Есен наближава, а ЮЛСКАТА дружина в РОДЕНИ с гордост се задава!

• 32 871
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички мами и техните дечица  Simple Smile !! За първи път се регистрирам и не ми е много ясно кое как става. На 3 Август станах мама на малката Ралица и затова реших да се присъединя към вашата дружина Simple Smile :*

# 76
Благодаря, за отговорите! Аз знам, че си има заместничка педиатърката, ама не ми се ходи при непознати доктори, а пък и има много хора като се съберат пациентите и на двете докторки, отделно и нашата педиатърка е в София и в това горещо време не ми се пътува, като после и ще трябва да чакам доста време. За мазането се ориентирах как става, при нас интересното е, че и каките я имат тази бактерия, кой кого е заразил не ми  е ясно, ама дано да се оправят, че бебо не беше никак добре предните дни, сега уж е по-добре, ама да видим!
Arh. mae, много неприятно е това, което казваш, че лечението не ви помага, вие с какво друго лекарство сте го лекували бебчо?
Пепина, и аз мисля, че товаа са си лохии, ако беше това за което те е наплашила приятелката ти, най-малкото сигурно щеше кървенето да има неприятна миризма!

# 77
Никит кошниците за коли се монтират до шофьора и са с посока обратно на движението! За модеб не мога да ти кажа, ние си купихме на Бертони, въпреки че количката ни е Еспиро, но я ползвам само  за колата!
Amourinka добре дошла при нас  Hug
Звездичка ами има си една специфична не много приятна миризма, но АГ-то ми каза че е нормално! На вас бързо оздравяване  Hug

# 78
Пепи,
Сигурна ли си за кошниците? Много ми се искаше да може да го слагам до мен като ходим някъде, но дори полицай, когото питах каза, че е забранено. Макар да съм виждала хора, които да го правят. Като допълнение на моята има лепната картинка с червен хикс на мястото до шофьора.

# 79
Здравейте, милички,

Дария тази нощ реши да побудува до 1 часа и после спинкахме дружно всички. После пък батко реши, че ще става рано-рано - 6 часа и разбира се ме търсеше за компания. Та днес ми е много сънено и тази жега много ме мори. Но пък такива нерви треснах от сутринта, че не мога да се успокоя и да заспя. Накратко вчера беше ден Алекс да ходи на разходка в Банкя и свеки взе ключа за колата, за да преместят столчето му. Всичко беше перфектно за мен, до вечерта, когато в тъмна доба се разбра, че ключа го няма. Сутринта все още го нямаше - нито у тях, по чанти, по джобове, в колата им - никъде. За щастие колата ми все още беше на паркинга, който се сещате, че обиколих няколко пъти, включително и прилежащите търговски обекти, както и близкото Районно - няма ключ. Та сутринта ходих до Ситроен в Божурище за дистанционно и ключ, после до Бриколаж да режем ключ, после пак до Божурище, за да ги настройват и прочие - аз вече щях да се пръсна, а Дария е ревала и е будувала през цялото време. Сега, милата, още приплаква насън и, разбира се, успокоявам Wink
Вторият път в Божурище се скарах вече с приемчика, защото ми поиска някакъв талон, който все се губеше като информация в двата телефонни разговора с тях преди да тръгна, както и при първото ми идване. За капа на паркинга на Бриколаж Алекс буквално се изтресе на асфалта. Добре, че го хванах и малко успях да го предпазя - та имаме само разбит нос, ръка и коляно, както и натъртени ребра - беше прегърнал едни кутийки с пластелин и просто се изтресе върху тях. Опазих само главата и слава богу защото от такъв удар най-малко щяхме да бъдем шити! Та цялата дандания ми коства много нерви, главоболие, сълзи и около 250 лв  Confused
И след цялата тази наднания Ромео да рече да ме пита, що не съм дала колата и свекър ми да се оправя - е-е-е-е, те един ключ не опазиха, аз цяла кола да им дам - не!  Naughty

Та днес съм доста изтормозена. А свеки ме пита да идвала ли утре - щото и е ред, еми казвам й ти днес като дойде, аз нищо не можах да си свърша, а вашите дандания оправях.
А мамчета, в събота съм рожденничка и мислех днес и утре да се погледна - ноктенца да оправя, копитца да лакирам, ама нещо няма силици за нищо Rolling Eyes

Наполи, дано бързо да се оправите - миличката ти душичка. Ти като я къпеш слагаш ли някакво олио вътре във водичката. Знам, че има специални медицински олиа за баня, които са тозно за такива кожички. Хем не изсушава, хем си лекува. Едно от тях е Линола фет олио и виж на какво попаднах http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alergii&Number=194322 … part=all&vc=1

Ane, честита ви месечинка! Нека Лъчи да расте и пухкавее!  Hug

Снеж83, спокоен и прохладен ден и на вас! Както Пепи ти е казала, повечкото бебчета сме гушкаливи! Ама така си, колко мило, колко сладко е при мама и при татко! Чудесно сте надали - браво на Яни!   bouquet

Пепи, и аз мисля като ха-хо. Дано ти даде по-ранен час и да те види скоро доторето. После да кажеш как е минало. Но и аз мисля, че няма нищо притеснително - най-малкото щеше да имаш и други неразположения - премери си температурата, вгледай се в себе си, боли ли те някъде? А възможно ли е да имаш все още кръвотечение защото ти е второ?
 Hug Hug Heart Eyes

Ха-хо,  Hug

Челика, по мои наблюдения Дария има колики в ранните сутрешни часове, като неразположенията са почвали от 1 часа. Понякога има и през деня - напр на обяд, а понякога и вечер. Да ти кажа, че откакто не давам Биогая сме много по-добре, т.е кризите не са толкова дълги, не плаче, а пъшка и се опъва и като пръцне, отшумява - не са и толкова начесто. Като я видя след хранене да почва да се опъва и да пъшка правя масажче, ако не помогне, давам Колиф. Даването се налага най-късно до 15 мин след храненето. Ако пък почне да пъшка и да й курка коремчето след хранене, но по-късно от половин час, й давам на следващото Колиф, за да не стане натрупване на газове и стомашно-чревни неразположения. Общо взето, ако трябва да дам, часовете горе-долу са ми следните - между 1 и 7 часа сутринта или понякога следобяд. Според мен тези лекарства действат веднага. В първия триместър имах проблем със стомаха и вземах капсулки Еспумизан - ефектът беше мигновенен. Посе знаех вече, че вечерята ми създава най-много проблеми и по време на вечеря си пийвах две перлички. Предполагам, че и при бебето е така - действа бързо.

опа - ще папкаме!

# 80
Благодаря маминки за хубавите пожелания да ви се връщат тъпкано Simple Smile целувам ви  Hug

# 81
Пепи,
Сигурна ли си за кошниците? Много ми се искаше да може да го слагам до мен като ходим някъде, но дори полицай, когото питах каза, че е забранено. Макар да съм виждала хора, които да го правят. Като допълнение на моята има лепната картинка с червен хикс на мястото до шофьора.
Еми Съни когато аз съм шофьора и няма никой в колата, кой ще обслужва бебето, ако е отзад?! на моята няма такъв етикет, знам ли, спорен е явно въпроса, трябва да се види ЗДП

# 82
  • София
Здравейте  Hug
И ние я минахме тази криза на растежа - хем е гладен, започне да суче и след 2-3 минути започва един рев и дърпане... И аз така като вас - сменям гърдите, сменям позите, въртим се.. Един път така ме изнерви, че го тръснах на таткото да се успокояват, а и аз да се успокоя и след 15 мин си се нахранихме добре. Сега спи почти 3 часа - невероятно за нас.
Режим нямаме, забелязах само че като го къпя преди ядене минава много зле цялата процедура, виж като се нахрани и го изкъпя около 30 мин след това всичко е спокойно
За по-големите деца - на мен чак ми е съвстно че нямам време да се радвам и да се отдам на малкия. Някак между другото ми минават грижите за него, докато се грижа за баткото. Истински го виждам като сме сами. Внимавам, за да не се чувства баткото зле, мисля че за сега това е вярното поведение.
tsankova , много благодаря за информацията за многократните пелени  - аз се каня да ги пробвам и да минем на тях, но още не съм на 100% убедена.
Звездичка - беше питала за заразяването с бактерии - по мое мнение обикновенно това се случва още в родилния дом, там си има разни вътрешно-болнични инфекции.
Мама Рая - това за демонстрацията на слинг е супер идея, за съжаление и двата ми не са от там.. Интересно какво значи само за клиенти - ако отидеш като потенциален такъв какво - не би трябвало да те върнат... Ако не сега - като направим живот и здраве една бебешка среща ще си демонстрираме
Много благодаря за сайта за дрехите за кърмене на мамата, която беше пуснала линк-а във facebook Hug

Чаоо

# 83
Днес наблюдавам по висока активност тук, което е добре явно бебчетата са спокойнички.  Peace
Мама Рая, големи премеждия си имала.  Hug
Пепи, Съни, тук е разрешено да возиш бебето на предната седалка, но задължително трябва да е изключен аирбега  Naughty , предполагам че и в бг е така..
айде ще гушкам  Heart Eyes чао

# 84
  • там някъде
Мама Рая -  Hugмерси за пожеланието. И аз искрено се надявам това да отшуми с правилно лечение. Педито ни каза да не я  мием с нищо, освен с вода, а колкото до мазането - никаква козметика. Честно да си кажа карам по спомени от баткото - задължително разреждам къпанията, след баня кожата я омазнявам с Атодерм или преварен зехтин. Този пък обаче за разлика от първия съм се ориентирала към хомеопатия, да видим докъде ще я докараме.
За лохиите - на мен ми спряха преди няколко дни т.е. някъде към 6-та седмица. накрая вече бяха с леко жълтеникав цвят и наистина си остава специфична миризма от тях.
tsankova - и аз се интересувам от многократните пелени, дори докато бях бременна си бях  набелязала сайт, от който да напазарувам  пелените с подложките. Бях си сметнала колко бройки  ще ми трябват и колко ще ми излезнат като цена. И накрая  нищо не направих, така и не поръчах. Не е късно да се поправя обаче. Grinning

Поздрави на всички!

# 85
Сузи 1 по -голяма активност има защото тук са някакви адски жеги и разходките са мираж .Сутрин рано излизаме и това е .В момента е 40 гр -трябва да съм се чалнала да изведа бебето .
Днес ни биха ваксина за хеп Б казаха ми да не се къпе и при вас ли беше така ?
Пепи и аз все още си имам лохии -чакам ги да спрат ама няма .Успех на прегледа.
Звездичка и аз съм мазала, но на по-голямо дете-дано да ги преборите знам какво мъчение е за детенце ,а за бебче сигурно още повече.
На -Ho и аз се посмях за твоя сметка .
Лека вечер момичета .

# 86
Айде пак сме тука  Laughing

Ради, неволята учи, мила! Дано ни отминат скоро тези изедници - как ми го мъчат само малкото мушмороче. Да пазите мама куча, че мъжкото голяма напаст. А този период колко време продължава?
Ради, а как така се къпите два пъти по-дълго? Просто повечко се чипкате ли? А на Сияна браво за доброто поведение - дано да просължите така и занапред!

Мелина, аз съм същата - не давам да се пипа бебето, освен ако не съм заета, а трябва примерно спешно да се преобуе или пък за да го пренесат от леглото до количката. Само, че аз все пак имам и Алекс и доста често и той ме дърпа. Но когато си имах само Алекс, не го давах, ама никак. Даже веднъж някоя баба като ме попита и аз измъцах и казах, че не го давам! Така, че напълно правилно и майчински постъпваш  Peace

Пепинко, мерси мила за инфото, ама с тебе споделихме едно мнение, че е от коликите. Аз мисля, че тези седмици са плюс-минус.  А аз кърма имам, щото нали по едно време я кърмих само от едната гърда, а цедях другата, зарада рагада. Така, че сега Дария папка и дори замразявам при вечерното цедене. Обаче, шушка, днес забелязах, че Дария пъшка повече и май е заради шишето - щото е изяла 80 грама с биба. Е разпра се от пръци това мойто дете. Вече и жълтеничката ни изчезва и от два дена личицето й е бяло като ръчичките. А бе добрееме  Laughing така да се каже!

Цитат
аз пък имам чувството ,че сегашните ни деца се развиват по-бързо  /сравнявайки с големият/ ами той тези неща ги правеше в по-късни месеци / поне 1 месец разлика/
отдавам го на гмо.....не знам.....

А чували ли сте, че децата на по-възрастните родители са по-умни??? По-скоро от това ще да е. По-възрастните родители са по-отговорни, по-спокойни, по-всеотдайни, по малко егоисти, по-организирани и по-малко хаотични и в този ред могат да дадат много повече внимание на бебето/детето и това прави децата по-спокойни, усвояват повече неща, защото им се обяснява повече и с по-друг тон и т.н. Всяка една емоция бебето/детето я попива и пресъздава. Аз напр. макар че родих Алекс на 33 години, не мога да кжа, че съм била зряла, напротив детето ме направи зряла и сега с Дария съм много по-спокойна и организирана. Преди едно не можех да гледам. Сега гледам две и успявам и горе-долу с къщната работа. Е не успявам винаги да изгладя Таткото, откакто съм родила само 3 ризи съм му тръкнала - вчера. Но почти всеки ден успявам да сготвя нещо, да изпера и просна една-две перални, понякога успявам и да изгладя, ако не е ред на свеки - помага ми много с такава работа или следи децата, докато готвя или пазарувам. Верно е не лягам през деня, спя от 23 часа до към 7 часа в ред два будни на два спящи. Но мъжа ми като се прибере поне не ми събира мръсните чинии - и миялната е пусната, и е горе-долу подредено. И най-важното - полагам особено големи грижи за лактацията. И не на последно място - съм много по-спокойна към двамата Алексовци от доста мамчета, които са само с едно дете! И това е първо от ЕГН-то и второ от главата! И имам настроение и да поиграя с Алекс и да побудувам с Дария и да погукаме! Затова децата ни са по-умни!

Никиит, а защо ти е кошче на екс ландер. Ни сме с такава количка, но имаме кошче на Бертони и в него се вози Дария. А количката отзад  багажника. Кошчето струва около 60 кинта във Вис Виталис. Ако колата ти е стар модел, много възможно е да нямаш колани, но се слагат допълнително – виж по форумите. Когато направиха задължително коланите и на задната седалка имаше доста инфо какво да се прави при тези коли – без фабрично поставени колани!

Звездичка, ако ходите на градина и ясла, най-вероятно от там са тези гадинки! Успех с лечението!

Пепи, как до шофьора ще монтираш концицата? Абсолютно забранено е!. Даже някои производители препоръчват задна средна седала като най-безопасна! Пише го и в инструкцията за кошче!

# 87
Пепи,
Еми Съни когато аз съм шофьора и няма никой в колата, кой ще обслужва бебето, ако е отзад?! на моята няма такъв етикет, знам ли, спорен е явно въпроса, трябва да се види ЗДП

Пак е отзад - иначе глоба. Ако все пак го правиш, трябва да деактивира еърбека! 

# 88
  • Сливен
Amourinka, добре дошла при нас - честито ти момиченце, нека Ралица расте живо и здраво дете, можеш да ни напишеш повече за теб, все пак ние с ругите момичета сме заедно в отчетната почти от началото на бременностите ни и се познаваме , ще се радваме да опознаем и теб  Hug
Гледам за лохии си говорите - моите бяха обилни до 7-ия ден, после спряха за около 24ч. и после започнаха отново, но някакво бледо-кафеникаво, също с леко-неприятна миризма и ме дразни в тези жеги, а и тези превръзки....но като гледам Пепи, която роди месец преди мен, явно още доста време ще трябва да го изтрая Sad
И ние днес не сме излизали - вчера след и по време на дългата ръзходка беше доста нервна, заради жегата и реших, че дори и сутрин да излезем пак ще е горещо и по-добре да не ходим никъде. Въпреки това Ивка реши, че днес ще е кисело лимонче и от сутринта се буди през час, а като се събуди към 10,30ч. заспа чак в 14,30ч., като доста плака от колики през това време  Sad Сега спинка и съм решила да не я будя за хранене докато не се събуди самичка.
Аз днес открих сезона на спорта - трябва да се отслабва. Този път се възстанових след раждането доста по-бързо от първия път и реших, че е време да си върна фигурата, че не съм свикнала да се гледам 70-килограмова. Момичета, вие как сте с килограмите и как се борите с тях? Аз правя една програмка от вбокса, от коята съм доволна от преди бременността , а и смятам да започна да бягам сутрин, докато всички останали от семейството още спят, ама да видим.
За столчето за кола - нашето е отзад, но сме го ползвали само 2 пъти - на изписването и веднъж като ходихме до моите родители, че валя дъжд. Иначе се предвижваме пеш, в Сливен няма дълги разстояния  Laughing, зимата ще го ползваме по-честичко.
Това е от мен, хубава вечер на всички  Hug

# 89
Съни, Райче добре че ми обърнахте внимание за кошницата, а аз си шофираммммм така, добре че не са ме спирали полицаи  Joy

Общи условия

Активация на акаунт