Отговори
# 465
Здравейте!!

Искам да се включа с коментар, относно коликите- ние с моята беба от първите дни, когато започнаха сме на КОЛИЙФ и съм наистина доволна, че детето ми е спокойно и не се дере, и присвива както в началото, вярно малко по-скъпи са, но не запичат и мисля, че в момента са най-доброто на пазара у нас.
За приспиването- ние се приспиваме и в леглото сами и на ръце и докато сучем... но най- харесва да заспива у мен. Мисля един шезлонг да й взема, и нека майките които ползват да дадат отзиви дали са доволни Simple Smile
Инъче аз от секциото не усещам дърпане или някакъв дискомфорт, дори не си усещам операцията, от 2 седмици сложих колан за прибиране на Чико, не знам дали има ефект някакъв, но вече колана ми е голям... или съм се поприбрала малко.. хахаа Crazy
За килограмите, аз бях качила 25кг #Crazy #Crazy #Crazy... свалих 7 в болницата, и от както сме къщи съм свалила още 8кг, та ми остават 10... до като си върна кг от преди забременяването....което си е доста...пффф
 newsm78
За снимането на бебето искам да ви попитам, какво ви е мнението за използване на светкавица... тъй като имах случай в който при нас се използва, беба премигна 2-3 пъти, но се притесням да не й е навредила на оченцата....  Cry
За обличането на детето-моето е само по боди с къс ръкав и тънка пеленка.... по някога я слагам в спален чувал, летен...

За мамчетата които още не са си гушнали мъниците им пожелавам успех и леко раждане, а на новородилите мами- да са им живи и здрави бебоците и да се възстановяват бързо !  Heart Eyes

# 466
Ето ни и нас, живи сме още  Mr. Green
Честито на всички нови мамчета, да са ви живи и здрави бебоците, много да ви радват и на вас дупе да ви е яко  Joy

Успях да ви попрочета набързо  Embarassed
Накратко при нас положението: както писах беба не искаше да засуче и аз цедях като луда на 3 часа денем и нощем,ама пък и кърма имах много, но от една седмица насам, откакто всъщност свекърва ми дойде уж да помага, та успяхме да се изпокараме и с нея и с мъжа ми още първите два дни и голям срес изживях де  Cry та оттогава кърмата ми жестоко намаля  ooooh! последните дни вече дори не усещам втърдяване, болка и напрежение. Лека-полека вече се цедя на 5-6 часа за да изкарам дозата от 100-120 мл за едно хранене и това налага да дохранвам с АМ  #2gunfire Незнам има ли възможност да се възстанови количеството  newsm78 Опитвам се да съм спокойна, да я игнорирам и да мисля само за доброто на бебка, но ....  #Cussing out За капак малката взе че засука, а аз нямам вече толкова кърма че да я храня  Cry и я слагам на гърдите само за успокоение. Много ми е криво  Cry Да и се невиди дъртата кукумявка ми разби всичко  #2gunfire

Иначе беба си расте, коликите и нас ни мъчат-давам био гая и инфакол, незнам дали има ефект. От кога може да се дава чайчета копър и анасон?
Много е лакома, яде бързо, после като почне да се напъва и обикновено повръща и започва да хълца и е едно дондуркане, преобличане и докато пак се успокои да заспи става време за следващото хранене  ooooh! Ама като ви четох май не сме единствени  Mr. Green Mr. Green

Операцията вече не ме боли, но ми е подуто от едната страна повече и в дригия край също, като буца ми стои, някой има ли такова нещо  Rolling Eyes Когато ми се поду така беше към 10 тия ден и док каза че съм се преуморила и че ще мина, но си стои  Confused Много се притеснявам да не ми остане така!

За колан и аз се чудя, този който Ивка е показа изглежда супер а е и на страхотна цена, ама как да си улуча размера  newsm78 По таблицата която е показана съм в талията за М , а в ханша за Л  Whistling Ако си взема М да ми стяга добре корема, ще ми е тясно на дупето  Embarassed
Бранка - при мен се получи абсолютно същото, още като пристигнахме у свекините, карахме се и с  нея и с мъжо, та все още се караме де, и ми намаля драстично кърмата. Консултирах се с педиатъра и той ми препоръча да пия 1-2 чашки бира + 100 гр. фъстък  Mr. Green всеки ден. Аз никога не съм пила алкохол, освен вино на специални дни, та почнах да пия сега бира ииии изненада, наистина действа, възстанови ми кърмата и вече имам достатъчно пфу-пфу слава богу. Разбирам те напълно, хайде свекито ще и кажеш майната ти и няма да взимаш под внимание човката и, ама това каране с мъжО много ми тежи, никога не сме се карали сериозно, а сега направо.... и за какво?  заради една усойница.... Как не мислят, че може да секнат кърмата, като изнервят майката, как не мислят за внуците си, нямам думи просто... Та пробвай с бирата и фъстъците  Mr. Green Дано и при теб да подейства. Успех  Peace
Блонди,Би-Би и други не отказващи майки - вие сте герои, аз ако бях в това положение, сигурно нямаше да издържа  Embarassed Аз не будя малката ако спи по-вече от 3 часа (случва се да спи и 5 часа), когато сама се буди, тогава се храним.
Бюти - мен също много ми болеше шевовете, използвах свещички "Профенид" по едно на 12 часа, не се препоръчва за кърмачки, но само това ми помогна в първата седмица, направо се гърчех от болка иначе,като парализирана бях. После си взех спрей - Oxycort за освежаване и дезинфекция и ми мина вече. Имах и външни (махнаха ми на 7-мия ден) и вътрешни.
Хайде мамите, които все още са 2 в 1, палците са стиснати силно за вас, чакаме хубави новини.

# 467
мамите с 2 деца - как се оправяте, когато и двете имат нужда от вас newsm78 newsm78 newsm78
по същия начин- бебка поревава, докато оправя кака й.Или Анито стои малко гладна, докато преоблека и наглася Лекси.Няма начин  Crazy С брат ми имаме 8 г разлика и майка ми се чудеше какво ще правя сама.Казах й, че в един момент едната ще реве или мрънка  Crazy Ще има хубави дни, когато всичко се нарежда от самосебе си, ще има и дни, в които ще ми се спира тока.Гледам да не се стресирам много, защото това е "част от играта", няма спасение  Laughing Сега гледам да обреъщам повече внимание на каката, даже Лекси като е будна я оставям да й пее песни или да й говори и се меся само в краен случай, да си общуват двете  Wink Но  определено наблягам на играта с каката, за да не се чувства пренебрегната.

# 468
Хати, фъстъците са много силен алерген. Знам, че на бременни не се препоръчват изобщо. Май важи и при кърменето  Thinking

# 469
Здравейте, милички! Намерих време да щракна няколко реда.

Първо бих искала да благодаря на всички за милите думи, за съобщенията, които получавах и най-вече за подкрепата! Обещах да пиша скоро, но покрай бебчо време не остава...

Честито на всички мамчета, обичайте дечицата си, радвайте им се, да растат здрави и щастливи с прекрасно детство!!!

При нас нещата се развиха много бързо, с хубавото дойде лошо, после пак хубаво... и така. На 11 юли деня ми започна в 04:00 ч., бях неспокойна, не можах да се наспя. Цял ден шетах, вечерта очаквахме гости. Точно седнах да вечерям в 19:30 (следвах режима заради диабета) и усетих нещо мокро. Докато стигна до тоалетната, от мен шуртеше цяла струя. Така водите ми изтекоха. В паниката успях да стегна багажа, поне бяхме накупували всичко за всеки случай. Родих с много активна родова дейност, с контракции, болки, разкритие и т.н., на което лекарите много се учудиха, понеже бях в средата на 8-ми месец. Оказа се, че имам бета-хемолитичен стрептокок, който е спукал околоплодния мехур и е предизвикал раждането. За съжаление зарази и бебчо, който беше 1 месец и 2 дни в болница, изкара много тежка пневмония, причинена от бактерията, беше с опасност за живота си. Само в началото на бременността, когато лежах за задържане, ми правиха микробиология, която беше чиста. След това продължих да се следя на частно с надеждата, че съм в сигурни ръце и нещата ще протекат по най-добрия начин. За съжаление обаче не беше така и пропуските не бяха един или два.
В средата на май месец посетих лекаря, който тогава следеше ЖК с оплакване за бяло течение. Той ме прегледа, каза, че всичко е наред и ми изписа някакви вагинални таблетки с думите: "От това ще ти мине, ако все още имаш оплаквания, ще те пратя на микробиология." Междувременно обаче се преместих в Токуда, където пак отидох за преглед по същия проблем и пуснах една микробиология. Докато излязат резултатите, аз родих. В неонатология скочиха срещу мен защо не съм правила до сега микробиологии, че ПРЕЗ ЦЯЛАТА БРЕМЕННОСТ ТРЯБВА ДА ИМАМ ПОНЕ ПЕТ МИКРОБИОЛОГИИ. Не можа ли да се сети този *****, при който налях куп пари за частни прегледи да ме прати на изследване?! Ровейки се в Интернет видях, че било нормално по-засилена секреция и въпреки това посетих лекар, но лекар да пренебрегне подобно нещо???
И така постъпих в Токуда, родих под грижите и невероятното внимание и прекрасни грижи на д-р Илиев, д-р Кирякова и акушер Петрова. Всички бяха неотлъчно до мен, помагаха ми, съветваха ме, разсейваха ме... Докато раждах дори д-р Илиев ме разпитваше за песните, които звучаха в момента на раждането... Родих по нормален начин едно прекрасно момче. Самото раждане беше като преминаване през деветия кръг на ада, но изживяването, в което го превърнаха от екипа, беше вълшебно! Ако живот и здраве пак раждам, пак бих избрала същата болница и същия екип (извинете ме за спама, но искрено съм благодарна на всички).
Сутринта отивайки при бебчо с надеждата да го прегърна и целуна, го заварих в кувьоз, целият беше синьо-лилав, с един куп системи, тръбички... Гледката беше ужасяваща. Докато ми съобщаваха за състоянието, гледах да запазя самообладание, но бях твърде слаба, два пъти ми прилоша, на втория припаднах и ме докараха с количка до стаята.
Месец и два дни бебчо беше в болница, оцеля благодарение на грижите на неонатолозите. Носихме му кърма всеки ден, аз се цедях с помпа на три часа денонощно, с надеждата, че правя всичко възможно да помогна на мъника в борбата с болестта.
Много сълзи, нерви, средства и търпение ни бяха нужни, докато дочакама момента, в който съм се излегнала на спалнята с бебко на гърдите си и ви пиша този пост. Всяко негово вдишване сякаш изтрива лошите спомени и само усмивката му си струва да продължим да се борим!!!

# 470
Момичета,помагайте!
Имам температура 39.Да продължавам ли да кърмя? Гърдите ми са меки и не ме болят  Sad

# 471
Можеш. Какво ти има, освен Т°?  Hug

# 472
Можеш. Какво ти има, освен Т°?  Hug
Нищо.Тресе ме и зъзна под одеалото.Качи се на 39,3

# 473
момичета, благодаря за отговорите  Hug иначе лансиноха ми е от Англия и го ползвам още от родилното, абсолютно всеки път след кърмене се мажа, че някой път и в повече.. просто в позите е проблема. Вие оставяте ли малките сами да захапят? Мен са ми много тежки циците, с една кърпа от долу подпирам, ама си държа около зърното на ножица и набутвам в устата  Crazy

# 474
heruvimche,разплака ме.През големи изпитания си минала,дано всичко лошо вече е зад гърба ти и отсега нататък се наслаждаваш само на прекрасни мигове със синчето си.Аз,ако бях на теб,публично щях да изтипосам името на доктора,който те е следял и благодарение на който се е случило всичко това #2gunfireАман от търговци,от които зависят човешки животи.Хубаво,че всичко е свършило добре,то лошото се забравя,като си гушнеш бебчето.
Аз да се отчета след консултацията-наддали сме 600 гр за две седмици,1 100 за месец и вече сме 3 600,много съм доволна.Всичко е наред,лекарката каза,че Велизара се развива много добре и няма последици от това,че се е родила по-мъничка.Биха й втората ваксина за хепатит,много плака,милата.Нещо,което ме притесни-като й гледаше гърлото,каза,че имала къса юздичка на езичето и ако така се задържала до третия месец,трябвало лекичко да се цепне.Та сега това ще мисля,дано не се наложи.

# 475
Ивка, една статия  Hug

Херувимче, много тежки изпитания, радвам се, всичко лошо е зад гърба ви  Hug

Бюти, и аз така с ножицата  Mr. Green

# 476
Хати благодаря ти  Hug и мен караниците с мъжа ми тежат най-много, а имаме прекрасни отношения  Cry И аз съм чувала за бира, но ме е малко страх, все пак е алкохол  newsm78 Други мами пиете ли бира и има ли ефект? А както и Блонди е писала фъстъците е желателно да се избягват  Naughty Та в този ред на мисли, има ли други храни които не се ядат, чела съм много противоречиви неща, но май всичко в рамките на нормалното е ок да се хапва   newsm78 Аз хапвам и шоколад (немога да се лиша просто  Embarassed ), ядки - кашу, лешник, бадем, не съм установила да се отрази не бебка?

Херувимче  Hug немога да си представя какво си преживяла, но важното е че сте се преборили и мъника е добре  Hug

# 477
  • София
Херувимче  Hug Разплака ме. Важното е, че вече всичко е наред и се гушкате.

Елсън, аз да правя сиренето, ти кашкавала и после ще менкаме, а  hahaha
Опитах се да набутам цица на мъника в просъница, че да ме дръпне малко преди да се пръсна, ама изобщо не ме отрази и трябваше пак да смукна с помпата  Tired
Абе моята помпа /ръчна Авент/ спря да скрибуца  newsm78 и ми се струва, че нещо не прави вакуум както трябва. Дали нещо не се развали  Thinking Пък точно сега не е най-подходящия момент да ме изостави.

# 478
Маги, а моята като скрибуца мисля, че е развалена. Иначе има значение как е поставена фунията на гърдата. И моята ми прави мизерии за съжаление.

Херувимче, добре че всичко е преминало по най-хубавия начин. Радвайте се сега един на друг.

Бюти, и аз така с бюста и придържането, иначе и запушвам носа. И моя е голям, но не слагам хавлия. Гледам да спазвам основните правила за позата и се получават нещата засега. Само че ми прави впечатление от няколко дни много трудно захапва - отнема и  3-4 мин, докато в началото от раз се започваше със сукането.

# 479
  • Обетованата земя
Херувимче, настръхнах просто! Желая ви само щастие занапред!  Hug
Ифка, и ти си преживяла доста! Прегръдки и за теб!  Hug
За биричката, аз си пийвам всеки ден  Blush, не мисля, че 1-2 чаши биха навредили. И с баткото съм си пийвала и биричка и винце по малко.  Wink Особено обичам Загорка Фюжън, а в нея има съвсем малко алкохол.
 Бебка спинка, а започва 5ти час да не е яла, май ще я будя вече...
Хати, Бранка, игнорирайте тия свекървища, ще мине и ще замине караницата,  сега по-важното е да сте спокойни!
 Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави дечицата!
Лудница, кръстила си си дъщеричката с много хубаво име( Димана, нали?), адашка ми е! Wink  Hug
Фъстъци и аз знам, че не е добре да се ядат, може би в малко количество е ок. Но не вярвам да увеличават кърмата.
 Събуди се малката мишонка и с нейният глас естествено ми текна млякото, но целия процес е толкова интересен. Първо в гърлото ми се надига някакво необяснимо чувство на щастие, ама огромно щастие и после си знам, че млякото ще слезе, теква и от двете страни, чак ме боли и не мога да сваря да бързам да я взимам.  Mr. Green При вас така ли е? Знам, че окситоцинът е виновен за това щастие безмерно...  Laughing И сложа ли я на гърдата ожаднявам много всеки път и ако не съм си приготвила вода трябва да има наблизо някой да ми подаде Simple Smile !

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 16:53 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт