Есен наближава, а ЮЛСКАТА дружина в РОДЕНИ с гордост се задава!

• 32 872
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за топлото посрещане  bouquet !! Ами какво мога да кажа за мен и Раличка...Терминът ми беше на 15 август, ходих на йога и се надявах да родя естествено, но уви. На 2 Август ми казаха, че тоновете падали под 120, че и до 80, после пък направи тахикардия до 180 и докторът ми предложи секцио. След два часа бях вече в болницата и на сутринта ме разрязаха Simple Smile ! И нашият татко присъства и много се гордеем с него Simple Smile . Учудващо бързо се възстановявам, още същия ден ме накараха да ставам, а на следващия ми дадоха бебенцето да го кърмя. Доста бързо се сработихме с нея Simple Smile . Вече сме си вкъщи и ни е малко трудно със спането. Малката Ралица нещо не е по съня и вечер я кърмя на два часа  Blush ! Педиатърката ми говори да правим нощна пауза, а аз ставам по три пъти да я кърмя. През деня не е по-различно - понякога спи и по 4 часа, но по-често мрънка на всеки час и половина - два. Надявам се, че с времето ще се нагодим малко, че вече трудно издържам по цяла нощ да не спя Sad .
Ами това е в общи линии. Ако може някой да сподели дали е нормално да спи по-малко, а да яде толкова често...

# 91
  • Сливен
Amourinka , всяко бебче е различно, ако прочетеш послЕдната и тази тема, ще видиш, че колкото мами и бебчета има, толкова и различни режими (или липсата на такива) има  Hug.

# 92
Благодаря ти за бързия отговор, Roxanna Simple Smile . Така е предполагам, но като започнат много "вещи" хора да ти казват как трябва да се случват нещата, и започваш да се питаш какво не ти е наред и къде бъркаш  Confused . Просто ще си гледам детенцето и ще се ръководя от нея, защото тя най-добре знае кога има нужда да яде и кога да спи Simple Smile. Сега точно и двамата с баща й явно имат нужда да спят, а уж щяхме да я къпем  Grinning ... Но явно просто ще се полюбувам на гледката докато се събудят Simple Smile

# 93
Здравейте, майчета  bouquet

Абе, вие извеждате ли бебчетата тези дни?
Аз сутрин съм голяма тутка и докато се завъртя два пъти и то станало 40гр. навън  Shocked
Обикновено вечер излизаме но днес е четвъртия ден, в който категорично отказвам да я изведа на тази жега и се чудех вие как сте newsm78 В къщи се мъча да поддържам 25 - 26 гр., което е голяма разлика с външните темп. и въпреки, че не сме излизали, милото ми мишле се поти много и чак се изрина. Сигурна съм, че е от топлото, защото е изрината точно там, където винаги е най-мокра.
Мъчно ми е, че я държа в къщи но не смея - явно изобщо не и понася жегата. При вас как е положението? Има ли и други, които не смеят да излизат?

Ставам, че днес не мога да смогна с нищо. Crazy

Лека вечер на всички Hug

# 94
Мен до сега ме беше страх да я извеждам, нали е новородено и тн. Но тази събота сме планирали първата й разходка Simple Smile . обаче си мисля да е надвечер, че иначе е голяма жега. А вие с какви дрешки ги обличате бебоците в този тропичен климат Thinking ? Защото нас в болницата ни държаха с дълъг ръкав и ританка, че и олекотена завивка отгоре. Вярно, че климатиците им бяха надути на 22 градуса, но сега вкъщи поддържаме 27 и да си призная едва днес и сложих боди с кък ръкав  Embarassed Нищо чудно,че е все е неспокойна и мрънка...ама така е като са ме гледали баби и дядовци, сега все ме е страх да не настине детето  Simple Smile

# 95
за лохиите - бяха ми 17 дни /то и предишният път горе долу толкова - 20 дни/, но аз  съм секцио и двата пъти

за извеждането - сутрин до обяд /до към 12 ч/ и вечер след 19 ч защото полудявам в къщи Mr. Green
srcs и при нас Т в къщи е 26 градуса  Peace
Amourinka аз дребчо го обличам с бодита   с /без ръкав Peace                                                                   

# 96
  • Sofia
Може би сте обсъждали вече този въпрос, но нямам време да чета всичко, така че моля за извинение Laughing Та мамите от София, къде водихте бебоците си на ортопед? Каката я водих при Драганов, но вече не работел с касата, та затова сега търся друг вариант.

# 97
  • София, св. Троица
Момичета, да се похваля - от днес си имам помпа. А сега и с въпросите, към ЛЛЛ също:
Както бях писала, ще ми трябва, за да има какво да хапва бебо докато мама е на лекции - едно или най-много две храненета; до 3-4 пъти седмично. Чуденката ми е как да изцеждам. Дали по малко след всяко хранене? И ако да, по колко малко? Или да се вместя някъде между храненията с по-сериозно количество? Но да не си направя проблем така? Ще се радвам да чуя повече мнения.

ПП Искам да изкажа благодарност за всички отговори, които съм получавала досега от ЛЛЛ!

Здравей sunny2012,
Чудесно, че имаш желание да съвместиш кърменето с ученето, както и че възнамеряваш да отделиш кърма за бебето когато теб те няма за да кърмиш.  Hug Виждам, че tsankova ти е дала чудесна идея. Наистина може да е добра идея да се възползваш от нощната пауза и да направиш едно по-голямо изцеждане, все едно се кърмите. Това би могло да окаже позитивно влияние върху лактацията като цяло тъй като именно през нощта от около 00.00 до към 07 – 08 сутринта нивото на хормоните е най-високо. Добра идея би било и да се изцежда сутрин, когато обикновено количеството кърма е повече. Някои майки също така предпочитат да изцеждат след всяко кърмене или почти след всяко кърмене. Количеството може да е различно всеки път и може да зависи от това колко запас ти е необходим. В Тази статия може да намериш повече информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0  проблем не би трябвало да стане, ако изцеждането е в разумни граници и с цел да се задоволят последващите хранителни нужди на бебето.
Може също така да обмислиш варианта, при който бебето да е близо до мястото, където ще учиш. Много майки в подобна на твоята ситуация взимат бебетата със себе си там, където имат ангажимент и в предвидените почивки кърмят. Това е и едно от предимствата на кърменето  - може да се практикува навсякъде – в превозното средство, с което ще пътуваш, в университета, в някоя градинка и т.н. По този начин хем бебето е спокойно, на разходка в близост до твоя ангажимент, хем ти ще избегнеш риск от препълване на гърдите. Ако избереш този вариант ще си спестиш много време прекарано в предварително изцеждане, което би могла да използваш за нещо по-полезно и по-приятно. Освен това Емил ще получи храната си по начин, по който е свикнал да го получава, ще е щастлив, а това автоматично означава, че и ти ще си спокойна за него и за себе си също. И не последно място, ще предоставиш на бебето един приятен ден на разходка
Една закачка, която би могла да те окуражи или вдъхнови  http://www.estestveno.com/node/1694

bouquet

# 98
Добър вечер и от нас!Честито местене в РОДЕНИ!Браво на тези които са оформили темичката Hug
Ние тези дни малко ви поизпуснахме,сега ще наваксам с четенето.При нас нищо ново,овен че започнах да давам биогая-капки,снощи му се случи за втори път да пропусне нощното хранене и така като заспа в 22ч. и се събуди чак в 5,30ч.Отдавна не бях спала толкова.Първият път когато се случи посрещах гости и легнах доста късно,но този път поспах Mr. Green
Вече определено порастваме,започна да бодува през деня,случва се да не заспи и по 1,30ч.но ако прекали и бодува 2ч.става много кисел.Заглежда се в по ярки цветове и се ослушва дали някой не влиза в стаята че да го вземе на ръце Mr. Green В къщи постоянно ми се карат че много съм го разглезила,с големия не позволявах никой да го вдига от креватчето,а това слънце само го разнасяме.Когато някой реши да му се порадва,той протестира трябва само да го държат в определена поза.Жегите много го тормозят,но свикна и с разходките и се дразни когато не го изведа,затова излизаме сутрин към 8ч. и гледам преди да стане голяма жега да съм го прибрала.
От малък е с характер човека!Това е за сега от нас,като Ви изчета ще се включа отново Hug
Лека вечер на всички и спокойна нощ! Hug

# 99
Здравейте и от мен!

Да взема и аз да се запиша тук, а?!?  Mr. Green

Благодаря на всички за хубавите пожелания за моите момчета! Аз днес ги чакам да си дойдат и съм кукнала от рано, рано сутринта. Имам много задачки за днес да свърша. Дано и малчо ме остави, че какъвто е лигльо...  Joy Joy Joy

И нас ни мъчат колики много, а аз продължавам да имам проблеми с гърдите и да не можем директно да се кърмим - за сега се цедя и давам, ама и това не си е работа - голяма хамалогия е, но ще видя до кога ще ми издържат нервичките  Mr. Green

# 100
Здравейте момичета, нямам много време от малкото цвъркало нито да чета, нито да пиша... Видях се в чудо с него - изобщо не може пие от шише. Слава богу кърмя, но пък когато излизаме някъде цедя кърма, нося шише, а горкото пуйче или не изпива дори глътка, или ако изпие, ще се задави с нея. Отделно за водата - казаха ни, заради силната жълтеница да даваме глюкоза - обаче уви - и нея не може да пие от шишето - там гълта, дави се, кашля повръща - и това след всяка глътка. Аз вече се наплаших - как да му давам, ще го уморя накрая. А иначе много и се радва - отначало лекарката беше казала да му давам малко със спринцовка - е, там засмуква спринцовката, такъв хубав вакум прави, че сам си я изцежда в устата. Отделно - никакъв биберон не иска - плюе го под налягане и цвърчи - иска гърда за биберон, но аз имам и други задачи - не може само да виси там по цял ден ooooh! Чудя се, дали в шишетата ми не е проблема - на НУК са, с биберон с дупка S за новородени - с по голямата съвсем се дави....
Другото, което ме притеснява - до скоро ака след всяко кърмене, тук от два дена - първия 2 пъти, и сега последно - вчера на обед. Горкото се напъва, пувти, сърди се, но нищо не му се получава.  

# 101
Добро утро на всички Simple Smile !! Тази вечер я изкарахме по-нормално с кърмене в 24-3.30-6.00 и после чак ми даде да спя до 9 Simple Smile. Ей сега пак си позволих да и дам малко да си цокне, но сега най-после заспа. Иначе от вчера пак има конюнктивит на едното оченце Sad Няма отърване от тази гадост #Cussing out !! Имахме около седмица след изписването, а докторката ми каза само с отвара от лайка да почиствам окото...Свекървата пък каза за масаж на слъзния канал, ама мен нещо не ми се натиска. Дано да мине скоро. Вие как се справяте с проблема Thinking

# 102
Момичета кога всъщност трябва да ходим на ортопед? Нашата лекарка нищо не ни е казвала.

Звездичка! Първото лекарство беше някакво приготвено в аптеката, не му помня името.

sunny2012 Аз също ще трябва да ходя до университета през семестъра, но обмислям както те е посъветвала Aidin да го взимам с мен в слинг и да го кърмя в колата. Имам изцедена кърма и баби, които могат да го гледат, но предпочитам да си е с мен. Но и няма да ходя на лекции, а само на корекции за по 2-3 часа.(а като ме видят с бебе и по-бързо) А също имай впредвит, че ако отидеш без бебето около часовете за ядене ще трябва да се изцеждаш за да поддържаш лактацията. Можеш да си носиш помпата и в почивките да се изцеждаш в тоалетнта. Аз също много съм го мислила и ще сведа ходенето до там до минимум Laughing Все пак съм вече 5ти курс и се надявам да не ми се заяждат много за присъствия.

Amourinka  В болницата ми казаха до към 7-10ти ден да е с дълъг ръкав, после с къс. Сега е с боди потник, а вечер му слагам и чорапки. Не го завивам, че много рита, дразни го завивката и най-много да се захлупи с нея. И ние ядем на час и половина- два. Преди правеше нощни паузи по 6 часа и изведнъж спря и сега и през нощта на 2 час.... не го мисля изобщо- когато иска бебо-тогава.

За излизането- и аз съм такава шматка, че докато се наканя става 2 на обяд Grinning Едвам успявам кучето да изведа сутрин, а какво остава за бебето. Та ние се извеждаме вечер късно (след 8-9-10) Като се заприготвяме да ядем към 6-7 и то става... вече тъмно, таткото се прибира и тамън и той с нас и кучето Laughing Не знам дали е правилно и дали има смисъл да излизаме по тъмно, но е много прияно. Събираме се и с приятели на по бира (за тях) и ако не ме беше срам да кърмя пред тях можеше и по цяла нощ да стоим навън. Иначе през деня (на голямото слънце) ходим до магазина понякога, а понякога и баба му идва да го изведе и той винаги заспива от топлото.

# 103
arch.mae благодаря ти, за инфото за дрехите  Simple Smile . Сега съм по-спокойна,че не го оставям да мръзне детето  Grinning . А за храненето, аз се надявах,че като порасне ще започне да спи цяла нощ, ама явно няма гаранции...

# 104
  • Sofia
Здравейте момичета!!!
Писах, писах и РС нещо прецака и изчезна всичко. Е аз др. път копирам ама сега, нали гледам докато спи бързо, бързо да се включа та провал. Нищо ще се опитам да възстановя нещо.
arch.mae, tsankova благодаря ви за инфото, ще обмисля още малко и ще действаме. Аз каката я бях научила на гърне доста рано, когато си седна на дупето, но това малкото лисиче ще видим как ще е. Та варианта с тези пелени е ок!
Рая и ти какви премеждия само имаш!!! Чудя ти се от къде взимаш сили да се разправяш с всичко това. За къпането - удължих продължителността и втора вечер има ефект. Та като я извадя от коритото така да се каже тя вече се е насладила на тази емоция, обличането е по-лесно и е доста по-изморена и спокойна в същото време. Та след това си суче спокойно. Дано не е само съвпадение някакво.
Нели радвам се да те видя тук. Какви са ви проблемите с кърменето, това с цеденето е сложно наистина.
Рокси аз питах за спорта и ми казаха след 3-тия месец да се понормализират нещата. Аз имам 8кг които трябва да боря, но с кърменето е сложно да предприемам каквото и да било.
Amourinka добре дошла в отбора ни и да ти е жива и здрава Ралица.
Пепи дано всичко при гинеколога е ок и чакаме да дадеш инфо.
Някои мамчета споделиха във ФБ, че са много доволни от люлките, в които бебчетат заспиват. А до каква възраст се ползат?
Хубав следобед на всички.
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт