Отговори
# 690
Гунди,за колики май е рано още.
И моята ака много -5,6 пъти на ден,като задължително 3-4 са доста обилни.Вчера претеглих един памперс -125гр. Mr. Green
Да чукам на дърво хапва си доста добре и е голяма лакомия,като налапа зърното,няма пускане.

# 691
  • София - град
Нас ни хванаха от 5тия ден. Никой не ми вярваше ама като видяха малката как се гърчи възкликнаха "Оууу ами имате колики". Иначе на всяко хранене имаме напикан и наакан памперс.
Така че и за коликите като всичко друго - няма рано и късно. Всяко дете е различно...

# 692
кога хванаха колики вашите деца и по колко памперса на ден са ви акливите?

Малката на 3-та седмица, ама силно казано са колики, напъва се, пръцка, но не плаче и не й се отразява по друг начин.
Криско го почнаха на 7-мия ден и бяха гаднички  Crazy
Относно акането - за съжаление по веднъж на 3 дни. Не е ясно дали е неин нормален ритъм или се дължи на недохранване, както пишат навсякъде за толкова малко бебе с такъв интервал.  Confused

# 693
Ами и аз мисля, че не е рано- то му личи на малкото картофче, че го мъчи нещо- гърчи се, постоянно пръцка, успокоява се с храната, все се пъне нещо, все гони невидими демони. Laughing Ама ако щеше и да суче от моите хлътнали зърна....попаднах пак в затворения кръг на цеденето. Охххх искааам да кърмяяяяяяяяяя. Crazy Party

# 694
Вив-Мив, Честит ти Виктор!  Hug   bouquet  bouquet

Соня, със шал съм, разбира се няма как легнало да е съвсем, но аз не съм била дълго навън, а и питах изрично - казаха ми, че не е проблем. Ето така бях:
Скрит текст:
Иначе и аз искам съвет и психолооог, в същата ситуация съм, не че се оплаквам, просто споделям - ако му кажа, че бебето спи, започва да крещи, за да го събудел; иска нон-стоп да го гушка, разнася, да му слага залъгалка в устата, да го завива(със всички налични чаршафи)... и когато не ми издържат нервите и аз като теб -реввв... абе ще се оправим, ама си е изпитание голямо!  Hug Hug

Софи, браво на теб! Ти си чудесна майка, наистина!  Hug

[/color]

# 695
Към мамите с момченца -  забелвате ли пишката? Питах двама педиатъра, единя казва, че трябва да се забелва другия, че било рано  newsm78  и ако забелвате как го правите и мажете ли го с нещо?  Hug
Видях, че на нашия хубавец му я забелват в болницата, но въпреки това пак е залепнала. Поне баща ми каза, че била много залепнала, ама той си е хирург и сега се кани да я забелва с някакъв обезболяващ мехлем. Само преди това трябва да изгоня бащата от къщи, че ще получи удар ...  #Crazy
Честито на новите мами и стискам палци на тези, които останаха!  Hug

# 696
  • Бургас
Viv miv, честит ти Виктор! Адашче! Бързо възстановяване!
Вико също много ака Mr. Green. Също и пишка. Аз като го гледам как си изцоква и двете гърди, спи спокоен ми е едно леко и спокойно,че всичко е наред. Дано продължаваме така.
Аз да питам мамите, които кърмят давате ли залъгалка? Аз вече два пъти давам.Естествено  след хранене ама ми е много гузно Embarassed.Мария никога не е ползвала ни шише, ни залъгалка та се чудя. Ама много трудно по едно и също време да приготвям обяд за каката и да гуша юнака.
Елс, нищо не се вижда пък взех да проявявам интерес към слинговете.

# 697
  • София
Сонче, Блонди, не знам, тука докторите вече ми писна да ги слушам с техните глупости. Личната лекарка каза, че фототерапията вече не била за него, бил голям, не се правело на толкова големи бебета  #2gunfire и принципно с фенобарбитал било лечението, освен това трябва да се действа бързо. Утре ще видим в педиатрията какво ще кажат. В болницата не сметнаха, че му е толкова засилена чак за лампа. В епикризата гледах, че билирубинът ни е бил 212, днес е 159, бавно намалява, но все още е висок. Ще се побъркам вече. Само притеснения, тъкмо се успокоиш от нещо и айде наново... Sad Сонче, при вас с Алекс как я излекувахте? И като е кърмаческа какво се случва, нали не си спряла да кърмиш, изследва ли се кърмата? Ще се гръмна вече Hug
Елс, не ти виждам снимката нещо, имам и аз един слинг с халки, който още не съм пробвала. Само с количката бутам, но едвам я вкарахме в колата на мъжа ми, представям си в моята. А си правех сметки да ходя често по паркове и градини.
Гунди, почвайте някакви капки. Ние започнахме с Инфакол, взехме и Колийф, че понякога се мъчи много, забелязвам, че при нас сутрин е по-тегаво, до обяд.
Васето, ама как още в болницата бе??? Shocked
Калка, аз давам залъгалка и не виждам защо да ти е гузно, на мен ми беше гузно като почнах да давам АМ. А не е ли по-важно детето да ти е спокойно, както и ти?  Hug

