Napoli - НЕАПОЛ

• 12 326
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Така е, Неапол е много противоречив град с много настроения и цветове.
За 7-8 часа предполагам ще идвате от круиз. Нямате много време за кой знае колко гледане, само пеша в центъра - двореца, който е картинна галерия, цървата срещу него, нагоре по улицата, която е пешеходна, галерия Умберто, навътре по Спакканаполи - улица, която разделя на две центъра, права и дълга, по изключение. Задължително капела Сан Северо, за която написах преди. Може и до Историческия музей да стигнете, пълен е с находки от Помпей. А, една пряка на Спаканаполи е Сан Грегорио Армено, известна улица с майстори на Пастори - фигурките, с които се прави Коледното Презепе /яслите на Исус, пресъздава раждането на Исус/ - истински артисти са на този занаят. Пинко, ти ще си точно по Коледно време май там, ще видиш, много е интересно.
Наполи соттеранеа и аз още не съм е посещавала, все си викам - тя си е там, ще ида.... А е наистина интересна. Гледах по един документален филм по Дискавъри за театъра, в който се е изявявал и Нерон, сигурно сто пъти съм минавала отгоре му, ама не съм слизала да го видя..... А кой знае, може и да живея отгоре ми  Laughing

# 16
А ако не му се качва на някой до кратера на Везувий, за да види вулкан /и без това се вижда само една черна дупка/, Солфатара в Кампи Флегреи е интересно място - това е един действащ равнинен вулкан, поле със сярни изпарения и кратерчета, много "вуланно" преживяване.

# 17
dessita, благодаря за отговора   bouquet! А какво ще кажеш за Испанския квартал?

# 18
Ами той се вижда, тръгвайки нагоре от двореца по пешеходната улица, пада се вляво. Тесни улички, от балконите виси пране и какво ли не, интересно, но да влизаш навътре няма смисъл.

Пинко, през декември принципно не е особено студено, то самата зима е средна темпелатура 10-15 градуса, пада до около 7-8 през през нощта. Януари и февруари са по-студени. Първата година, в която бях там, по Коледа ми бяха на гости нашите, беше 22-26 градуса и майка ми си топи краката в морето в Четара. И до Капри ги водихме, и в Синта пещера влизахме - трябва само да е слънчево, и през лятото да е, но в облачен ден - вътре нищо не се вижда. Иначе ти препоръчвам вместо хотел да търсиш Б§Б, има много из стария център, така, че да се разхождаш там. Или във Вомеро.
П.П. вместо на лични, ти пиша тук, защото информацията може да е полезна и за други.

# 19
Десита , Благодаря за инфото
харесах някакъв на via Toledo това се явява като че ли стария град или бъркам?

# 20
Да, това е пешеходната от двореца нагоре до площад Данте. Съвсем централно ти е, не знам на какви цени само.

# 21
Побутвам си темата с въпроси:
Моля за помощ  bouquet
Относно транспорта в Неапол
как да се предвижвам намерих някакъв сайт

http://www.campaniartecard.it/itinerary.cfm?id=13

децата до 18 год безплатно ли пътуват  newsm78 оставам с такова впечатление има цени за възрастни и цени по ниски за 18-25г
а деца 5-18г??

Резервирах си хотел точно зад Виторио Емануеле на Толедо дано е ок ще пиша догодина  Simple Smile
Мисля си че може би имайки на идея един ден да сме до Херкулан, Везувий и Помпей може би не ми трябва карта а по скоро билети по 1,10 е
то като гледам из града след като сме в центъра предимно за пеша сме Wink

# 22
"един ден да сме до Херкулан, Везувий и Помпей"

Невъзможно е за един ден.

# 23
За цените на градския транспорт можеш да се ириентираш оттук http://www.unicocampania.it/?lang=it&center=inside&colon … etti&action=4. Доколкото знам, плащат децата нат 6 години.
Ето ти и сайт за Рим http://www.atac.roma.it/page.asp?p=14, бях ти го обещала на лични.

# 24
Темата е хубава и полезна и съжалявам, че няма повече постове. Може би бихте искали да я съживим? На мен ми предстои пътуване до Неапол и се интересувам от мястото не толкова като турист, колкото искам да го видя през погледа на живущите там.

# 25
Амо то,май освен мен, няма други живущи тук, които да пишат във форума. Кажи по-конкретно какво те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт