Скандали, скандали, после много ме обича

• 5 561
  • 39
  •   1
Отговори
Момичета, имам нужда от подкрепа, съчувствие, набиване на канчето или просто да споделя, за да ми олекне.
Накратко историята – женени сме от 10г, с 2 деца на 10г. и на 4г. Мъжът ми е много ревнив, има способноста да задълбаваа в проблема,  да се сърди и натяква дни наред. Аз естесвено гледам да не го предизвиквам, внимавам какво и с кого говоря, къде и кога ходя някъде. Има затишие, но то е до време, след което отново го подразва нещо. Скандалите са бурни, вика, обижда ме, вади от девет кладенеца вода, каква неразбираща и неподкрепяща жена съм, припомня за минали случки. Ако си замълчавам, защо не говоря, ако говоря – се оправдавам  за постъпката си, според него. Всичко се върти около него, какво той иска, как той възприема нещата, как съм трябвало аз да постъпя според него и така да безкрай. Последната случка - на дипломирането му (изкара втора магистратура) съм била облечена с много предизвикателна рокля и пред очите му съм флиртувала с негов колега (който м/у другото беше там с жена си и аз говорих предимно с нея, познаваме се и неведнъж сме излизали). От тогава, вече 10 дни са непрекъснати скандали, пред  децата, като си легнат децата, няма значение за него. Снощи не издържах и му казах да си събира багажа, че аз така повече не мога, с децата отидохме при моите родители.
Иначе кога не е в такива настроения е грижовен баща, децата много го обичат, може да се разчита на него, отговорен и щедър е.
Сега съм на кръстопът. Днес говорихме спокойно уж, казах че ми е нужно време, за да взема окончателно решение.

# 1
  • ...на безопасно
И според него в какво точно се изразява твоя флирт, че 10 дена да те трови?

# 2
  • София
Аз естесвено гледам да не го предизвиквам, внимавам какво и с кого говоря, къде и кога ходя някъде.

Това на мен ми звучи ужасно. 10 години ходене на пръсти да не би да направиш нещо, което някой да изтълкува някак си, е направо ...
Абе кофти е положението, съвет да напуснеш или да се събереш с мъжа си тук никой няма да ти даде, но виж, съчувствие и погалване по главичката от мен получаваш моментално  spoko
10 дни скандали за това, че си била в обкръжението на някой ... аууу  Sick И аз бих си събрала партакешите.

# 3

Прекалено любезна и весела съм била, натискала съм му се, за да гледам снимки на фотоапарата. Познавал езика на тялото  Sick

# 4
  • София

Все ще с намери повод .....

# 5
  • На остров
Моето мнение се припокрива с това на Бърди. Аз не бих издържала на твое място, независимо колко ме обича. Ценя свободата си твърде много. И какво значи обич, ако тази обич не ни прави щастливи.

Успех и сила ти пожелавам Hug.

# 6
  • Не от София.
Думите "Обичам те" не биха ме топлили при подобно поведение.
И съм твърде независима, за да издържа 10-годишно робство,но авторката явно е от търпеливите.

Предлагам ти да останеш сама с децата и в зависимост от това как се чувствате без него,да вземеш решение.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 18:03 от Принцеса Фиона

# 7
Не бих търпяла подобно отношение!
Макар че моя съпруг също е правил физиономии понякога, никога и никъде не ме е спрял да ходя.
А в твоя случай си мисля, че си търпяла прекалено дълго.
Как се живее 10 години по този начин?!
Защо изобщо му позволяваш да крещи и да те обижда, да не говорим, че го прави И пред децата?!
Това "Обичам те" не бих приела и не бих повярвала в него.
Човек, който обича не наранява половинката си!
Съвет не знам дали имам право да ти дам, но ще изкажа личното ми мнение - трябва да седнеш и да му кажеш в прав текст: Ако съм искала да ти изневеря или да те сменя с друг, отдавна да съм го направила, с това ти държание!
Щом съм до теб толкова години, значи те обичам, но няма да търпя повече!
Или се държиш с мен като с любим човек - с нежност и внимание, без скандали, или пътищата ни се разделят и заради твоите безумни, ревностни изпълнения децата ни ще растат без татко!
Каквото и да решиш, желая ти успех!
Но помни - ако човек сам себе си не уважава, и околните няма да го уважават.

# 8
Дори и да си флиртувала какво от това ooooh! Има мъже, които биха се гордели, че жена им е харесвана, готина мацка...

На мен не ми харесва, че ти си натръни, обмисляш какво да кажеш, какво да направиш, за да не се подразни твоя мъж...

# 9
Аз ще си позволя да дам съвет, щом вече си тръгнала веднъж, не се връщай за нищо на света.
Имай самоуважение, а и не обичаш ли себе си? Как 10 години ще търпиш да те мачка така?
Върнеш ли се всичко това ще бъде по три. Ти си преценяваш, но 10 години...лично аз съм сигурна, че ще се върнеш и още 4х10 ще изтърпиш, за съжаление, дано не съм права.

# 10
Ако се съберат, авторката ще му покаже, че е съгласна с него.  Peace

# 11
Ревността е нелечима, мила!

Съвети няма давам. Не съм в твоите обувки, не съм и емоционално ангажирана с проблема.

Първо - Поведението му говори за деспотизъм. "Аз съм силния, аз ще кажа!" Той да не мисли, че си е взел куче, което трябва само да го слуша. Ти си личмност преди всичко.

Второ- Ти си му позволила да се държи така с теб. Подхранвала си егото му, всеки път когато си му давала пълен отчет за това с кого излизаш, къде ходиш, кола или фанта си пила, в колко точно си се прибрала. Станало му е навик да контролира живота ти така, сякаш си предмет. Предметите не се обичат- те се ползват.

Трето- Пред децата?? #Crazy  #2gunfire Тук даже не искам да коментирам. Дава ли си сметка какво им причинява това...

Стегни се. Няма да е лесно...
Но си показала за първи път нещо много важно!
Че си ЛИЧНОСТ, и че няма да продължаваш да се държиш пораженчески, само за да бъде щастлив той. Показала си му, че обичаш децата си толкова много, че няма да позволиш на никого да прави детството им нерадостно.

С другото сама ще се справиш.
Целувки Hug

# 12
Veniti, иска ми се само да те питам дали някога си му давала истинско основание да ревнува, дали в някой момент си губила или разклащала доверието му в теб? Въпроса ми е свързан с мен, не със случая  Peace

# 13
Моя въпрос е дали искаш да задържиш семейството си?
Казваш, че е много добър човек и единствения му недостатък е избухването и ревността.
От това което пишеш оставам с впечатленито, че не мислиш за раздяла.

За мен твоето решение е семейна терапия. Характера му няма да се промени, но той ще се научи да вярва в себе си и в теб. Ще се научи да изказва/показва чувствара си по различен начин...
Всичко това обаче изисква неговото съгласие и желание да посещава терапията, да положи усилия да запазите семейството.
Ако обаче той отказва, тогава за съжеление, нямаш голям избор и раздялата ще е най-удачна за теб.

# 14
Момичета, благодаря ви  Hug
В думите на всяка от вас има много истина:
Ревността е нелечима, мила!

Първо - Поведението му говори за деспотизъм. "Аз съм силния, аз ще кажа!" Той да не мисли, че си е взел куче, което трябва само да го слуша. Ти си личмност преди всичко.

Второ- Ти си му позволила да се държи така с теб. Подхранвала си егото му, всеки път когато си му давала пълен отчет за това с кого излизаш, къде ходиш, кола или фанта си пила, в колко точно си се прибрала. Станало му е навик да контролира живота ти така, сякаш си предмет. Предметите не се обичат- те се ползват.

Особено ето това. Всъщност аз самата съм стигнала до същия извод, но да сега като че ли ми е било трудно да направя какво то и да е!
За сега съм решила да остана сама с децата за извесно време.
По съвета на kiara за семейната терапия казах му, че за мен това е последния ни шанс, мисля че е готов да опита, но искам първо аз да се успокоя и тогава да взема решение.

За caramella - да, давала съм му истинско основание да ревнува, беше преди около 7г., но той и преди това си беше такъв, не е това повода.

Общи условия

Активация на акаунт