# 698
Офф, ми знам си аз че съм индианец, кажете къде да я метна, та да ми се получи? ooooh! Blush

Калка, аз почнах също от вчера да давам залъгалка, след като ми се скараха че много наддаваме. Нямам угризения, защото с Бобо също съм ползвала само през първия месец, докато влязат в релси нещата. После той сам си се отказа, и сега ще гледам така да стане.  Peace

Васето, втрещи ни с това забелване! #Crazy Naughty

Биби, ако решиш  - утре Масларска е на кабинет, заведи го направо при нея, няма да сбъркаш. Вчера чух да говорят с нея, така че мисля че се е върнала от отпуска.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 17:49 от Elsun

# 699
  • Варна
Биби,
според мен с височък са ви изписали, затова сега пада по-бавно. В моята стая имаше едно момиче, на което бебето беше с билирубин 189 и беше на фототерапия, нашият също се гласяха да го слагат, ако резултатът излезе над 180 Confused Доколкото запомних референтните стойности са под 180, вашият май е в норма вече, ще се оправи, няма къде да иде Hug

# 700
Белверде, аз сутрин давам Витамин Д (вигантол) и затова биогая давам към обяд, преди хранене, а след обед почвам инфакол/колийф.
Уф милите дечица, жал ми става на какво ги подлагаме - то ваксини, витамини, капки, режими, ужас....
Биби, аман от притеснения, стиснати палчета от мен  Hug

Ева спинка вече два часа, дали е от Колийфа или от гушкането с мама не знам, но най-после да ми поспи дребчето  Heart Eyes

# 701
Здравейте мамчета,

изпуснах 2 теми вече и нямам шанс да ви прочета защото се местим в момента,честито на всички родили, да са ви живи и здрави бебенцата. искам само да кажа, че на 09.08 се роди нашият син Райян, 3300гр, 52 см.  Simple Smile Родих нормално, от започването на контракциите до изплакването на бебо минаха 2 часа и 45 минути. за съжаление няма да имам в скоро време интернет в новото жилище така че съвсем ще ви изпусна края  Sad

# 702
Видях, че на нашия хубавец му я забелват в болницата, но въпреки това пак е залепнала.

Няма ли как да разберете, че залепва именно, защото забелвате? И се получават сраствания и възпаления и болки именно от дърпането, а не защото не дърпате качествено или много?
Спрете да пипате пишките не момчетата си и да ги изтезавате по подобни хипер остарели и/или турско-мюсюлмански разбирания  Rolling Eyes  Stop

# 703
Нашето щъркелче е синьо,не розовко Wink))

# 704
  • Добрич
Добър вечер, мами Simple Smile
Честито на всички момичета, гушнали своите дечица вчера и днес! Май не остана кого да чакаме и следващата тема ще е в "родени"  Heart Eyes

Днес направихме едно контролно теглене на малкия и съм много доволна и щастлива - за 9 дни е качил 470 грама на мама цоцльото.  Heart Eyes Още ми е много нереално, че не е ял друго освен на мама млякото, дано така да продължим, но ако не се получат нещата няма да го драматизирам. Важното е да сме сити, доволни и спокойни. Simple Smile

Коликите и нас ни започват, но засега са само във вечерните часове и с малко гушкане и кърмене преминават. Инъче съм запасена с английския Инфакол и Еспумизан, Биогая давам превантивно.

Залъгалка давах, когато ми ползваше разранените зърна за бибка и изобщо не ми е гузно.  Laughing За радост зърната ми се оправиха без особени грижи, просто си ги изтърпях няколко дни.

Гунди, моите зърна бяха същите като родих Камен. В болницата що рев изревах тогава, че не иска да засуче бебето. И аз така като теб започнах да цедя и да давам с шише, но вместо да ми се увеличи кърмата, тя драстично намаля в един момент и от там нататък ми стана невъзможно да я увелича. Някъде към 12-14 ден от раждането засука бебето и така до 5-я месец си сучеше колкото има, но количеството никога не му стигна за едно цяло хранене. Бъди упорита и търпелива, а със самото цедене и честите опити да засуче малката все ще се издърпат малко зърната, а е възможно и Ния сама да се справи с положението.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт