кърмене на  поискване бебето си поръчва, когато има нужда   Simple Smile Предното мляко, което излиза от гърдата е по-воднисто, а задното - по-гъсто. Така бебето може да посуче кратко, колкото да "се напие" или по-дълго, за да се и нахрани. Освен това млякото лятото става с по-високо водно съдържание, за да посрещне повишените нужди от течности, като все така продължава да бъде и пълноценна храна с достатъчно калории.
 Преди масовото навлизане на АМ, рядко се е случвало(ако изобщо се е) да се предлага вода на кърмаче, което не е захранено, майка му е с него и го кърми редовно.

Получаваш съвети, които те объркват. Може би са от хора, на които държиш и наистина имат загрижено отношение към бебето. Би могла да ги помолиш да обяснят по какъв начин водата със захар предотвратява колики. "Диагнозата" колики все още не е изяснена съвсем и не се знае какво точно и защо го боли бебето, но е ясно, че всичко, което дразни стомаха, може да предизвика или увеличи коликите. Водата запълва обем в коремчето на бебето и ако то поеме колкото мляко му е нужно, допълнителната вода би го натоварила. Друг проблем, е, че запълвайки пространство и особено когато е със захар( създава фалшиво чувство за ситост и следващото хранене може да се забави във времето или да суче по-малко.
 Когато човек е с признаци за дехидратация, се препоръчва да приема хидратиращ разтвор(или напитки), вместо чиста вода. Кърмата има необходимите соли и служи за хидратиращ разтвор, за разлика от водата(била тя и със захар).

Млечницата е гъбична инфекция. Захарта (въглехидратите) са любима храна на гъбите. Даването на вода със захар е  чудесна предпоставка за поява на гъбички. Кърмата е доказано антимикотична (антигъбична) и по тази причина дори спомага предпазването от гъбички(макар да не гарантира 100% сигурност за съжаление).

Ако ще се чувстваш по-спокойна, като предлагаш вода, би могла да опиташ да предложиш, но да е чиста вода, без захар; да е след хранене; да е само глътки, а не в големи количества. Ако бебето с охота изпива големи количества, най-вероятно е гладно и има нужда да суче повече. Друга причина да пият водата е захарта, която обаче е празни калории, подава грешни сигнали на организма, а не дава нито витамини, нито минерали в замяна. Много кърмачета, които сучат на поискване, отказват да пият неподсладена вода.

Ето статия за кърмене в летните жеги, която също може да ти даде някои отговори: http://lalechebg.com/2010/08/summer-bf/

Няма нужда да спазваш съвети(както казваш  Simple Smile ) на ЛЛЛ. Бебето е твое и ти най-добре можеш да усетиш какви са нуждите му, и как да им откликнеш.
Можеш да вземеш каквото от информацията ти е полезно, да пропуснеш каквото не ти допада и да направиш своя избор за своето си бебе  Heart Eyes Ние ще се радваме да бъдем полезни с информация, помощ и подкрепа  Peace

# 507
heruvimche Hug Четях поста ти и плачех с крокодилски сълзи  Cry Все още плача  Cry
Ние пак имахме скандал със свекървище, вече не издържам. Хората през такива трудности минават, болести, безпаричие, загуби на мили хора, а моята свекърва вместо да се радва на сина  си и децата му само скандали  Cry за едно име  Cry Какъв човек би правил подобни неща??? Децата са здрави, красиви, ние сме добре, живеем си супер в разбирателство и обич, а тя какво не и харесва??? Как не оценява това което има?!?!?!? Държах се до сега, но вече не мога. Сринах се тотално. Вече съм като зомби, гледам в една точка и единственото нещо, което ме кара да се усмихвам са малките ми слънчица и мъжа ми. Тази жена почерни най-красивият период в живота  ми Cry
Съжалявам, че ви занимавам, но имам нужда да споделя, една буца е заседнала в мен и нищо не помага вече:cry:толкова ми е тежко Cry Поне едно ми е ясно  вече. Аз тук няма да живея. Само малките да пораснат още малко и ТЕРМИНАЛ 1 ми е 100% сигурен. Дано, тогава е щастлива на хиляди км от нас!
 Исках да ви благодаря за съветите за кърмата, но толкова съм разстроена,че не помня на кои, какво щях да пиша Sad Все пак ви благодаря, много сте мили и по-вечето неща които знам са благодарение на вас. Hug
Редактирам се: Върнах се на зад, защото знаех, че на някои щях да пиша нещо.
Teffita Махнахме нощното в 3:00, док ни посъветва и това в 12:00, но него си го оставих на моя глава, защото ми се струва НЕчовешко толкова време децата ми да гладуват. Все пак са близнаци,а да не  говорим, че и единият беше в болница заради вирус и беше свалил тогава 300 гр, някак не ми се щеше да ги  мъча. Сега имаме 7 хранения. Започваме в 6:00 сутринта и така през 3 часа се храним с 90 мл АМ. Между храненията, ако мрънкат нещо им давам цицка и те цокват и се успокояват, та си хапват по-вече от 90мл на хранене:) Днес говорих пак с док и му казах, че ми се виждат вече малко тия 90мл и той каза, другата седмица да ги качим на 110 и да си ги храня и с кърма. На 5-ти сме на преглед и тогава ще ги теглим, да видим как са с кг. Според мен са си качили, понеже като ги вдигам и бая ми натежават, особено Анди, направо е станал шишко. Аз му викам Шошо Бакшишо, а на Гогито викам Малечко Палечко  Heart Eyes Абе , да са живи и здрави, това е най-важното Hug Благодаря ти за хубавите думи, които си написала за мен. Направо ме полъска и сега като ги прочетох пак ми стопли сърцето  Heart Eyes Имах нужда от мила дума Hug Иначе, на въпроса:как се справям- Трудно!И си готвя и си шетам и 2 бебета си гледам, като се цедя и кърмя и АМ давам, ама като има видя усмивката на личицата и се зареждам с много енергия и сили. Всичко е до психика. Няма невъзможни неща. А и татито много ми помага когато не  е на работа  Heart Eyes
Хайде милички, лека и целувки на вас и кормчетата(на тия които още имат такива)  и на бебочетата(на тия които си гушкат мъниците вече) Hug

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 02:54 от ek3otu4ha

# 508
Херувимче Hug, вече всичко е зад гърба ти Hug
Бюти каква е тая епизиотомия та те боли още, и аз като Биби забравих за секциото, ти още се мъчиш. Аз като раждала и по двата начина мога да кажа поне за себе си, че много по-лесно премина и по-лесно се възстанових от операцията отколкото от нормалното раждане. А самото секцио и периода в който бях в болницата от приемането ми до изписването ни си остава един от най-щастливите ми периоди, да не кажа най най Heart Eyes

Екзо ти вода ли даваш в 3 часа на мъниците? И аз съм решила да махам нощното хранене, но изчаквам да направя консултация с педито, която е в Бургас и тогава. Иначе Ивайла ако будува около 2 часа от 22-00 часа и после пропуска нощното хранене, ако обаче повече спи, защото има периоди в които само я храня и спи се буди за нощното хранене. Ще я мисля, изчаквам тя сама да се откаже от храненето в 3 часа.
Екзо ти си направо майка героиня Hug Разбирам те напълно, защото и аз съм преживяла същото в един отминал за мен живот Sick Най-важно е да успеете да съхраните любовта с мъжа ти, свекървата не знам как би могла да я игнорираш щом живеете врата до врата.
От мен силно  Hug

# 509
didi24 -  нашето пъпче е такова...нещо притеснява ли те това?...на нас ни казаха, че не е опасно, просто няма да е много красиво  33uu

Белверде - миличка измъчила си се...много жал ми стана за теб...и като те чета само си викам Слава на бога, че при мен беше направо планово секцио...Но все пак си права.....хубавото е че всичко се забравя!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug Прегръщам те сладурка и ти пожелавам само хубави емоции с бебока!!! Hug Hug Hug

Муки - как си? Изчезна нещо....дано всичко е наред!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт