Отговори
# 615
  • Варна
Въпросче към ЛЛЛ:
нормално ли е бебето да връща мляко, но като "пресечено", около час и нещо след хранене? Току що видях, че е върнал мъничко, има петънце на блузката колкото монета от 1 лев и малко около устичката? Вчера върна повечко, изглеждащо по същия начин.

# 616
Здравейте, мами! След дълъг престой в МД и ние се появихме на бял свят Simple Smile  Бебе Лора- е  цели        2 500 гр. и 45 см. -гордостта на мама и на тати. Роди се на 21.08.2012, въпреки че беше планувано секцио за 24.08. Доста неща сте изписали, но ще наваксам. Сега много ме вълнува темата за кърменето, тъй като съм решила да кърмя бебка(за сега имам кърма), така че  кърменето е приоритетна тема за мен. Ще ви чета с огромен интерес оттук насетне.

# 617
Хаха - Блонди -разсмя ме:) hahaha hahaha hahaha Hug

Биби - сега искам да ти напиша и аз....стига се вкарва във филми!!! Naughty Naughty Naughty Ако имаше такава опастност доки щеше да ви вкара в болница!! Споко!!! А за кърмата БРАВО newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 Аз и преди съм казвала, че мисля, че спокойствието на мама е най-важно....и психическата нагласа, че не е на всяка цена Hug Hug Hug Hug
Освен това (и за Блонди) съня да ви кажа май най-много увеличава. Като съм спала и бебка успява да изкара по 70-80 гр за 20-30 мин...., вечер към 9 е най-зле...цока, цока и 30 грама макс.....така, че СПЕТЕ до колкото е възможно повече  Hug Hug Hug Hug Hug

Мерси за Лефакса - сега ми се обадиха (една братовчедка с немски) не трябва да е в хладилник, Пишели сами да е под 30 градуса:) Hug Hug

За Муки и аз се притеснявам Praynig Praynig Praynig

# 618
  • Пловдив
Би Би,недей да четеш,че то тоя нет само във филми ни вкарва ooooh!.Аз съм същата де Blush.Браво на Сашето за килограмите Hug.

Белверде добре сме,благодаря ти Wink.При мен в епикризата пишеше че съм загубила 350 мл.кръв,чак не ми се вярваше като прочетох.А тея тромбоцити как така ти се вдигнаха изведнъж?

Днес бяхме на консултация и сме качили 720 гр.за 17 дена и сме пораснали с 3,5 см.Похвалиха ме че кърмя на поискване,най критичен според педиатърката за кърменето е първия месец.После нещата влизат в релси,само мама да има нерви и да устиска.

Аз днес си правя детокс и карам на вода чай и диня.Мога да ви кажа,че с количеството течности усещам как гърдите ми се пълнят повече,така че водата прави кърмата.Ще видим дали ще изкарам 3 дена ,ама засега беба си спи спокойна.

# 619
Месечинке, съвсем нормално  Peace Камито редовно е с извара по бузките  Grinning

Би би, вижда и още как  Simple Smile Радвам се, че си спокойна и че кърма има, независимо как я даваш  Hug

Днес сме на системата - наяжда се и излизаме с количката, така се мотаем по улиците, малко в двора, малко на ръце и после пак ядене. Нямам време кой знае колко пак, но поне не виси на ръце и гърди постоянно и се чувствам по-добре. Просто явно ще трябва да изчакам периода с толкова честото сукане да поотмине малко, но като я гледам, глезанката, периодът с постоянното гушкане няма да я пусне скоро  Crazy

Иначе днес непрекъснато даже се дави от струята в началото  Shocked Praynig

Бюти, и аз отдавна мечатя за една татиуровчица, и все не й идва време  Tired  То вече одъртях и е срамота тепърва да си правя  hahaha

Тефита,  Hug гъсечничката, както казва майка ми, ще ни разкаже играта.  Mr. Green Кики беше бебе-мечта - спеше нон стоп, и досега кърти до обяд, не знех с него какво е недоспиване (освен докато се пънех да кърмя) и ставане рано  Blush
Езичето на Камито е бяло, нормално е според мен. Ако са гъбички евентуално, то бебето изпитва дискомфорт и болка и ще реагира при кърмене (ядене). Ако всичко е ок, не мисля, че е проблем, и от ЛЛЛ го казаха малко по-назад  Hug

Лусиана, честита радост, да сте здрави и щастливи  Hug

Не знам в крайна сметка колко е наддала Камито, вторник ще разбера, обаче бутчетата й приличат на свински крачета, то са гънки, то са дипли, като сменям памперса се започва едно разгъване...  Whistling  hahaha

# 620
skrech -благодаря ти, още веднъж.
Мисля, че нещата се нормализират при нас, днес на едното хранене изсукахме близо 100 мл от едната гърда, бях приготвила шише с кърма за дохранване от замръзената, но бебето ми въобще не иска да пие от шишето, дано кризата ни е отминала и продължаваме да се храним както трябва.
Бяхме на консултация днес, за 1м Тея е наддала 1100гр, като последните 2 седмици е наддала 500гр и сме пораснали със 6 см. Педито ми каза да почна да й давам плодови сокове  Shocked Shocked Shocked, хора дайте мнение по този въпос.... аз останах като втрещена, и запротестирах, но педито каза, че в соковете имало минерали и незнам си кво още и трябва да й дава... Thinking Е???? Или аз не съм в час или педито е леко сдух*но!  Crossing Arms

# 621
  • Пловдив
Новембърче смени си педиатърката ooooh!.За мен най правилното (с каката така процедирах)захранване след 6 месец и то със зеленчуци.Плодовите ги оставих за накрая,а сокове предложих след годинката,ама до ден днешен предпочита вода ,соковете не са и любими.

# 622
  • Варна
lussiana_,
честито, мила Heart Eyes

Блонди,
много благодаря за бързото включване, че нещо се ошашках за момент Hug

November,
пълен абсурд е това за соковете Crazy Тя и моята каза да давам подсладена вода, за да не се дехидратирал Бобчо и да не му падала кръвната захар, дрън-дрън, даже не се заслушах, не мисля да следвам точно този съвет.

# 623
Новембърче смени си педиатърката ooooh!.За мен най правилното (с каката така процедирах)захранване след 6 месец и то със зеленчуци.Плодовите ги оставих за накрая,а сокове предложих след годинката,ама до ден днешен предпочита вода ,соковете не са и любими.

Абсолютно точно и правилно  Peace

Новембър, педито ти е куку, за съжаление, като почти всички в БГ по този въпрос  Tired Просто казвай - да, добре, и си действай, както е правилно  Peace

# 624
Към ЛЛ: Целта ми е да отговаря на растящите нужди на Ради без допълнително нерви от моя страна, плачи висене по гърдите по цял ден, поради причината, че имам още едно детенце и не мога да си позволява на този етап това. Затова ми се иска допълнително да стимулирам гърдите като предваря времето на усилен растеж, което ни предстои.
Нощем имаме две кърмения, през деня обикновено сме през 2 часа, но следобедните часове и по-често. Нямаме режим на този етап и съм на повикване, но истината е, че въпреки че наддадохме за 10 дена 600 гр. съм от майките, които са със синдрома - "не ми достига кърма", "бебето плаче защото е гладно " и т.н. Сещате се, все гледам да дам всичко от себе си и да се презастраховам, за да дам възможно най-добрия старт на детето си.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 17:13 от mariaemanouilova

# 625

Абсолютно точно и правилно  Peace

И аз се присъединявам!!! Сокове ще дам след 1 годинка. Искам да се научи да пие вода!!!!Ще захранвам със зеленчуци след 5-6 месец... Hug Hug Hug

# 626
  • Варна
Е добрах се и аз да драсна някой ред Simple Smile

Да честитя на новите мами   bouquet

Сега да се похваля бяхме на консултация, наддали сме 650гр за 2седмици и 2см сме пораснали. В този случай няма проблеми с повръщането, нормален рефлукс. Бебка много добре се равива само жълтеницата още ни мъчи, за сега педиатърката ме успокои, че е още нормално, но до 30 ден ако още жълтее ще се наложи изследвания да пускаме, понеже няма как иначе да почнем и ваксинациите. Подадохме си и документите за помощта от социалните и вече ми е малко по спокойно. Да видим до кога Simple Smile

ladysherry В болницата така добре и положително беше настроена за кърменето, продължавай в същия дух и вярвам, че всичко ще се нормализира. Бебчето е малко объркано най-вероятно, но пак ще си влезе в кондиция и ще засуче нормално. И при нас се беше получило така покрай залъгалката която давам, но ето пак си суче и захапва нормално. Пиши като можеш пак какво е станало  bouquet

Новембър
може би 60% от БГ педиатрите карат майките да почнат соковете толкова рано, но и аз съм на мнение, че  е прекалено рано. Peace

Месечинке и аз да те успокоя ние повръщаме постоянно  и с най-различна консистенция от бистра водичка до пресечено сирене. Hug

# 627
  • Пловдив
Тринити ,аз се убедих с Никита,че вкуса се възпитава.Не е била и на кухня и всеки ден следобедната и закуска беше плодове.Сега ги предпочита и сама си иска,че понякога забравям да и предложа Embarassed.Откакто е на градина започна да хапва и разни неща със захар,ама то е неизбежно.Нали е фамилно обременена от родата на баща и-все са диабетици и аз съм малко ку ку на тая тема да се храни здравословно.

# 628
Благодаря момичета за споделянето, и аз на този етап не виждам как ще я карам само на гърда без залъгалка. макар и рядко и за малко се налага да я използвам, дано не объркам нещата.
А за соковете и аз мисля възможно най-късно да въведа около годинка, може да съдържат много витамини и минерали, но са най-добрия приятел на коликите и най-лошия на червата и стомаха. Казвам го защото баткото ни е с чувствителен стомах и сме минали доста гастроенетеролози и тази информация ми е от тях.
Валентина, много се радвам, че така добре наддавате и рефлуксът е чисто физиологичен. Много прегръдки и целувки от нас и се надявам съвсем скоро да го израснете и да сте все такива пухчовци Hug

# 629
Честито на новите мами, да се им здрави и щастливи бебчетата  Hug

Момичета, стиснете едни палчета за мен и бебето всичко да мине леко и безпроблемно  Praynig
Днес бях на преглед и утре ще ме приемат за раждане, може и тази вечер още да е.

Браво на порасналите малчовци, все така да продължават  Hug
Захранването е объркано понятие тук за жалост. Малката я захраних на 5 навършени с оризова каша, тя пък беше с АБКМ и гастроентероложката ни даде схема за храните.

Общи условия

Активация на акаунт