За 7-8 часа предполагам ще идвате от круиз. Нямате много време за кой знае колко гледане, само пеша в центъра - двореца, който е картинна галерия, цървата срещу него, нагоре по улицата, която е пешеходна, галерия Умберто, навътре по Спакканаполи - улица, която разделя на две центъра, права и дълга, по изключение. Задължително капела Сан Северо, за която написах преди. Може и до Историческия музей да стигнете, пълен е с находки от Помпей. А, една пряка на Спаканаполи е Сан Грегорио Армено, известна улица с майстори на Пастори - фигурките, с които се прави Коледното Презепе /яслите на Исус, пресъздава раждането на Исус/ - истински артисти са на този занаят. Пинко, ти ще си точно по Коледно време май там, ще видиш, много е интересно.
Наполи соттеранеа и аз още не съм е посещавала, все си викам - тя си е там, ще ида.... А е наистина интересна. Гледах по един документален филм по Дискавъри за театъра, в който се е изявявал и Нерон, сигурно сто пъти съм минавала отгоре му, ама не съм слизала да го видя..... А кой знае, може и да живея отгоре ми
! А какво ще кажеш за Испанския квартал?
оставам с такова впечатление има цени за възрастни и цени по ниски за 18-25г