Майки студентки

• 1 855
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да ви питам нещо.... Аз съм студентка сега 3 курс бременна съм в 5-тия месец...уча във ВИАС и понеже чух че имам право на 50% посещаемост на занятията,но не разбрах дали това е закон който се отнася за всички майки студентки или е някаква политика на учебните заведения? А и също тъка...за стипендии и помощи за бременни документи се подават след като вече се роди бебето с акта за раждане нали тъка???? Защото това при мен ще се случи ноември-декември месец някъде??? Simple Smile

# 1
Стипендия - след като се роди детето. В СУ майките може да се посещават само спорт на 50%. Признава се след показване на акт за раждане в спортния департамент.

Попитай в студентски отдел там ще ти дадат най-точно информация.

# 2
Право на 50 процента посещения ти се полагат след като се роди бебока.С  копие на акта за раждане и с молба до декана минаваш на облекчен режим , и отново с акта за раждане се попълва молба декларация придружена с уверение от университета че си редовен студент в социални грижи по район на постоянен адрес ти се полага еднократна помощ в размер на 2880 лв. Леко бременеене и здрав бебок!

# 3
  • Провинция
Право на 50 процента посещения ти се полагат след като се роди бебока.С  копие на акта за раждане и с молба до декана минаваш на облекчен режим , и отново с акта за раждане се попълва молба декларация придружена с уверение от университета че си редовен студент в социални грижи по район на постоянен адрес ти се полага еднократна помощ в размер на 2880 лв. Леко бременеене и здрав бебок!

Да разбирам и аз, че детето трябва да е родено, за да се получи еднократната помощ от 2880лв., а не да си бременна?Нали така?

# 4
kragovrat Точно така! След като се роди детето се подават документи за помощта. Simple Smile

Благовеса За съжаление няма закон, който да освобождава майките студентки от лекции, а това зависи от политиката на отделните университети. В твоя случай- ВИАС... Не ми се иска да те разочаровам но няма да те освободят. Деканът...... не искам да го коментирам.... Имам познати, които бяха бременни и той им беше казал (и на двете) "Еми най-добре е да прекъснете"......
Но и двете момичета се справиха и сега продължават да учат и си гледат бебетата Simple Smile Моят съвет е да си говориш с преподавателите по отделно, ще се учудиш колко разбрани се оказват някой "цербери"
Пожелавам ти успех, лека бременност и прекрасно раждане ! Simple Smile

# 5
Много благодаря за отговорите Simple Smile И за пожеланията разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт