Отговори
# 555
Чета чета, но когато започна да пиша и малката се събужда  #Cussing out
За това на бързо, че ще изпусна още една тема  Mr. Green

Честито на малките създания появили се на бял свят и техните мами  Hug Hug HugДа са ви живи и здрави и много да ви радват!!!

Ние с Лина сме като вас Блонди. Следобедите са един малък спектакъл: Рев, мрънкане и милото му почервеняват очите от зор- да се напъва ли, да подремне ли. И аз покрай нея на моменти се отчайвам. Идва ми да купя едно АМ и да връча шишето за малко почивка. Вечерите също има моменти на болки и няма оправия от коликите.Пробвах еспумизан, колийф, биогайа но ефекта е временен. Днес вземах от аптеката чай от анасон и копър- сякаш е по-добре , но да не дърпам дявола за опашката/ съдя по съня й в момента/. Нека да минат няколко дни и ще споделя мнение:) Иначе имаме същите нервни изблици на гърдите. Върти глава и иска да засуче, но много я боли и свива крачета. Само се моля по-бързо да отминат,че ми се къса сърцето.  Praynig

Чудех се кога ли ще ми остане време да започна с гимнастика  #Crazy / имах силните амбиции преди да родя,че от 10-ти я ден съм на фронта  Mr. Green Mr. Green Mr. Green /. Започвам да се притеснявам с това хранене на 2- часа, че съм като ходещ призрак.
За килограмите и  аз съм на 0, но имам още да свалям от преди бременността.
Пъпчето падна, но не съм слагала леенка то се прибра само, но с този рев който е покрай коликите, се подува  #2gunfire

Единственото ми успокоение ,че имаме Морска гредина и разходките са супер:)

Чудех че ъащо са ви правили кюртаж след раъдането, не са си свзршили работата Докторите ли –  newsm78

# 556
  • софия
Здравейте и от нас.

Време е да се разпиша и аз.

На 19.08.2012г се роди нашето слънчице Ивайло 3550г 52 см.
До сега бяхме в болница и ни предстоят още консултации.
Надявам се скоро всичко да е наред.

# 557
Честито на новите мами  Hug
Блонди  hahaha hahaha
Чубака се върна  Mr. Green да е*а "свалянето на конци" дето бях ходила уж  Tired ей сега усетих, че ми ги свалят  Mr. Green не беше много приятно, доктора се опули на един конец дето бил вързан 5 пъти на възел  Shocked hahaha каза, че самото ми зашиване предполагало по-бавно зарастване  newsm78 ама не искаше да влиза в медицински подробности  Mr. Green изписа ми някакви глобули да бутам и така.. ще видим скоро ще се живее ли  Mr. Green за болката горе каза, че нищо няма-всичко ми е наред, нямам инфекции, явно просто се разпространява някак си болката  newsm78

# 558
Момичета и ЛЛЛ,

не знам дали аз бъркам, но ми е трудно вече  Cry писах на разни дружки - кърмят си двегодишните деца още без проблем. Питах майка ми - според нея също не полагам усилия достатъчно  Sad Сигурно аз греша някъде  Cry

# 559
ееееееееее Чубака айде дано скоро отмине!!! Hug Hug Hug

Роси - честито бебче. Да е живо и здраво!!! до колкото схванах имате проблем...стискам палци да отмине и всичко да ви е наред Praynig Praynig Praynig

Блондииииииииии - не се сдухвай , мила....знам, че искаш да кърмиш, но като не става-не става...опитай да се успокоиш....може пък точно това да е проблема....и аз се чудя къде е мойто мляко....като гледам дори Никол, която беше злояда и се изморяваше бързо е изцоквала повече по това време вече....в крайна сметка 1 месец пак е бонус....и 1 хранене на ден да ти остане с кърма-пак е награда!!!! Аз и толкова не бих могла да издържа като теб. Ето сега мойта малка прахосмукачка цока 20 минути от двете гърди и е изцокала 15 грама....а после, въпреки изтощението си АМ от шишето изпива още 60 гр за 3-4 минути.....незнам защо, но го няма млякото...аз обаче не се отчайвам, а приемам всяка капка за бонус и това е. Дохранвам си, защото не мога да вися 23 часа с бебето на гърди или да го държа гладно и това си е....ето и Никол е израстнала на смесено хранени и си е жива и здравичка ....(пу-пу) Hug Hug Hug Hug Hug

# 560
Въпрос към ЛЛЛ

Момичета, помагайте!!!

Бебчето ми е на един месец вече, до сега сме на изключително кърмене, наддаваме добре. Кърма имах доста, след хранене доизцеждах с помпата, по някога и по 100-120 -140 мл от двете гърди. Винаги преди хранене гърдите ми бяха напрегнати и боцкаха, малката чак се давеше от кърмата, за това пак изцеждах по малко преди да се храним... НО днес нямам кърма, нито гърдте са ми напрегнати, детето изсука 20 мл, с помпата пробвах- и там нищо не изцедих.... Дайте ми съвет какво да правя, какво да ям, ако трябва да пия някакви неща, само и само пак да ми тръгне кърмата... Искам да си кърмя детето.. Praynig Praynig Praynig

Благдаря ви предварително за отделеното време!!

# 561
  • Варна
И аз съм на края на силите си днес Sad От 9 сутринта досега едва ли му се събира половин час сън, останалото е мрънкане, гърчене, сърдене, висене на гърда, къде суче, къде само цока без да гълта, повърна веднъж сутринта. Вече 12 часа не се успокоява да заспи това дете, току що след половин часово кърмене пак се разрева Sad Не знам какво да правя вече честно... И този обрив не минава, има пъпки с бели връхчета по гърдите, врата и сгъвките на лактите от вътрешната страна, изглеждат направо ужасно. Чета в нета, че уж се дължало на недобре развитите потни жлези и общо взето не се лекувало, а отминавало само. При някоя от вас има ли такова чудо и какво предприемате? Вчера мазахме с триклобактер - ефект нула.

# 562
Момичета, днес нямах никакво време и не успях да ви изчета. Кърменето ми беше много проблемно и не успях да вляза през телефона.

Исках да благодаря много на skretch за бързия и изчерпателен отговор. Жалко само, че не попитах по-рано. Последствията вече са на лице.

Влизам само да опиша моя проблем, за да не направите моята грешка, Много ме е яд, много, днес цял ден рева. Съпругът ми не издържаше да ме гледа изтощена, уморена, с болки от епизотомията и да ме слуша как пищя всеки път като Биляна захапе зърното ми и взе силиконови накрайници. Умишлено избягвах даването на залагалки и отказвах да храним с шише, въпреки че мъжът ми настояваше да ме отмени през нощта и да храним с шише вечер. Много ми е мил, без него щях да се срина психически. Мислехме, че няма да навреди няколко дена Биляна да сучи от силиконовите накрайници, поне докато заздравеят зърната ми. След коментара на скреч се уплаших от вредите на силиконовите зърна и днес опитах да я сложа без тях. Е, да, ама тя не иска да засуче. Просто не отваря така широко уста, свикнала е с дългото силиконово зърно и не захапва ареолата. Дърпа се, пиши, личи си, че е гладна. Кошмарно е. Толкова ли е сложно това кърмене и как майка ми се е оправяла без никаква подготовка? Аз посетих куп лекции, изчетох книги, срещах се с мнозина консултанти, редовно ги занимавам с моите проблеми и пак - ПРОВАЛ!!! Много ме е яд, че заради моят комфорт сега обърках бебето си и направо се чудя как ще се оправим. Съпругът ми отново ме подкрепя и дава надежда, нали и със силикона си сучела. Но на мен ми се реве като знам как зорна й обърках сукането. Имам приятелки, които кърмят и хранят с шише едновременно, бебетата не са се объркали от шишето, но явно е индивидуално и не трябва да се рискува. Дано при вас кърменето върви по-добре.

Лека вечер, момичета:)

# 563
  • София - град
На Емма постоянно й излизат пъпчици. Малки пъпки с бели връхчета, но за няколко часа завехват. Те са защото кожата се чистела, така ми обясниха в болницата. Но съм чувала за бебешко акне, за което наистина няма лек и е точно както го описваш Месечинке ....

Аз днес съм като дойка.... през 1 час от снощи ми се виси на цицата.... Едната е тотално изпразнена в другата още има някакви запаси, а малката сега реши да будува, след като имахме една серия рев от коликите  ooooh!  Сега лежи милото и просто гледа  Rolling Eyes

# 564
здравейте Simple Smile ние от днес сме си вкъщи с малката,но ...но някой може ли да ми каже пак Т за стаята в която седи бебето и с какво трябва да са облечени или завити,че сега ако трябва да търся .. ooooh!
В момента при нас е 25 градуса,ама ми се струва,че нослето и ръчичките и са студени ... Thinking

# 565
  • София - град
Лудница, аз се ръководя САМО по нослето. Ръцете и краката все още не с е оросяват достатъчно добре и в началото са почти винаги студени.  добре дошла  Hug

# 566
да де но и нослето и е студено..и не знам да я завивам ли с по дебело юрганче и как да я облека да не и е студено
 благодаря  Hug

# 567
  • София
Роси, честито ти момченце  bouquet Да ти е живо и здраво Hug
Честито и на останалите мами, които са родили   bouquet

Екзо, миличка, направо ми е мъчно за теб, и при мен голям зор да идва да помага моята свеки, всеки ден се мъкне и ме изнервя, но иди разправяй на мъжа ми, той се притеснява да съм сама в началото (понеже тръгна на работа), а тя повече ме изнервя, вместо да помага - по цял ден гледаме турските сериали. Докато бях бременна не дойде да ме види, сега - голяма помощ ooooh!Та да те успокоя - почти всички са така, нали знаеш свекърва добра - няма Wink Но твоята наистина прекалява, за такива неща да те разстройва и наистина да не оценява  Naughty Недей така да разсъждаваш за Терминал 1, не бива точно тя да е причината, преместете се в друг град, елате тук в София Hug И продължавай все така да напираш упование в двете си слънчица  Hug
Freedom, мила, и ти не се ядосвай със свекървата  Hug
Блонди, мила, много хубаво разсъждаваш за кърмата, недей да се тормозиш излишно, виждам, че ти е трудно и много го преживяваш, като си си поставила тази цел, но знаеш, че правиш всичко, което зависи от теб! Дала си добър старт на Ками - поне като й е била най-необходима, и сега както казваш просто давай ден за ден, пък докъдето стигне  Hug
Бюти, мила - радвам се, че всичко е наред, дано по-бързо ти зарасне  Hug
Тринити, направо супер си направила, че си се ориентирала директно към секциото  Hug А за двете дечица и аз това се чудя как се справяте всички мами с по две малки деца, аз с едно едва успявам  Confused Героини сте  Hug
Маги–г, толкова много ми прилича на моето раждане, с тази разлика, че при теб е стигнало до края, иначе точно - гърчене и на филм, такава болка Confused
Би-би,  Hug
И на нас педиатърката ни изписа Вигантол от 21-я ден по 2 капки, Диавита вече малко го отричали Simple Smile
Днес за първи път сутринта дадох Биогая, че снощи да сме спали 2 часа, не е ревал много, но и моя мамин Кольо иска все на цица, като го оставя - и се почва едно мрънкане  ooooh!
И ако се уверя, че са колики - ще давам и Колийф  Confused
Новембър, миличка, стискам палци, всичко да е наред и да ти се върне кърмата, яж житце, пий по една чашка бирка  Hug
Диди24, не се притеснявай, ще ви се оправи пъпчето Hug Попитай вещото лице - майчето, акушерките връзват пъпчетата  Hug
Принцеске, вие как сте? Hug
Лудничка, добре дошли Hug Нослето трябва да е топло. а ръчичките и крачетата са винаги студени, както Софи е казала. 25 градуса е добре, даже е максимума Hug

# 568
  • София
Привет и от мен.
Честито на всички майки и най-вече здраве за бебчетата.
Пропуснала съм доста, но от 16.08 до 25.08 бях в Майчин дом и нямаше как да следя темите. Още не мога да вляза в ритъм, но скоро и това ще се случи.
Накратко на 20.08 в 9.13ч. се роди дъщеричката ми Адриана, с манекенските размери 3100кг. и 49см.
Вече сме си в къщи. Кърмим се, пълним памперса, спинкаме и се борим с жълтеницата.
Надявам се скоро да мога да изчета пропуснатото и да се включа адекватно по темите.
Спокойна вечер на всички майки и бебета. Heart Eyes

# 569
belverde  Hug мерси  Simple Smile при нас е 26,ама няма как да я смъкна...обаче не мога да разбера защо и е студено нослето...В болницата беше 29 (поне в нашата стая по термометъра) #Crazy умирахме от жега...А бебетата не ги мисля,ама моето си спеше спокойно и и беше топло нослето ,а сега и е студено Sad(

ама мисълта ми беше...имаше един лист с температури за стаята а бебето и с какво трябва да е облечено и завито съответно...ама не мога да го намеря сега ...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт