Отговори
# 675
Лошичката, не съм аз, не сме на ти с хомеопатията  Blush

Месечинке, аз не се чудя вече, където ме свари нуждата, там вадя цицата  hahaha Онзи ден на касата в Метро - хем плащам, хем вадя цица  Joy

Мекици.... hahaha моите осмукани до дъно са направо чушки бюрек, ама с дръжките  Mr. Green

# 676
  • София - град
Днес цяяяла сутрин бяхме навън. Много е приятно! Кърмихме се в парка, опитах да скрия цицата, амааа духна един вятър та после въобще не правих опити. Мислех че хората ще ме зяпат,но явно и в България започва да се свиква с това тоооолкова естествено нещо. Малката беше супер спокойна и вече нямам търпение да дойде 18 часа та да се разходим пак.

Бюти, НЕ давай Инфакола на всяко хранене! Педиатъркатани от часните прегледи каза да се дава когато малкото започне да показва че му е нужно (да се гърчи,мръщи и т.н.) Ако се дава на всяко хранене опасността от запек (както стана при нас) е огромна.  При нас бързо действа, но аз давам и БиоГайа....

# 677
Софи, аз не го давам на всяко, ама питам  Mr. Green ох, блазе ви, че кърмите навън, аз не знам дали ще стигна до там.. като гледам как съм зле с позите, не виждам навън кой ще ме чака 30 мин. да се нагласим  Mr. Green пък и какви дрехи трябва да обличам, че да е удобно да вадя цицата  newsm78
Забравих да ви кажа, че rossy-pm е родила секцио, бебе Катерина - 3400 гр., 51 см. на 24 август   bouquet  bouquet

# 678
Привет отново- благодаря за милото посрещане. Hug Heart Eyes
Белверде, (абе ти защо не си ми правила до сега забележка, аз толкова пъти съм ти писала грешно ника Embarassed Hug), мен и Стефи ни изражда Стерков-само ,дето тя му е платила. А Пин-ъп знам само за акушерката й, не се сещам кой лекар й се беше паднал.Аз знаех,че си там от 20 и през цялото време, което беше 16 часа в преродилна зала си мислех за теб, дори ,ако ти имах телефона щях да ти звънна, после мислех да те диря горе на 5 ет., но пък се оказа, че не ти знам името. Embarassed Hug
Елсиииии-та,, зърната ми излизат до толкова, че се прибират веднага като спра цеденето и това е само едното- другото със сигурност гледа от вътрешната страна на гърдата ми- там има само една ямичка и това е. Hug Heart Eyes
Очаквайте скоро моят разказ за 16 часовото ми раждане. Crazy Party  Laughing
Бютка, Hugмога ли да помоля да напишеш ,че Нийката се роди 3400, не че нещо, ама ми е гордост,че е изцвъках толкова голяма без шефчета.

# 679
Гунди, кака, готова си   Hug

# 680
  • София
Честити бебчета на вив-мив, стефи к, пин ъп! Да растат здрави и щастливи! Hug
Сонче, недей да се чувстваш така, казвай си, че е временно и ще отмине!  Hug
Като гледам тези температури си мисля, че на Сашко ще му е студено облечен така, защото често като е по-хладно и е разсъблечен е със студен нос, ръце и крака. Не мога да разбера дали му е студено в такъв случай. newsm78
Пак да питам някой знае ли какво да взема при дразнещо гърло, така че да не пречи на кърменето?
Ох току-що излязоха резултатите от кръвта на Сашко - билирубинът ни е висок, пращат ни утре на детски гастроентеролог за ехограф на коремни органи.  Sad

# 681
  • Враца
Здравейте на всички и от мен, най-после имам малко време, вися на балкона откакто ни изписаха, но пак не съм ви изчела.  Blush Това време не стига и не стига... извинявам се за което.  Praynig
Честито на всички нови маминки, да са ви живи и задрави бебоците и вие също! Heart Eyes Hug
Благодаря за пожеланята, отправени към нас.  Hug
Ето и разказ за моето раждане, ако на някой още му е интересно да чете де, то всички родиха сигурно  Grinning
Скрит текст:
На 19.08 вечерта започна всичко, мъжът ми тъкмо заспа и се почнаха контракциите, аз търпеливо си ги засичах. Като станаха на 5 мин. го събудих, вече беше 20.08, 3:30ч. Отидохме в болницата и ме приеха. На смяна беше един пън, който когато попитах с колко см разкритие съм ми отговори да не бързам, че това не било състезание, била почнала родова дейност и нямало да спре. Контракциите бяха съвсем поносими (после се оказа, че съм пристигнала с 4 см разкритие). Предложиха ми система, която и аз не знам защо - отказах. Сутринта се смениха екипите от лекари и акушери и дойде доктора, който ме израждаше в последствие. Бях без избор на екип и имах късмет да попадна на свестен човек. Прегледа ме за разкритие и се установи, че след три часови разходки в коридора, напредъка е нулев (прирева ми се). Не ме питаха вече изобщо, ами направо ми спука водите и ми включиха окситоцин, за да напреднат нещата. Пуснаха системата слабо (6-8 капки в минута), записаха ми тонове, после пак ме прегледаха и нещата вървяха наистина много бавно - бях с 5 см разкритие (това към 10 сутринта вече). Постепенно усилваха системата (накрая стигнахме до 26 капки в минута). Записвайки ми отново тоновете по едно време спря да се чува сърцето на бебето... и моето сърце спря... Акушерката излезе в коридора и се развика да викат доктора... веднага се върна акушерката и ме размърда да се обърна по гръб, че бях на ляво и слава богу долови отново тоновете. Дойде доктора и поръча да не пия вода и да ми вземат кръв, а аз не съм тъпа и усетих на къде бият и ми стана много кофти.... не мога да го опиша. Почнаха те с изследванията и доктора ми обясни, че ще следим тоновете до края и ще се борим всичко да протече по нормалния начин, но ако нещо се обърка да съм готова за спешно секцио, тъй като това еднократно загубване на тоновете може да означава много неща, но най-вероятно оплетена или притисната пъпна връв. Аз нямаше какво да направя, за да помогна, затова затворих очи и започнах да се моля на ум, всичко да е наред. Последва засилване на контракциите, няколко прегледа за разкритие, като след всеки такъв констатираха колко трудно и бавно напредват нещата и послтоянно усилваха системата. Накрая стихнах 9 см разкритие, с което стоях 2 часа и така и не стана 10 см. Постоянно ме питаха имам ли напъни, а аз имах първо болка от контракцията, която преминаваше в напън. Доктора реши да вземе нещата в сви ръце и като започна поредната контракция ме пребърка, за да ми помогнел.... е няма такава болка, аз се гърча и напъвам по негово нареждане, а той с ръка в мен, за да направи ракритието 10 см. И така ми вика: "Хайде още една такава контракция и те водя в родилна". Една, една, колко да е една, цели 4 такива бяха. Междувременно ми казаха, че контракциите ми били добри, но бебето било голямо и те се оказват не достатъчно силни, за да го избутат надолу. Накрая разгеле се дотътрих до родилна зала и там вече ми се стори песен. Имаше и втори лекар, който пък ми скачаше на корема да ми помага и въпреки това бебето излезе чак на четвъртата контракция след много напъни и от моя страна. Кристиян изплака в 14:37 и направи мама и татко най-щастливите хора на света! Роди се 3900 г, 51 см в крайна сметка. Докато минавах през деветте кръга на ада с 9 см разкритие, мислех само за този момент и наистина след като чух да плаче нищо друго нямаше значение. Вече част от моето сърце туптеше извън мен и бих дала живота си дори, за да е добре!

Ще се опитам да наваксам тия дни и да се включа по-адекватно по някои въпроси, но за сега нямам възможност.
Вкъщи сме, кърмим се и....зърната ми ако можеха да говоряяяят....целите са разранени  Tired
Много  Hug за всички от нас!

# 682
Биби, моя Алекс също кара много продължителна кърмаческа жълтеница. Пускахме непрекъснато билирубин и също правихме ехография на черен дроб. Ние ходихме при Куманова. Тя е голям специалист и ти я препоръчвам. Стойностите на билирубина бих те посъветвала да  ги обсъдиш с Масларска от Токуда. Мисля, че се връща на 02.09. от отпуск. Нашата жълтеница премина чак в четвъртия месец. Вместо фенобарбитал, който вече не се препоръчва, може да опитате с фототерапия. Сигурна съм, че всичко ще е наред HugСтискам ти палци Peace
За гърлото можеш да си вземеш прополки. Simple Smile Ментовите бонбони не са за препоръчване, т.к. ментата намалява кърмата.

# 683
Би би, добре, де, там не правите ли тази терапия със сините лампи? Знам, че да  newsm78 помага много. Всяко бебе с жълтеница над определени стойности минава през нея и се оправя за два дни. Криско беше така. На вас не ви ли пускаха тези турбо лампи?  Thinking

Фери, много хубава снимка  Hug

Ние сме пак с добавка, ама не го изживявам вече  Blush От 7 досега се мъчихме - не става, трепереше от глад, горкото, нахраних го  Heart Eyes

# 684
  • Варна
Биби Hug
А този билирубин може ли да се покачва след време? На нас при изписването ни беше в референтни стойности, затова ни пуснаха, иначе бебчетата със завишен ги слагаха на фототерапия. Но се чудя може ли след това да е скочил нагоре?

ferriy,
и при теб доста тежко и бавно е минало, направо като чета настръхвам. При мен уж стана бързо, но пак не ми се припомня, представям си ако се беше проточило толкова. Важното е, че финалът е добър Hug

Честито на Роси ПМ Heart Eyes

# 685
За капките и ние сме на Колийф и съм доволна, знам, че винаги може да е по-зле.
Блонди, днес изкарахме цяла сутрин в парка, няма нищо общо с вчерашния ден прекаран вкъщи. Като сме навън спи, промрънква, следва кърмене и после пак същия ред. Няма го това бутане, сърдене, съмнение гладен ли е, жаден ли е, защо не суче. Изкарах си чудесно в парка пък и е единственото място където на този етап мога да си позволява да кърмя, защото ми е малко притеснено. Защо не пробвате и вие така?
За дрехите за кърмене навън, аз ползвам ризи засега, най-удобни и прикрити са според мен.
Честито на новите мами и техните бебчета. С пожелание за малко колики, много гушкане, много усмивки, весели бебчета и спокойни мамчета:)
За температурата и дрешките в стаята, при нас поддържаме около 26 градуса, ама защото е непрекъснато отворено и навън е горе долу толкова. Вкъщи сме по боди с къс ръкав, понякога без ръкав, но днес като свършиха наличните сложих едно по-тъничко с дълъг. Не завивам с нищо през деня. Нощем вече захладня тези дни и слагаме боди с дълъг ръкав и ританки.

# 686
  • София
Здравейте:)

Не съм Ви забравила, просто нямам време да седна пред компа. Нямам лаптоп и трябва са седя в едната стая при настолния комп и не става нимера, сама съм с 2 малки деца Crazy Ще взема да си купя един лаптоп, 4е Ви изпуснах края! Sad

Честито на всички родили, да са живи и здрави бебенцата и бързо възстановяване на майките!

Аз нали родих лесно, да ама не може при мен всичко да е наред Mr. Green След 2 седмици както ми понамаляха лохиите и хоп един теч се полу4и и си изкарах акъла. Ходих при лекаря и какво се оказа, 4е съм задържала лохии и имам съсиреци в матката. Каза ми, 4е ще ми прави кюртаж.. и аз щях да припадна Shocked. Отделно, 4е ме прегледа с онази "човка"(не знам името на инструмента) и при условие, 4е съм родила преди 10 дена как не припаднах не знам.. аз съм мн голямо шубе. Mr. Green Даде ми да пия едно хап4е и не можех да кърмя 1 ден, цедих се, дадох добавка 2 пъти. На др ден в болницата отидох и ме прегледа Григорова и каза, 4е са изтекли пове4ето гадости и ми дадоха едни хап4ета да пия 3 дни и се разминах с кюртажа.. Тя ме прегледа и с ръка и с ехограф и аз си закрих о4ите с ръка, 4е като видях 4е иска и с ръка ми стана лошо. Не болеше толкова , по скоро страха ми беше голям. Сега да ми олекне, че споделих, 4е др не ме разбират, какво толкова един преглед..

Ние сме добре ина4е, кърмим се, за сега успешно. Баткото слуша, но си изисква грижи.

Прочетох последните 2 страници само Sad

Биби стискам палци всичко да е наред Hug(то ще бъде де Hug)

Блонди И аз ако  ми намалее кърмата ще дам добавка, все пак няма да се свърши света Hug

Ферри Разказа ти е интересен, прили4а на моето първо раждане, но е минало доста по добре. Hug  Много хубава снимка, страхотни сте Hug

Аз давам, когато се дере следобяд ЛЕФАКС и лекаря ми каза да давам само по 1 на ден, 4е се запичат.

Софи, Блонди И аз кърмя в движение, в магазина, в градинката , права докато изпишкам Марти, или го вадя от пясъчника. Даже оня ден съм забравила да си закоп4ая блузата и съм се разхождала по сутиен около 15мин , а имаше и татковци, умрях от срам после Blush Ама като се разреве Тео и става страшно.  Mr. Green Crazy

# 687
Мария, нали и аз ти писах същото - че основно се разхождаме и така печелим време (и мляко)  Grinning
Проблемът е, че не мога да го правя нон стоп, както каза и Би би - имам мъж, къща и най-вече по-голямо детенце, като не мога дадам пълен игнор на всички, включително и на себе си, само и само бебето да виси на гърдите ми нон стоп. За мен това не е нормално кърмене, това е робство някакво, просто не мога. Опитвам максимално, като видя, че гладува и не става - давам шише и това е. Пък колкото изкараме - толкова. Като не става идеално - не става  Blush

П.С. Изцедих цели 50мл този път  hahaha

СашковаHug липсваш  Heart Eyes И аз бях със съсиреци, предполагам заради двете ми плаценти  Crazy ама моите бяха огромни и много, бях в реанимация 6 часа и ме натискаха да излизат. И още 3 дни падаха пущините, в началото големи като свински дроб, така си и изглеждаха.  Sick 15 дни пих лекарства, имам подозрения, че и заради тези съсиреци лохиите ми не спират и не намаляват кой знае колко, вече 32 дни  Rolling Eyes

# 688
  • София - град
Аз нося стегнати потничета, без сутиен с подплънки за да не стане фал с петна  Blush и като трябва да кърмя смъквам едната презрамка и действаме.

А за дрехите на малката... Основно е по бодита с къс ръкав, слагаме и клинчета понякога. Вечер задължително спи с дълго боди с дълго ръкавче (от по-тъничките) снощи и чорапки слагахме, защото нослето започна да става студено. На разходка е с боди с къс ръкав и жилетчица или рокля пак с нещо отгоре, но по голи крачета. Вкъщи е много топло , живеем на последния етаж и много напича, за това става така, че вкъщи е по-облечена от навън.

Моите лохии пък спряха...сега има само зацапване и то леко...много рано ми се вижда, утре ще го обсъдя с док...

# 689
А пък моите са странни- предния път бяха дълги и без прекъсване, къривх си 30-тина дни и накрая отшумя леко по леко като при цикъл. А сега от 2-я  ден са ми малко странни - спират , почват и са на талази. fiuuuuuu
А моето парче много ака, явно много яде, ама е адски нервна и неспокойна от вчера - кога хванаха колики вашите деца и по колко памперса на ден са ви акливите?

Общи условия

Активация на акаунт