Отговори
# 480
  • Пловдив
Херувимче,много  Hug.Аз бях толкова притеснена че Ивета се е нагълтала със зелените води и имаше данни за инфекция според изследванията и,а ти какъв шок си изживяла направо  ShockedМного се радвам че вече всичко е наред Heart Eyes

Блонди ти с Меделата ли изкарваш 40 мл?Ползваш ли режима"имитация на сукането на бебе"'.С този режим би трябвало да ти се увеличи кърмата,при мен действаше безотказно.Сега се въздържам да я вадя,че се получават нещата при нас за щастие,но аз като си знам че ми е подръка съм много спокойна.

Ние вчера бяхме на сватба-попиляхме го това бебе -все го лангъркаме по пътищата,ама да свиква.Държа се прилично-спи,яде и пълни памперсите.

Относно малката разлика на децата-Никита ако не е на градина не знам как щях да се оправям.Засега се държи чудесно с малката,а баща и гледа да прекарва още повече време с нея,за да не се чувста ощетена.Но категорично заяви -''Много обичам Ивета,но аз ще съм момичето на тати''.Мен изобщо не ме отразява  Mr. Green.

за свекървите много съчувствам на всички.Толкова много ме подкрепяхте месеците,дето трябваше да търпя моята,добре че бяхте вие,иначе щях да лудна буквално.В събота я срещнах с децата-успяхме да я изтърпим около 20 минути,мъжа ми я отпрати да си ходи,ми то нема такова животно ooooh!.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 17:18 от Princess Leia

# 481
Здравейте мамчета! Вивиен честита дъщеричка, много да те радва! Херувимче радвам се, че писа, мислех те и най-вече че сте добре. Хубаво е, че има още кадърни лекари!!! Ивка ти къде ходиш на детска консултация? Ние също бяхме днес, за 20 дни е наддала близо 800 гр. Също сме с къса юздичка, още в болницата го забелязах и питах педиатърката, тя ми каза, че след 5-6 мес се прави това цепване, важното й , че сега не й пречи. Не знам как ще се справям с двамата малчугана, сега съм само с бебето и съм добре, но утре се прибира и батито. Мъжът ми тръгна на работа вече, така че ще пиша после как се справям.

# 482
Херувимче минали ли сте през такава гадост, получила се заради немърливост от страна на докторите. Не мога да си представя колко тежко ви е било в критичните моменти, не пожелавам на никого такива тревоги. Прегръщам те и се радвам, че вече нещата ви се подреждат, че се гушкате и наддавате. Ти си прекрасна майка и ти предстоят най-хубавите моменти!  Hug
Муки, свали ли температурата? Да не е от кърмата нещо или от секциото? Дано да е нещо безопасно за теб и Явор  Hug
Ивка, супер, че наддавате  Heart Eyes
И въпрос към Софи - кога е най-подходящо да се направи фотосесия на бебе, преди беше споменала, но да си призная не запомних.  Embarassed
И към мамите с две деца - тази линеа негра кога ви изчезна предния път. Знам, че трябва време, но колко?

# 483
  • София - град
Тефита, сега е най-подходящият момент. До 28-30-40 ден е най-подходящо, зависи от бебето (колко дълбоко спи). Емма още от сега не става за такива снимки, понеже спи много леко и при всеки опит да я вкарам в една от онези хубави ,сладки бебешки пози, тя се буди .
Повечето снимки се правят непосредствено след кърмене, защото тогава бебчето е най-спокойно.
Най-неподходящо е да се правят фотосесии когато бебето е на годинка . Също във възрастта , когато не могат да сядат, но и не могат да се "сгъват" като новородено.

# 484
Принцес Лея, кой е този режим?  Thinking Имам +, -, копчето за пускане и 4-тото е едно с капчици, ама тя си минава на този режим и сама. Други копчалъци нямам по Меделата  newsm78

# 485
Муки, и аз от вчера вдигам до 39.6, ходих на лекар да ми види операцията, но нямало нищо притеснително, пия парацетамол. Док каза, че не е проблем кърменето. Дано минава бързо!  Praynig

# 486
  • София
Херувимче, първо на теб да пиша: разплаках се като те четях, толкова се радвам, че сте добре!!! Много пъти се сещах за теб и много пъти сме се питали с мамите как сте, какво става, защо не пишеш. И на срещите сме си говорили за вас... Много, много се радвам, бъди вече спокойна и щастлива, останалото е минало!!! А с ГД какво стана? Hug
Скреч, благодаря ти за отговорите!  bouquet
Блонди, така е - като няма, няма, и аз не цедя повече от 40мл... Аз защо си мислех, че при теб имаше кърма? Sad
Хати, според мен не яж точно фъстъци! От ядките най-подходящи са бадемите според нашата педиатърка Peace
Бранка, съчувствам ти, но се опитай да си спокойна и пий една бира!  Wink Hug
Муки, да не би от многото кърма? newsm78

# 487
Бюти, Софи, от днес и аз имам нещо като мускулна треска на Минката, точно както го описвате ...  newsm78
Лошичка, нашето гъсениче също реве като го преобличаме и къпем (то всъщност само тогава плаче), но то вече е от глад, понеже и двете неща ги правим преди да се кърмим, та човекът вече си е научил урока ...

# 488
Влизам за да споделя, че днес ходихме на детска консултация и Ивайличка е ОК Heart Eyes По -тежка е с 1,500кг и е пораснала с 3 см, сега е 4.300кг и е цели 52 см.

Питах за буденето и храненето нощем, защото аз се чудя как да прескачам нощното хранене, а вие ги будите newsm78 Ивайла е на АМ, но и с Ники имах същия проблем, който беше само на кърма.

# 489
Херувимче!!! [/b]- просълзи ме, мила....през какво си минала!!! Hug Hug Hug Hug Hug HugКаквото и да кажа, няма да е достатъчно...за това ще ти пожелая повече никога в живота си да нямаш такива тревоги!!! Hug Hug Hug

Биби - шезлонгите имат колани за връзване. Ние имаме от Никол и е такъв, който после става на люлеещ стол за по-голямо дете до 14 кг. Много полезна покупка ми е!!!!
Ето този -
http://www.bobobebe.bg/bg/article/196/%D0%BB%D1%8E%D0%BB%D0%BA%D … -3-%D0%B2-1-.html

Момичета, благодаря ви за успокоението!!! Направо на моменти се чувствам ужасно...дано по-скоро да се нормализират нещата..., че и в добавка с недоспиването.... Cry Cry Cry

Лошичка
- и моето плаче докато я преобличма. Нормално е ще отмине. Все още ги е страх като са голи, после почва да им харесва Hug Hug

Софи
- браво на вас!!!! Hug

Бранка
- ще те записваме и теб в клуба "Къде е млякото" Cry Cry

Ядки - забраниха ми в болницата всякакви...не питах защо...дали заради алерген или колики, но казаха, а ко кърмя да избягвам ядките Naughty

Бюти, и аз така с ножицата, че и на мен ми са ми много големи гърдите Peace Peace

# 490
  • Пловдив
Принцес Лея, кой е този режим?  Thinking Имам +, -, копчето за пускане и 4-тото е едно с капчици, ама тя си минава на този режим и сама. Други копчалъци нямам по Меделата  newsm78

Ами като я пуснеш помпата с най-горното копче(кръгчето с точката)е този режим ''сукане на бебе'',като може с + да увеличиш интензивността.(така стимулира слизането на кърмата).А с капките вече изпомпва и наистина минава сама от едната фаза в другата,но ти винаги можеш да я спреш и да я пуснеш отново-така може да увеличиш колкото искаш режим''сукане на бебе''.При мен се получаваше -така лъжех природата,че произвеждах за 2 бебета Mr. Green.

# 491
  • Стара Загора
Включвам се и аз по повод поста на Херувимче.  Hug
Мила радвам се че сте добре вече,изживели сте изключително труден етап от вашия съвместен живот,но важното е че вече всичко е зад гърба ви.Желая ви от сърце само и единствено радост от тук на татък.
Честито на новите мами  Vivien_, Калка и Тwe и от мен    bouquet Hug да са ви живи и здрави дечицата
skrech имам питане относно тази публикация  #Crazy
Скрит текст:
"Често за новородените бебенца е обичаен ритъм да се хранят през около 2-2.5 часа, считано от начало на кърмене до начало на следващо кърмене, което се променя със заякването."
За момента се храним от порядъка на час,къде цоцка,къде позаспива-това означава ли че ако сме почнали в 8 и в 9 съм я махнала от гърдата трябва в към 10:30 пак да и давам  #Crazy
Съжалявам за глупавия въпрос,но до сега винаги съм си смятала 2,3 часа след като сме приключили с храненето

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 20:32 от {Женя_Иванова}

# 492
Здравейте милички  Hug
Аз изчезнах за малко, но бебка има ужасни колики и жегата я мъчи много и през деня почти не спи. Засичах че и се пада по около 2-3 аса на ден, добре че през нощта е по-спокойна. Та дните ми минават в носене на ръце, люлеене, песни и рев  Heart Eyes

Записвам се обаче, защото много ми липсвате вече. Не съм чела подробно, но видях първа страничка и страшно е радвам за всички!!! Да са ни живи и здрави мъничетата!!!

Херувимче, разказът ти е... разплаках се и аз, толкова си преживяла, много много здраве и любов оттук нататък!!!

Бранка, не й се давай на тази свекърва, най-добре да си ходи и да си дойде всичко на мястото, а с мъжа ти сигурна съм съвсем скоро ще се успокоите и всичко ще бъде наред  Hug

За фъстъците, това беше нещото което педиатърката наблегна да избягвам, заедно със шоколад, но не толкова задължително Simple Smile

Много ви целувам всички и се надявам скоро (като захладнее и коремчето на моето дребче укрепне) да мога да се включвам по-адекватно и редовно  Hug

# 493
  • Обетованата земя
Женя, броят се часовете от началото на храненето  Laughing. И аз с Иво се бях срастнала с това кърмене, че и той сучеше първия месец по час и нагоре. Сега малката суче по 10-15 минути и сама се пуска блажено нахранена и омазана с мляко.  Mr. Green
 Ние пък сме обратно за смяната на пампито и преобличането. Може да се е разплакала, щом я съблека и млъква и се успокоява.  Crazy Абе с характери са още от малки!!!  Heart Eyes
Аз пак да попитам, нослетата на вашите бебочета хъркат ли, след като са повърнали примерно?
И има ли някой с кожено пъпче, т.е. изпъкнало много напред ?  Confused

# 494
  • До морето
Херувимче, знам че се повтаряме, но и мен ме просълзи разказа ти. Радвам се, че вече сте добре, дано по- бързо да забравиш какво сте преживели  Hug Hug Hug

Бюти, и аз правя така с пръстите, защото иначе му запушвам нослето, а ти защо поспираш с хавлия, че не разбрах?

Принцеске, аз пък по- често използвам бутона с капчиците, смятах че той ме изцежда по- добре. Ще взема да пробвам твоя метод, макар че днес например се кърмехме на час и половина и въобще не съм стигнала до цедене  Rolling Eyes

Бранка, за фъстъците и аз знам, че са голям алерген и трябва да се избагват, но както си знам, така онзи ден ометох една кутия бисквити с фъстъчен крем  ooooh! Биричка и аз съм пийвала 2-3 пъти. Иначе мен най- ме тормози ограничаването от мляко и млечни продукти, но пък имаме познато дете с такава алергия и знам колко е лошо  Sad

Много ви се радвам като ви чета, че растете и наддавате. Ние утре сме на първа консултация и ми си е свило сърчицето какво ще кажат  Confused На мен ми се струва, че Дребчо въобще не е пораснал и очаквам утре да ми кажат да го дохранвам, ама каквото е такова. Хареса ми философията на Блонди, всеки ден кърмене е бонус

Диди, хърка нослето, да. Купих Стеримар и пръскам (не ме питай как  ooooh!) много ме е страх, да не му се запуши нослето. След като пръсна после киха няколко пъти и си му излиза всичко, което е вътре  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт