Отговори
# 540
ха ха ха от време на време по навик говоря за него в женски род  Mr. Green
Наши познати бяха така, а аз покрай тях уж внимавам да не ми се случва  Mr. Green
За това дето всичко им е ползвано на вторите деца - ми то и ние с татко му вече сме ползвани като родители, ама не мисля, че човека има нужда от нови. Party Joy
Пламито как реагира?
Тринити аз пия сода, понякога и кола.
Калисто, честита дъщеричка.Здрави и щастливи да сте!  bouquet
за нощните хранения - хич нямам намерение да пробвам каквото и да е, оставилаъм тези решения на Мишето да се учи да поема отговорност  Wink Mr. Green
Блондииии, не спанак, а много лук му трябва и джоджен  (лука и ориза за мляко, а джожен за коремчето). Лук може и суров в салата.

# 541
И аз не пръскам нищо в нослето, ама си хърка от време на време. Дбс, защо точно преди кърмене хърка вашето, не разбрах?
Защото диша по-учестено, ако изчаква да му слезне млякото, засуква, но без вакум 2-3 пъти и пуска и след това вече прави вакум и е много смешен  Heart Eyes а ако му е слязло и му е силна труята първо се облизва като коте и чак след това прави вакум.

# 542
Момичета да ви питам на някоя от вас правили ли са и кюретаж след раждането? Правиха ми тази процедура и бях на антибиотик 5 дена и следователно не кърмих от 2-3 дена отново се кърмим, но изпитвам някакво стягане и тежест в корема, според моя мъж е мускулна треска понеже малкия лежи върху корема ми докато се храним, чудя се дали е това или да се притеснявам. Днес ходих до док. да ми изпише кремче за зърна, но той е отпуска от днес и ще върне чак на 5.09.

И друго да попитам вашите бебчета как са с ходенето до тоалетна, ние от както сме на смесено хранене, все ака докато се храним, даже тази сутрин след като се беше наял и след час наддаде рев, че е гладен цокна малко, колкото да се наака и после като го преобух заспа.

# 543
  • София - град
Еличка, аз първите 3 дни докато кърмех имах контракции, може би това те стяга?

# 544
  • Добрич
Привет и от мен! Simple Smile

Снощо от 23 до към 2:30 си мислих за всички неспящи мами и бях сигурна, че някой е солидарен с моето положение - сучещо вече 3 часа и неспящо бебе на ръце.  Mr. Green При нас нощ с нощ не си приличат. Един път само спи и яде, друг път само размахва ръце и иска да суче.

Днес ме оставиха вкъщи с двете деца и изкарах голям късмет - и двамата спаха 2 часа, а като се събуди баткото беше толкова щастлив, не ми е създавал никакви проблеми. За радост започна да свиква и с плача на бебето и не му придава вече такава важност, та поне не става лудница като ревне Матей.  Grinning Почват и коликите да се обаждат вечерта, но засега се успокоява с гушкане и кърмене и си кротува мамин сладък.  Heart Eyes
Момичета, споделих ли ви, че беше много грозен и смачкан дребс като го извадиха.  Laughing Направо не съм очаквала такова смачкалосано бебе да родя.  Mr. Green Като ми го донесоха в реанимация заедно с другите бебета седя и го гледам и си викам "боооже мойто баш ли е най-грозното", голяма съм патица. Една черна коса, една подута физиономия и черно черноооо...  Laughing Няколко дни по-късно като започна да наддава му се поизбистри физиономийката и към този момент ужасно много прилича на батко си и дори го намирам за много нежен и красив. (на мама гарджито  Mr. Green) Камък ми падна от сърцето.  Mr. Green

Екзо, я и удари един игнор на тая свекърва. Ти трябва да си над тия неща, пък и ваши са си децата, ако искате и Драган и Петкан щяхте да ги кръстите. Пък и много ми е интересно при свършен факт, какво още има да обсъжда тая твойта свекърва, нищо няма да промени. И аз получавам такива реплики, даже последната беше снощи, но набързо и показах откъде изгрява слънцето.  Naughty На моменти даже се хващам да ставам малко арогантна, но то на нормалния човек като му обясниш един два пъти и те разбира. Снощи 5 пъти и казах да не дава повече бисквити на Камен и всеки път намери какво да ми каже  и продължи да му дава, докато не скочих и не прибрах чинията щото детето като виждало и му се преяждало. Накрая мъжа ми се намеси и го отнесе свекървата.  Crossing Arms

# 545
  • Обетованата земя
Много ни е изпъкнало пъпчето. Минимум сантиметър, не съм го мерила.  Confused
Дбс, сега разбрах Simple Smile
И аз понякога говоря на Теа в мъжки род  Laughing
Еличка, сигурно матката още се свива.

# 546
дбс, ами не излизаме представи си - хич не ме свърта вече, ама не само заради количката, а и аз не се чувствам много в кондиция. Тия дни само до магазина като ходя и се изморявам и ме хващат болките в корема, та ще си дадем още няколко дни почивка и после мисля да ви каним на среща!  Peace

Хаха, Елвирка и аз викам на Криси "той"...много сме смешни  Mr. Green Grinning

Калисто, Честито дъщеричка! Да е здрава и късметлива  ви прави много щастливи!   bouquet Hug
Тефита,  Hug ами ние се отказахме от Витоша, ще ходим в другото нищо - "Манастирски ливади"ама не знам кога...
Трябва да избирам плочки, интериор всякакъв, а пък хиич не ми се занимава сега с това  Rolling Eyes

Тринити, за Хай-тека съм съгласна!  Peace Моята на Бобо обаче беше 2-ра употреба, демек за Криси ще се падне някъде 4-та... аааман!  Crossing Arms

# 547
Еее, като ви чета за проблемите със свекървите направооо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Как може пък толкова злоба и егоизъм, сякаш никога не са били от другата страна.
пфуу дано не станем такива един ден Simple Smile

За пъпчето, нашето е изпъкнало и вчера педиатърката залепи лепенка. Ще чакам да видим има ли ефект...

За шезлонга, точно същия като на Тайра си поръчах и аз, радвам се че върши работа.

Тринити, голям зор е заспиването и при мен, поне час след бебка успявам да се унеса.

ДБС, Биби и аз си мисля за вас често  Heart Eyes

За мамите, които се борят с кърмата искрени възхищения за упоритостта и всеотдайността  Hug

Уфффф отказвам се - пиша поста от сутринта - не става, голям рев голямо чудо. Не знам дали са колики, но вече губя надежда, че някога ще спрат и бебето ще спи...

# 548
Калисто, честита дъщеричка, да ти е здрава и щастлива  Hug

Аз днес бях на консултация, води има достатъчно, плацентата не е презряла, няма данни за преносване, разкритието ми този път е 1 см. Много съм еластична на шийка  Crazy един път 2 , друг път нищо, сега 1  Laughing Синковеца не иска да излиза още и това е...

Останаха ли други неродили, с които ще закриваме темата? Преносващите, тук ли сте още?

Viv , с теб съм. Бях на тонове сутринта...но контракции 0 Simple Smile Сега следобеда започнаха някакви по сериозни болки, но аз и преди си ги имах... Simple Smile
По термин преносвам вече 2 дни.
И моето бебоче не бърза Wink

# 549
Никита, дано се почва при теб  Praynig Hug
И аз снощи имах сравнително силни контракции на 15-тина минути известно време, ама минаха и заминаха, както казах днес съм с мизерния 1 см  Crazy
Тринити, така ми се иска и аз да пишех вече за бебешка консултация, благодаря ти за пожеланието  Hug

# 550
не става, голям рев голямо чудо. Не знам дали са колики, но вече губя надежда, че някога ще спрат и бебето ще спи...

И аз така  Tired Сега пак сме на вълна сукане без преглъщане нон стоп. Мъжът ми вика преди малко - спи ми се  Shocked И аз - моооооля? (той спи с малкия в друга стая) На теб ако ти се спи, аз дето за месец я имам 10 часа сън, я не, какво да кажа  Crossing Arms Бюти била Чубака отдолу, аз съм Ранго отгоре Whistling

ДБС, 5 глави шибнах  Crazy и 1 с.л. джоджен  Blush

# 551
  • До морето
Ехооо, аз влизам да се отчета след консултация  Simple Smile

Малко по- спокойна съм, Дребчо е качил 350 гр. за 2 седмици - не е много , но лекарката каза, че е добре и да продължавам с кърменето. Ние снощи пак от 8 до 11 и половина се кърмихме, после спа 4 часа и половина като къпан. Порастнал е с 2 см. и вече сме високи 54 см.  Laughing Каза, че като цяло е добре детето, но още не му се е изчистила съвсем жълтеницата. На 8ми сме пак на консултация и ще му пуснат изследвания, отсега се приготвям какъв рев ще е. Иначе днес беше много послушен на отиване колата въобще не я отрази Simple Smile, но на връщане вече беше гладен и опищяхме квартала.

За витамин Д - ние го почнахме от днес (20ти ден) - изписа ни Вигантол 1 капка дневно

За коликите - днес като сменях памперса малкия почна да ака и буквално му излизаше пяна от дупето. Педиатърката каза, че коликите започват.

За кърма - аз ям постоянно варено жито и пия от чая на Хип, мисля че има ефект, ама сега като ви чета се чудя дали да не си обеля една глава лук и да заръбам и без това обичам  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Да се похваля, че вече съм си с килограмите от преди раждането, бях качила 11, в болницата оставих 8 и сега и последните са изчезнали  Simple Smile

И друго щях да пиша, ама забравих  Blush

# 552
КЪМ ЛЛЛ:

Два въпроса:

1. Когато имаме това сукане с часове (не знам поема ли нещо или не), се случва да върне... не знам какво, прилича ми на вода, бистро, безцветно, може би са плюнки (лиги)?

2. Вашият конкретен съвет при тези кризи какъв е - да не дохранвам и да я оставям така да суче с часове? Сега сме така, смуче, плюе, сърди се, гладна е. Колко така да чакаме? Възможно ли е да слезе мляко и да я нахрани? Като стисна има капки и струйки, но знам, че това не е показател.

Благодаря много пак
 Heart Eyes

Лошичката, дядо ми така ядеше лук, като ябълки  Joy ама лютиииии  Crazy hahaha

# 553
 Бюти била Чубака отдолу, аз съм Ранго отгоре Whistling
 Laughing Joy

Мисля, че и моята кърма намалява  Cry А хем изядох половин домат с една глава лук, пих и от специалния чай и цедя на 3 часа...  Sad Гърдите ми са меки, пфуууу...

Късмет на бъдещите мами!  Praynig

# 554
Elsun повторихме секциото.

Общи условия

Активация на акаунт